Maaltijdvoorziening Oss

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Oss

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Oss is bedoeld voor alle inwoners die i.v.m ouderdom of door een lichamelijke beperking tijdelijk of permanent geen maaltijd kunnen bereiden. In de gemeente Oss onderscheiden we verschillende maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. Onder andere landelijke instellingen als Apetito, of gespecialiseerde vrijwilligersinstellingen die warme maaltijden voor ouderen langsbrengen. Door deze bedrijven kan men zeker zijn van verse gerechten als Daging rendang, Atjar tjampoer, Bami goreng en/of Preischotel met aardappelschijfjes in kaassaus. Via maaltijdvoorzieningen.nl vindt u populaire bezorgers en bruikbare informatie omtrent subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieGroningen
GemeenteOss
Regio-code0412 (+31412)
Postcode5341
Kosten (indicatie)v.a. €5,98
Maaltijd ideeBami goreng

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €29,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen februari 2024

Subsidie voor maaltijden aan huis in Oss

Een goed voedingsvoorschrift is nodig voor uw vitaliteit. Een voedzaam recept met belangrijke voedingswaarden is dan ook een belangrijke factor. Lukt boodschappen kopen en het bereiden van een maaltijd niet langer zelfstandig door ouderdom? En is uw budget niet toereikend? Gelukkig bestaan er prima subsidies / maaltijd regelingen. Vaak komt dat neer op: maaltijden laten bezorgen tegen een speciaal tarief, voordelig eten in een lokaal restaurant, of hulp bij u thuis. Wat moet ik hiervoor doen? Er zijn speciale zorgwetten en maaltijdsubsidies. Op deze pagina verwerken we deze vormen van zorg: Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), de Wet langdurige zorg (Wlz) of Thuiszorg (Wijkverpleging), en persoonlijke mantelzorg. Mogelijkerwijs is er ook speciale bijzondere bijstand in de gemeente Oss.

WMO 2024

De WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt georganiseerd vanuit de gemeente Oss. Relevant voor inwoners die hulp nodig hebben bij het zelfredzaam blijven en mantelzorgondersteuning.

 • Een boodschappen-buddy
 • Extra voordeel bij de maaltijdservice
 • Informeer bij de gemeente

WLZ

Deze wet langdurige zorg is met name voor mensen die doorlopend professionele zorg of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Denk aan dementerende bejaarden of bejaarden met lichamelijke handicaps. Er is ruimte voor ondersteuning bij het avondeten (bijv. ondersteuning bij toedienen).

 • Hulp bij opwarmen magnetronmaaltijd
 • Iemand die het eten toedient
 • Aanvraag via CIZ

ZVW

Verandert uw gezondheid in negatieve zin, en maakt u al veelvuldig gebruik van zorg? Eventueel wordt hulp bij eten en drinken geregeld via de zorgverzekering. In de regel gaat dit via de thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een kant-en-klaar maaltijd opwarmen
 • toezicht bij eten
 • Aanvraag via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is onbetaalde zorg die iemand geeft aan naasten. Gelukkigkunnen bekenden ondersteunen bij naar de supermarkt gaan of een maaltijd koken. In Oss zijn hiervoor ook speciale vrijwilligers die ondersteuning bieden.

 • Hulp uit de sociale omgeving
 • Meer thuiszorg in de woning
 • Zie ook RAZ.nl.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Oss vergelijken

Wilt u ook gebruik maken van een warme maaltijdvoorziening in Oss? In de buurt van uw postcode zien we een hoop firma’s en zorghuizen die warme maaltijden bezorgen bij ouderen en gehandicapten. Denk dan aan Groentemix, kormasaus, basmatirijst en Kalkoenlapje met Provençaalse jus, aardappelpuree, broccoli à la crème. U kunt kiezen uit instellingen met expertise op het gebied van vriesverse gerechten en koelverse maaltijden die u kunt opwarmen middels magnetron of oven, en bezorgdiensten die uw maal opgewarmd brengen.

 • Is een maaltijd opwarmen geen probleem? Bestel eens een (proefpakket) met koelverse gerechten en diepvriesmaaltijden. Binnen enkele minuten klaar, op ieder gewenst moment. Dit resulteert in de meeste vrijheid.
 • Heeft u geen keukenapparatuur, en kent u niemand die hiermee kan helpen? In dat geval is tafeltje dekje een oplossing. Het menu wordt warm bezorgd, smullen maar!
 • Onderstaand vindt u een overzicht met landelijke leveranciers aangevuld met lokale organisaties, buurtrestaurants en/of zorginstellingen die u mogelijk kunnen helpen met uw maaltijd-vraagstuk.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Overzicht met lokale leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Carciofi CateringDe Geerden 245334 LEVelddriel
Welzijn Ouderen GraveRogstraat 225361 GRGrave
Keurslager PetersSterrebos 35344 ALOss
KBO MaasdrielBernhardstraat 25331 TAKerkdriel
BuurtzorgIndustrieweg 12 A5324 JXAmmerzoden
ONS WelzijnSchadewijkstraat 65348 BCOss
BuurtzorgJohn Fitzgerald Kennedybaan 985345 HSOss
BrabantZorg – MaaszichtPrinsenstal 25361 GKGrave
BrabantZorg – De WilberthofDen Dries 15351 DZBerghem
BrabantZorg – LooveltSaturnusstraat 2805345 LHOss
Wilt u suggesties doen of wijzigingen doorvoeren? Neem dan contact op via email.

Wijkrestaurant voor senioren en tafeltje dekje in Oss

Verscheidene zorginstellingen rondom Oss bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of faciliteren een gezellig buurtrestaurant voor senioren. Regionale wijkrestaurants hebben de lekkerste menu’s als Hamlapje in mosterdjus, Bloemkool à la crème, Aardappelpuree met bieslook, voor enkele euro’s. In zo’n omgeving kan gegeten en gepraat worden met elkaar. Bij sommige restaurants is het bovendien mogelijk om de menu’s thuis te laten bezorgen. Aan de hand van www.oss.nl leest u locaties en gegevens over de aanwezige seniorenrestaurants. Bekijk ook info over Apetito.

Cijfers en feiten

 • Provincie: Groningen
 • Gemeente: Oss
 • (Regio) nummer: 0412 (+31412)
 • Postcode: 5341
 • Lokale wijk: Centrum

Lekkere maaltijden

 • Gepaneerde kipstukjes
 • Lekkerbekje
 • Spaghetti Bolognese, kaas
 • Bruine bonensoep
 • Runderlever in saus

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag specificeren

  Wat voor soort zorg is er nodig? Gaat u voor eenvoudige ondersteuning zoals het verwarmen van kant-en-klaar diners? Of betreft het ingrijpendere ondersteuning als mantelzorg voor eten?

 2. Subsidie voor maaltijden aanvragen

  Weet u precies wat de zorgvraag is? Vergelijk welke types zorg beschikbaar zijn. Informeer over WLZ, zorg vanuit de zorgverzekering en WMO. Achterhaal ook wat de gemeente Oss verzorgt betreffende subsidies voor maaltijden aan huis (www.oss.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdbezorger zoeken

  Beoordeel de maaltijdservices in Oss voor ouderen en selecteer de relevantste. Bekijk grondig de beste- en betaalmogelijkheden en type maaltijden. Zoek uit of er een proefpakket mogelijk is bij de maaltijdhulp.

 4. De maaltijden opwarmen

  De maaltijden zullen thuis gebracht worden, tegenwoordig door dezelfde chauffeur, op een vast moment in de week. De bereiding van het gerecht is gemakkelijk in de magnetron, oven of in de pan. Prik een paar kleine gaatjes in de afdekfolie, plaats de verpakking in de magnetron (600 watt) en verwarm het gerecht zo’n 8 minuten. Eet smakelijk!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat voor type maaltijden zijn er?

In beginsel spreken we over drie alternatieven: vriesvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) & koelvers. Het voordeel van koelvers is 100% verse ingrediënten, aan de andere kant is de maaltijd maar kort houdbaar. Vriesvers is langer houdbaar, echter minder fris en lekker. Tafeltje dekje is handig voor ouderen waarbij een seniorenmaaltijd zelf opwarmen geen optie is.

Hoe duur zijn maaltijden voor ouderen?

De prijs per maaltijd heeft vooral te maken met de gekozen opties. Vriesverse maaltijden zijn verkrijgbaar vanaf €4,60. Koelverse/dagverse maaltijden zijn er al vanaf €7,50. Een persoonlijke warme maaltijd aan huis voor ouderen in Oss koopt u voor circa €8,00. Doorgaans zijn de bezorgkosten daarbij inbegrepen.

Op welke manieren kan ik bestellen voor mijn ouders?

Zoekt u een maaltijdhulp voor uw ouders? Een ouderen-maaltijdservice kan uitkomst bieden. Bestel veilig en snel een proefpakket. Vul de gegevens van uw ouders in. De maaltijdservice legt daarna contact met uw vader en/of moeder voor nadere toelichting. Daarbij plannen ze een eerste bezorging in, de vaste chauffeur levert de gerechten aan huis en neemt de laatste zaken door.

Is er ook een tijdelijke maaltijdservice na ziekenhuisopname?

Heeft u een operatie achter de rug, en wenst u tijdelijk een maaltijdservice aan huis? Het is mogelijk: af en toe kant-en-klaar maaltijden laten bezorgen. Men bestelt steeds de maaltijden die u aanspreken (online, met de bestellijst en telefonisch). U hebt dus geen verplichtingen (zonder minimale afname).


Maaltijdservice voor dieetmaaltijden in februari 2024

Eten aan huis bezorgen in Oss heeft veel voordelen. Voor bejaarden die het huishouden nog prima managen resulteert dit in meer rust en comfort. Voor senioren die hier meer moeite mee hebben is het meer een noodzaak. Hier hebben we het over gezonde maaltijden aan huis die realiseren dat hulpbehoevenden voldoende voeding binnenkrijgen. Met name deze dagverse maaltijden met 100% verse ingrediënten. Daarbij zijn de koelverse – en diepvriesmaaltijden steeds beter. Bomvol verse groenten, vitaminen (B12) en steeds minder zout en vet. Het verwarmen van deze verse maaltijden doet u gewoon in de magnetron, wanneer u maar wilt. Kant en klaar maaltijden Oss: “bezorgen biedt goede ondersteuning in postcodegebied 5340, 5341, 5342, 5343, 5344, 5345, 5346, 5347, 5348, 5349”. Ga door naar: Dieetmaaltijden.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten willen graag service verlenen op uw diëten en allergieën. zoutarm, gemalen, natriumarm, glutenvrij en ook koolhydraatarm, eiwitrijk, vegetarisch, veganistisch: vrijwel alles is mogelijk.

 1. Zoutarm: voedsel met zo’n < 0,3 gram zout (of 0,12 gram natrium) per 100 gram eten.
 2. Glutenvrij: wordt geadviseerd in het geval van glutenvrije wensen (coeliakie).
 3. Lactosevrij: volledig vrij van zuivel toevoegingen (melkproducten).
 4. Vegetarisch: vis en vlees zijn uitgesloten, maar met vleesvervangers vol ijzer, B12 en zink.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken en kauwen een probleem geeft.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente