Maaltijdvoorziening

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdservice heeft veel voordelen voor ouderen en hulpbehoevenden. Overigens maken ook steeds meer gezinnen en zakelijke klanten gebruik van maaltijden aan huis. Wat maakt dit nou zo aantrekkelijk? Wat zijn de verschillende type maaltijden? Wanneer moet ik kiezen voor een maaltijdservice? Op deze pagina gaan we verder in op dit onderwerp en kun je de verschillende soorten gerechten bekijken. Eten aan huis bezorgen was nog nooit zo gemakkelijk als in mei 2024.

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
170+ maaltijden 6 maaltijden voor €32,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen mei 2024

Kant en klare maaltijden aan huis

Al vele jaren zijn er kant en klaar maaltijden beschikbaar. Het ontstaan van deze markt, en de enorme groei die het heeft doorgemaakt, heeft te maken met de enerzijds de supermarkten en anderzijds de ouderenzorg in Nederland. Veel mensen die tijd willen besparen met koken kiezen af en toe voor zo’n gemakkelijke opwarmmaaltijd. Voor veel ouderen is het een noodzakelijk product en de oplossing voor hun problemen rondom koken eten. We onderscheiden grofweg drie type gerechten:

 1. Koelverse maaltijden: De eerste groep zijn de verse bezorgmaaltijden (ook wel dagverse recepten genoemd). Dit zijn gerechten die na het koken direct worden bezorgd of enkele dagen in de koelkast bewaard kunnen worden. Dit zijn over het algemeen de meest gezonde opwarm-maaltijden. Middels de magnetron zijn ze eenvoudig te bereiden.
 2. Diepvriesmaaltijden: De tweede groep gerechten zijn de vriesverse producten. Diepvriesmaaltijden hebben flink aan terrein gewonnen sinds de kwaliteit, voedingswaarden en smaak zijn verbeterd door nieuwe kooktechnieken en vries-innovaties. Middels de oven kunt u deze producten goed verwarmen (ook magnetron is geschikt).
 3. Tafeltje Dekje: voor de mensen die graag een warme maaltijd bezorgd hebben, is er de speciale tafeltje dekje service beschikbaar. Deze maaltijdservice biedt een compleet diner (voorgerecht, hoofdgerecht, nagerecht) voor een vaste prijs per dag. Bezorging gebeurd vaak door vrijwilligers.

Wat voor soort maaltijden kan ik bestellen?

Er zijn heel veel verschillende soorten smaken en recepten te bestellen. Zowel Hollandse pot (denk aan stamppotten of de groente, vlees en aardappel combinaties) als ook internationale keuken (Italiaans, Oosters, Indonesisch, Chinees, Amerikaans etc). Naast de standaard smaken zijn er ook dieetmaaltijden zoals glutenvrije maaltijden samengesteld voor mensen met allergieën ok dieetwensen.

Welke aanbieders zijn?

Op deze website hebben we een groot aantal populaire aanbieders verzameld. Het kiezen van een maaltijdservice is niet eenvoudig. Vaak kunt u gebruik maken van een proefpakket. Door deze proefbestelling kunt u geheel vrijblijvend kennis maken met de service van de maaltijdbezorgers. In de tabel hieronder ziet u een aantal van de meest gekozen bedrijven. Op dit moment biedt Uitgekookt een heel aantrekkelijk proefpakket wat u direct kunt aanvragen.

Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 170 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Warme gerechten
Vanaf €6,45 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Extra diensten

Het kan voor ouderen soms lastig zijn om zelfstandig te kunnen blijven wonen. Met name schoonmaken, boodschappen doen en koken / eten vormen problemen. Vaak wordt dit veroorzaakt door het lastig kunnen lopen, bukken of tillen van dingen. Een maaltijdhulp of boodschappenhulp kan in deze situatie bijspringen. Op maaltijdvoorzieningen.nl hebben daar diverse mogelijkheden voor verzameld. U kunt altijd terecht bij uw eigen gemeente voor meer lokale informatie, adviezen en beschikbare partijen.