Maaltijdvoorziening Berghem

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Berghem

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Berghem is er voor alle bejaarden die door ouderdom of door iets anders tijdelijk of permanent geen maaltijd kunnen bereiden. Voor de gemeente Oss zien we velerlei maaltijdvoorzieningen voor senioren. Dit kunnen zijn; landelijke bezorgservices zoals Uitgekookt, of kleinschalige services die warme maaltijden voor ouderen verzorgen. Via zulke voorzieningen kan iedereen rekenen op gezonde maaltijden als Thais gestoofde vis, pikante cajun rijst en Braadworst in jus. Op deze website doorzoekt men beschikbare bedrijven en praktische inlichtingen betreffende subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieGroningen
GemeenteOss
Regio-code0412 (+31412)
Postcode5351
Kosten (indicatie)v.a. €6,1
Maaltijd tipProcureurlapje met groenten

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €29,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen februari 2024

Subsidie maaltijden aan huis in Berghem

Een bepaald eetpatroon is cruciaal voor uw algehele gesteldheid. Een gezond gerecht vol groenten draagt hier zeker aan bij. Lukt het boodschappen inkopen en het bereiden van een maaltijd niet langer zelfstandig vanwege het feit dat u een jaartje ouder wordt? En is uw budget niet toereikend? Met dat in het achterhoofd zijn er verschillende subsidies en maaltijdregelingen. Denk dan aan: korting op maaltijden aan huis, Gezamenlijk de maaltijd nemen in lokale eetpunten of hulp bij u thuis. Waar heb ik recht op? U kunt zich beroepen op diverse maaltijdsubsidies en wetten. Op deze pagina benaderen we de belangrijkste vormen: Wet langdurige zorg, wet maatschappelijke ondersteuning en wijkverpleging vanuit de zorgverzekeringswet, en persoonlijke mantelzorg. Mogelijkerwijs zijn er regelingen voor bijzondere bijstand binnen de gemeente Oss.

WMO 2024

De WMO 2015 (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt ten uitvoer gebracht door de gemeente Oss. Speciaal voor ouderen die hulp nodig hebben bij het zelfredzaam blijven en als ruggensteun voor mantelzorg.

 • Boodschappenhulp
 • Leveren van magnetronmaaltijden
 • Aanvraag indienen bij gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is er voor bewoners die 24/7 professionele zorg en/of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Onder andere senioren met dementie en hulpbehoevenden met een lichamelijke beperking. De wet biedt ook hulp bij het avondeten (bijv. bij risico op verslikken).

 • Hulp bij bereiden van een maaltijd
 • Het eten in de mond stoppen
 • Aanvraag via CIZ

ZVW

Verandert/verslechtert uw situatie, en ontvangt u al veel zorg? Wellicht wordt hulp bij eten en drinken betaald door de zorgverzekering. Vaak gaat dit via de thuiszorg (wijkverpleging).

 • Opwarmen van kant-en-klaar maaltijden
 • eten in de mond stoppen
 • Informatie opvragen via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is langdurige en onbetaalde zorg richting familie of bekenden. Gelukkigkunnen vrienden ondersteunen bij een bezoekje aan de winkel brengen of een maaltijd brengen. In Berghem staan ook vrijwilligers klaar die mantelzorgers kunnen ontlasten.

 • Hulp van iemand uit de omgeving
 • Persoonlijke zorg
 • Raadpleeg ook eens NLvoorelkaar.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Berghem vergelijken

Ook interesse in een warme maaltijdvoorziening in Berghem? In deze streek zien we vele bedrijven en instanties die warme maaltijden aan huis bezorgen bij ouderen en beperkten. U kunt hierbij denken aan onder andere Hutspot, rundvlees en Sukadelapje in jus, sperziebonen en aardappelpuree. Wij onderscheiden keukens die zich vooral richten op koelverse gerechten en diepvriesmaaltijden die even de magnetron of oven in kunnen, en bezorgdiensten die de gerechten opgewarmd bezorgen.

 • Kunt u zelf een magnetron bedienen? Wij raden aan om te beginnen met koelverse gerechten en diepvriesmaaltijden. Deze kunt u opwarmen als het u gelegen komt. Zo houdt u maximale vrijheid.
 • Beschikt u niet over een keuken, en kent u geen mantelzorger die hierbij een rol kan spelen? In dat geval is tafeltje dekje een oplossing. Uw maaltijd wordt warm gebracht, geen handelingen benodigd.
 • Hierna bekijkt u een overzicht met landelijke leveranciers aangevuld met lokale bedrijven, stichtingen, buurtrestaurants en/of zorginstellingen die mogelijk oplossingen bieden voor uw maaltijden.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Overzicht met lokale bedrijven, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
ONS WelzijnSchadewijkstraat 65348 BCOss
Keurslager van KraaijPastoor van Winkelstraat 135374 BGSchaijk
BrabantZorg – De WilberthofDen Dries 15351 DZBerghem
BrabantZorg – LooveltSaturnusstraat 2805345 LHOss
BuurtzorgJohn Fitzgerald Kennedybaan 985345 HSOss
BuurtzorgBongaardsweg 25364 PMEscharen
BrabantZorg – MaaszichtPrinsenstal 25361 GKGrave
BrabantZorg – MaaslandSint Sebastianusstraat 55373 ADHerpen
BrabantZorg – De MaashorstKerklaan 15366 ARMegen
Welzijn Ouderen GraveRogstraat 225361 GRGrave
Kent u zelf nog nieuwe bedrijven of info laten aanpassen? Maak dan een melding bij onze klantenservice.

Wijkrestaurant voor senioren en tafeltje dekje in Berghem

Diverse zorginstellingen rondom Berghem bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en hebben een apart buurtrestaurant voor ouderen. Dit soort wijkrestaurants faciliteren gezonde maaltijden zoals Visstukjes in kruidensaus, tegen een aantrekkelijke prijs. Op deze plek kan gegeten en gepraat worden met elkaar. Af en toe bestaat er de mogelijkheid om de menu’s thuis af te leveren. Aan de hand van www.oss.nl spot u praktische info over de seniorenrestaurants die er zijn. Lees verder over Mantelzorg.

Stats & Facts

 • Provincie: Groningen
 • Gemeente: Oss
 • (Net) nummer: 0412 (+31412)
 • Postcodegebied: 5351
 • Lokale wijk: Centrum

Maaltijd suggesties

 • Boerengehaktschotel
 • Gele rijst
 • Gepaneerde kipschnitzel
 • Stroganoff du chef
 • Hutspot, gesneden rundvlees

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag inventariseren

  Waar heeft men behoefte aan? Kiest men voor tijdelijke ondersteuning zoals hulp bij het opwarmen van maaltijden? Of hebben we het over meer grondige ondersteuning als thuishulp bij eten?

 2. Subsidie voor maaltijden aanvragen

  Weet u wat de omvang van de zorgvraag is? Doorzoek welke manieren van (thuis)zorg beschikbaar zijn. Kijk naar WLZ, WMO of zorg vanuit de zorgverzekering. Lees u ook in over wat uw gemeente Oss aanbiedt inzake subsidies voor maaltijden aan huis (www.oss.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdservice zoeken

  Onderzoek de maaltijdservices in Berghem voor ouderen en start met bestellen. Let goed op bezorg- en betaalmogelijkheden en het assortiment. Bekijk of er een proefpakket mogelijk is bij de maaltijdhulp.

 4. De maaltijden opwarmen

  Uw gerechten kunnen thuisbezorgd worden, vaak door dezelfde chauffeur, op een vast moment in de week. Het eten opwarmen is gemakkelijk in vrijwel elke magnetron. Zorg voor enkele gaatjes in de folie, stel de magnetron in op 500 – 600 watt en stel de tijd in op circa 5 – 7 minuten. Bon appetit!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is het totale aanbod?

Feitelijk zijn er drie alternatieven: vriesvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) & koelvers. Waarom kiezen voor koelvers? Om 100% verse maaltijd, echter de houdbaarheid is beperkt. De diepvriesmaaltijd is ontzettend lang te bewaren, maar minder vers en meer zout. Tafeltje dekje komt van pas in het geval dat een thuismaaltijd opwarmen (tijdelijk) niet kan.

Hoe duur zijn maaltijden voor ouderen?

Dit hangt sterk af van de specificaties van de gerechten. Diepvriesmaaltijden kunt u al aanvragen voor €4,10. Voedzame koelverse maaltijden zijn beschikbaar vanaf €5,60. Zo’n warme maaltijd aan huis voor ouderen in Berghem kan u al bestellen vanaf €8,00. Doorgaans zijn de bezorgkosten daarbij inbegrepen.

Op welke manieren kan ik bestellen voor mijn ouders?

Zoekt u een maaltijdhulp voor (een van uw) ouders? Zo’n maaltijdservice biedt vaak mogelijkheden. De dienst zelf proberen kan met zo’n proefbestelling (pakket). Vul het formulier in. De senioren-maaltijdservice zal via de telefoon uw vader en/of moeder contacteren voor nadere toelichting. Samen wordt een bezorgafspraak gemaakt, de lokale chauffeur bezorgt de maaltijden thuis en geeft antwoord op vragen.

Maaltijden na een operatie (tijdelijke oplossing)?

Komt u (binnenkort) thuis uit het ziekenhuis, en wenst u voor 1 of 2 weken een bezorgdienst voor eten? U kunt voor een korte periode kant-en-klaar maaltijden bezorgd krijgen. U bestelt altijd zelf de gerechten (met de bestellijst, telefonisch & online). Zelf de touwtjes in handen houden (geen minimale afname).


Dieetmaaltijden laten thuisbezorgen in februari 2024

Eten aan huis bezorgen in Berghem is zeer populair. Voor cliënten die zichzelf kunnen redden geeft dat meer zelfstandigheid en voordeel. Voor bejaarden die niet meer op eigen benen staan is het bijna een vereiste. Dit beslaat gezonde maaltijden aan huis die zorgen dat hulpbehoevenden voldoende voeding binnenkrijgen. Veel besteld zijn o.a. de dagverse maaltijden met hoge kwaliteit groenten. Goed om te noemen: ook zijn de koelverse – en diepvriesmaaltijden enorm vooruitgegaan. Bomvol verse groenten, goede vitaminen (B12) en weinig conserveringsmiddelen. Het opwarmen van deze gezonde maaltijden doet u snel via magnetron of oven, op momenten van uw voorkeur. Kant en klaar maaltijden Berghem: “bezorgen resulteert in veel gemak in postcodegebied 5350, 5351”. Wellicht relevant: Thuiszorg.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten leveren unieke / persoonlijke diensten voor uw diëten en allergieën. lactosevrij, natriumarm, zoutarm, gemalen of wellicht eiwitrijk, vegetarisch, koolhydraatarm, vloeibaar: bijna niets is te gek.

 1. Zoutarm: voedsel met maximaal 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: is geschikte voor glutenvrije wensen (coeliakie).
 3. Lactosevrij: eten waarbij geen gebruik van melkproducten is gemaakt.
 4. Vegetarisch: zonder toevoegingen van vlees & vis, maar met vleesvervangers vol ijzer, B12 en zink.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken en kauwen voor problemen zorgt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!