Maaltijdvoorziening Keent

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Keent

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Keent biedt uitkomst voor alle bejaarden die vanwege leeftijd of een handicap niet in de keuken kunnen staan. Voor de gemeente Oss kan men kiezen uit tal van maaltijdvoorzieningen voor senioren. Bijvoorbeeld grote landelijke instanties als Uitgekookt, of thuiszorg maaltijdbezorgers die warme maaltijden voor ouderen aan huis bezorgen. Via zulke oplossingen heeft iedereen toegang tot verse diners als Procureurlapje met groenten en Gehaktbal met jus, bloemkool à la crème en gekookte aardappelen. Op dit portaal vindt men eet-instellingen en belangrijke kennis inzake subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieGroningen
GemeenteOss
Regio-code0486 (+31486)
Postcode5359
Kosten (indicatie)v.a. €6,17
Lekkere maaltijdRunderlapje in jus

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €29,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen december 2023

Subsidie op maaltijden aan huis in Keent

Een speciaal voedingsvoorschrift is belangrijk voor de gezondheid. Een voedzaam recept vol vitaminen is dan ook een belangrijke factor. Gaat boodschappen doen en het bereiden van een maaltijd niet meer op eigen houtje door fysieke ongemakken? En heeft u laag inkomen? Als antwoord daarop kunt u een beroep doen op handige subsidies en maaltijdregelingen. Vaak komt dat neer op: voor een vast laag tarief maaltijden laten bezorgen, samen eten in een wijkgebouw, of via de zorginstelling geleverd. Hoe kan ik dit regelen? We onderscheiden diverse wetten en regelingen (subsidie). In deze paragraaf zoomen we in op deze vormen van zorg: WLZ, ZVW (thuiszorg en de WMO, en lokale mantelzorg. Misschien zijn er regelingen voor bijzondere bijstand via de gemeente Oss.

WMO 2023

De wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) wordt uitgevoerd door de gemeente Oss. Speciaal voor mensen die problemen ondervinden bij het zelf invullen van de huishouding en voor mantelzorgers.

 • Iemand die de boodschappen doet
 • Leveren van magnetronmaaltijden
 • Voorwaarden verschillen per gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is met name voor bejaarden die 24/7 zorg of permanente toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Bijvoorbeeld: dementerende bejaarden of ouderen met een lichamelijke beperking. Er zijn ook maatregelen te nemen voor het avondeten (bijv. hulp bij toediening).

 • Hulp bij koken of opwarmen van gerecht
 • Toediening van eten
 • Aanvraag indienen bij CIZ

ZVW

Is uw situatie aan het verslechteren, en is de huidige zorgvraag hoog? Af en toe wordt hulp bij eten en drinken georganiseerd door de zorgverzekering. Doorgaans loopt dit via de thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een maaltijd opwarmen
 • hulp bij toediening
 • Aanvragen via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is onbetaalde zorg aan familie of vrienden. In sommige situaties kunnen bekenden ondersteunen bij kleine boodschappen doen of het bereiden van een maaltijd. In Keent kunt u soms een beroep doen op vrijwilligers die voor u klaar staan.

 • Langdurig en onbetaalde zorg
 • Individuele zorg
 • Bezoek ook eens zorgvoorbeter.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Keent vergelijken

In contact komen met een warme maaltijdvoorziening in Keent? In en rondom uw woonplaats kunt u kiezen uit relatief veel maaltijdservices en zorginstellingen die warme maaltijden aan huis bezorgen bij ouderen en hulpbehoevenden. U kunt denken aan gerechten als Gehaktbal met kruidensaus, Witte kool met kerrie, Gebakken roty aardappelen of Verse rauwkostsalade. U kunt kiezen voor organisaties die zich focussen op koelverse gerechten of vriesverse maaltijden die u kunt opwarmen middels magnetron of oven, en maaltijdservices die de gerechten opgewarmd bezorgen.

 • Heeft u een magnetron die u kunt bedienen? Wij raden aan om te beginnen met diepvriesgerechten en koelverse maaltijden. Dit is op te warmen wanneer u dat uitkomt. Zo blijft u flexibel en vrij.
 • Is dit erg lastig voor u, en heeft u niet iemand die u ondersteunt? Denk dan een na over tafeltje dekje. Uw avondmaal wordt warm gebracht, geen handelingen benodigd.
 • Hieronder treft u een overzicht met populaire landelijke leveranciers aangevuld met lokale services, buurtrestaurants en/of zorginstellingen die u mogelijk kunnen helpen met uw maaltijd-vraagstuk.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met lokale leveranciers, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
BrabantZorg – De WilberthofDen Dries 15351 DZBerghem
Lekkerz van HierSchutsboomstraat 13A5374 CASchaijk
BrabantZorg – MaaszichtPrinsenstal 25361 GKGrave
ONS WelzijnSchadewijkstraat 65348 BCOss
BrabantZorg – LooveltSaturnusstraat 2805345 LHOss
BrabantZorg – De MaashorstKerklaan 15366 ARMegen
Welzijn Ouderen GraveRogstraat 225361 GRGrave
Keurslager van KraaijPastoor van Winkelstraat 135374 BGSchaijk
BrabantZorg – MaaslandSint Sebastianusstraat 55373 ADHerpen
BuurtzorgBongaardsweg 25364 PMEscharen
Wilt u suggesties doen of wijzigingen doorvoeren? Maak dan een melding bij onze klantenservice.

Eten in een buurtrestaurant en tafeltje dekje in Keent

Een deel van de zorginstellingen in de omgeving van Keent bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of bieden een laagdrempelig buurtrestaurant. Dit soort wijkrestaurants bieden warme gerechten als Vegetarische kaasburger met Vegetarische jus, gebakken wedges, bloemkool a la crème, voor enkele euro’s. Bij dit ontmoetingspunt kunt u ook andere senioren ontmoeten. Doorgaans bieden ze ook de optie het assortiment thuis af te leveren. Middels www.oss.nl treft u specifieke info m.b.t. de seniorenrestaurants die beschikbaar zijn. Ga door naar: Kant en klaar maaltijden.

Informatie

 • Provincie: Groningen
 • Gemeente: Oss
 • Regionummer: 0486 (+31486)
 • Hoofdpostcode: 5359
 • Wijk: Centrum

Maaltijd suggesties

 • Spinazie a la creme
 • Runderlapje
 • Gekarameliseerde witlof
 • Stamppot boerenkool
 • Hutspot, hachee

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Unieke zorgvraag opstellen

  Welke vorm van zorg is gewenst? Doelen we op tijdelijke zorg zoals het verwarmen van kant-en-klaar diners? Of is er behoefte aan permanente zorg als hulp bij toedienen?

 2. Een aanvraag voor subsidie doen

  Weet u wat de zorgvraag is? Bekijk welke vormen van zorg mogelijk zijn. Kijk naar WMO, WLZ & zorg vanuit de zorgverzekering. Check ook wat uw gemeente Oss verzorgt met betrekking tot subsidies voor maaltijden aan huis (www.oss.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een leverancier bepalen

  Onderzoek de maaltijdservices in Keent voor ouderen en zoek de beste uit. Bekijk grondig bezorg- en betaalmogelijkheden en beschikbare diëten. Kijk of proefpakketten bezorgd kunnen worden bij de maaltijdhulp.

 4. De kant-en-klaar maaltijd opwarmen

  De menu’s zullen thuis geleverd worden, vaak door een lokale bezorger, op een vast moment. Het opwarmen van de bezorgmaaltijd gaat zonder slag of stoot in uw eigen magnetron of oven. Maak met een vork een paar gaatjes in de folie, plaats de verpakking in de magnetron (600 watt) en kies voor ongeveer circa 7 minuten. Klaar? Eten maar!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Uit welke maaltijden kan ik kiezen?

Standaard kunt u kiezen uit drie alternatieven: tafeltje dekje (warme maaltijden), koelvers & vriesvers. Koelvers biedt de meest verse maaltijden, echter de houdbaarheid is beperkt. Een vriesvers gerecht is veel langer houdbaar, maar beperkt fris en meer zout. Tafeltje dekje is zeer geschikt voor senioren waarbij een bezorgmaaltijd zelf opwarmen lastig is.

Hoe verhouden zich de prijzen voor maaltijden voor ouderen?

Dit hangt sterk af van het type maaltijd. Vriesverse maaltijden koopt u voor circa €3,90. Koelverse/dagverse maaltijden bestelt u vanaf €6,90. Een speciale warme maaltijd aan huis voor ouderen in Keent kunt u al aanvragen voor €7,10. Vaak betaalt u geen extra bezorgkosten.

Hoe bestel ik voor mijn ouders een verse maaltijd?

Zoekt u een maaltijdhulp voor uw ouders? De maaltijdservice voor 65-plussers biedt vaak mogelijkheden. Proberen? Kies eens het proefpakket. Vul de gegevens van uw ouders in. De senioren-maaltijdservice zal via de telefoon uw vader en/of moeder contacteren om kennis te maken. Samen wordt een bezorgafspraak gemaakt, en de persoonlijke bezorger bezorgt het proefpakket aan huis en neemt de laatste zaken door.

Is het mogelijk om na ziekenhuisopname tijdelijk maaltijden te ontvangen?

Komt u thuis uit het ziekenhuis, en wilt u voor 1 of 2 weken bezorgmaaltijden thuis ontvangen? U kunt voor een korte periode kant-en-klaar maaltijden thuis ontvangen. Men bestelt steeds zelf de gerechten (telefonisch, met de bestellijst of online). Zelf de touwtjes in handen houden (zonder minimale afname).


Dieetmaaltijden voor ouderen aan huis in december 2023

Eten aan huis bezorgen in Keent is een service waar velen gebruik van maken. Voor inwoners die nog wel zelfstandig kunnen koken levert dit extra tijd en autonomie. Voor cliënten die daar meer problemen mee ondervinden is het iets noodzakelijks. Het gaat om gezonde maaltijden aan huis die geven dat bejaarden voldoende voeding binnenkrijgen. Veel besteld zijn o.a. deze dagverse maaltijden met hoge kwaliteit groenten. Eveneens zijn de diepvries- en koelverse gerechten steeds beter. Altijd met voldoende groente, goede bouwstoffen (B12) en weinig ongezonde toevoegingen. Het opwarmen van deze heerlijke maaltijden gaat het snelste via de magnetron of oven, op momenten van uw voorkeur. Kant en klaar maaltijden Keent: “bezorgen houdt in: veel zelfstandigheid in postcodegebied 5359”. Ga door naar: Tafeltje dekje.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten leveren unieke / persoonlijke diensten voor uw individuele wensen. glutenvrij, zoutarm, gemalen, natriumarm of vloeibaar, vegetarisch, koolhydraatarm, eiwitrijk: iedereen kan er terecht.

 1. Zoutarm: voedsel met zo’n 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: is aan te raden bij situaties als een gluten- of tarwevrij dieet (coeliakie).
 3. Lactosevrij: gerechten zonder lactose (melk-toevoegingen).
 4. Vegetarisch: vis en vlees zijn uitgesloten, maar vol groenten, peulvruchten en noten.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken en/of kauwen voor problemen zorgt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!