Maaltijdvoorziening Teeffelen

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Teeffelen

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Teeffelen is aantrekkelijk voor alle senioren die mede door ouderdom of een handicap (tijdelijk) niet kunnen koken. In de gemeente Oss zijn er tal van maaltijdvoorzieningen voor ouderen. Onder andere grote landelijke instanties als Mealhero, of gespecialiseerde bedrijven die warme maaltijden voor ouderen langsbrengen. Door gebruik te maken van soortgelijke bedrijven kan iedereen weer genieten van complete maaltijden zoals Kip op Brabantse wijze, Parijse worteltjes, Aardappelpuree en Gebakken witvis. Op dit portaal leest u meer over eetpunten en handige voorlichting ten aanzien van subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieGroningen
GemeenteOss
Regio-code0412 (+31412)
Postcode5395
Kosten (indicatie)v.a. €6,33
Recept tipKipstukjes in mosterdsaus

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
170+ maaltijden 6 maaltijden voor €32,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen juni 2024

Subsidie maaltijden aan huis in Teeffelen

Een gebalanceerd voedingsvoorschrift is onmisbaar voor uw vitaliteit. Een voedzaam recept vol mineralen mag men niet overslaan. Gaat een bezoekje aan de winkel en in de keuken staan niet meer zelf gezien uw problemen met de gezondheid? En is uw inkomen beperkt? Dan kunt u gebruik maken van bruikbare subsidies en maaltijdregelingen. Die faciliteren goedkope maaltijden aan huis, Gezamenlijk de maaltijd nemen in lokale eetpunten of hulp aan huis met boodschappen doen en/of koken. Wat moet ik hiervoor doen? Hiervoor zijn er een aantal (lokale) regelingen en subsidies. Hieronder verwerken we een aantal van deze wetten: WLZ, WMO en ZVW (thuiszorg), en tijdelijke mantelzorg. Soms kunt u een aanvraag indienen voor bijzondere bijstand bij de gemeente Oss.

WMO 2024

De WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt beheerd door de gemeente Oss. Uniek voor ouderen die moeilijkheden hebben met het zelfstandig thuiswonen en voor mantelzorgers.

 • Boodschappenhulp
 • Korting op een maaltijdservice
 • Gemeente behandelt de aanvraag

WLZ

Deze wet langdurige zorg is ontwikkeld voor ouderen die de hele dag speciale zorg of toezicht behoeven (centrum indicatiestelling zorg). Onder andere senioren met dementie of senioren met beperkingen. De wet biedt ook hulp bij voeding (bijv. klaarmaken van eten).

 • Hulp bij koken of opwarmen van gerecht
 • Toediening van eten
 • Aanvraag indienen bij CIZ

ZVW

Verslechtert uw gezondheid, en ontvangt u al veel zorg? In enkele gevallen wordt hulp bij eten en drinken geregeld via de zorgverzekering. Gewoonlijk wordt dit geregeld met thuiszorg (wijkverpleging).

 • Opwarmen van een thuismaaltijd
 • toezicht bij risico op verslikking
 • Aanvraag indienen bij zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is hulp aan een hulpbehoevende door iemand uit diens directe sociale omgeving. Soms kan familie ondersteunen bij naar de supermarkt gaan of een maaltijd brengen. In Teeffelen kan u soms aankloppen bij vrijwilligers die mogelijk kunnen helpen.

 • Structurele hulp van familie of een bekende
 • Toevoeging op thuiszorg
 • Verdere info vindt u ook op mantelzorgelijk.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Teeffelen vergelijken

Kijkt u uit naar een warme maaltijdvoorziening in Teeffelen? In de buurt van uw postcode kunt u kiezen uit meerdere aanbieders en vrijwilligersorganisaties die warme maaltijden aan huis bezorgen voor ouderen en gehandicapten. U kunt dan denken aan maaltijden zoals Hongaarse goulash, Doperwten, Witte rijst en Kippensoep met vermicelli. U kunt kiezen voor bedrijven die zich vooral richten op diepvriesgerechten en koelverse maaltijden die gemakkelijk opgewarmd kunnen worden, en bezorgdiensten die uw avondmaaltijd al opgewarmd leveren.

 • Is een bord eten opwarmen geen probleem voor u? Probeer dan eerst eens koelverse gerechten of diepvriesmaaltijden. Dit is klaar te maken op ieder gewenst moment. U kunt zelf uw dag indelen.
 • Beschikt u niet over een keuken, en is er geen mantelzorger die u daarbij wil / kan ondersteunen? Dan raden wij tafeltje dekje aan. Het menu wordt warm gebracht, u kunt direct aan tafel.
 • Onderstaand bieden wij een overzicht met landelijke leveranciers aangevuld met lokale bedrijven, stichtingen, zorginstellingen en/of buurtrestaurants waar u mogelijk meer informatie kunt oprvragen of een proefpakket kunt bestellen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 170 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Warme gerechten
Vanaf €6,45 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Overzicht met plaatselijke leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
BrabantZorg – MartinushuisKloosterstraat 35391 ABNuland
SPAR Maas-BrouwersDiederikstraat 25421 EWGemert
Wat de pot schaftProvincialeweg 65398 JLMaren Kessel
Keurslager KeizerDorpstraat 265386 AMGeffen
BuurtzorgCereslaan 25384 VTHeesch
Het RetraitehuisVolkelseweg 305405 NAUden
Thuiszorg PanteinLoopkantstraat 255405 ACUden
Manders MaaltijdenHoge Randweg 15408 NAVolkel
Zorgverlening de LeijgraafSchakelplein 135408 AWVolkel
ONS WelzijnVolkelseweg 25405 NAUden
Onze lijst met opties aanpassen of uit laten breiden? Informeer dan bij onze medewerkers.

Wijkrestaurants voor ouderen en tafeltje dekje in Teeffelen

Diverse zorginstellingen in de buurt van Teeffelen bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en hebben een speciaal buurtrestaurant voor senioren. Dergelijke wijkrestaurants bieden gezonde maaltijden zoals Varkensgehaktbal met vleesjus, aardappelpuree, broccoli, voor scherpe prijzen. In het restaurant kunt u natuurlijk ook een praatje maken. Doorgaans is het tevens mogelijk om de specialiteiten af te halen of te laten bezorgen. Op de website www.oss.nl spot u locaties en gegevens over de seniorenrestaurants bij u in de buurt. Bezoek de pagina: Bijzondere bijstand.

Kerngegevens

 • Provincie: Groningen
 • Gemeente: Oss
 • Regionummer: 0412 (+31412)
 • Hoofdpostcode: 5395
 • Veel gezochte wijk: Centrum

Potentiële maaltijden

 • Venkelsoep met dille
 • Garnalensoep
 • Omelet in champignonsaus
 • Gestoofde spitskool
 • Jonge kabeljauw in roomsaus

Plekken in deze regio


Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag inventariseren

  Wat voor soort zorg is er nodig? Spreekt met van eenvoudige ondersteuning zoals boodschappenhulp, koken of opwarmen? Of betreft het meer grondige zorg als thuiszorg?

 2. Aanvragen van subsidie

  Is de zorgvraag bekend? Zoek uit welke vormen van zorg geschikt zijn. Check WLZ, WMO en zorg vanuit de zorgverzekering. Ontdek ook wat de gemeente Oss te bieden heeft m.b.t. subsidie voor maaltijden aan huis (www.oss.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een aanbieder uitkiezen

  Beoordeel de maaltijdservices in Teeffelen voor ouderen en selecteer de relevantste. Houd met name rekening met de bestelmogelijkheden en bezorgdagen en type maaltijden. Zoek uit of het proefpakket voor uw mogelijk is bij de maaltijdhulp.

 4. De thuismaaltijd opwarmen

  Uw bestellingen kunt u thuis verwachten, altijd door een regionale chauffeur op een vaste dag. De maaltijd klaarmaken gaat eenvoudig door middel van oven of magnetron. Maak wat gaatjes in de folie, plaats de verpakking in de magnetron (600 watt) en stel de tijd in op ongeveer 8 minuten. Smullen maar!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoeveel soorten gerechten bieden ze aan?

Feitelijk zijn er 3 smaken: tafeltje dekje (warme maaltijden), koelvers of vriesvers. Waarom kiezen voor koelvers? Om de meest verse ingrediënten, hoewel de houdbaarheid weer vrij beperkt is. De diepvriesmaaltijd is ontzettend lang te bewaren, echter minder fris en verantwoord. Tafeltje dekje komt van pas voor mensen waarbij zelf opwarmen niet lukt.

Wat kosten maaltijden voor ouderen aan huis?

De prijs die u betaalt hangt af van het type eten. Vriesverse maaltijden kunt u al aanvragen voor €3,90. Verse koelverse maaltijden zijn er al voor €6,50. Een eigen warme maaltijd aan huis voor ouderen in Teeffelen is verkrijgbaar vanaf €7,50. Normaliter wordt het dan kosteloos bij u thuisbezorgd.

Op welke manieren kan ik bestellen voor mijn ouders?

Interesse in een maaltijdhulp voor uw ouders? Een maaltijdservice is dan ideaal. Koop daarom snel een proefpakket. Vraag deze vrijblijvend aan. Uw maaltijdservice contacteert uw vader en/of moeder voor nadere toelichting. Als uw vader/moeder enthousiast is, dan wordt er een bezorgafspraak gemaakt en de eigen bezorgservice bezorgt de maaltijden thuis en kan eventuele vragen behandelen.

Is het mogelijk om na ziekenhuisopname tijdelijk maaltijden te ontvangen?

Komt u weer thuis na een ziekenhuisopname, en wenst u voor een paar weken opwarmmaaltijden aan huis ontvangen? U kunt voor een kortstondige periode kant-en-klaar maaltijden thuisbezorgd krijgen. U kiest wekelijks de maaltijden die u aanspreken (met de bestellijst, telefonisch & online). U houdt de regie in eigen handen (geen minimale afname).


Dieetmaaltijden voor ouderen aan huis in juni 2024

Eten aan huis bezorgen in Teeffelen is sterk in opkomst. Voor bejaarden die het huishouden nog prima managen resulteert dit in meer tijd en comfort. Voor mensen die niet zelf hun potje kunnen koken is het bijna een vereiste. Het gaat om gezonde maaltijden aan huis die geven dat bejaarden fit en vitaal blijven. Met name deze dagverse maaltijden met goede verhoudingen verse groenten. Ook zijn de koelverse- en diepvriesgerechten steeds gezonder. Vaak met 250 gram + groente, goede vitaminen (B12) en steeds minder zout en vet. Het klaarmaken van deze heerlijke maaltijden gaat het snelste via de magnetron of oven, op een moment dat het u schikt. Kant en klaar maaltijden Teeffelen: “bezorgen faciliteert veel autonomie in postcodegebied 5395”. Wellicht relevant: Mantelzorg.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten hechten veel waarde aan uw eigen voedingspatroon. glutenvrij, gemalen, natriumarm, zoutarm en ook vegetarisch, eiwitrijk, vloeibaar, veganistisch: bijna niets is te gek.

 1. Zoutarm: menu’s met minder dan 0,3 gram zout per 100 gram.
 2. Glutenvrij: kan gegeten worden door mensen met coeliakie / glutenvrije levensstijl.
 3. Lactosevrij: voor maaltijden zonder melkproducten / zuivel.
 4. Vegetarisch: altijd zonder vlees/vis, met gezonde plantaardige vervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen of slikken een probleem geeft.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!