Maaltijdvoorziening Megen

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Megen

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Megen biedt uitkomst voor alle senioren die vanwege leeftijd of een lichamelijke beperking niet in staat zijn een avondmaaltijd klaar te maken. In de gemeente Oss onderscheiden we meerdere maaltijdvoorzieningen voor senioren. Onder andere de bekende landelijke leveranciers als Mealhero, of regionale services die warme maaltijden voor ouderen verstrekken. Door zulke services kan iedereen rekenen op ambachtelijke menu’s zoals Bruine bonensoep of Bami goreng. Via onze service vergelijkt u populaire bezorgers en nuttige kennis ten aanzien van subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieGroningen
GemeenteOss
Regio-code0412 (+31412)
Postcode5366
Kosten (indicatie)v.a. €6,19
Smaakvolle maaltijdStukjes rundvlees in saus

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €29,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen juni 2023

Subsidie voor maaltijden aan huis in Megen

Een gebalanceerd voedingsvoorschrift is essentieel voor voldoende energie en levenslust. Een voedzaam recept vol mineralen is dan ook een belangrijke factor. Lukt naar de supermarkt gaan en in de keuken staan niet eigenhandig vanwege complicaties rondom de gezondheid? En beschikt u over onvoldoende geld? Gelukkig zijn er prima maaltijdregelingen en subsidies. Die faciliteren voor een vast laag tarief maaltijden laten bezorgen, voordelig eten in een lokaal restaurant, of thuiszorg. Heeft u hulp nodig? We onderscheiden een aantal subsidievormen en zorgwetten. Hierna benaderen we de belangrijkste vormen: WMO, wet langdurige zorg of via de thuiszorg (via de zorgverzekeraar), en de mantelzorg. Eventueel is er ook ruimte voor bijzondere bijstand in de gemeente Oss.

WMO 2023

De WMO 2015 (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt uitgevoerd door de gemeente Oss. Ontwikkeld voor ouderen die problemen ondervinden bij het op eigen benen thuis wonen en om mantelzorgers te ondersteunen.

 • Boodschappenhulp
 • Bezorgen van opwarmmaaltijden
 • Per gemeente unieke voorwaarden

WLZ

De wet langdurige zorg is er voor bejaarden die doorlopend zorg of controle behoeven (centrum indicatiestelling zorg). Omstandigheden zoals: dementerende bejaarden of ouderen met een beperking. Er zijn ook maatregelen te nemen voor voeding en drinken (bijv. bij risico op verslikken).

 • Hulp bij koken of opwarmen van gerecht
 • Ondersteuning bij de maaltijd
 • CIZ behandelt de aanvraag

ZVW

Verslechtert uw gezondheid, en is er reeds een hoge zorgvraag? Wellicht wordt hulp bij eten en drinken geregeld via de zorgverzekering. Gewoonlijk gaat dat aan de hand van thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een seniorenmaaltijd opwarmen
 • Een herinnering dat u moet eten
 • Aanvragen bij zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is de zorg die wordt geboden aan familie, vrienden en bekenden. Dikwijls kan iemand uit de sociale omgeving ondersteunen bij kleine boodschappen doen of helpen met eten en drinken. In Megen zijn hiervoor ook speciale vrijwilligers die hier een rol in kunnen spelen.

 • Onbetaalde zorg aan familie/vrienden
 • Kan thuiszorg ontlasten
 • Bezoek ook eens mantelzorgelijk.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Megen vergelijken

In contact komen met een warme maaltijdvoorziening in Megen? In uw omgeving vinden we meerdere organisaties en vrijwilligers die warme maaltijden aan huis bezorgen bij ouderen en beperkten. U kunt denken aan Lamsvlees in rozemarijnsaus of Omelet champignon in Provencaalse saus, Parijse worteltjes, Aardappelpuree. U kunt kiezen voor leveranciers die zich focussen op koelverse gerechten of diepvriesmaaltijden die u zelf kunt opwarmen, en leveranciers die de gerechten opgewarmd brengen.

 • Kunt u zelf een magnetron bedienen? Wij raden aan om te beginnen met koelverse gerechten & diepvriesmaaltijden. Binnen enkele minuten klaar, wanneer u dat uitkomt. Zo blijft u baas over uw agenda!
 • Is zelfstandig eten verwarmen lastig, en heeft u geen thuiszorg die hierin uitkomst kan bieden? In dat geval is tafeltje dekje een oplossing. Uw diner wordt warm gebracht, u kunt meteen aan tafel gaan.
 • Hieronder treft u een overzicht met landelijke leveranciers aangevuld met lokale organisaties, wijkrestaurants en/of zorginstellingen waar u meer informatie kunt krijgen en mogeijk een proefmaaltijd kunt bestellen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Overzicht met plaatselijke bedrijven, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
BrabantZorg – De MaashorstKerklaan 15366 ARMegen
Keurslager KeizerDorpstraat 265386 AMGeffen
BrabantZorg – MaaslandSint Sebastianusstraat 55373 ADHerpen
BuurtzorgBongaardsweg 25364 PMEscharen
Welzijn Ouderen GraveRogstraat 225361 GRGrave
BrabantZorg – Nieuwe HoevenUdensedreef 55374 RLSchaijk
Keurslager van KraaijPastoor van Winkelstraat 135374 BGSchaijk
BuurtzorgCereslaan 25384 VTHeesch
BrabantZorg – HeelwijkMozartlaan 25384 CGHeesch
Lekkerz van HierSchutsboomstraat 13A5374 CASchaijk
Kent u zelf nog nieuwe bedrijven of info laten aanpassen? Maak dan een melding bij onze klantenservice.

Senioren eetpunten en tafeltje dekje in Megen

Sommige bejaardentehuizen in de omgeving Megen bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of hebben een apart buurtrestaurant voor senioren. Regionale wijkrestaurants bieden gezonde gerechten als Varkensschnitzel in stroganoffsaus, sperziebonen en gebakken aardappelschijfjes, voor enkele euro’s. Daar kunt u natuurlijk ook een praatje maken. In sommige seniorenrestaurants is het ook mogelijk om de menu’s te laten bezorgen. Op uw gemeente website www.oss.nl spot u praktische info over de seniorenrestaurants in uw omgeving. Klik verder naar Maaltijdhulp.

Cijfers en feiten

 • Provincie: Groningen
 • Gemeente: Oss
 • Netnummer: 0412 (+31412)
 • Postcode: 5366
 • Wijk: Centrum

Lekkere maaltijden

 • Kip Andorra schotel
 • Witte rijst
 • Varkensprocureur in jus
 • Varkenssteak in jus
 • Hutspot, hachee

Plaatsen in deze regio


Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag specificeren

  Waar heeft men behoefte aan? Gaat het om beperkte zorg zoals een maaltijd opwarmen? Of is er behoefte aan meer intensieve zorg als thuishulp bij eten?

 2. Subsidie aanvragen

  Is de zorgvraag bekend? Informeer naar welke vormen van hulp mogelijk zijn. Vergelijk WMO, zorg vanuit de zorgverzekering en WLZ. Informeer ook wat uw gemeente Oss aanbiedt ten aanzien van subsidies voor maaltijden aan huis (www.oss.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdbezorger uitzoeken

  Check de maaltijdservices in Megen voor ouderen en start met bestellen. Neem zaken in acht als: bestelopties, betaalopties, klantenservice en eventuele diëten. Kijk of proefpakketten bezorgd kunnen worden bij de maaltijdhulp.

 4. De magnetronmaaltijd opwarmen

  Uw menu’s zullen thuis geleverd worden, in de regel door een vaste bezorger. Het opwarmen van de maaltijden kan moeiteloos d.m.v. de magnetron en / of oven. Maak wat gaatjes in de folie, zet het gerecht in uw magnetron (500 watt) en stel ‘m in op zo’n 7 minuten. Uw diner is gereed!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe groot is het assortiment?

In grote lijnen zijn er drie mogelijkheden: vriesvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) of koelvers. Het grote koelvers voordeel: 100% verse maaltijd, de keerzijde is dat het maximaal een week houdbaar is. Vriesvers kan je maandenlang bewaren, maar minder vers en meer zout. Tafeltje dekje is perfect zodra een thuismaaltijd opwarmen (tijdelijk) niet kan.

Wat zijn de tarieven voor maaltijden voor ouderen?

Deze kosten hebben met name te maken met het type maaltijd. Vriesverse maaltijden vindt u al vanaf €4,90. Koelverse gerechten kunt u al aanvragen voor €6,20. Een speciale warme maaltijd aan huis voor ouderen in Megen bieden sommige aanbieders aan voor €7,40. Normaliter is dit inclusief bezorgkosten.

Op welke manieren kan ik bestellen voor mijn ouders?

Bent u geïnteresseerd in een maaltijdhulp voor uw ouders? De maaltijdservice voor 65-plussers kan uitkomst bieden. Proberen? Kies eens zo’n proefbestelling (pakket). Deze kunt u eenvoudig online aanvragen. De maaltijdservice voor 65-plussers legt het eerste contact met uw vader en/of moeder om het e.e.a. uit te leggen. Zo wordt er een levering ingepland, de lokale bezorger levert alles netjes af en verstrekt benodigde info.

Herstellende van een operatie (kortdurige service)?

Komt u (binnenkort) thuis uit het ziekenhuis, en wenst u tijdelijk een bezorgservice voor maaltijden? Het is mogelijk: af en toe kant-en-klaar maaltijden thuisbezorgd krijgen. Men selecteert wekelijks de maaltijden die u aanspreken (telefonisch, met de bestellijst of online). U hebt dus geen verplichtingen (geen afname verplichting).


Dieetmaaltijden laten thuisbezorgen in juni 2023

Eten aan huis bezorgen in Megen heeft veel voordelen. Voor ouderen die nog op eigen benen staan verschaft dit meer vrijheid en structuur. Voor senioren die niet meer op eigen benen staan is het meer een noodzaak. Hier hebben we het over gezonde maaltijden aan huis die zorgen dat ouderen voldoende vitaminen en mineralen binnen krijgen. Veel besteld zijn o.a. de dagverse maaltijden met 100% verse ingrediënten. Daarnaast zijn ook diepvries- en koelverse gerechten enorm verbeterd. Vaak met 250 gram + groente, belangrijke vitaminen (B12) en vrij van kunstmatige toevoegingen. Het verwarmen van deze verse maaltijden is een fluitje van een cent middels de magnetron, waar en wanneer u dat wil. Kant en klaar maaltijden Megen: “bezorgen resulteert in perfect service in postcodegebied 5366”. Lees verder over Dieetmaaltijden.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten willen graag service verlenen op uw diëten en allergieën. gemalen, zoutarm, glutenvrij, lactosevrij en ook veganistisch, koolhydraatarm, vloeibaar, vegetarisch: vrijwel alles is mogelijk.

 1. Zoutarm: menu’s met zo’n 0,3 gram zout per 100 gram.
 2. Glutenvrij: is aan te raden bij situaties als glutenvrije wensen (coeliakie).
 3. Lactosevrij: maaltijd vrij van melk en toevoegingen van zuivel.
 4. Vegetarisch: altijd zonder vlees/vis, maar met gezonde plantaardige varianten.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken en/of kauwen lastig is geworden.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!