Maaltijdvoorziening Ravenstein

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Ravenstein

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Ravenstein is in het leven geroepen voor alle bewoners die door hun leeftijd of door een lichamelijke beperking geen maaltijd kunnen bereiden. Binnen de gemeente Oss zijn er verschillende maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. Het gaat om de bekende landelijke leveranciers als Apetito, of lokale instanties die warme maaltijden voor ouderen aan huis bezorgen. Middels dit soort bedrijven heeft iedereen toegang tot heerlijke maaltijden als Vegetarische omelet met kruiden, witte rijst, broccoli en/of Vegetarische balletjes in satésaus, Tjap tjoy, Nasi goreng. Hieronder bekijkt men maaltijdservices en handige gegevens inzake subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieGroningen
GemeenteOss
Regio-code0486 (+31486)
Postcode5371
Kosten (indicatie)v.a. €6,21
Maaltijd tipRunderlever in saus

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
170+ maaltijden 6 maaltijden voor €32,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen mei 2024

Subsidieregeling maaltijden aan huis in Ravenstein

Een juist voedingsvoorschrift is aan te raden voor uw algehele gesteldheid. Een voedzaam diner bomvol groenten is daarom ook de basis. Kan naar de supermarkt gaan en het klaarmaken van de avondmaaltijd niet eigenhandig vanwege ouderdom? En moet u met weinig rondkomen? In die situatie onderscheiden we verschillende subsidies en maaltijdregelingen. Denk dan aan: voor een vast laag tarief maaltijden laten bezorgen, voordelig eten in een lokaal restaurant, of hulp aan huis met boodschappen doen en/of koken. Waar heb ik recht op? We onderscheiden een aantal wetten en subsidieregelingen. In het volgende schema gaan we dieper in op de meest toegepaste wetten: WMO, ZVW en WLZ, en mantelzorg. Mogelijkerwijs is er ook speciale bijzondere bijstand in de gemeente Oss.

WMO 2024

De wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) wordt geregeld door de gemeente Oss. Uniek voor inwoners die moeite hebben met het zelfstandig thuis wonen en hulp bij mantelzorg.

 • Iemand die naar de supermarkt gaat
 • Aantrekkelijke maaltijdservice korting
 • Meer info via uw gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is ontwikkeld voor senioren die de hele dag door zorg in de nabijheid of permanente toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Voorbeelden zijn: senioren met dementie of bejaarden met een beperking. Er zijn ook maatregelen te nemen voor eten en drinken (bijv. opwarmen van de maaltijd).

 • Hulp bij klaarmaken maaltijd
 • Iemand die het eten toedient
 • Aanvraag indienen bij CIZ

ZVW

Verslechtert uw gezondheid, en heeft u al veel zorg van de huisarts? Eventueel wordt hulp bij eten en drinken geregeld via de zorgverzekering. Doorgaans gaat dat aan de hand van thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een thuismaaltijd opwarmen
 • Een herinnering dat u moet eten
 • Aanvragen via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is hulp aan een hulpbehoevende door iemand uit diens directe sociale omgeving. In sommige situaties kan een partner helpen met naar de supermarkt gaan of een maaltijd koken. In Ravenstein zijn hiervoor ook speciale vrijwilligers als aanvulling op de mantelzorg.

 • Onbetaalde zorg aan familie/vrienden
 • Extra handjes in huis
 • Bezoek ook eens Wehelpen.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Ravenstein vergelijken

In contact komen met een warme maaltijdvoorziening in Ravenstein? In uw omgeving zijn er een groot aantal keukens en instanties die warme maaltijden thuisbezorgen bij ouderen en beperkten. Denk dan aan Kipfilet met kruidenjus, witte rijst, wokgroenten en Stoofpotje met peer rundvlees en puree. U kunt kiezen voor leveranciers die zich vooral richten op vriesverse gerechten en koelverse maaltijden die u kunt opwarmen middels magnetron of oven, en instellingen die uw avondmaaltijd opgewarmd leveren.

 • Kan u goed omgaan met magnetron of oven? Dan adviseren wij vriesverse gerechten & koelverse maaltijden. Dit is op te warmen op een moment dat het u uitkomt. U geniet van maximale vrijheid.
 • Is dit erg lastig voor u, en is er geen thuiszorg/mantelzorger die hiermee kan helpen? Dan bent u beter af met tafeltje dekje. Het gerecht wordt warm bezorgd, u kunt meteen aan tafel gaan.
 • Onderstaand vindt u een lijst met bekende landelijke services aangevuld met lokale maaltijdbezorgers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen waar u mogelijk terecht kunt.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 170 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Warme gerechten
Vanaf €6,45 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Overzicht met plaatselijke bedrijven, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
BrabantZorg – De MaashorstKerklaan 15366 ARMegen
Keurslager KeizerDorpstraat 265386 AMGeffen
BrabantZorg – MaaslandSint Sebastianusstraat 55373 ADHerpen
BuurtzorgBongaardsweg 25364 PMEscharen
Welzijn Ouderen GraveRogstraat 225361 GRGrave
BrabantZorg – Nieuwe HoevenUdensedreef 55374 RLSchaijk
Keurslager van KraaijPastoor van Winkelstraat 135374 BGSchaijk
BuurtzorgCereslaan 25384 VTHeesch
BrabantZorg – HeelwijkMozartlaan 25384 CGHeesch
Lekkerz van HierSchutsboomstraat 13A5374 CASchaijk
Wilt u een nieuwe service toevoegen of aan laten passen? Maak dan een melding bij onze klantenservice.

Sociale buurtrestaurants en tafeltje dekje in Ravenstein

Verscheidene woonzorgcentra in en rondom Ravenstein bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of bieden een speciaal buurtrestaurant voor ouderen. Maatschappelijke wijkrestaurants verstrekken gezonde maaltijden zoals Koninginnesoep met kip, voor scherpe prijzen. Daar kan gegeten en gepraat worden met elkaar. Bij sommige restaurants bestaat er de optie om het assortiment thuis af te leveren. Op de URL www.oss.nl leest u aanvullende info over de seniorenrestaurants waar u heen kunt. Ga door naar: Apetito.

Informatie

 • Provincie: Groningen
 • Gemeente: Oss
 • (Regio) nummer: 0486 (+31486)
 • Postcode: 5371
 • Veel gezochte wijk: Centrum

Lekkere maaltijden

 • Pannenkoekenschotel
 • Wokgroenten
 • Kabeljauw in kruidensaus
 • Raapstelen stamppot
 • Hutspot, rundvlees

Plaatsen in de buurt


Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag inventariseren

  Wat heeft u precies nodig? Gaat het om beperkte ondersteuning zoals hulp bij het opwarmen van maaltijden? Of gaat het om meer intensieve ondersteuning als het toedienen van eten?

 2. Aanvragen van subsidie

  Weet u precies wat de zorgvraag is? Bekijk de verschillende soorten zorg die beschikbaar zijn. Kijk naar WMO, zorg vanuit de zorgverzekering en WLZ. Achterhaal ook wat uw gemeente Oss faciliteert met betrekking tot subsidies voor maaltijden aan huis (www.oss.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijddienst zoeken

  Analyseer de maaltijdservices in Ravenstein voor ouderen en zoek de beste uit. Let goed op de manier waarop u kunt bestellen en betalen en beschikbare diëten. Kijk of proefpakketten beschikbaar zijn bij de maaltijdhulp.

 4. Het opwarmen van de maaltijd

  De bestellingen kunnen bij u thuisbezorgd worden, gebruikelijk door uw eigen bezorger. De maaltijd klaarmaken kan simpelweg in de magnetron, oven of in de pan. Zorg voor enkele gaatjes in de folie, zet de magnetron op 500 watt en stel ‘m in op ongeveer 6 minuten. Smullen maar!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe zit het met het eten-aanbod?

In grote lijnen zijn er drie smaken: vriesvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) & koelvers. Het grote koelvers voordeel: 100% verse ingrediënten, de keerzijde is dat het maximaal een week houdbaar is. De diepvriesmaaltijd is ontzettend lang te bewaren, maar beperkt fris en meer zout. Tafeltje dekje komt van pas op het moment dat een magnetronmaaltijd verwarmen onmogelijk is.

Hoe duur zijn maaltijden voor ouderen?

Deze kosten hebben met name te maken met de persoonlijke eet-voorkeuren. Diepvriesmaaltijden zijn er al voor €5,10. Verse koelverse maaltijden vindt u al vanaf €6,10. Zo’n speciale warme maaltijd aan huis voor ouderen in Ravenstein vindt u al vanaf €9,00. Doorgaans is dit bedrag inclusief bezorging.

Hoe kan ik maaltijden voor mijn ouders bestellen?

Zoekt u een maaltijdhulp voor uw ouders? Zo’n maaltijdservice kan uw ouders ontzorgen. De dienst zelf proberen kan met een proefpakket. Vul de benodigde gegevens in. Zo’n maaltijdservice neemt rechtstreeks contact op met uw vader en/of moeder voor verdere informatie. Wat volgt is een eerste bezorgdatum, en de regionale bezorger bezorgt het proefpakket aan huis en geeft antwoord op vragen.

Is er ook een tijdelijke maaltijdservice na ziekenhuisopname?

Komt u straks terug uit het ziekenhuis, en wilt u slechts tijdelijk een bezorgdienst voor eten? U kunt ook tijdelijk kant-en-klaar maaltijden thuis ontvangen. Men bestelt steeds eigenhandig de maaltijden (online, telefonisch en met de bestellijst). U houdt de regie in eigen handen (zonder abonnement).


Maaltijdservice voor dieetmaaltijden in mei 2024

Eten aan huis bezorgen in Ravenstein is zeer populair. Voor senioren die nog op eigen benen staan verschaft dit meer vrijheid en comfort. Voor bejaarden die niet zelf hun potje kunnen koken is het iets noodzakelijks. We spreken van gezonde maaltijden aan huis die ervoor bedoeld zijn dat mensen voldoende voeding (en dus energie) krijgen. Bovenal de dagverse maaltijden zonder kunstmatige toevoegingen. Daarnaast zijn ook koelverse- en diepvriesgerechten enorm vooruitgegaan. Ze bevatten steeds meer groenten, goede bouwstoffen (B12) en vrijwel zonder vet en zout. Het bereiden van deze complete maaltijden doet u snel via magnetron of oven, waar en wanneer u dat wil. Kant en klaar maaltijden Ravenstein: “bezorgen geeft veel autonomie in postcodegebied 5370, 5371”. Lees verder over Vergelijken.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten willen graag service verlenen op uw eetpatroon. glutenvrij, natriumarm, gemalen, lactosevrij of juist koolhydraatarm, vegetarisch, veganistisch, eiwitrijk: iedereen kan er terecht.

 1. Zoutarm: eten met minder dan 0,3 gram zout per 100 gram.
 2. Glutenvrij: is toepasbaar voor senioren met een gluten- of tarwevrij dieet (coeliakie).
 3. Lactosevrij: gerechten zonder melk of melkproducten.
 4. Vegetarisch: vis en vlees zijn uitgesloten, maar bomvol groenten en vleesvervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen of slikken een probleem vormt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!