Maaltijdvoorziening Deursen-Dennenburg

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Deursen-Dennenburg

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Deursen-Dennenburg wordt veel gebruikt door alle senioren die mede door leeftijd of ernstige beperkingen niet zelfstandig kunnen koken. Binnen de gemeente Oss zien we allerlei maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. Onder andere bedrijven met landelijke dekking als Maaltijdservice.nl, of thuiszorg restaurants die warme maaltijden voor ouderen verstrekken. Door gebruik te maken van zulk soort aanbieders kan men zeker zijn van uitstekende maaltijden als Varkensfiletlapje met mosterdroomsaus, bloemkool en gele rijst of Vispannetje fruits de mer met groenten in kreeftensaus, Aardappelgratin. Op deze pagina doorzoekt men eetpunten en essentiële details inzake subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieGroningen
GemeenteOss
Regio-code0486 (+31486)
Postcode5352
Kosten (indicatie)v.a. €6,11
Lekkere maaltijdVarkenslapje in jus

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €29,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen februari 2024

Subsidieregeling maaltijden aan huis in Deursen-Dennenburg

Een goed voedingspatroon is belangrijk voor uw algehele gesteldheid. Een voedzaam recept met voldoende vitaminen is daarom ook de basis. Gaat een supermarkt bezoeken en gerechten klaarmaken niet meer op eigen houtje als gevolg van fysieke ongemakken? En beschikt u over onvoldoende geld? In die situatie kunt u aanspraak doen op verschillende maaltijdregelingen / subsidies. Denk dan aan: goedkope maaltijden aan huis, samen maaltijden nuttigen in een eetgelegenheid of hulp via zorghuizen. Hoe kan ik dit regelen? Er zijn diverse (lokale) regelingen en subsidies. Daarom behandelen we een aantal van deze wetten: Wmo-ondersteuning, Wijkverpleging vanuit de Zvw en Zorg vanuit de Wet langdurige zorg, en persoonlijke mantelzorg. Eventueel kan u ook aanspraak maken op bijzondere bijstand in de gemeente Oss.

WMO 2024

De wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) gaat uit vanuit de gemeente Oss. Ontwikkeld voor bejaarden die problemen ervaren bij het zelfstandig thuis wonen en om mantelzorgers te ondersteunen.

 • Iemand die de boodschappen doet
 • Leveren van magnetronmaaltijden
 • Gemeente behandelt de aanvraag

WLZ

Deze wet langdurige zorg is bedoeld voor hulpbehoevenden die de hele dag door professionele zorg en/of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Denk hierbij aan: dementerende mensen en ouderen met beperkingen. Er zijn ook maatregelen te nemen voor voeding en drinken (bijv. bij risico op verslikken).

 • Hulp bij koken of opwarmen van gerecht
 • Toezicht bij het eten
 • Aanvraag via CIZ

ZVW

Verandert uw gezondheid in negatieve zin, en is de huidige zorgvraag hoog? Wellicht wordt hulp bij eten en drinken met de zorgverzekeraar afgehandeld. In de regel gaat dit via de thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een bezorgmaaltijd opwarmen
 • ondersteuning bij toedienen
 • Informatie opvragen via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is langdurige en onbetaalde zorg richting familie of bekenden. Soms kunnen bekenden ondersteunen bij boodschappen doen of een maaltijd opwarmen. In Deursen-Dennenburg kan u soms aankloppen bij vrijwilligers die zich hiervoor inzetten.

 • Onbetaalde en langdurige zorg
 • Meer thuiszorg in de woning
 • Raadpleeg ook eens mantelzorgelijk.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Deursen-Dennenburg vergelijken

Kijkt u uit naar een warme maaltijdvoorziening in Deursen-Dennenburg? In deze plaats bestaan er een hoop keukens en thuiszorgorganisaties die warme maaltijden bezorgen bij ouderen en mensen met een beperking. U kunt denken aan Kip, worteltjes, aardappelpuree of Gegrilde paprika. U kunt kiezen voor services gespecialiseerd in koelverse gerechten of diepvriesmaaltijden die u zelf moet opwarmen, en keukens die het diner warm aan huis leveren.

 • Heeft u een magnetron die u kunt bedienen? Dan adviseren wij koelverse gerechten of vriesverse maaltijden. U gebruikt kort de magnetron wanneer u dat schikt. U bepaalt zelf wanneer u eet!
 • Heeft u geen keukenapparatuur, en is er niemand die u ondersteunt? Denk dan een na over tafeltje dekje. De maaltijd wordt warm bezorgd, u hoeft niets te doen.
 • Hieronder tonen wij een lijst met bekende landelijke services aangevuld met lokale maaltijdbezorgers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen waar u mogelijk meer informatie kunt oprvragen of een proefpakket kunt bestellen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Overzicht met lokale bedrijven, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
BrabantZorg – De WilberthofDen Dries 15351 DZBerghem
Lekkerz van HierSchutsboomstraat 13A5374 CASchaijk
BrabantZorg – MaaszichtPrinsenstal 25361 GKGrave
ONS WelzijnSchadewijkstraat 65348 BCOss
BrabantZorg – LooveltSaturnusstraat 2805345 LHOss
BrabantZorg – De MaashorstKerklaan 15366 ARMegen
Welzijn Ouderen GraveRogstraat 225361 GRGrave
Keurslager van KraaijPastoor van Winkelstraat 135374 BGSchaijk
BrabantZorg – MaaslandSint Sebastianusstraat 55373 ADHerpen
BuurtzorgBongaardsweg 25364 PMEscharen
Een vermelding wijzigen of extra opties toevoegen? Stuur dan een bericht.

Senioren eetpunten en tafeltje dekje in Deursen-Dennenburg

Verschillende verzorgingstehuizen in en rondom Deursen-Dennenburg bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of faciliteren een aangenaam buurtrestaurant voor senioren. Plaatselijke wijkrestaurants bieden heerlijke menu’s als Gebakken witvis, voor scherpe prijzen. Op deze plek is genoeg plek voor sociale ontmoetingen. Bij sommige eetpunten is het tevens mogelijk om de gerechten aan huis te bezorgen. Middels www.oss.nl checkt u zaken als adresgegevens van de seniorenrestaurants bij u in de buurt. Bezoek de pagina: Bijzondere bijstand.

Kerngegevens

 • Provincie: Groningen
 • Gemeente: Oss
 • (Net) nummer: 0486 (+31486)
 • Hoofdpostcode: 5352
 • Populaire wijk: Centrum

Smaakvolle maaltijden

 • Gekookte aardappels
 • Tomatensoep
 • Bami goreng met kipsaté
 • Heldere kippensoep
 • Hutspot, gesneden rundvlees

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Unieke zorgvraag opstellen

  Wat voor soort zorg is er nodig? Kiest men voor lichte zorg zoals een maaltijd opwarmen? Of hebben we het over ingrijpendere zorg als mantelzorg voor eten?

 2. Subsidie voor maaltijden aanvragen

  Is de zorgvraag bekend? Doorzoek welke types zorg toepasbaar zijn. Doorzoek Zorg vanuit de zorgverzekering, WMO & WLZ. Bekijk ook wat de gemeente Oss verzorgt met betrekking tot subsidies voor maaltijden aan huis (www.oss.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijddienst uitzoeken

  Beoordeel de maaltijdservices in Deursen-Dennenburg voor ouderen en maak een keuze. Controleer altijd bezorg- en betaalmogelijkheden en beschikbare diëten. Zoek uit of het proefpakket voor uw mogelijk is bij de maaltijdhulp.

 4. De thuismaaltijd opwarmen

  De gerechten kunnen bij u thuisbezorgd worden, steeds vaker door een vaste bezorger. Het verwarmen van de maaltijd kan doorgaans in vrijwel elke magnetron. Prik een paar kleine gaatjes in de afdekfolie, draai uw magnetron op 500 watt en verwarm het gerecht ongeveer 7 minuten. Start met genieten!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke verschillende gerechten zijn er?

In de basis zijn er 3 alternatieven: tafeltje dekje (warme maaltijden), koelvers en vriesvers. Het handige van koelvers is 100% verse maaltijd, het minpunt is een beperkte houdbaarheid. Een vriesvers gerecht is veel langer houdbaar, echter minder fris en verantwoord. Tafeltje dekje is handig zodra een thuismaaltijd opwarmen (tijdelijk) niet kan.

En de onkosten voor maaltijden voor ouderen?

De prijs per maaltijd heeft vooral te maken met het type maaltijd. Vriesverse maaltijden zijn er al voor €5,20. Koelverse maaltijden kan u al bestellen vanaf €6,70. Zo’n persoonlijke warme maaltijd aan huis voor ouderen in Deursen-Dennenburg is er al vanaf €7,80. Vaak zijn de bezorgkosten daarbij inbegrepen.

Kan ik op meerdere manieren bestellen voor mijn ouders?

Zoekt u een maaltijdhulp voor uw (beide) ouders? De senioren-maaltijdservice kan de oplossing zijn. Bestel veilig en snel proefpakketten. Vul de benodigde gegevens in. De senioren-maaltijdservice legt daarna contact met uw vader en/of moeder en zal de service nader toelichten. Hierop volgt het plannen van een eerste bezorgmoment, en de regionale bezorger levert de gerechten aan huis en neemt de laatste zaken door.

Is er ook een tijdelijke maaltijdservice na ziekenhuisopname?

Heeft u een operatie achter de rug, en wenst u voor een paar weken een bezorgservice voor maaltijden? U kunt ook tijdelijk kant-en-klaar maaltijden thuisbezorgd krijgen. Men selecteert altijd de menu’s die u lekker lijken (met de bestellijst, online & telefonisch). U bent dus volledig flexibel (zonder contract).


Dieetmaaltijden laten thuisbezorgen in februari 2024

Eten aan huis bezorgen in Deursen-Dennenburg is sterk in opkomst. Voor inwoners die het huishouden nog prima managen geeft dit extra tijd en regelmaat. Voor senioren die niet meer naar de winkel kunnen is het iets noodzakelijks. Het gaat om gezonde maaltijden aan huis die geven dat ouderen voldoende voeding (en dus energie) krijgen. Vooral de dagverse maaltijden zonder kunstmatige toevoegingen. Daarbij zijn de diepvries- en koelverse gerechten steeds gezonder. Tegenwoordig met veel groenten, noodzakelijke vitaminen (B12) en steeds minder zout en vet. Het bereiden van deze vers bereidde maaltijden gaat ontzettend gemakkelijk in de magnetron, als u het uitkomt. Kant en klaar maaltijden Deursen-Dennenburg: “bezorgen verschaft veel gemak in postcodegebied 5352”. Wellicht relevant: Mantelzorg.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten wisselen hun aanbod wekelijks voor uw eigen voedingspatroon. lactosevrij, zoutarm, natriumarm, gemalen of vloeibaar, koolhydraatarm, vegetarisch, eiwitrijk: bijna niets is te gek.

 1. Zoutarm: maaltijden met plusminus 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: biedt mogelijkheden bij glutensensitiviteit (coeliakie).
 3. Lactosevrij: voor maaltijden zonder melkproducten / zuivel.
 4. Vegetarisch: vis en vlees zijn uitgesloten, maar met lekker veel groenten en vervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken en/of kauwen een probleem geeft.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!