Maaltijdvoorziening Boxtel

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Boxtel

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Boxtel is men name interessant voor alle mensen die i.v.m leeftijd of ernstige beperkingen niet naar de winkel kunnen en/of neit meer kunnen koken. Voor de gemeente Boxtel zijn er diverse maaltijdvoorzieningen voor ouderen. We spreken dan over bedrijven met landelijke dekking als Apetito, of thuiszorg instellingen die warme maaltijden voor ouderen afleveren. Middels soortgelijke oplossingen kan iedereen weer genieten van smaakvolle gerechten als Varkensprocureur in jus en Groentemix, kormasaus, basmatirijst. Onderstaand doorzoekt u leveranciers en praktische voorlichting over subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBoxtel
Regio-code0411 (+31411)
Postcode5281
Kosten (indicatie)v.a. €6,51
Maaltijd tipBeef Squats

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
170+ maaltijden 6 maaltijden voor €32,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen april 2024

Subsidie voor maaltijden aan huis in Boxtel

Een gebalanceerd voedingspatroon is relevant voor een vitaal lichaam. Een voedzaam diner bomvol vitaminen draagt hier zeker aan bij. Wil een bezoekje aan de winkel en lekker kokkerellen niet meer zelf gezien uw ouderdom? En moet u met weinig rondkomen? Daarvoor kunt u gebruik maken van prima subsidies en maaltijdregelingen. Concreet: maaltijden aan huis tegen een gereduceerd tarief, samen maaltijden nuttigen in een eetgelegenheid of thuiszorg. Hoe gaat dit precies in z’n werk? U kunt aankloppen bij diverse (lokale) regelingen en subsidies. In dit hoofdstuk bespreken we de belangrijkste vormen: Thuiszorg (wijkverpleging via Zvw), WMO of de Wet langdurige zorg, en persoonlijke mantelzorg. Eventueel is er ook ruimte voor bijzondere bijstand in de gemeente Boxtel.

WMO 2024

De wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) wordt uitgevoerd door de gemeente Boxtel. Uniek voor ouderen die tegen problemen aanlopen bij het op eigen benen thuis wonen en om mantelzorgers te ondersteunen.

 • Ondersteuning bij boodschappen doen
 • Speciale voordelige bezorgmaaltijden
 • Aanvragen bij de gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is bedoeld voor senioren die doorlopend zorg in de nabijheid en/of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Situaties als: dementerende bejaarden en senioren met lichamelijke handicaps. Er zijn ook maatregelen te nemen voor de avondmaaltijd (bijv. klaarmaken van eten).

 • Hulp bij bereiden van een maaltijd
 • Toezicht bij het eten
 • Aanvraag via CIZ

ZVW

Verandert uw gezondheidssituatie, en wordt er al veel zorg aan u verleend? Mogelijk wordt hulp bij eten en drinken geboden door uw zorgverzekering. Vaak ontvangt u zorg d.m.v. thuiszorg (wijkverpleging).

 • Opwarmen van kant-en-klaar maaltijden
 • ondersteuning bij toedienen
 • Informatie opvragen via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is Mantelzorg is langdurig en onbetaald zorgen voor familie/bekenden. In sommige gevallen kan iemand uit de sociale omgeving helpen met boodschappen doen of een maaltijd opwarmen. In Boxtel kunt u soms een beroep doen op vrijwilligers als aanvulling op de mantelzorg.

 • Hulp uit de sociale omgeving
 • Toevoeging op thuiszorg
 • Verdere info vindt u ook op mantelzorg.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Boxtel vergelijken

Kijkt u uit naar een warme maaltijdvoorziening in Boxtel? In de buurt van uw postcode kunt u kiezen uit verschillende keukens en thuiszorgorganisaties die warme maaltijden aan huis bezorgen bij ouderen en mensen met een beperking. U kunt hierbij denken aan onder andere Babi ketjap, pikante groenten met ananas en bami goreng of Kipfiletstukjes in pestosaus, Toscaanse groentemix, Cannelloni. U kunt kiezen uit maaltijdservices die zich focussen op koelverse gerechten & vriesverse maaltijden die u zelf kunt opwarmen, en maaltijdservices die uw avondmaaltijd opgewarmd leveren.

 • Is een bord eten opwarmen geen probleem voor u? Bestel eens een (proefpakket) met diepvriesgerechten en koelverse maaltijden. U zet het in de magnetron zodra het u uitkomt. U bepaalt zelf wanneer u eet!
 • Lukt het eten opwarmen niet, en kent u niemand die hierbij een rol kan spelen? In dat geval is tafeltje dekje een oplossing. Uw eten wordt opgewarmd geleverd, u kunt direct aan tafel.
 • Hieronder treft u een overzicht met bekende landelijke organisaties aangevuld met lokale services, wijkrestaurants en/of zorginstellingen die mogelijk oplossingen bieden voor uw maaltijden.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 170 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Warme gerechten
Vanaf €6,45 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Schema met plaatselijke bedrijven, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Zorggroep Elde MaasduinenPostbus 745280 ABBoxtel
Slagerij de VriesFiep Westendorpplein 145301 PAZaltbommel
Keurslagerij OosterhofOosterhof 45283 BVBoxtel
Maaltijdservice SchuurmansBramerslandstraat 15275 HEDen Dungen
Keurslager CooijmansNieuwstraat 735271 ACSint-Michielsgestel
Kim’s KitchenOmhoeken 15301 BDZaltbommel
SPAR KuijpersLooiershof 405296 NSEsch
Het EetpuntJohan van Oldenbarneveldtstraat 25301 GXZaltbommel
BuurtzorgWielkamp 25301 DBZaltbommel
Keurslager BeerensBarrierweg 75298 AALiempde
Bedrijf toevoegen of een vermelding aanpassen? Neem dan contact met ons op.

Eten in een buurtrestaurant en tafeltje dekje in Boxtel

Meerdere bejaardentehuizen in de gemeente Boxtel bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en hebben een aangenaam buurtrestaurant voor senioren. Deze wijkrestaurants hebben een aanbod de lekkerste gerechten zoals Schnitzel pepersaus, met weinig winstmarge. In zo’n omgeving kunt u natuurlijk ook een praatje maken. Soms bestaat er de mogelijkheid om de specialiteiten thuis te laten bezorgen. Op de website www.boxtel.nl spot u aanvullende info over de seniorenrestaurants die er zijn. Lees verder over WLZ.

Kerngegevens

 • Provincie: Noord-Brabant
 • Gemeente: Boxtel
 • Netnummer: 0411 (+31411)
 • Centrale postcode: 5281
 • Populaire wijk: Boxtel

Voorbeeld maaltijden

 • Andijvie stamppot met een gehaktbal
 • Kipfilet
 • Asperge beenham schotel
 • Aspergesoep vg
 • Kip kantonees, rijstmix

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Bepaal zorgwensen

  Waar heeft men behoefte aan? Gaat het om kortstondige ondersteuning zoals een maaltijd opwarmen? Of gaat het om meer grondige zorg als mantelzorg voor eten?

 2. Subsidie voor maaltijden aanvragen

  Weet u precies wat de zorgvraag is? Doorzoek welke vormen van zorg beschikbaar zijn. Bekijk Zorg vanuit de zorgverzekering, WMO en WLZ. Ontdek ook wat de gemeente Boxtel faciliteert m.b.t. subsidie voor maaltijden aan huis (www.boxtel.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdbezorger zoeken

  Vergelijk de maaltijdservices in Boxtel voor ouderen en selecteer de relevantste. Analyseer punten als de beste- en betaalmogelijkheden en de variatie in gerechten. Vind uit of er een proefpakket mogelijk is bij de maaltijdhulp.

 4. De magnetronmaaltijd opwarmen

  Uw gerechten kunnen bij u thuisbezorgd worden, tegenwoordig door een vaste bezorger. Het eten opwarmen gebeurt zonder problemen in de magnetron of oven. Maak met een vork een paar gaatjes in de folie, zet de magnetron op 500 watt en stel ‘m in op circa 8 minuten. Klaar? Eten maar!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe groot is het assortiment?

Feitelijk zijn er 3 type maaltijden: tafeltje dekje (warme maaltijden), koelvers & vriesvers. Het handige van koelvers is maximale versheid, hoewel de houdbaarheid weer vrij beperkt is. Een diepvriesmaaltijd kan je wel een half jaar bewaren, maar beperkt vers en vaak zouter. Tafeltje dekje is handig wanneer zelf opwarmen niet lukt.

Zijn maaltijden voor ouderen duur?

Dit hangt sterk af van de specificaties van de gerechten. Vriesverse maaltijden zijn beschikbaar vanaf €3,70. Verse koelverse maaltijden zijn er al vanaf €5,60. Een speciale warme maaltijd aan huis voor ouderen in Boxtel kan u al bestellen vanaf €7,90. Normaal betaalt u geen extra bezorgkosten.

Kan ik maaltijden voor mijn ouders aanvragen?

Hebt u behoefte aan een maaltijdhulp voor uw (beide) ouders? Zo’n maaltijdservice biedt vaak mogelijkheden. Koop daarom snel het proefpakket. Vul de benodigde gegevens in. Zo’n maaltijdservice zal vervolgens contact opnemen met uw vader en/of moeder voor nadere kennismaking. Daarbij plannen ze een eerste bezorging in, en de persoonlijke bezorger brengt het eten bij hen thuis en geeft een toelichting.

Maaltijden na een operatie (tijdelijke oplossing)?

Komt u weer thuis na een ziekenhuisopname, en wenst u slechts tijdelijk een bezorgservice voor maaltijden? U kan zeker ook incidenteel kant-en-klaar maaltijden aan huis bezorgd krijgen. U selecteert steeds de maaltijden die u aanspreken (online, met de bestellijst en telefonisch). Zelf de touwtjes in handen houden (geen minimale afname).


Dieetmaaltijden voor ouderen aan huis in april 2024

Eten aan huis bezorgen in Boxtel heeft veel voordelen. Voor ouderen die zichzelf kunnen redden faciliteert dit meer vrijheid en regelmaat. Voor bewoners die geen boodschappen kunnen doen en niet zelf kunnen koken is het haast onvermijdbaar. We spreken ook wel over gezonde maaltijden aan huis die geven dat senioren voldoende voeding binnenkrijgen. Populair zijn met name de dagverse maaltijden met verse seizoensgroenten. Daarnaast zijn ook diepvries- en koelverse maaltijden steeds gezonder. Bomvol verse groenten, goede voedingsstoffen (B12) en steeds minder zout en vet. Het bereiden van deze verse maaltijden gaat ontzettend gemakkelijk in de magnetron, op een zelfgekozen moment. Kant en klaar maaltijden Boxtel: “bezorgen verschaft goede ondersteuning in postcodegebied 5280, 5281, 5282, 5283”. Lees verder over Subsidie.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten willen graag service verlenen op uiteenlopende diëten. zoutarm, lactosevrij, glutenvrij, natriumarm en ook vegetarisch, vloeibaar, veganistisch, eiwitrijk: vrijwel alles is mogelijk.

 1. Zoutarm: eten met ruwweg < 0,3 gram zout (of 0,12 gram natrium) per 100 gram eten.
 2. Glutenvrij: biedt uitkomst bij een tarwe- of glutenallergie (coeliakie).
 3. Lactosevrij: volledig vrij van zuivel toevoegingen (melkproducten).
 4. Vegetarisch: vrij van vis en vlees, maar met vleesvervangers vol ijzer, B12 en zink.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen & slikken lastige situaties veroorzaakt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente