Maaltijdvoorziening Dieden

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Dieden

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Dieden is geschikt voor alle mensen die mede door leeftijd of een handicap niet zelfstandig kunnen koken. In de gemeente Oss is er de keuze uit meer en meer maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. Het gaat om landelijke instellingen als Mealhero, of gespecialiseerde bedrijven die warme maaltijden voor ouderen aan huis bezorgen. Via zulke diensten zit er niemand zonder heerlijke maaltijden als Varkenslapje in jus en/of Boe­ren­kool­stoof met ei. Via onze service leest u meer over populaire bezorgers en nuttige details wat betreft subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieGroningen
GemeenteOss
Regio-code0486 (+31486)
Postcode5353
Kosten (indicatie)v.a. €6,12
Maaltijd ideeVarkenslapjes in jus

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €29,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen december 2023

Subsidie voor maaltijden aan huis in Dieden

Een gebalanceerd eetpatroon is relevant voor een verantwoorde levensstijl. Een voedzaam recept met voldoende voedingsstoffen mag men niet overslaan. Wil boodschappen kopen en het bereiden van een maaltijd niet zelfstandig gezien uw problemen met de gezondheid? En is uw budget niet toereikend? In dat geval kunt u een beroep doen op prima maaltijdregelingen en subsidies. Vaak komt dat neer op: maaltijden laten bezorgen tegen een speciaal tarief, samen maaltijden nuttigen in een eetgelegenheid of via de zorginstelling geleverd. Heeft u hulp nodig? Er zijn diverse zorgwetten en subsidies voor maaltijden. In deze paragraaf behandelen we de belangrijkste vormen: WMO, WLZ, en ZVW, en de mantelzorg. Misschien kunt u een aanvraag indienen voor bijzondere bijstand via de gemeente Oss.

WMO 2023

De wet maatschappelijke ondersteuning 2015 (WMO) wordt uitgevoerd door de gemeente Oss. Bedoeld voor ouderen die problemen ondervinden bij het op eigen benen thuis wonen en als ruggensteun voor mantelzorg.

 • Hulp bij het doen van boodschappen
 • Opwarmmaaltijden voordelig laten bezorgen
 • Aanvragen bij de gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is gericht op bejaarden die 24 uur per dag professionele zorg of controle behoeven (centrum indicatiestelling zorg). Voorbeelden zijn: mensen met dementie of hulpbehoevenden met een lichamelijke handicap. Tevens is er financiële ruimte voor de avondmaaltijd (bijv. toezicht bij eten).

 • Hulp bij bereiden van een maaltijd
 • Moment voor samen eten
 • Aanvraag indienen bij CIZ

ZVW

Kan uw gezondheid snel verslechteren, en wordt er al veel zorg aan u verleend? Wellicht wordt hulp bij eten en drinken met de zorgverzekeraar afgehandeld. Meestal wordt er hulp geboden via thuiszorg (wijkverpleging).

 • Hulp met koken
 • ondersteuning bij toedienen
 • Informeer bij de zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is onbetaalde zorg die iemand geeft aan naasten. Onder sommige omstandigheden kan een partner helpen met een bezoekje aan de winkel brengen of een maaltijd brengen. In Dieden kan u ook een beroep doen op vrijwilligers als aanvulling op de mantelzorg.

 • Hulp uit de sociale omgeving
 • Extra handjes in huis
 • Bezoek ook eens mantelzorgelijk.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Dieden vergelijken

Kijkt u uit naar een warme maaltijdvoorziening in Dieden? In deze gemeente bestaat er de keuze uit talloze keukens en thuiszorgorganisaties die warme maaltijden bezorgen bij ouderen en hulpbehoevenden. U kunt dan denken aan maaltijden zoals Zuurkoolstamppot of Speklapje met vleesjus, gekookte aardappelen, gemengde groenten. U kunt kiezen voor bedrijven die gericht zijn op vriesverse gerechten & koelverse maaltijden die even de magnetron of oven in kunnen, en instellingen die de menu’s warm aan huis brengen.

 • Is een maaltijd opwarmen geen probleem? Probeer dan eerst eens diepvriesgerechten en koelverse maaltijden. Dit kan verwarmd worden op een moment dat het u uitkomt. U geniet van maximale vrijheid.
 • Lukt het eten opwarmen niet, en heeft u niet iemand die hierbij een rol kan spelen? Dan bent u beter af met tafeltje dekje. De maaltijd wordt warm aan huis geleverd, u kunt meteen aan tafel gaan.
 • Hieronder tonen wij een lijst met landelijke aanbieders aangevuld met lokale bedrijven, stichtingen, wijkrestaurants en/of zorginstellingen waar u mogelijk meer informatie kunt oprvragen of een proefpakket kunt bestellen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Overzicht met lokale leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
BrabantZorg – De WilberthofDen Dries 15351 DZBerghem
Lekkerz van HierSchutsboomstraat 13A5374 CASchaijk
BrabantZorg – MaaszichtPrinsenstal 25361 GKGrave
ONS WelzijnSchadewijkstraat 65348 BCOss
BrabantZorg – LooveltSaturnusstraat 2805345 LHOss
BrabantZorg – De MaashorstKerklaan 15366 ARMegen
Welzijn Ouderen GraveRogstraat 225361 GRGrave
Keurslager van KraaijPastoor van Winkelstraat 135374 BGSchaijk
BrabantZorg – MaaslandSint Sebastianusstraat 55373 ADHerpen
BuurtzorgBongaardsweg 25364 PMEscharen
Onze lijst met opties aanpassen of uit laten breiden? Informeer dan bij onze medewerkers.

Wijkrestaurant voor senioren en tafeltje dekje in Dieden

Een deel van de zorghuizen in de gemeente Dieden bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of hebben een sociaal buurtrestaurant voor senioren. Plaatselijke wijkrestaurants verstrekken ambachtelijke maaltijden zoals Macaronischotel bolognese, voor lage prijzen. Daar is er ook ruimte voor ontmoeting. Bij sommige restaurants bestaat er de optie om het assortiment aan huis te bezorgen. Op de website www.oss.nl bekijkt u handige info over de seniorenrestaurants in uw gemeente. Mogelijk interessant: Proefpakket.

Kerngegevens

 • Provincie: Groningen
 • Gemeente: Oss
 • (Regio) nummer: 0486 (+31486)
 • Postcode: 5353
 • Veel gezochte wijk: Centrum

Geschikte maaltijden

 • Verse waldorfsalade
 • Aspergesoep
 • Gemengde groenteschotel
 • Kip korma, rijstmix
 • Hutspot, gesneden rundvlees

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Specificeer zorgvraag

  Wat is het precieze probleem? Betreft het lichte zorg zoals een maaltijd opwarmen? Of is er behoefte aan meer intensieve ondersteuning als hulp bij toedienen?

 2. Aanvragen van subsidie

  Weet u wat de zorgvraag is? Zoek uit welke soorten zorg mogelijk zijn. Vergelijk WMO, WLZ & zorg vanuit de zorgverzekering. Achterhaal ook wat uw gemeente Oss te bieden heeft ten opzichte van subsidies voor maaltijden aan huis (www.oss.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdservice bepalen

  Vergelijk de maaltijdservices in Dieden voor ouderen en selecteer de relevantste. Let goed op de mogelijke bestelwijzes en bezorgdagen en type maaltijden. Probeer of er een proefpakket wordt aangeboden bij de maaltijdhulp.

 4. De kant-en-klaar maaltijd opwarmen

  De bestellingen zullen thuis geleverd worden, in de regel door dezelfde chauffeur, op een vast moment in de week. De maaltijd klaarmaken kan moeiteloos via oven of magnetron. Zorg voor enkele gaatjes in de folie, zet de instellingen op 600 watt en verwarm het gerecht tussen de 6 en 8 minuten. Start met genieten!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoeveel soorten gerechten bieden ze aan?

In de basis zijn er drie type maaltijden: tafeltje dekje (warme maaltijden), koelvers of vriesvers. Waarom kiezen voor koelvers? Om de meest verse maaltijden, echter de houdbaarheid is beperkt. Een diepvriesmaaltijd kan je wel een half jaar bewaren, echter beperkt vers en vaak zouter. Tafeltje dekje is makkelijk voor mensen waarbij eten opwarmen in de magnetron niet lukt.

Hoe zit het met de prijs voor maaltijden voor ouderen?

Dit hangt sterk af van het type maaltijd. Vriesverse maaltijden kunt u al aanvragen voor €5,00. Heerlijke koelverse maaltijden bestelt u vanaf €7,40. Een eigen warme maaltijd aan huis voor ouderen in Dieden vindt u al vanaf €8,40. Niet zelden is dit inclusief bezorging.

Hoe bestel ik voor mijn ouders een verse maaltijd?

Bent u geïnteresseerd in een maaltijdhulp voor uw (beide) ouders? Zo’n maaltijdservice is mogelijk de oplossing. Proberen? Kies eens proef bestellingen (pakketten). Vul het formulier in. Zo’n maaltijdservice zal vervolgens contact opnemen met uw vader en/of moeder voor nadere kennismaking. Daarbij plannen ze een eerste bezorging in, de lokale chauffeur levert de gerechten aan huis en verstrekt benodigde info.

Herstellende van een operatie (kortdurige service)?

Komt u straks terug uit het ziekenhuis, en zoekt u voor een korte periode bezorgmaaltijden thuis ontvangen? Men kan ook beperkt kant-en-klaar maaltijden thuisbezorgd krijgen. U kiest wekelijks de menu’s die u lekker lijken (online, telefonisch & met de bestellijst). U hebt dus geen verplichtingen (geen verplichtingen).


Dieetmaaltijden aan huis in december 2023

Eten aan huis bezorgen in Dieden kent vele pluspunten. Voor cliënten die zelf de boodschappen doen en koken geeft dat meer zelfstandigheid en voordeel. Voor inwoners die daar meer problemen mee ondervinden is het haast een “must”. Hier hebben we het over gezonde maaltijden aan huis die zorgen dat mensen niet ondervoed raken. In het bijzonder deze dagverse maaltijden met 100% verse ingrediënten. Bovendien zijn de koelverse- en diepvriesgerechten steeds beter. Tegenwoordig met veel groenten, goede vitaminen (B12) en vrij van kunstmatige toevoegingen. Het bereiden van deze de lekkerste maaltijden is verrassend simpel via de oven of magnetron, op uw zelfgekozen tijdstip. Kant en klaar maaltijden Dieden: “bezorgen biedt veel gemak in postcodegebied 5353”. Wellicht relevant: Bijzondere bijstand.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten leveren unieke / persoonlijke diensten voor uw eigen voedingspatroon. natriumarm, glutenvrij, gemalen, lactosevrij of juist koolhydraatarm, eiwitrijk, veganistisch, vloeibaar: vrijwel alles is mogelijk.

 1. Zoutarm: gerechten met ruwweg < 0,3 gram zout (of 0,12 gram natrium) per 100 gram eten.
 2. Glutenvrij: is aan te raden bij situaties als een tarwe- of glutenallergie (coeliakie).
 3. Lactosevrij: gerechten zonder melk of melkproducten.
 4. Vegetarisch: zonder vis, vlees, maar bomvol groenten en vleesvervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken en kauwen een probleem vormt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!