Maaltijdvoorziening Herpen

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Herpen

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Herpen is bedoeld voor alle bewoners die door ouderdom of een lichamelijke handicap niet in staat zijn een avondmaaltijd klaar te maken. In de gemeente Oss zijn er steeds meer maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. Bijvoorbeeld de bekende landelijke leveranciers als Vers aan Tafel, of zorghuizen en tafeltje dekje aanbieders die warme maaltijden voor ouderen faciliteren. Met zulke voorzieningen zit er niemand zonder uitstekende menu’s zoals Vegetarische reepjes met champignons, kruidenrijst met doperwten en Stoofpotje peer, rundvlees en puree. Op deze pagina vergelijkt men eet-instellingen en waardevolle details aangaande subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieGroningen
GemeenteOss
Regio-code0486 (+31486)
Postcode5373
Kosten (indicatie)v.a. €6,23
Lekkere maaltijdRundvlees in basilicumsaus

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €29,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen juni 2023

Subsidie voor maaltijden aan huis in Herpen

Een bepaald voedingsvoorschrift is aan te raden voor een verantwoorde levensstijl. Een voedzaam recept met voldoende groenten is dan ook essentieel. Kan een bezoekje aan de winkel en het bereiden van een maaltijd niet zelfstandig door ouderdom? Of heeft u een relatief laag inkomen? Met dat in het achterhoofd zijn er een aantal maaltijdregelingen / subsidies. Vaak komt dat neer op: korting op maaltijden aan huis, aanschuiven in een buurtrestaurant, of hulp via zorghuizen. Hoe maak ik hier aanspraak op? Er zijn meerdere wetten en subsidieregelingen. In dit hoofdstuk bespreken we deze vormen van zorg: WLZ, WMO en ZVW (thuiszorg), en persoonlijke mantelzorg. In sommige gevallen is er ook speciale bijzondere bijstand binnen de gemeente Oss.

WMO 2023

De wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) wordt geregeld door de gemeente Oss. Te gebruiken door ouderen die moeilijkheden hebben met het zelf runnen van een huishouden en als assistentie bij mantelzorg.

 • Iemand die naar de supermarkt gaat
 • In contact brengen met aanbieder van seniorenmaaltijden
 • Gemeente behandelt de aanvraag

WLZ

De wet langdurige zorg is er voor bewoners die doorlopend extra zorg of permanente toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Denk aan bejaarden met dementie of bejaarden met beperkingen. De wet biedt ook hulp bij eten en drinken (bijv. bij risico op verslikken).

 • Hulp bij klaarmaken maaltijd
 • Ondersteuning bij de maaltijd
 • Aanvragen via CIZ

ZVW

Kan uw gezondheid snel veranderen, en wordt er al veel zorg aan u verleend? Misschien wordt hulp bij eten en drinken vergoed vanuit de zorgverzekering. Dikwijls wordt dit geregeld met thuiszorg (wijkverpleging).

 • Hulp met koken
 • Samen eten
 • Meer info via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is onbetaalde zorg aan familie of vrienden. Soms kan familie helpen met een supermarkt bezoeken of een maaltijd opwarmen. In Herpen zijn hiervoor ook speciale vrijwilligers die ondersteuning bieden.

 • Zorg voor zieken, gehandicapten en hulpbehoevenden
 • Kan thuiszorg ontlasten
 • Bezoek ook eens NLvoorelkaar.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Herpen vergelijken

Bent u op zoek naar een warme maaltijdvoorziening in Herpen? In uw omgeving bestaat er de keuze uit verschillende services en instanties die warme maaltijden bezorgen bij ouderen en beperkten. U kunt denken aan Gepaneerde kipnuggets of Heldere kippensoep. U kunt kiezen voor maaltijdservices die zich focussen op diepvriesgerechten & koelverse maaltijden die even de magnetron of oven in kunnen, en aanbieders die het diner warm aan huis brengen.

 • Kunt u nog goed overweg met de magnetron? Probeer dan eerst eens vriesverse gerechten en koelverse maaltijden. Binnen enkele minuten klaar, als het u gelegen komt. Dit resulteert in de meeste vrijheid.
 • Kun u dit zelf niet, en heeft u geen thuiszorg die u ondersteunt? Dan bent u beter af met tafeltje dekje. Het menu wordt opgewarmd geleverd, u kunt zo aanschuiven.
 • Hieronder tonen wij een tabel met landelijke services aangevuld met lokale partijen, zorginstellingen en/of wijkrestaurants waar u mogelijk aan kunt kloppen voor meer informatie.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Schema met lokale leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
BrabantZorg – MaaslandSint Sebastianusstraat 55373 ADHerpen
BrabantZorg – MartinushuisKloosterstraat 35391 ABNuland
Keurslager van KraaijPastoor van Winkelstraat 135374 BGSchaijk
BrabantZorg – De MaashorstKerklaan 15366 ARMegen
BuurtzorgBongaardsweg 25364 PMEscharen
BrabantZorg – HeelwijkMozartlaan 25384 CGHeesch
Lekkerz van HierSchutsboomstraat 13A5374 CASchaijk
Keurslager KeizerDorpstraat 265386 AMGeffen
BuurtzorgCereslaan 25384 VTHeesch
BrabantZorg – Nieuwe HoevenUdensedreef 55374 RLSchaijk
Wilt u suggesties doen of wijzigingen doorvoeren? Stuur ons dan een mail.

Wijkrestaurant voor senioren en tafeltje dekje in Herpen

Meerdere woonzorgcentra in de omgeving Herpen bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of exploiteren een speciaal buurtrestaurant voor ouderen. Maatschappelijke wijkrestaurants serveren ambachtelijke menu’s als Kip met jus, rode bieten en krielaardappels, met weinig winstmarge. Hier kunt u natuurlijk ook een praatje maken. Bij sommige restaurants is het tevens mogelijk om het assortiment te laten bezorgen. Via www.oss.nl leest u locaties en gegevens over de seniorenrestaurants in uw omgeving. Wellicht relevant: Mealhero.

Belangrijke info

 • Provincie: Groningen
 • Gemeente: Oss
 • Regionummer: 0486 (+31486)
 • Hoofdpostcode: 5373
 • Lokale wijk: Centrum

Potentiële maaltijden

 • Aspergesoep met zalm
 • Beef Squats
 • Erwtensoep met rookworst
 • Andijvie a la creme
 • Hutspot, rundvlees

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag bepalen

  Waar heeft men behoefte aan? Gaat het om beperkte zorg zoals boodschappenhulp, koken of opwarmen? Of hebben we het over ingrijpendere ondersteuning als hulp bij het eten?

 2. Subsidie aanvragen

  Weet u precies wat de zorgvraag is? Informeer naar welke zorgvormen geschikt zijn. Bekijk WLZ, WMO & zorg vanuit de zorgverzekering. Achterhaal ook wat uw gemeente Oss faciliteert aangaande subsidies voor maaltijden aan huis (www.oss.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdbezorger kiezen

  Vergelijk de maaltijdservices in Herpen voor ouderen en bepaal uw voorkeur. Bekijk grondig de manier waarop u kunt bestellen en betalen en hoe groot het aanbod is. Probeer of proefpakketten bezorgd kunnen worden bij de maaltijdhulp.

 4. De bezorgmaaltijd opwarmen

  De gerechten zullen thuis geleverd worden, gebruikelijk door een vaste bezorger. Het opwarmen van de bezorgmaaltijd gaat zonder slag of stoot in uw eigen magnetron of oven. Zorg voor enkele gaatjes in de folie, zet de instellingen op 600 watt en zet hem op ongeveer 5 minuten. Bon appetit!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat voor type maaltijden zijn er?

In beginsel spreken we over drie smaken: vriesvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) & koelvers. Het pluspunt van koelvers is super verse leveringen, maar een beperkte houdbaarheid. De diepvriesmaaltijd is ontzettend lang te bewaren, maar minder vers en vaak wat saaier qua smaak. Tafeltje dekje komt van pas in het geval dat eten opwarmen in de magnetron niet lukt.

Hoe verhouden zich de prijzen voor maaltijden voor ouderen?

Dit hangt sterk af van de eigenschappen van de maaltijden. Vriesverse maaltijden vindt u al vanaf €4,30. Koelverse/dagverse maaltijden vindt u al vanaf €6,20. Een warme maaltijd aan huis voor ouderen in Herpen bestelt u vanaf €7,30. Meestal betaalt u geen extra bezorgkosten.

Kan ik op meerdere manieren bestellen voor mijn ouders?

Hebt u behoefte aan een maaltijdhulp voor uw ouders? Een maaltijdservice kan uw ouders ontzorgen. Koop daarom snel een proefpakket. Vul de benodigde gegevens in. Uw maaltijdservice contacteert uw vader en/of moeder om het e.e.a. uit te leggen. Er wordt een bezorgafspraak gemaakt, de lokale bezorger levert alles netjes af en geeft een toelichting.

Is er ook een tijdelijke maaltijdservice na ziekenhuisopname?

Heeft u een operatie achter de rug, en wilt u voor een paar weken opwarmmaaltijden aan huis ontvangen? Iedereen kan ook sporadisch kant-en-klaar maaltijden thuis laten bezorgen. Men bepaald wekelijks zelf de lekkerste maaltijden (online, telefonisch & met de bestellijst). Het is dus helemaal vrijblijvend (geen verplichtingen).


Dieetmaaltijden laten thuisbezorgen in juni 2023

Eten aan huis bezorgen in Herpen is een ware uitkomst. Voor mensen die nog wel zelf hun potje kunnen koken verschaft dit meer zelfstandigheid en gemak. Voor bejaarden die daar meer problemen mee ondervinden is het soms de enige oplossing. Dit betreft gezonde maaltijden aan huis die het mogelijk maken dat mensen voldoende voeding (en dus energie) krijgen. Vooral de dagverse maaltijden zonder kunstmatige toevoegingen. Daarbij zijn de koelverse en diepvriesmaaltijden enorm vooruitgegaan. Vaak met 250 gram + groente, goede bouwstoffen (B12) en steeds minder zout en vet. Het opwarmen van deze heerlijke maaltijden is verrassend simpel via de oven of magnetron, als u het uitkomt. Kant en klaar maaltijden Herpen: “bezorgen levert veel zelfstandigheid in postcodegebied 5373”. Mogelijk interessant: Uitgekookt.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten passen hun assortimenten aan op uw eetpatroon. glutenvrij, gemalen, natriumarm, zoutarm en ook veganistisch, koolhydraatarm, eiwitrijk, vloeibaar: iedereen kan er terecht.

 1. Zoutarm: voedsel met minder dan 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: biedt uitkomst bij een gluten- of tarwevrij dieet (coeliakie).
 3. Lactosevrij: volledig vrij van zuivel toevoegingen (melkproducten).
 4. Vegetarisch: vrij van vis en vlees, maar met vleesvervangers vol ijzer, B12 en zink.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen en/of slikken steeds moeilijker gaat.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!