Maaltijdvoorziening Sint-Michielsgestel

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Sint-Michielsgestel

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Sint-Michielsgestel wordt veel gebruikt door alle mensen die mede door ouderdom of beperking niet naar de winkel kunnen en/of neit meer kunnen koken. Voor de gemeente Sint-Michielsgestel zijn er tal van maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. Het gaat om grote landelijke instanties als Apetito, of provinciale services die warme maaltijden voor ouderen langsbrengen. Door middel van deze leveranciers heeft iedereen toegang tot verse maaltijden als Broccoli kaassaus en Rookworst met vleesjus, stamppot andijvie. Via onze service doorzoekt u populaire bezorgers en nuttige informatie wat betreft subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteSint-Michielsgestel
Regio-code073 (+3173)
Postcode5271
Kosten (indicatie)v.a. €6,88
Voorbeeld maaltijdGebakken witvis

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €29,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen juni 2023

Subsidie op maaltijden aan huis in Sint-Michielsgestel

Een uitgekiend voedingspatroon is belangrijk voor uw gezonde leefstijl. Een gezond recept bomvol groenten draagt hier zeker aan bij. Lukt boodschappen kopen en het bereiden van een maaltijd niet zelfstandig omwille van gezondheidsproblemen? En heeft u laag inkomen? Daarvoor kunt u eens kijken naar belangrijke subsidies en maaltijdregelingen. Dat kan betekenen: korting op maaltijden aan huis, samen eten in een wijkgebouw, of hulp aan huis met boodschappen doen en/of koken. Hoe kan ik dit regelen? U kunt zich beroepen op speciale wetten en regelingen (subsidie). Hierna verwerken we deze vormen van zorg: WLZ, ZVW (thuiszorg en de WMO, als ook mantelzorg. Eventueel kunt u een aanvraag indienen voor bijzondere bijstand via de gemeente Sint-Michielsgestel.

WMO 2023

De WMO 2015 (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt ten uitvoer gebracht door de gemeente Sint-Michielsgestel. Uniek voor mensen die hulp nodig hebben bij het zelf runnen van een huishouden en als assistentie bij mantelzorg.

 • Iemand die de boodschappen doet
 • Bezorgen van opwarmmaaltijden
 • Informeer bij de gemeente

WLZ

Deze wet langdurige zorg is met name voor mensen die continu intensieve zorg of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Omstandigheden zoals: ouderen met dementie of bewoners met handicaps. Ook relevant bij een hulpvraag rondom het avondeten (bijv. klaarmaken van eten).

 • Hulp bij koken of opwarmen van gerecht
 • Het eten in de mond stoppen
 • Aanvraag indienen bij CIZ

ZVW

Kan uw gezondheid snel verslechteren, en wordt er al veel zorg aan u verleend? Soms wordt hulp bij eten en drinken gecompenseerd via de zorgverzekering. In de regel gebeurt dit in de vorm van thuiszorg (wijkverpleging).

 • Opwarmen van een thuismaaltijd
 • ondersteuning bij toedienen
 • Zorgverzekeraar behandelt de aanvraag

Mantelzorg

Mantelzorg is ondersteuning aan iemand met wie zij een sociale relatie hebben. Onder sommige omstandigheden kan iemand uit de sociale omgeving ondersteunen bij boodschappen doen of helpen bij het eten. In Sint-Michielsgestel kan u soms aankloppen bij vrijwilligers die hier een rol in kunnen spelen.

 • Langdurig en onbetaalde zorg
 • Kan thuiszorg ontlasten
 • Voor meer info zie ook NLvoorelkaar.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Sint-Michielsgestel vergelijken

Bent u op zoek naar een warme maaltijdvoorziening in Sint-Michielsgestel? In deze plaats zien we allerlei firma’s en instanties die warme maaltijden aan huis bezorgen bij ouderen en invaliden. U kunt denken aan gerechten als Reepjes kippenvlees in jus of Twentse gehaktbal met vleesjus, aardappelpuree, snijbonen. U kunt kiezen voor instellingen met een ruim aanbod diepvriesgerechten en koelverse maaltijden die u kunt opwarmen middels magnetron of oven, en leveranciers die het diner opgewarmd leveren.

 • Is een maaltijd opwarmen geen probleem? Wij raden aan om te beginnen met vriesverse gerechten & koelverse maaltijden. Binnen enkele minuten klaar, als het u treft. Zo houdt u maximale vrijheid.
 • Beschikt u niet over een keuken, en kent u geen mantelzorger die kan helpen? Dan adviseren wij tafeltje dekje. De maaltijd wordt warm bezorgd, geen handelingen benodigd.
 • Onderstaand treft u een lijst met landelijke aanbieders aangevuld met lokale partijen, zorginstellingen en/of buurtrestaurants waar u mogelijk meer informatie kunt oprvragen of een proefpakket kunt bestellen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Schema met lokale bedrijven, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Keurslager CooijmansNieuwstraat 735271 ACSint-Michielsgestel
BuurtzorgWielkamp 25301 DBZaltbommel
Maaltijdservice SchuurmansBramerslandstraat 15275 HEDen Dungen
Stichting VughterstedeMolenrijnselaan 485262 TNVught
Slagerij JacobsMoleneindplein 1165262 CMVught
SPAR KuijpersLooiershof 405296 NSEsch
Zorggroep Elde MaasduinenPostbus 745280 ABBoxtel
Kim’s KitchenOmhoeken 15301 BDZaltbommel
Keurslager BeerensBarrierweg 75298 AALiempde
Keurslagerij OosterhofOosterhof 45283 BVBoxtel
Bedrijf toevoegen of een vermelding aanpassen? Contact opnemen kan per mail.

Eten in een buurtrestaurant en tafeltje dekje in Sint-Michielsgestel

Verscheidene zorginstellingen in en rondom Sint-Michielsgestel bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en exploiteren een apart buurtrestaurant voor senioren. Dergelijke wijkrestaurants serveren verantwoorde maaltijden als Kalkoenbiefstuk in dragonsaus, Tuinbonen met ui en tijm, Gebakken aardappelblokjes, met weinig winstmarge. Hier kunt u ook andere senioren ontmoeten. Bij sommige restaurants bieden ze ook de optie het eten af te halen of te laten bezorgen. Op www.sint-michielsgestel.nl bekijkt u aanvullende info over de seniorenrestaurants die er zijn. Wellicht relevant: Mealhero.

Cijfers en feiten

Maaltijd suggesties

 • Paëlla
 • Pittige sperzieboontjes
 • Varkensvlees met appel in saus
 • Groenteburger, prei, aardappelen
 • Babi saté, Tjaptjoy en witte rijst

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag inventariseren

  Waar heeft men behoefte aan? Gaat het om eenvoudige zorg zoals het verwarmen van kant-en-klaar diners? Of hebben we het over ingrijpendere ondersteuning als het toedienen van eten?

 2. Een aanvraag voor subsidie doen

  Is de zorgvraag bekend? Informeer naar de verschillende soorten zorg die te kiezen zijn. Doorzoek Zorg vanuit de zorgverzekering, WLZ & WMO. Informeer ook wat uw gemeente Sint-Michielsgestel regelt m.b.t. subsidie voor maaltijden aan huis (www.sint-michielsgestel.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijddienst kiezen

  Ontdek de maaltijdservices in Sint-Michielsgestel voor ouderen en kies een geschikte. Let vooral op beschikbare bezorgdagen en het wisselende aanbod. Bekijk of er een proefpakket wordt aangeboden bij de maaltijdhulp.

 4. De magnetronmaaltijd opwarmen

  Uw gerechten zult u thuisbezorgd krijgen, vaak door een lokale bezorger, op een vast moment. Het verwarmen van de thuismaaltijd kan moeiteloos in de magnetron, oven of in de pan. Maak met een vork een paar gaatjes in de folie, stel de magnetron in op 500 – 600 watt en stel de tijd in op circa 6 – 7 minuten. Ervaar de heerlijke smaak!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe zit het met het eten-aanbod?

In grote lijnen zijn er 3 alternatieven: tafeltje dekje (warme maaltijden), vriesvers & koelvers. Waarom kiezen voor koelvers? Om 100% verse maaltijd, echter de houdbaarheid is beperkt. Een vriesvers gerecht is veel langer houdbaar, echter verminderd fris en minder aangenaam van smaak. Tafeltje dekje is ideaal in situaties waarbij eten opwarmen in de magnetron niet lukt.

Hoe verhouden zich de prijzen voor maaltijden voor ouderen?

Dat heeft te maken met het soort eten. Diepvriesmaaltijden vindt u al vanaf €3,70. Gezonde koelverse maaltijden zijn beschikbaar vanaf €7,60. Een persoonlijke warme maaltijd aan huis voor ouderen in Sint-Michielsgestel is verkrijgbaar vanaf €8,00. Niet zelden is dit inclusief bezorgkosten.

Kan ik op meerdere manieren bestellen voor mijn ouders?

Bent u geïnteresseerd in een maaltijdhulp voor uw ouders? Een (online) maaltijdservice biedt vaak mogelijkheden. Bestel veilig en snel proef bestellingen (pakketten). Vul daarvoor het aanvraagformulier in. Een ouderen-maaltijdservice zal via de telefoon uw vader en/of moeder contacteren voor nadere toelichting. Er wordt een bezorgafspraak gemaakt, en de persoonlijke bezorger bezorgt de maaltijden thuis en geeft een toelichting.

Is het mogelijk om na ziekenhuisopname tijdelijk maaltijden te ontvangen?

Komt u weer thuis na een ziekenhuisopname, en wenst u slechts tijdelijk seniorenmaaltijden thuis krijgen? Iedereen kan ook sporadisch kant-en-klaar maaltijden thuis laten bezorgen. U bestelt steeds eigenhandig de maaltijden (met de bestellijst, online en telefonisch). Zelf de touwtjes in handen houden (zonder abonnement).


Dieetmaaltijden voor senioren aan huis in juni 2023

Eten aan huis bezorgen in Sint-Michielsgestel is een ware uitkomst. Voor inwoners die nog wel zelf hun potje kunnen koken geeft dit meer rust en routine. Voor bewoners die niet meer zelfstandig kunnen koken is het soms de enige oplossing. Dit beslaat gezonde maaltijden aan huis die realiseren dat hulpbehoevenden voldoende voeding (en dus energie) krijgen. In het bijzonder deze dagverse maaltijden zonder kunstmatige toevoegingen. Daarbij zijn de koelverse- en diepvriesgerechten steeds gezonder. Vaak met 250 gram + groente, belangrijke bouwstoffen (B12) en vrij van kleur- smaak en geurstoffen. Het bereiden van deze complete maaltijden gaat het snelste via de magnetron of oven, op momenten van uw voorkeur. Kant en klaar maaltijden Sint-Michielsgestel: “bezorgen levert veel vrijheid in postcodegebied 5270, 5271, 5272, 5481”. Klik verder naar Vergelijken.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten denken graag mee met uw eetpatroon. gemalen, natriumarm, lactosevrij, zoutarm of vloeibaar, veganistisch, koolhydraatarm, eiwitrijk: iedereen kan er terecht.

 1. Zoutarm: eten met niet meer dan 0,3 gram zout per 100 gram.
 2. Glutenvrij: ideaal in het geval van een glutenvrij dieet (coeliakie).
 3. Lactosevrij: volledig vrij van zuivel toevoegingen (melkproducten).
 4. Vegetarisch: zonder vis, vlees, maar met de lekkerste vleesvervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken of kauwen een probleem vormt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente