Maaltijdvoorziening Demen

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Demen

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Demen is men name interessant voor alle inwoners die i.v.m ouderdom of een lichamelijke beperking geen boodschappen kunnen doen. Binnen de gemeente Oss zien we meer en meer maaltijdvoorzieningen voor senioren. Bijvoorbeeld landelijke instellingen als De Dievpriesman, of thuiszorg bedrijven die warme maaltijden voor ouderen faciliteren. Door soortgelijke organisaties heeft iedereen toegang tot uitstekende maaltijden als Stroganoff du chef en Pasta kip madras. Via maaltijdvoorzieningen.nl vergelijkt u eet-instellingen en bruikbare gegevens ten aanzien van subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieGroningen
GemeenteOss
Regio-code0486 (+31486)
Postcode5354
Kosten (indicatie)v.a. €6,13
Voorbeeld maaltijdVarkens-groenteschotel

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €29,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen december 2023

Subsidieregeling maaltijden aan huis in Demen

Een juist eetpatroon is aan te raden voor een verantwoorde levensstijl. Een voedzame maaltijd met genoeg voedingsstoffen is dan ook een belangrijke factor. Kan een bezoekje aan de winkel en gerechten klaarmaken niet zelfstandig vanwege ouderdom? En beschikt u over onvoldoende geld? Met dat in het achterhoofd kunt u gebruik maken van handige subsidies / maaltijd regelingen. Concreet: korting op maaltijden aan huis, met korting eten in een wijkrestaurant, of via de zorginstelling geleverd. Heeft u hulp nodig? U kunt aankloppen bij meerdere (lokale) regelingen en subsidies. In deze paragraaf verwerken we deze vormen van zorg: WMO-ondersteuning, wijkverpleging uit de Zvw en de WMO, en tijdelijke mantelzorg. Wellicht is er ook speciale bijzondere bijstand bij de gemeente Oss.

WMO 2023

De WMO 2015 (wet maatschappelijke ondersteuning) gaat uit vanuit de gemeente Oss. Relevant voor senioren die moeite hebben met het zelfstandig thuiswonen en als ruggensteun voor mantelzorg.

 • Hulp bij het doen van boodschappen
 • Lagere prijzen bij de maaltijdservice
 • Aanvraag indienen bij gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is er voor mensen die permanent goede zorg en/of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Denk aan mensen met dementie en hulpbehoevenden met een fysiek ongemak. Ook relevant bij een hulpvraag rondom voeding en drinken (bijv. toezicht bij eten).

 • Hulp bij bereiden van een maaltijd
 • Nuttigen van de maaltijd
 • Aanvraag via CIZ

ZVW

Verandert uw gezondheidssituatie, en is de huidige zorgvraag hoog? Mogelijk wordt hulp bij eten en drinken geboden door uw zorgverzekering. Meestal wordt dit geregeld met thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een bezorgmaaltijd opwarmen
 • Samen eten
 • Informeer bij de zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is onbetaalde zorg aan familie of vrienden. Soms kan familie helpen met een bezoekje aan de winkel brengen of het bereiden van een maaltijd. In Demen zien we ook vrijwilligers die zich hiervoor inzetten.

 • Zorg voor zieken, gehandicapten en hulpbehoevenden
 • Toevoeging op thuiszorg
 • Verdere info vindt u ook op zorgvoorbeter.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Demen vergelijken

In contact komen met een warme maaltijdvoorziening in Demen? In de buurt van uw postcode vinden we verscheidene partijen en vrijwilligersorganisaties die warme maaltijden thuisbezorgen bij ouderen en hulpbehoevenden. Eten zoals Kalkoen in licht romige champignonsaus, broccoli en rösti rondjes of Vis in fantasiesaus, rode bietjes, aardappelpuree. U kunt kiezen voor keukens die voornamelijk gericht zijn op koelverse gerechten en vriesverse maaltijden die u zelf moet opwarmen, en aanbieders die de maaltijd warm aan huis brengen.

 • Kunt u zelf een magnetron bedienen? Wij raden aan om te beginnen met vriesverse gerechten en koelverse maaltijden. Dit kan verwarmd worden op een moment dat het u schikt. U geniet van maximale vrijheid.
 • Beschikt u niet over een keuken, en heeft u geen thuiszorg die kan helpen? In dat geval is tafeltje dekje een oplossing. Uw eten wordt warm bezorgd, u hoeft niets te doen.
 • Hieronder vindt u een overzicht met bekende landelijke organisaties aangevuld met lokale services, zorginstellingen en/of buurtrestaurants die u hiermee mogelijk verder kunnen helpen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met plaatselijke bedrijven, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
BrabantZorg – De WilberthofDen Dries 15351 DZBerghem
Lekkerz van HierSchutsboomstraat 13A5374 CASchaijk
BrabantZorg – MaaszichtPrinsenstal 25361 GKGrave
ONS WelzijnSchadewijkstraat 65348 BCOss
BrabantZorg – LooveltSaturnusstraat 2805345 LHOss
BrabantZorg – De MaashorstKerklaan 15366 ARMegen
Welzijn Ouderen GraveRogstraat 225361 GRGrave
Keurslager van KraaijPastoor van Winkelstraat 135374 BGSchaijk
BrabantZorg – MaaslandSint Sebastianusstraat 55373 ADHerpen
BuurtzorgBongaardsweg 25364 PMEscharen
Wilt u suggesties doen of wijzigingen doorvoeren? Informeer dan bij onze medewerkers.

Een buurtrestaurant + tafeltje dekje in Demen

Diverse woonzorgcentra in de gemeente Demen bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en bieden een sociaal buurtrestaurant voor senioren. Plaatselijke wijkrestaurants verstrekken vitale maaltijden zoals Sucade Hollandaise, met weinig winstmarge. Bij dit ontmoetingspunt is genoeg plek voor sociale ontmoetingen. Af en toe bestaat er de optie om de specialiteiten thuis af te leveren. Op uw gemeente website www.oss.nl spot u zaken als adresgegevens van de seniorenrestaurants in uw omgeving. Klik verder naar Maaltijdservice.

Gegevens

 • Provincie: Groningen
 • Gemeente: Oss
 • Regionummer: 0486 (+31486)
 • Postcode: 5354
 • Wijk: Centrum

Geschikte maaltijden

 • Pittige Thaise soep
 • Pompoensoep
 • Asperge beenham schotel
 • Ribkarbonade in jus
 • Hutspot, gesneden rundvlees

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Unieke zorgvraag opstellen

  Waar heeft men behoefte aan? Doelen we op eenvoudige ondersteuning zoals boodschappenhulp, koken of opwarmen? Of hebben we te maken met meer grondige ondersteuning als het toedienen van eten?

 2. Subsidie voor maaltijden aanvragen

  Is het bekend om welk type zorg het gaat? Zoek uit welke soorten zorg mogelijk zijn. Zoek naar Zorg vanuit de zorgverzekering, WMO & WLZ. Check ook wat de gemeente Oss regelt ten opzichte van subsidies voor maaltijden aan huis (www.oss.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdservice selecteren

  Beoordeel de maaltijdservices in Demen voor ouderen en maak een keuze. Houd met name rekening met de manier waarop u kunt bestellen en betalen en het wisselende aanbod. Kijk of het proefpakket voor uw mogelijk is bij de maaltijdhulp.

 4. De maaltijd opwarmen

  De maaltijden zullen thuis geleverd worden, steeds vaker door een vaste bezorger. De bereiding van het gerecht kan simpelweg in de magnetron of oven. Prik gaatjes in de folie, kies voor een stand tussen de 500-600 watt en verwarm het gerecht circa 6 minuten. Klaar? Eten maar!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke verschillende gerechten zijn er?

In beginsel spreken we over 3 smaken: vriesvers, koelvers & tafeltje dekje (warme maaltijden). Het handige van koelvers is maximale versheid, de keerzijde is dat het maximaal een week houdbaar is. Vriesvers kan je langer bewaren, echter minder fris en gezond. Tafeltje dekje is perfect in situaties waarbij zelf opwarmen niet lukt.

Wat zijn de tarieven voor maaltijden voor ouderen?

Dat heeft te maken met het soort eten. Diepvriesmaaltijden zijn er al vanaf €4,50. Gezonde koelverse maaltijden kan u al bestellen vanaf €6,00. Zo’n warme maaltijd aan huis voor ouderen in Demen kan u al bestellen vanaf €7,30. Doorgaans is dit inclusief bezorgkosten.

Op welke manieren kan ik bestellen voor mijn ouders?

Wilt u een vaste maaltijdhulp voor (een van uw) ouders? De senioren-maaltijdservice kan uitkomst bieden. Koop daarom snel zo’n proefbestelling (pakket). Vul de benodigde gegevens in. Zo’n maaltijdservice legt het eerste contact met uw vader en/of moeder voor verdere informatie. Daarbij plannen ze een eerste bezorging in, de lokale bezorger brengt het eten bij hen thuis en legt alles netjes uit.

Maaltijden na een operatie (tijdelijke oplossing)?

Komt u weer thuis na een ziekenhuisopname, en wilt u voor een paar weken seniorenmaaltijden thuis krijgen? Iedereen kan ook sporadisch kant-en-klaar maaltijden laten bezorgen. Men bepaald altijd de menu’s die u lekker lijken (met de bestellijst, online en telefonisch). Het is dus helemaal vrijblijvend (zonder contract).


Dieetmaaltijden voor senioren aan huis in december 2023

Eten aan huis bezorgen in Demen is sterk in opkomst. Voor bejaarden die het huishouden nog prima managen geeft dat ongebondenheid en voordeel. Voor bewoners die niet zelf hun potje kunnen koken is het haast een “must”. Hier hebben we het over gezonde maaltijden aan huis die realiseren dat ouderen voldoende vitaminen en mineralen binnen krijgen. Populair zijn met name deze dagverse maaltijden met ambachtelijke ingrediënten. Tevens zijn ook de diepvriesmaaltijden en koelverse gerechten enorm verbeterd. Vol met groenten, vitaminen (B12) en steeds minder zout en vet. Het verwarmen van deze verse maaltijden is verrassend simpel via de oven of magnetron, op een moment dat het u schikt. Kant en klaar maaltijden Demen: “bezorgen resulteert in veel autonomie in postcodegebied 5352, 5354”. Wellicht relevant: Proefpakket.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten denken graag mee met uw diëten en allergieën. zoutarm, glutenvrij, lactosevrij, gemalen of wellicht vloeibaar, eiwitrijk, veganistisch, vegetarisch: het assortiment is ontzettend veelzijdig.

 1. Zoutarm: menu’s met maximaal < 0,3 gram zout (of 0,12 gram natrium) per 100 gram eten.
 2. Glutenvrij: wordt geadviseerd in het geval van een glutenvrij dieet (coeliakie).
 3. Lactosevrij: maaltijd vrij van melk en toevoegingen van zuivel.
 4. Vegetarisch: expliciet zonder vis en vlees, met gezonde plantaardige vervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen of slikken lastig is geworden.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!