Maaltijdvoorziening Neerlangel

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Neerlangel

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Neerlangel wordt veel gebruikt door alle ouderen die i.v.m leeftijd of ernstige beperkingen niet in de keuken kunnen staan. In de gemeente Oss zien we tal van maaltijdvoorzieningen voor ouderen. Denk dan aan grote landelijke instanties als Uitgekookt, of gespecialiseerde instellingen die warme maaltijden voor ouderen verzorgen. D.m.v. zulke organisaties heeft men de beschikking over gezonde diners zoals Procureurlapje, bladspinazie, aardappelpuree of Gehaktschotel, prei à la crème, aardappelpuree, kaas. Op dit portaal leest u meer over populaire bezorgers en nuttige informatie over subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieGroningen
GemeenteOss
Regio-code0486 (+31486)
Postcode5355
Kosten (indicatie)v.a. €6,14
Smaakvolle maaltijdReepjes varkensvlees in jus

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
170+ maaltijden 6 maaltijden voor €32,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen april 2024

Subsidie maaltijden aan huis in Neerlangel

Een eigen eetpatroon is belangrijk voor uw gezonde leefstijl. Een voedzame maaltijd vol groenten is dan ook een belangrijke factor. Lukt het boodschappen inkopen en gerechten klaarmaken niet meer op eigen houtje ter wille van leeftijd en/of handicap? En moet u met weinig rondkomen? Daarvoor kunt u een beroep doen op prima subsidies / maaltijd regelingen. Dat kan betekenen: korting op maaltijden aan huis, goedkoop aanschuiven bij een lokaal restaurant, of thuiszorg. Waar heb ik recht op? U dient rekening te houden met speciale (lokale) regelingen en subsidies. Op deze pagina zoomen we in op de populairste vormen: thuiszorg/wijkverpleging via zorgverzekeraar, de WMO of de WLZ, en tijdelijke mantelzorg. Mogelijkerwijs is er ook ruimte voor bijzondere bijstand bij de gemeente Oss.

WMO 2024

De WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt beheerd door de gemeente Oss. Speciaal voor ouderen die hulpvragen hebben bij het zelfstandig thuis wonen en hulp bij mantelzorg.

 • Een boodschappenhulp
 • Bezorgen van opwarmmaaltijden
 • Aanvragen bij de gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is bedoeld voor hulpbehoevenden die permanent speciale zorg of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Denk aan dementerende senioren of hulpbehoevenden met een lichamelijke beperking. Deze wet is er ook voor hulp bij voeding (bijv. opwarmen van de maaltijd).

 • Hulp bij opwarmen gerechten
 • Het eten in de mond stoppen
 • Informeer bij de CIZ

ZVW

Verandert/verslechtert uw situatie, en wordt er al veel zorg aan u verleend? Eventueel wordt hulp bij eten en drinken betaald door de zorgverzekering. Doorgaans loopt dit via de thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een kant-en-klaar maaltijd opwarmen
 • Een herinnering dat u moet eten
 • Aanvragen bij de zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is zorg die mensen geven vanwege een persoonlijke relatie die ze hebben. In sommige situaties kan een vriend of kennis helpen met naar de supermarkt gaan of een maaltijd opwarmen. In Neerlangel kan u soms aankloppen bij vrijwilligers als aanvulling op de mantelzorg.

 • Hulp van iemand uit de omgeving
 • Extra handjes in huis
 • Bekijk ook NLvoorelkaar.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Neerlangel vergelijken

Wilt u ook graag een warme maaltijdvoorziening in Neerlangel? In de buurt van uw postcode bestaat er de keuze uit talloze bedrijven en thuiszorgorganisaties die warme maaltijden aan huis bezorgen bij ouderen en beperkten. U kunt dan denken aan maaltijden zoals Hollands pannetje van varkensvlees met rabarbercompote en aardappelpuree en Kip kerrie ananas met aardappel en mexicomix. Wij onderscheiden organisaties met expertise op het gebied van diepvriesgerechten en koelverse maaltijden die u zelf kunt opwarmen, en aanbieders die de gerechten warm bezorgen.

 • Kunt u zelf een magnetron bedienen? Dan adviseren wij koelverse gerechten en diepvriesmaaltijden. Deze kunt u opwarmen op een moment dat het u schikt. U kunt zelf uw dag indelen.
 • Lukt het eten opwarmen niet, en heeft u geen thuiszorg die u daarbij wil / kan ondersteunen? Dan raden wij tafeltje dekje aan. Uw maaltijd wordt warm geleverd, smullen maar!
 • Hieronder bieden wij een lijst met de grotere landelijke aanbieders aangevuld met lokale partijen, wijkrestaurants en/of zorginstellingen waar u mogelijk terecht kunt.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 170 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Warme gerechten
Vanaf €6,45 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Overzicht met lokale bedrijven, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
BrabantZorg – De WilberthofDen Dries 15351 DZBerghem
Lekkerz van HierSchutsboomstraat 13A5374 CASchaijk
BrabantZorg – MaaszichtPrinsenstal 25361 GKGrave
ONS WelzijnSchadewijkstraat 65348 BCOss
BrabantZorg – LooveltSaturnusstraat 2805345 LHOss
BrabantZorg – De MaashorstKerklaan 15366 ARMegen
Welzijn Ouderen GraveRogstraat 225361 GRGrave
Keurslager van KraaijPastoor van Winkelstraat 135374 BGSchaijk
BrabantZorg – MaaslandSint Sebastianusstraat 55373 ADHerpen
BuurtzorgBongaardsweg 25364 PMEscharen
Onze lijst met opties aanpassen of uit laten breiden? Neem dan contact met ons op.

Een buurtrestaurant + tafeltje dekje in Neerlangel

Meerdere zorgcentra rondom Neerlangel bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of hebben een aangenaam buurtrestaurant voor ouderen. Dit soort wijkrestaurants serveren voedzame maaltijden zoals Koolvis met mosterdsaus, prei en gekookte aardappelen, met weinig winstmarge. Daar is genoeg plek voor sociale ontmoetingen. Bij sommige restaurants is het bovendien mogelijk om het eten af te halen of te laten bezorgen. Aan de hand van www.oss.nl leest u specifieke info m.b.t. de seniorenrestaurants in uw omgeving. Ga door naar: Koelverse maaltijden.

Stats & Facts

 • Provincie: Groningen
 • Gemeente: Oss
 • Regionummer: 0486 (+31486)
 • Hoofdpostcode: 5355
 • Lokale wijk: Centrum

Smaakvolle maaltijden

 • Pasta/tonijnschotel
 • Lekkerbekje
 • Tomatensoep met prei vg
 • Varkenslapje in jus
 • Hutspot, gesneden rundvlees

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag specificeren

  Wat is het precieze probleem? Spreekt met van eenvoudige zorg zoals een maaltijd opwarmen? Of is er behoefte aan meer grondige zorg als hulp bij toedienen?

 2. Subsidieregeling bekijken

  Heeft u de wensen geïnventariseerd? Check welke manieren van (thuis)zorg toepasbaar zijn. Bekijk WMO, zorg vanuit de zorgverzekering of WLZ. Bekijk ook wat de gemeente Oss kan betekenen m.b.t. subsidie voor maaltijden aan huis (www.oss.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een aanbieder uitkiezen

  Vergelijk de maaltijdservices in Neerlangel voor ouderen en zoek de beste uit. Let vooral op beschikbare bezorgdagen en beschikbare diëten. Vind uit of een proefpakket bestellen wordt aangeboden bij de maaltijdhulp.

 4. De maaltijden opwarmen

  Uw menu’s kunnen thuisbezorgd worden, gebruikelijk door een regionale chauffeur op een vaste dag. Het verwarmen van de thuismaaltijd kan moeiteloos in uw eigen magnetron of oven. Prik een paar kleine gaatjes in de afdekfolie, zet de magnetron op 500 watt en zet hem op een kleine 8 minuten. Ervaar de heerlijke smaak!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is het totale aanbod?

Om het eenvoudig te maken, er zijn drie opties: vriesvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) en koelvers. Het voordeel van koelvers is super verse leveringen, echter de houdbaarheid is beperkt. De diepvriesmaaltijd is ontzettend lang te bewaren, maar beperkt fris en smaakvol. Tafeltje dekje is praktisch in situaties waarbij een maaltijd opwarmen niet meer kan.

Wat zijn de tarieven voor maaltijden voor ouderen?

De prijs die u betaalt hangt af van het type maaltijd. Vriesverse maaltijden bestelt u vanaf €5,50. Voedzame koelverse maaltijden zijn er al vanaf €6,10. Zo’n eigen warme maaltijd aan huis voor ouderen in Neerlangel is er al voor €8,70. In de regel is dit inclusief bezorging.

Hoe werkt het bestellen van de maaltijden voor mijn ouders?

Interesse in een maaltijdhulp voor uw ouders? Zo’n maaltijdservice kan de oplossing zijn. Bestel veilig en snel zo’n proefbestelling (pakket). Vul de gegevens van uw ouders in. De senioren-maaltijdservice zal telefonisch uw vader en/of moeder benaderen en zal de service nader toelichten. Samen wordt een bezorgafspraak gemaakt, en de eigen bezorgservice levert alles netjes af en geeft een toelichting.

Kan ik tijdelijk maaltijden ontvangen na een operatie?

Komt u (binnenkort) thuis uit het ziekenhuis, en wenst u tijdelijk seniorenmaaltijden thuis krijgen? U kunt ook tijdelijk kant-en-klaar maaltijden laten bezorgen. Men bepaald wekelijks zelf de gerechten (met de bestellijst, online & telefonisch). U hebt dus geen verplichtingen (zonder contract).


Dieetmaaltijden aan huis laten bezorgen in april 2024

Eten aan huis bezorgen in Neerlangel is ontzettend handig. Voor cliënten die nog wel zelf hun potje kunnen koken geeft dit meer rust en structuur. Voor cliënten die geen boodschappen kunnen doen en niet zelf kunnen koken is het soms de enige oplossing. Dit beslaat gezonde maaltijden aan huis die zorgen dat senioren genoeg vitaminen tot zich nemen. Vooral de dagverse maaltijden met verse seizoensgroenten. Tegelijkertijd zijn ook de diepvries- en koelverse gerechten in kwaliteit gestegen. Vaak met 250 gram + groente, belangrijke vitaminen (B12) en steeds minder zout en vet. Het klaarmaken van deze de lekkerste maaltijden kan eenvoudig in de oven of magnetron, als u het uitkomt. Kant en klaar maaltijden Neerlangel: “bezorgen resulteert in perfect service in postcodegebied 5355”. Ga door naar: Maaltijdservice.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten leveren unieke / persoonlijke diensten voor uw eigen dieetwensen of voedingspatroon. gemalen, glutenvrij, zoutarm, natriumarm of wellicht koolhydraatarm, vloeibaar, veganistisch, eiwitrijk: het assortiment is ontzettend veelzijdig.

 1. Zoutarm: diners met maximaal 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: biedt uitkomst bij een tarwe- of glutenallergie (coeliakie).
 3. Lactosevrij: maaltijd vrij van melk en toevoegingen van zuivel.
 4. Vegetarisch: zonder vis, vlees, maar met vleesvervangers vol ijzer, B12 en zink.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen of slikken complicaties met zich mee brengt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!