Maaltijdvoorziening Huisseling

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Huisseling

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Huisseling is bedoeld voor alle bejaarden die vanwege leeftijd of door iets anders niet zelf kunnen koken. Voor de gemeente Oss kunt u kiezen uit meer en meer maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. Dit kunnen zijn; landelijke instellingen als Mealhero, of zorghuizen en bedrijven die warme maaltijden voor ouderen faciliteren. Door gebruik te maken van zulk soort bedrijven kan elke oudere weer genieten van gezonde diners zoals Viergroentenstamppot, gehaktbal en Stamppot andijvie. Op deze pagina vergelijkt men leveranciers en bruikbare kennis over subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieGroningen
GemeenteOss
Regio-code0486 (+31486)
Postcode5373
Kosten (indicatie)v.a. €6,22
Recept tipRunderhachee met rode kool

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
170+ maaltijden 6 maaltijden voor €32,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen mei 2024

Subsidie op maaltijden aan huis in Huisseling

Een bepaald maaltijdplan is cruciaal voor de gezondheid. Een voedzaam recept met genoeg mineralen is daarom ook de basis. Kan het boodschappen inkopen en koken niet langer zelfstandig gezien uw het feit dat u een jaartje ouder wordt? Of heeft u weinig financiële middelen? In die situatie kunt u aanspraak doen op een aantal subsidies / maaltijd regelingen. Concreet: maaltijden laten bezorgen tegen een speciaal tarief, Gezamenlijk de maaltijd nemen in lokale eetpunten of hulp rondom het opwarmen en eten van de maaltijd. Heeft u hulp nodig? Er zijn speciale subsidievormen en zorgwetten. In dit hoofdstuk vertellen we wat meer over de beste regelingen: wijkverpleging uit de zorgverzekeringswet, de WMO en de WLZ, als ook mantelzorg. Soms zijn er regelingen voor bijzondere bijstand bij de gemeente Oss.

WMO 2024

De WMO 2015 (wet maatschappelijke ondersteuning) gaat uit vanuit de gemeente Oss. In het leven geroepen voor ouderen die hulp nodig hebben bij het zelfstandig thuiswonen en mantelzorgondersteuning.

 • Iemand die de boodschappen doet
 • Leveren van magnetronmaaltijden
 • Elke gemeente heeft eigen beleid

WLZ

Deze wet langdurige zorg is met name voor bejaarden die de hele dag zorg in de nabijheid of controle behoeven (centrum indicatiestelling zorg). Omstandigheden zoals: dementerende mensen of bewoners met lichamelijke handicaps. Er zijn ook maatregelen te nemen voor het avondeten (bijv. toezicht bij eten).

 • Hulp bij opwarmen magnetronmaaltijd
 • Hulp bij eten en kauwen
 • Aanvraag via CIZ

ZVW

Kan uw gezondheid snel veranderen, en ontvangt u al veel zorg? Mogelijk wordt hulp bij eten en drinken geboden door uw zorgverzekering. Vaak wordt er hulp geboden via thuiszorg (wijkverpleging).

 • Opwarmen van een thuismaaltijd
 • toezicht bij risico op verslikking
 • Informeer bij de zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is onbetaalde zorg aan familieleden of vrienden. Soms kunnen bekenden ondersteunen bij het doen van boodschappen of een maaltijd brengen. In Huisseling zien we ook vrijwilligers die mogelijk kunnen helpen.

 • Zorg voor zieken, gehandicapten en hulpbehoevenden
 • Individuele zorg
 • Raadpleeg ook eens RAZ.nl.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Huisseling vergelijken

Heeft u behoefte aan een warme maaltijdvoorziening in Huisseling? In deze streek bestaat er de keuze uit relatief veel tafeltje dekjes en instanties die warme maaltijden bezorgen bij ouderen en invaliden. U kunt denken aan gerechten als Kipburger, bloemkool, groentesaus, gebakken aardappelen of 2 gehaktballen, uienjus, prei, gekookte aardappelen. Wij onderscheiden keukens gespecialiseerd in vriesverse gerechten en koelverse maaltijden die u zelf in de magnetron kunt doen, en bedrijven die uw avondmaaltijd opgewarmd leveren.

 • Is een maaltijd opwarmen geen probleem? Wij raden aan om te beginnen met koelverse gerechten & diepvriesmaaltijden. Dit kan verwarmd worden op een moment dat het u uitkomt. U bepaalt zelf wanneer u eet!
 • Beschikt u niet over een keuken, en is er niemand die u hierbij hulp kan bieden? Probeer dan eens tafeltje dekje. Uw eten wordt warm geleverd, geen handelingen benodigd.
 • Hieronder bekijkt u een lijst met landelijke aanbieders aangevuld met lokale services, wijkrestaurants en/of zorginstellingen die mogelijk oplossingen bieden voor uw maaltijden.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 170 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Warme gerechten
Vanaf €6,45 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Schema met lokale bedrijven, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
BrabantZorg – De WilberthofDen Dries 15351 DZBerghem
Lekkerz van HierSchutsboomstraat 13A5374 CASchaijk
BrabantZorg – MaaszichtPrinsenstal 25361 GKGrave
ONS WelzijnSchadewijkstraat 65348 BCOss
BrabantZorg – LooveltSaturnusstraat 2805345 LHOss
BrabantZorg – De MaashorstKerklaan 15366 ARMegen
Welzijn Ouderen GraveRogstraat 225361 GRGrave
Keurslager van KraaijPastoor van Winkelstraat 135374 BGSchaijk
BrabantZorg – MaaslandSint Sebastianusstraat 55373 ADHerpen
BuurtzorgBongaardsweg 25364 PMEscharen
Wilt u een nieuwe service toevoegen of aan laten passen? Stuur dan een bericht.

Sociale buurtrestaurants en tafeltje dekje in Huisseling

Verschillende buurthuizen in de gemeente Huisseling bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en exploiteren een speciaal buurtrestaurant voor senioren. Lokale wijkrestaurants faciliteren smaakvolle menu’s zoals Risotto, bospaddestoelen, voor enkele euro’s. Hier kan men, naast eten, ook sociale activiteiten doen. Doorgaans is het tevens mogelijk om de menu’s op te halen of te laten bezorgen. Op de URL www.oss.nl leest u details aangaande de seniorenrestaurants in uw gemeente. Wellicht relevant: Uitgekookt.

Kerngegevens

 • Provincie: Groningen
 • Gemeente: Oss
 • (Net) nummer: 0486 (+31486)
 • Postcodegebied: 5373
 • Lokale wijk: Centrum

Geschikte maaltijden

 • Aspergesoep met zalm
 • Savooiekool
 • Kibbeling met kruidendip
 • Rode kool met appel
 • Hutspot, rundvlees

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Specificeer zorgvraag

  Aan welke type zorg heeft u behoefte? Gaat het om eenvoudige zorg zoals het bezorgen van maaltijden? Of spreken we over permanente ondersteuning als wijkverpleging?

 2. Subsidie aanvragen

  Weet u precies wat de zorgvraag is? Kijk naar de verschillende soorten zorg die geschikt zijn. Kijk naar WLZ, WMO en zorg vanuit de zorgverzekering. Lees u ook in over wat uw gemeente Oss doet betreft subsidies voor maaltijden aan huis (www.oss.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een leverancier uitzoeken

  Vergelijk de maaltijdservices in Huisseling voor ouderen en start met bestellen. Let op belangrijk dingen zoals: de manier waarop u kunt bestellen en betalen en beschikbare diëten. Kijk of proefpakketten bezorgd kunnen worden bij de maaltijdhulp.

 4. De maaltijd opwarmen

  De bestellingen zullen thuis geleverd worden, steeds vaker door een regionale chauffeur op een vaste dag. Het verwarmen van de thuismaaltijd kan doorgaans door middel van oven of magnetron. Maak met een vork een paar gaatjes in de folie, plaats de verpakking in de magnetron (600 watt) en stel de tijd in op ongeveer 8 minuten. Bon appetit!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoeveel soorten gerechten bieden ze aan?

In beginsel spreken we over 3 mogelijkheden: vriesvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) & koelvers. Waarom kiezen voor koelvers? Om dagverse bereiding, maar een beperkte houdbaarheid. Vriesvers kan je maandenlang bewaren, echter verminderd fris en minder aangenaam van smaak. Tafeltje dekje komt van pas op het moment dat een maaltijd opwarmen niet meer kan.

Zijn maaltijden voor ouderen duur?

De prijs die u betaalt hangt af van de eigenschappen van de maaltijden. Diepvriesmaaltijden bestelt u vanaf €4,80. Voedzame koelverse maaltijden kunt u al aanvragen voor €6,80. Een eigen warme maaltijd aan huis voor ouderen in Huisseling vindt u al vanaf €8,90. Meestal is dit bedrag inclusief bezorging.

Hoe kan een bestelling worden doorgegeven voor mijn ouders?

Bent u geïnteresseerd in een maaltijdhulp voor uw ouders? Een (online) maaltijdservice is dan ideaal. De dienst zelf proberen kan met zo’n proefbestelling (pakket). Vul daarvoor het aanvraagformulier in. Een (online) maaltijdservice contacteert uw vader en/of moeder voor nadere kennismaking. Zo wordt er een levering ingepland, en de eigen bezorgservice brengt de gerechten bij uw ouders thuis en neemt de laatste zaken door.

Maaltijden na een operatie (tijdelijke oplossing)?

Komt u weer thuis na een ziekenhuisopname, en wilt u tijdelijk een bezorgdienst voor eten? Het is mogelijk: af en toe kant-en-klaar maaltijden aan huis bezorgd krijgen. U kiest altijd de maaltijden die u aanspreken (met de bestellijst, online of telefonisch). U bent dus volledig flexibel (geen afname verplichting).


Dieetmaaltijden laten thuisbezorgen in mei 2024

Eten aan huis bezorgen in Huisseling is een ware uitkomst. Voor bejaarden die het huishouden nog prima managen resulteert dit in meer rust en structuur. Voor senioren die hier meer moeite mee hebben is het haast onvermijdbaar. Het gaat om gezonde maaltijden aan huis die faciliteren dat mensen voldoende voeding (en dus energie) krijgen. Met name de dagverse maaltijden met hoge kwaliteit groenten. Daarbij zijn de koelverse – en diepvriesmaaltijden enorm vooruitgegaan. Ze bevatten steeds meer groenten, belangrijke voedingsstoffen (B12) en vrij van kleur- smaak en geurstoffen. Het verwarmen van deze vers bereidde maaltijden gaat ontzettend gemakkelijk in de magnetron, op uw zelfgekozen tijdstip. Kant en klaar maaltijden Huisseling: “bezorgen verschaft veel gemak in postcodegebied 5358, 5373”. Bekijk ook info over Apetito.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten houden uitstekend rekening met uw individuele wensen. gemalen, zoutarm, natriumarm, glutenvrij of misschien eiwitrijk, koolhydraatarm, veganistisch, vegetarisch: iedereen kan er terecht.

 1. Zoutarm: eten met maximaal 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: is toepasbaar voor senioren met een gluten- of tarwevrij dieet (coeliakie).
 3. Lactosevrij: menu’s zonder lactose (koemelk).
 4. Vegetarisch: geen vlees en vis, maar met vleesvervangers vol ijzer, B12 en zink.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken of kauwen een probleem geeft.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!