Uitgekookt

logo-uitgekookt

Uitgekookt is een van de meest populaire maaltijdservices in Nederland. Het bedrijf is gevestigd in IJsselmuiden, en bezorgt wekelijks duizenden koelverse maaltijden aan huis. Niet alleen bij senioren of hulpbehoevenden, maar ook steeds meer bij jonge gezinnen. De koelverse maaltijden van Uitgekookt worden altijd bereid met 100% verse ingrediënten en voldoende groenten. De ingrediënten zijn veelal afkomstig van lokale boeren en telers.

Vanafprijs€6,79
Assortiment24 nieuwe gerechten per week
BesteloptiesWebshop, telefonisch, menulijst via bezorger
BetaleniDeal, Paypal of automatische incasso
BezorggebiedHeel Nederland (met uitzondering van de Waddeneilanden)
Proefpakket4 maaltijden voor €25,00

Informatie over de maaltijdservice van Uitgekookt

Uitgekookt wil gemakkelijk en gezond eten voor iedereen toegankelijk maken. Uitgekookt levert veel bij senioren, maar ook steeds meer jonge en drukke gezinnen maken gebruik van de maaltijdservice van Uitgekookt. En dat is niet zo vreemd. Uitgekookt biedt wekelijks een zeer gevarieerd aanbod dat u op een zeer gebruiksvriendelijke manier kunt bestellen en kunt laten thuisbezorgen. Hieronder leest u meer informatie over hoe Uitgekookt werkt. 

uitgekookt-maaltijden-bestellen

Bestellen

De maaltijden kunt u op 3 verschillende manieren bestellen: Online, telefonisch of via de bezorger. Bij deze laatste optie vult u een papieren menulijst in die u vervolgens meegeeft aan de koerier. U hoeft dus niet handig te zijn met internet om gebruik te kunnen maken van deze maaltijdservice. U zit niet vast aan een abonnement. 

Bereiding

De maaltijden van Uitgekookt worden bereid met verse en lokale producten van met name lokale boeren en producenten. Uitgekookt volgt daarbij zoveel mogelijk het seizoen.  De maaltijden worden direct na bereiding teruggekoeld, verpakt en zo snel mogelijk aan huis geleverd. 

Bezorging

Bij Uitgekookt heeft u de keuze uit verschillende bezorgdagen en tijdslots. Op de meeste plekken in Nederland komen de bezorgers op 2 verschillende dagen per week langs. De bezorging is standaard gratis (minimum afname is 3 maaltijden per week). U dient uw bestelling uiterlijk 5 dagen voor de gewenste bezorgdag door te geven. De maaltijden worden 100% koelvers bezorgd. U kunt ze na levering direct in de koelkast zetten. 

Bereiden

De maaltijden blijven ongeveer 5 dagen houdbaar in de koelkast. Invriezen is mogelijk, maar dit gaat wel ten koste van smaak en structuur. De maaltijden van Uitgekookt kunt u eenvoudig opwarmen in de magnetron of oven. Veel gerechten staan al binnen 4 minuten op tafel. Op de verpakking vindt u precies de opwarminstructies. 

De voordelen van Uitgekookt op een rijtje

 • De maaltijden worden bereid met de meest verse ingrediënten
 • Altijd 150 – 200 gram groenten 
 • Bereid zonder onnodige toevoegingen, standaard zoutarm, vetarm en suikerarm
 • Veel vegetarische maaltijden
 • Gratis door een vaste bezorger op 2 momenten per week bezorgd
 • Elke week meer dan 24 nieuwe gerechten op het men, volop variatie
 • Geen abonnement: u zit nergens aan vast
 • Gebruiksvriendelijke website en diverse bestel- en betaalopties

Over de maaltijden van Uitgekookt. 

Kant-en-klaar maaltijden hebben over het algemeen niet een erg positief imago. De maaltijdvoorziening van Uitgekookt bewijst dat het ook anders kan. Uitgekookt kookt volgens de strenge Richtlijnen Goede Voeding van de Gezondheidsraad. De gerechten worden bereid met verse producten, vers van het land, zoveel mogelijk van het seizoen. Daarnaast bevatten de gerechten koolhydraten met een lage glycemische index (GLI). Het voordeel hiervan is minder schommeling in bloedsuiker en dat u langer een verzadigd gevoel houdt.  Verder zijn de maaltijden vrij van onnodige toevoegingen, en zijn de gerechten zoveel mogelijk vrij van suiker en zout. Door de groenten te stomen blijven de vitamines optimaal behouden. Bij de bereiding van de gerechten gebruiken de koks zo weinig mogelijk vetten. Als er toch gebruik gemaakt wordt van vetten, dan zijn dit mat name vloeibare en gezonde plantaardige oliën. 

 • Uitgekookt kookt volgens de Richtlijnen Goede Voeding van de Gezondheidsraad
 • De maaltijden  zitten bomvol groenten (150 tot 200 gram)
 • De gerechten bevatten ook veel eiwitten, voldoende koohydraten en een juiste hoeveelheid goede vetten
 • De maaltijden zijn standaard zoutarm, vetarm en vrij van suikers

Gezondste keuze en bewuste keuze
Hecht u extra veel waarde aan een gezond en gebalanceerd voedingspatroon? Dan biedt Uitgekookt wekelijks meerdere maaltijden met het label “gezondste keuze” of “bewuste keuze”. Dit zijn maaltijden met extra veel groenten en eiwitten, en met zo min mogelijk toegevoegde suikers, zout en vet. 

Strenge controle op de maaltijden
Uitgekookt hanteert diverse protocollen om de kwaliteit van de maaltijden te garanderen. Een eigen diëtist en kwaliteitsmanager zien er voortdurend op toe dat de maaltijden voldoen aan verschillende strenge eisen op het gebied van gezondheid, gezondheid en voedselveiligheid

informatie-over-maaltijden-van-uitgekookt-

Uitgekookt proefpakket

Wordt u enthousiast van de vele voordelen die Uitgekookt te bieden heeft? En wilt u deze maaltijdvoorziening wel eens uitproberen? Goed nieuws: er is nu een heel voordelige voordeelbox beschikbaar met 4 extra voordelige maaltijden. Voor slechts €25,00 ontvangt u 4 koelverse maaltijden aan huis, gratis bezorgd. U kunt zelf de inhoud van het proefpakket bepalen. Elke week staat er een wisselend en gevarieerd aanbod met koelverse maaltijden voor u klaar: van stamppot andijvie tot aan spaghetti: er zit voor iedereen wat lekkers tussen. Ook heeft u elke week de keuze uit vegetarische maaltijden. Geen zin om te kiezen? Kies dan voor een van de maaltijdboxen die bestaan uit 5 gerechten binnen een bepaald thema. Bijvoorbeeld Hollands, Wereldse keuken of vega/vis. Op onze website leest u ook meer informatie over de aanbieder Apetito.

Hoe werkt Uitgekookt?

Uitgekookt levert gezonde koelverse maaltijden bij u aan huis. Elke week kunt u kiezen uit 24 verschillende gerechten. Bestellen kan online, telefonisch of via een papieren menulijst. Een bezorger brengt de maaltijden gratis bij u huis. De maaltijden zijn 5 dagen houdbaar in de koelkast.

Hoe duur is Uitgekookt?

De maaltijden van Uitgekookt kosten tussen de €6,79 en €8,49. De kosten hangen af van het type gerecht en de portiegrootte. Een kleine portie (350 gram) kost standaard €6,79 en een grote portie (600 gram) kost standaard €8,49. U kunt ook kiezen voor een maaltijdbox met 5 vaste gerechten. Deze maaltijdbox is er vanaf €33,99 (€5,90 per maaltijd)

Bezorgt Uitgekookt ook bij mij?

Uitgekookt bezorgt in heel Nederland, behalve op de Waddeneilanden. Het bedrijf bezorgt zowel in de grote steden als in de buitengebieden. De kans is dus heel groot dat de bezorgers ook bij u thuiskomen. In de meeste regio’s bezorgt Uitgekookt op 2 momenten in de week. U kunt zelf een tijdslot kiezen.

Zijn de maaltijden van Uitgekookt wel gezond?

Ja, de maaltijden van Uitgekookt zijn gezond en dragen bij aan een gezond en gevarieerd voedingspatroon. De maaltijden worden bereid volgens de Richtlijnen Goede Voeding van de Gezondheidsraad. Dit betekent dat de maaltijden rijk aan groenten en eiwitten zijn. Daarnaast bevatten de gerechten voldoende koolhydraten en een juiste hoeveelheid goede vetten. De gerechten zijn standaard zoutarm, vetarm en suikervrij.

Moet ik de maaltijden zelf opwarmen?

Ja, u kunt de gerechten eenvoudig opwarmen met de magnetron of in de oven. Veel gerechten staan al binnen 4 minuten op tafel. Op het etiket vindt u precies de opwarminstructies. U kunt de maaltijden in het bakje opwarmen en vervolgens serveren op een bord.