Maaltijdvoorziening Zaltbommel

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Zaltbommel

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Zaltbommel biedt uitkomst voor alle inwoners die i.v.m leeftijd of beperking niet naar de winkel kunnen en/of neit meer kunnen koken. In de gemeente Zaltbommel kunt u kiezen uit diverse maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. Denk dan aan landelijke bezorgservices zoals Uitgekookt, of lokale vrijwilligersinstellingen die warme maaltijden voor ouderen faciliteren. Middels deze unieke instellingen kan iedereen rekenen op gezonde gerechten zoals Kip, worteltjes, aardappelpuree en Rundertartaartjes, rode kool, gebakken aardappelen. Op deze pagina doorzoekt u beschikbare bedrijven en praktische kennis ten aanzien van subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieGelderland
GemeenteZaltbommel
Regio-code0418 (+31418)
Postcode5301
Kosten (indicatie)v.a. €5,83
Recept tipChili sin carne

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €29,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen september 2023

Subsidieregeling maaltijden aan huis in Zaltbommel

Een uitgekiend maaltijdplan is aan te raden voor voldoende energie en levenslust. Een gezond diner met voldoende mineralen mag men niet overslaan. Gaat een bezoekje aan de winkel en het klaarmaken van de avondmaaltijd niet meer zelf ter wille van gezondheidsproblemen? En is uw inkomen beperkt? Dan kunt u aanspraak doen op handige maaltijdregelingen / subsidies. Dit houdt in: voor een vast laag tarief maaltijden laten bezorgen, voordelig eten in een lokaal restaurant, of thuiszorg. Hoe kan ik dit regelen? U kunt zich beroepen op speciale (lokale) regelingen en subsidies. Hieronder bespreken we deze zorgwetten; WMO, WLZ, en ZVW, en tijdelijke mantelzorg. Soms heeft u ook recht op bijzondere bijstand via de gemeente Zaltbommel.

WMO 2023

De WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt beheerd door de gemeente Zaltbommel. Bedoeld voor bejaarden die hulpvragen hebben bij het op eigen benen thuis wonen en om mantelzorgers te ondersteunen.

 • Iemand die de boodschappen doet
 • Korting op een maaltijdservice
 • Aanvraag indienen bij gemeente

WLZ

Deze wet langdurige zorg is gericht op hulpbehoevenden die continu zorg in de nabijheid en/of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Bijvoorbeeld: dementerende bejaarden en ouderen met lichamelijke beperkingen. Ook relevant bij een hulpvraag rondom het diner (bijv. toezicht bij eten).

 • Hulp bij opdekken tafel e.d.
 • Iemand die het eten toedient
 • Meer info via CIZ

ZVW

Verandert uw gezondheidssituatie, en maakt u al veelvuldig gebruik van zorg? Af en toe wordt hulp bij eten en drinken gecompenseerd via de zorgverzekering. Gewoonlijk wordt dit geregeld met thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een thuismaaltijd opwarmen
 • Een herinnering dat u moet eten
 • Aanvraag via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is langdurige en onbetaalde zorg richting familie of bekenden. Vaak kan familie helpen met een supermarkt bezoeken of een maaltijd opwarmen. In Zaltbommel zijn er ook vrijwilligers die hier een rol in kunnen spelen.

 • Hulp of zorg van iemand uit de omgeving
 • Persoonlijke zorg
 • Verdere info vindt u ook op Mezzo.nl.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Zaltbommel vergelijken

Kijkt u uit naar een warme maaltijdvoorziening in Zaltbommel? In deze plaats vinden we een aantal maaltijdservices en instanties die warme maaltijden bezorgen voor ouderen en invaliden. Eten zoals Bloemkool cordonbleu schotel of Kipfilet met jus, rodekool en aardappelpuree. U kunt kiezen voor bezorgdiensten gespecialiseerd in koelverse gerechten en vriesverse maaltijden die u zelf in de magnetron kunt doen, en maaltijdservices die uw maal warm brengen.

 • Geen moeite met een magnetron of oven? Bestel eens een (proefpakket) met vriesverse gerechten & koelverse maaltijden. U zet het in de magnetron op een moment dat het u uitkomt. U kunt zelf uw dag indelen.
 • Is dit erg lastig voor u, en is er niemand die voor u klaar staat? Dan adviseren wij tafeltje dekje. De maaltijd wordt warm bezorgd, u kunt meteen aan tafel gaan.
 • Hieronder bekijkt u een lijst met bekende landelijke services aangevuld met lokale leveranciers, zorginstellingen en/of buurtrestaurants waar u meer informatie kunt krijgen en mogeijk een proefmaaltijd kunt bestellen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met plaatselijke leveranciers, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
Kim’s KitchenOmhoeken 15301 BDZaltbommel
KBO MaasdrielBernhardstraat 25331 TAKerkdriel
BuurtzorgWielkamp 25301 DBZaltbommel
Keurslager BeerensBarrierweg 75298 AALiempde
SPAR KuijpersLooiershof 405296 NSEsch
Keurslager de VriesMolenkamp 25306 GMBrakel
Het EetpuntJohan van Oldenbarneveldtstraat 25301 GXZaltbommel
BuurtzorgIndustrieweg 12 A5324 JXAmmerzoden
Bommelerwaard – De RidderzaalRidderhof 15311 CMGameren
Slagerij de VriesFiep Westendorpplein 145301 PAZaltbommel
Wilt u een nieuwe service toevoegen of aan laten passen? Stuur ons dan een mail.

Een buurtrestaurant + tafeltje dekje in Zaltbommel

Verscheidene verzorgingstehuizen in de omgeving van Zaltbommel bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en hebben een laagdrempelig buurtrestaurant. Sociale wijkrestaurants hebben een aanbod lekkere gerechten als Parijse worteltjes, voor de kleine portemonnee. Daar is genoeg plek voor sociale ontmoetingen. Bij sommige eetpunten is het bovendien mogelijk om het assortiment thuis af te leveren. Middels www.zaltbommel.nl bekijkt u meer informatie overde seniorenrestaurants die er zijn. Wellicht relevant: WMO.

Kerngegevens

 • Provincie: Gelderland
 • Gemeente: Zaltbommel
 • (Regio) nummer: 0418 (+31418)
 • Postcode: 5301
 • Veel gezochte wijk: Zaltbommel

Lekkere maaltijden

 • Varkensfilet in jus met koolraap
 • Macaroni in tomatensaus, ham, kaas
 • Minestronesoep
 • Vegetarische roerbakstukjes
 • Babi ketjap, bami

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Inventarisatie zorgvraag

  Waar heeft men behoefte aan? Gaat u voor beperkte ondersteuning zoals koken of opwarmen van gerechten? Of is er behoefte aan permanente zorg als thuiszorg?

 2. Een subsidie regelen

  Weet u wat de omvang van de zorgvraag is? Informeer naar welke soorten zorg beschikbaar zijn. Check Zorg vanuit de zorgverzekering, WMO en WLZ. Achterhaal ook wat de gemeente Zaltbommel regelt m.b.t. subsidie voor maaltijden aan huis (www.zaltbommel.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdbezorger uitkiezen

  Ontdek de maaltijdservices in Zaltbommel voor ouderen en bepaal uw voorkeur. Controleer altijd de mogelijke bestelwijzes en bezorgdagen en hoe groot het aanbod is. Vind uit of proefpakketten beschikbaar zijn bij de maaltijdhulp.

 4. De kant-en-klaar maaltijd opwarmen

  Uw gerechten kunnen thuisbezorgd worden, in de regel door dezelfde chauffeur, op een vast moment in de week. Het verwarmen van de thuismaaltijd kan simpelweg d.m.v. de magnetron en / of oven. Maak met een vork een paar gaatjes in de folie, stel de magnetron in op 500 – 600 watt en kies voor ongeveer ongeveer 5 minuten. Bon appetit!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is het totale aanbod?

In beginsel spreken we over drie alternatieven: tafeltje dekje (warme maaltijden), vriesvers of koelvers. Het grote koelvers voordeel: 100% verse ingrediënten, de keerzijde is dat het maximaal een week houdbaar is. De houdbaarheid van vriesvers is beter, maar beperkt vers en smaakvol. Tafeltje dekje is perfect voor mensen waarbij een magnetronmaaltijd verwarmen onmogelijk is.

Zijn maaltijden voor ouderen duur?

Dat heeft te maken met de specificaties van de gerechten. Vriesverse maaltijden zijn er al voor €4,40. Koelverse/dagverse maaltijden zijn verkrijgbaar vanaf €6,90. Zo’n warme maaltijd aan huis voor ouderen in Zaltbommel is beschikbaar vanaf €7,60. Gewoonlijk betaalt u geen extra bezorgkosten.

Kan ik maaltijden voor mijn ouders aanvragen?

Zoekt u een maaltijdhulp voor uw ouders? De maaltijdservice voor 65-plussers is mogelijk de oplossing. Bestel veilig en snel het proefpakket. Vul het formulier in. De senioren-maaltijdservice legt het eerste contact met uw vader en/of moeder voor nadere toelichting. Als uw vader/moeder enthousiast is, dan wordt er een bezorgafspraak gemaakt de vaste bezorger bezorgt alles netjes tot in de keuken en neemt de laatste zaken door.

Herstellende van een operatie (kortdurige service)?

Heeft u een operatie achter de rug, en wilt u gedurende een paar weken/maanden seniorenmaaltijden thuis krijgen? Het is mogelijk: af en toe kant-en-klaar maaltijden thuis ontvangen. U koopt altijd de maaltijden die u aanspreken (telefonisch, online of met de bestellijst). U hebt dus geen verplichtingen (geen minimale afname).


Dieetmaaltijden aan huis laten bezorgen in september 2023

Eten aan huis bezorgen in Zaltbommel kent vele pluspunten. Voor bewoners die nog op eigen benen staan levert dit meer zelfstandigheid en gemak. Voor bewoners die geen boodschappen kunnen doen en niet zelf kunnen koken is het bijna een vereiste. Het gaat om gezonde maaltijden aan huis die ervoor zorgen dat bejaarden voldoende vitaminen en mineralen binnen krijgen. Vooral deze dagverse maaltijden met ambachtelijke ingrediënten. Bovendien zijn de koelverse – en diepvriesmaaltijden enorm vooruitgegaan. Doorgaans meer dan 200 gram groente, noodzakelijke bouwstoffen (B12) en weinig ongezonde toevoegingen. Het bereiden van deze gezonde maaltijden doet u snel via magnetron of oven, als u het uitkomt. Kant en klaar maaltijden Zaltbommel: “bezorgen houdt in: veel zelfstandigheid in postcodegebied 5300, 5301, 5302”. Klik verder naar Vers aan Tafel.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten wisselen hun aanbod wekelijks voor uw eigen dieetwensen of voedingspatroon. gemalen, natriumarm, lactosevrij, glutenvrij en niet te vergeten veganistisch, vloeibaar, koolhydraatarm, vegetarisch: vrijwel alles is mogelijk.

 1. Zoutarm: voedsel met nooit meer dan 0,3 gram zout per 100 gram.
 2. Glutenvrij: is geschikte voor een glutenvrij dieet (coeliakie).
 3. Lactosevrij: gerechten zonder melk of melkproducten.
 4. Vegetarisch: geen vlees en vis, maar bomvol groenten en vleesvervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken & kauwen voor problemen zorgt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente