Maaltijdvoorziening Oijen

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Oijen

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Oijen wordt veel gebruikt door alle inwoners die mede door leeftijd of ernstige beperkingen niet in staat zijn een avondmaaltijd klaar te maken. In de gemeente Oss kan men kiezen uit veel maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. Onder andere landelijk opererende diensten als Mealhero, of thuiszorg tafeltje dekje aanbieders die warme maaltijden voor ouderen thuisbezorgen. Met zulke instellingen heeft men de beschikking over gezonde recepten als Kippenbout, Bonne femme en/of Rundvlees in kruidige jus, spruiten, gekookte aardappelen. Op deze website treft men eet-instellingen en bruikbare kennis omtrent subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieGroningen
GemeenteOss
Regio-code0412 (+31412)
Postcode5394
Kosten (indicatie)v.a. €6,32
Maaltijd tipPastaschotel: kip met broccoli

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
170+ maaltijden 6 maaltijden voor €32,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen juni 2024

Subsidie maaltijden aan huis in Oijen

Een speciaal voedingsvoorschrift is essentieel voor een verantwoorde levensstijl. Een voedzaam diner met genoeg groenten staat hierbij centraal. Kan naar de supermarkt gaan en gerechten klaarmaken niet langer zelfstandig ter wille van ouderdom? En heeft u laag inkomen? Dan kunt u aanspraak doen op verschillende subsidies / maaltijd regelingen. Samengevat: een vaste korting op maaltijden aan huis, Gezamenlijk de maaltijd nemen in lokale eetpunten of via de zorginstelling geleverd. Hoe gaat dit precies in z’n werk? We onderscheiden een aantal wetten en regelingen (subsidie). Hieronder bespreken we een aantal van deze wetten: WMO, ZVW en WLZ, en persoonlijke mantelzorg. Soms zijn er regelingen voor bijzondere bijstand binnen de gemeente Oss.

WMO 2024

De wet maatschappelijke ondersteuning 2015 (WMO) wordt ten uitvoer gebracht door de gemeente Oss. In het leven geroepen voor senioren die tegen problemen aanlopen bij alles wat komt kijken bij zelfstandig wonen en mantelzorgondersteuning.

 • Hulp bij het doen van boodschappen
 • Aantrekkelijke maaltijdservice korting
 • Elke gemeente heeft eigen beleid

WLZ

De wet langdurige zorg is met name voor bewoners die continu zorg of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Voorbeelden zijn: bejaarden met dementie of ouderen met beperkingen. Er is ruimte voor ondersteuning bij het diner (bijv. opwarmen van de maaltijd).

 • Hulp bij klaarmaken maaltijd
 • Het eten in de mond stoppen
 • Aanvraag indienen bij CIZ

ZVW

Verandert uw gezondheidssituatie, en heeft u al veel zorg van de huisarts? Wellicht wordt hulp bij eten en drinken geregeld via de zorgverzekering. Dikwijls gaat dat aan de hand van thuiszorg (wijkverpleging).

 • Hulp met koken
 • hulp bij toediening
 • Informatie opvragen via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is onbetaalde zorg aan familieleden of vrienden. Dikwijls kan een familielid of vriend helpen met boodschappen doen of helpen bij het eten. In Oijen kunt u soms een beroep doen op vrijwilligers die zich hiervoor inzetten.

 • Hulp van iemand uit de omgeving
 • Kan thuiszorg ontlasten
 • Bezoek ook eens Wehelpen.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Oijen vergelijken

Wilt u ook graag een warme maaltijdvoorziening in Oijen? In de buurt van uw postcode zijn er meerdere tafeltje dekjes en zorghuizen die warme maaltijden thuisbezorgen voor ouderen en mensen met een beperking. Eten zoals Rundersaucijs in jus met bonne femme en hete bliksem en Runderhachee met rode kool. Wij onderscheiden keukens die zich focussen op vriesverse gerechten of koelverse maaltijden die u kunt opwarmen middels magnetron of oven, en aanbieders die uw avondmaaltijd warm brengen.

 • Is een bord eten opwarmen geen probleem voor u? In dat geval kunt u prima kiezen voor koelverse gerechten & vriesverse maaltijden. Dit kan verwarmd worden als het u gelegen komt. Zo blijft u flexibel en vrij.
 • Lukt het eten opwarmen niet, en is er geen mantelzorger die kan helpen? Denk dan een na over tafeltje dekje. Uw maaltijd wordt warm aan huis geleverd, u kunt direct eten.
 • Hieronder bieden wij een lijst met bekende landelijke services aangevuld met lokale bezorgers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen die u hiermee mogelijk verder kunnen helpen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 170 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Warme gerechten
Vanaf €6,45 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Overzicht met lokale bedrijven, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
BrabantZorg – MartinushuisKloosterstraat 35391 ABNuland
SPAR Maas-BrouwersDiederikstraat 25421 EWGemert
Wat de pot schaftProvincialeweg 65398 JLMaren Kessel
Keurslager KeizerDorpstraat 265386 AMGeffen
BuurtzorgCereslaan 25384 VTHeesch
Het RetraitehuisVolkelseweg 305405 NAUden
Thuiszorg PanteinLoopkantstraat 255405 ACUden
Manders MaaltijdenHoge Randweg 15408 NAVolkel
Zorgverlening de LeijgraafSchakelplein 135408 AWVolkel
ONS WelzijnVolkelseweg 25405 NAUden
Wilt u suggesties doen of wijzigingen doorvoeren? Contact opnemen kan per mail.

Wijkrestaurants voor ouderen en tafeltje dekje in Oijen

Verscheidene verzorgingstehuizen in de streek Oijen bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of faciliteren een gezellig buurtrestaurant voor ouderen. Dergelijke wijkrestaurants bieden smaakvolle gerechten zoals Vegetarische omelet, gekookte aardappelen, sperziebonen, voor lage prijzen. Daar kan men, naast eten, ook sociale activiteiten doen. Bij sommige restaurants is het mogelijk om het assortiment af te halen of te laten bezorgen. Op de URL www.oss.nl checkt u aanvullende info over de seniorenrestaurants in uw gemeente. Klik verder naar Mantelzorg.

Belangrijke info

 • Provincie: Groningen
 • Gemeente: Oss
 • Regionummer: 0412 (+31412)
 • Hoofdpostcode: 5394
 • Lokale wijk: Centrum

Geschikte maaltijden

 • Varkensvlees in saus
 • Preiroomsoep
 • Erwtensoep met rookworst
 • Spinazie a la creme
 • Jonge kabeljauw in roomsaus

Plekken in deze regio


Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Specificeer zorgvraag

  Wat heeft u precies nodig? Spreekt met van beperkte zorg zoals koken of opwarmen van gerechten? Of gaat het om meer grondige ondersteuning als thuiszorg?

 2. Subsidie voor maaltijden aanvragen

  Is het bekend om welk type zorg het gaat? Vergelijk welke soorten zorg een optie zijn. Bekijk WLZ, WMO en zorg vanuit de zorgverzekering. Bekijk ook wat uw gemeente Oss aanbiedt aangaande subsidies voor maaltijden aan huis (www.oss.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdservice uitkiezen

  Check de maaltijdservices in Oijen voor ouderen en maak een keuze. Houd met name rekening met de bestelmogelijkheden en bezorgdagen en de variatie in gerechten. Probeer of er een proefpakket wordt aangeboden bij de maaltijdhulp.

 4. De maaltijd opwarmen

  De gerechten zullen thuis gebracht worden, tegenwoordig door dezelfde chauffeur, op een vast moment in de week. Het opwarmen van de bezorgmaaltijd is gemakkelijk door middel van oven of magnetron. Prik een paar kleine gaatjes in de afdekfolie, zet de magnetron op 500 watt en stel de tijd in op circa 8 minuten. Ervaar de heerlijke smaak!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Uit welke maaltijden kan ik kiezen?

In grote lijnen zijn er drie type maaltijden: koelvers, vriesvers en tafeltje dekje (warme maaltijden). Waarom kiezen voor koelvers? Om de meest verse maaltijden, hoewel de houdbaarheid weer vrij beperkt is. Een vriesvers gerecht is veel langer houdbaar, echter beperkt vers en lekker. Tafeltje dekje is zeer geschikt in situaties waarbij zelf opwarmen niet lukt.

En de onkosten voor maaltijden voor ouderen?

Dit hangt sterk af van het soort gerecht. Diepvriesmaaltijden bieden sommige aanbieders aan voor €3,50. Heerlijke koelverse maaltijden vindt u al vanaf €7,10. Zo’n persoonlijke warme maaltijd aan huis voor ouderen in Oijen kan u al bestellen vanaf €7,40. In algemene zin wordt het dan kosteloos bij u thuisbezorgd.

Hoe werkt het bestellen van de maaltijden voor mijn ouders?

Bent u op zoek naar een maaltijdhulp voor uw (beide) ouders? De senioren-maaltijdservice kan uitkomst bieden. Voor een test bestelt men het proefpakket. Vraag deze vrijblijvend aan. Een maaltijdservice zal telefonisch uw vader en/of moeder benaderen voor verdere informatie. Wat volgt is een eerste bezorgdatum, de lokale chauffeur bezorgt alles netjes tot in de keuken en geeft een toelichting.

Is er ook een tijdelijke maaltijdservice na ziekenhuisopname?

Komt u (binnenkort) thuis uit het ziekenhuis, en wilt u gedurende een paar weken/maanden magnetronmaaltijden laten bezorgen? U kunt voor een kortstondige periode kant-en-klaar maaltijden thuis laten bezorgen. Men kiest wekelijks eigenhandig de maaltijden (telefonisch, online & met de bestellijst). U houdt de regie in eigen handen (geen afname verplichting).


Dieetmaaltijden voor senioren aan huis in juni 2024

Eten aan huis bezorgen in Oijen heeft veel voordelen. Voor mensen die het huishouden nog prima managen levert dit meer zelfstandigheid en autonomie. Voor inwoners die niet meer op eigen benen staan is het haast een “must”. We spreken van gezonde maaltijden aan huis die het mogelijk maken dat ouderen voldoende vitaminen en mineralen binnen krijgen. Bovenal deze dagverse maaltijden met ambachtelijke ingrediënten. Ook zijn de diepvries- en koelverse gerechten sterk in kwaliteit verbeterd. Vaak met 250 gram + groente, goede bouwstoffen (B12) en vrijwel zonder vet en zout. Het bereiden van deze heerlijke maaltijden kan eenvoudig in de oven of magnetron, op een moment dat het u schikt. Kant en klaar maaltijden Oijen: “bezorgen resulteert in veel vrijheid in postcodegebied 5394”. Ga door naar: Thuiszorg.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten hechten veel waarde aan uw eigen dieetwensen of voedingspatroon. natriumarm, gemalen, glutenvrij, zoutarm of eiwitrijk, vegetarisch, veganistisch, vloeibaar: iedereen kan er terecht.

 1. Zoutarm: voedsel met minder dan 0,3 gram zout per 100 gram.
 2. Glutenvrij: is geschikte voor glutensensitiviteit (coeliakie).
 3. Lactosevrij: maaltijd vrij van melk en toevoegingen van zuivel.
 4. Vegetarisch: vrij van vis en vlees, maar met vleesvervangers vol ijzer, B12 en zink.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken en kauwen lastige situaties veroorzaakt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!