Maaltijdvoorziening Maren-Kessel

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Maren-Kessel

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Maren-Kessel is bedoeld voor alle inwoners die mede door ouderdom of een belemmering (tijdelijk) niet kunnen koken. Voor de gemeente Oss zijn er velerlei maaltijdvoorzieningen voor senioren. Onder andere bedrijven met landelijke dekking als Maaltijdservice.nl, of regionale instellingen die warme maaltijden voor ouderen faciliteren. Met zulk soort mogelijkheden kan elke oudere weer genieten van lekkere gerechten zoals Runderhachee, rode kool, aardappelpuree en/of Erwtensoep met rookworst. Via maaltijdvoorzieningen.nl leest men meer over aanbieders en praktische kennis over subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieGroningen
GemeenteOss
Regio-code0412 (+31412)
Postcode5398
Kosten (indicatie)v.a. €6,36
Geschikte maaltijdKipragout met Parijse wortelen

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
170+ maaltijden 6 maaltijden voor €32,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen juni 2024

Subsidie voor maaltijden aan huis in Maren-Kessel

Een goed eetpatroon is cruciaal voor voldoende energie en levenslust. Een voedzaam gerecht met genoeg mineralen is daarom ook de basis. Lukt het boodschappen inkopen en het bereiden van een maaltijd niet meer door ouderdom? En is uw inkomen beperkt? Met dat in het achterhoofd onderscheiden we verschillende subsidies en maaltijdregelingen. Concreet: korting op maaltijden aan huis, samen maaltijden nuttigen in een eetgelegenheid of hulp bij u thuis. Hoe gaat dit precies in z’n werk? We onderscheiden meerdere zorgwetten en maaltijdsubsidies. Op deze pagina benaderen we een aantal van deze wetten: Wet langdurige zorg, wet maatschappelijke ondersteuning en wijkverpleging vanuit de zorgverzekeringswet, en de mantelzorg. Misschien is er ook speciale bijzondere bijstand bij de gemeente Oss.

WMO 2024

De WMO 2015 (wet maatschappelijke ondersteuning) gaat uit vanuit de gemeente Oss. Bedoeld voor ouderen die problemen ondervinden bij het zelf invullen van de huishouding en ter ondersteuning van mantelzorg.

 • Ondersteuning bij boodschappen doen
 • Leveren van magnetronmaaltijden
 • Per gemeente unieke voorwaarden

WLZ

De wet langdurige zorg is speciaal voor bejaarden die doorlopend zorg in de nabijheid of controle behoeven (centrum indicatiestelling zorg). Denk hierbij aan: mensen met dementie of bejaarden met lichamelijke beperkingen. De wet biedt ook hulp bij de avondmaaltijd (bijv. klaarmaken van eten).

 • Hulp bij opwarmen gerechten
 • Hulp bij eten en kauwen
 • Aanvragen bij de CIZ

ZVW

Kan uw gezondheid snel verslechteren, en ontvangt u al veel zorg? Eventueel wordt hulp bij eten en drinken gedekt door de zorgverzekering. Dikwijls gaat dit via de thuiszorg (wijkverpleging).

 • Hulp met koken
 • hulp bij toediening
 • Zorgverzekeraar behandelt de aanvraag

Mantelzorg

Mantelzorg is de hulp aan hulpbehoevenden door iemand uit de omgeving. Vaak kunnen vrienden helpen met boodschappen kopen of een maaltijd opwarmen. In Maren-Kessel kan u soms aankloppen bij vrijwilligers die ondersteuning bieden.

 • Onbetaalde en langdurige zorg
 • Extra handjes in huis
 • Bekijk ook mantelzorgelijk.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Maren-Kessel vergelijken

Ook benieuwd naar een warme maaltijdvoorziening in Maren-Kessel? In deze gemeente zijn er een hoop services en zorginstanties die warme maaltijden aan huis bezorgen bij ouderen en hulpbehoevenden. U kunt dan denken aan maaltijden zoals Spinaziestamppot, braadworst en Gepaneerde kalkoenschnitzel. Er zijn bedrijven met een ruim aanbod koelverse gerechten en diepvriesmaaltijden die in oven of magnetron verwarmd kunnen worden, en leveranciers die de maaltijd opgewarmd leveren.

 • Is een maaltijd opwarmen geen probleem? In dat geval kunt u prima kiezen voor koelverse gerechten of vriesverse maaltijden. Dit kan verwarmd worden op een moment dat het u uitkomt. U geniet van maximale vrijheid.
 • Is zelfstandig eten verwarmen lastig, en heeft u geen thuiszorg die kan helpen? Dan adviseren wij tafeltje dekje. Uw diner wordt opgewarmd geleverd, geen handelingen benodigd.
 • Onderstaand vindt u een lijst met bekende landelijke services aangevuld met lokale organisaties, zorginstellingen en/of buurtrestaurants waar u mogelijk terecht kunt.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 170 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Warme gerechten
Vanaf €6,45 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met plaatselijke bedrijven, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
BrabantZorg – MartinushuisKloosterstraat 35391 ABNuland
SPAR Maas-BrouwersDiederikstraat 25421 EWGemert
Wat de pot schaftProvincialeweg 65398 JLMaren Kessel
Keurslager KeizerDorpstraat 265386 AMGeffen
BuurtzorgCereslaan 25384 VTHeesch
Het RetraitehuisVolkelseweg 305405 NAUden
Thuiszorg PanteinLoopkantstraat 255405 ACUden
Manders MaaltijdenHoge Randweg 15408 NAVolkel
Zorgverlening de LeijgraafSchakelplein 135408 AWVolkel
ONS WelzijnVolkelseweg 25405 NAUden
Wilt u een nieuwe service toevoegen of aan laten passen? Informeer dan bij onze medewerkers.

Sociale buurtrestaurants en tafeltje dekje in Maren-Kessel

Verschillende zorgcentra in de streek Maren-Kessel bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en bieden een speciaal buurtrestaurant voor ouderen. Plaatselijke wijkrestaurants serveren lekkere menu’s zoals Runderstoofpotje met stamppot hutspot, voor scherpe prijzen. Daar kan men, naast eten, ook sociale activiteiten doen. In sommige seniorenrestaurants is het mogelijk om de specialiteiten bij u thuis te brengen. Op uw gemeente website www.oss.nl checkt u specifieke info m.b.t. de seniorenrestaurants waar u heen kunt. Bekijk ook info over Koelverse maaltijden.

Kerngegevens

 • Provincie: Groningen
 • Gemeente: Oss
 • Regionummer: 0412 (+31412)
 • Postcode: 5398
 • Populaire wijk: Centrum

Maaltijd ideën

 • Kipfilet mosterdsaus
 • Kreeftensoep
 • Gehakt in kappertjessaus
 • Pannenkoekenschotel
 • Jumping Jack Salmon

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Specificeer zorgvraag

  Om wat voor zorg gaat het? Spreken we over tijdelijke ondersteuning zoals boodschappen doen of koken? Of gaat het om ingrijpendere ondersteuning als wijkverpleging?

 2. Subsidieregeling bekijken

  Weet u wat de omvang van de zorgvraag is? Doorzoek welke vormen van zorg een optie zijn. Informeer over WLZ, WMO of zorg vanuit de zorgverzekering. Zoek ook uit wat uw gemeente Oss verzorgt rondom subsidies voor maaltijden aan huis (www.oss.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een leverancier uitkiezen

  Vergelijk de maaltijdservices in Maren-Kessel voor ouderen en zoek de beste uit. Let vooral op bestelopties, betaalopties, klantenservice en het assortiment. Vind uit of proefpakketten beschikbaar zijn bij de maaltijdhulp.

 4. Het opwarmen van uw eten

  Uw maaltijden zullen thuis gebracht worden, altijd door een persoonlijke bezorger. Het verwarmen van de maaltijd kan moeiteloos door middel van oven of magnetron. Maak met een vork een paar gaatjes in de folie, zet de magnetron op 500 watt en verwarm het gerecht circa 6 – 7 minuten. Start met genieten!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is het totale aanbod?

In beginsel spreken we over 3 type maaltijden: vriesvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) & koelvers. Koelvers biedt de meest verse maaltijden, de keerzijde is dat het maximaal een week houdbaar is. Vriesvers is langer houdbaar, maar minder vers en smaakvol. Tafeltje dekje is perfect in het geval dat een bezorgmaaltijd zelf opwarmen lastig is.

Zijn maaltijden voor ouderen duur?

Het tarief wordt vooral gevormd door het type eten. Vriesverse maaltijden kan u al bestellen vanaf €4,20. Koelverse gerechten zijn er al vanaf €6,30. Een warme maaltijd aan huis voor ouderen in Maren-Kessel is verkrijgbaar vanaf €8,90. Gewoonlijk zijn de bezorgkosten daarbij inbegrepen.

Kan ik maaltijden voor mijn ouders aanvragen?

Bent u geïnteresseerd in een maaltijdhulp voor uw ouders? De senioren-maaltijdservice is dan ideaal. De dienst zelf proberen kan met een proefbestelling (pakket). Vul de benodigde gegevens in. Een (online) maaltijdservice zal vervolgens contact opnemen met uw vader en/of moeder en zal de service nader toelichten. Hierop volgt het plannen van een eerste bezorgmoment, de vaste chauffeur brengt het eten bij hen thuis en verstrekt benodigde info.

Is er ook een tijdelijke maaltijdservice na ziekenhuisopname?

Komt u (binnenkort) thuis uit het ziekenhuis, en wenst u tijdelijk een bezorgdienst voor eten? Het is mogelijk: af en toe kant-en-klaar maaltijden thuis laten bezorgen. U bestelt wekelijks de menu’s die u lekker lijken (telefonisch, met de bestellijst of online). U zit dus nooit ergens aan vast (geen minimale afname).


Maaltijdservice voor dieetmaaltijden in juni 2024

Eten aan huis bezorgen in Maren-Kessel is zeer populair. Voor inwoners die nog wel zelfstandig kunnen koken resulteert dit in meer rust en routine. Voor cliënten die geen boodschappen kunnen doen en niet zelf kunnen koken is het bijna een vereiste. Dit betreft gezonde maaltijden aan huis die ervoor zorgen dat bejaarden genoeg vitaminen tot zich nemen. Bovenal de dagverse maaltijden met een korte verwerkingstijd. Eveneens zijn de diepvries- en koelverse maaltijden steeds gezonder. Doorgaans meer dan 200 gram groente, goede voedingsstoffen (B12) en weinig conserveringsmiddelen. Het bereiden van deze heerlijke maaltijden doet u snel via magnetron of oven, waar en wanneer u dat wil. Kant en klaar maaltijden Maren-Kessel: “bezorgen geeft perfect service in postcodegebied 5397, 5398”. Bekijk ook info over Maaltijdservice.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten denken graag mee met uw diëten en allergieën. glutenvrij, zoutarm, natriumarm, gemalen of wellicht eiwitrijk, vloeibaar, veganistisch, koolhydraatarm: bijna niets is te gek.

 1. Zoutarm: specialiteiten met ruwweg < 0,3 gram zout per 100 gram eten.
 2. Glutenvrij: ideaal in het geval van glutenvrije wensen (coeliakie).
 3. Lactosevrij: eten waarbij geen gebruik van melkproducten is gemaakt.
 4. Vegetarisch: zonder vis, vlees, maar met de lekkerste vleesvervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen en/of slikken een probleem geeft.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!