Maaltijdvoorziening Macharen

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Macharen

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Macharen biedt uitkomst voor alle bejaarden die i.v.m ouderdom of ernstige beperkingen (tijdelijk) niet kunnen koken. Voor de gemeente Oss is er de keuze uit steeds meer maaltijdvoorzieningen voor senioren. Onder andere landelijk opererende diensten als Uitgekookt, of lokale instanties die warme maaltijden voor ouderen thuisbezorgen. D.m.v. dergelijke diensten heeft men de beschikking over gezonde gerechten als Schnitzel met gebakken aardappels of Bami babi ketjap. Via onze service bekijkt u beschikbare bedrijven en bruikbare informatie over subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieGroningen
GemeenteOss
Regio-code0412 (+31412)
Postcode5367
Kosten (indicatie)v.a. €6,2
Maaltijd ideeDraadjesvlees in jus

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €29,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen december 2023

Subsidie maaltijden aan huis in Macharen

Een juist maaltijdplan is onmisbaar voor een verantwoorde levensstijl. Een voedzaam recept vol groenten is daarom ook de basis. Gaat het doen van boodschappen en gerechten klaarmaken niet zelfstandig als gevolg van problemen met de gezondheid? En beschikt u over onvoldoende geld? In dat geval bestaan er handige subsidies en maaltijdregelingen. Concreet: maaltijden laten bezorgen tegen een speciaal tarief, Gezamenlijk de maaltijd nemen in lokale eetpunten of thuiszorg. Waar heb ik recht op? U kunt zich beroepen op een aantal zorgwetten en maaltijdsubsidies. Hierna behandelen we deze zorgwetten; Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), de Wet langdurige zorg (Wlz) of Thuiszorg (Wijkverpleging), en tijdelijke mantelzorg. Soms is er ook speciale bijzondere bijstand bij de gemeente Oss.

WMO 2023

De wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) wordt beheerd door de gemeente Oss. Bedoeld voor bejaarden die problemen ervaren bij het op eigen benen thuis wonen en hulp bij mantelzorg.

 • Iemand die naar de supermarkt gaat
 • Speciale voordelige bezorgmaaltijden
 • Voorwaarden verschillen per gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is er voor senioren die de hele dag door goede zorg en/of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Voorbeelden zijn: ouderen met dementie en ouderen met handicaps. Ook is er budget beschikbaar voor het diner (bijv. klaarmaken van het eten).

 • Hulp bij klaarmaken maaltijd
 • Toediening van eten
 • CIZ behandelt de aanvraag

ZVW

Verandert uw gezondheid in negatieve zin, en ontvangt u al veel zorg? Eventueel wordt hulp bij eten en drinken gecompenseerd via de zorgverzekering. Gewoonlijk gaat dat aan de hand van thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een thuismaaltijd opwarmen
 • hulp bij toediening
 • Aanvragen bij zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is onbetaalde zorg aan familie of vrienden. Onder sommige omstandigheden kan een familielid of vriend ondersteunen bij boodschappen kopen of een maaltijd koken. In Macharen zijn er ook vrijwilligers die mantelzorgers kunnen ontlasten.

 • Zorg voor zieken, gehandicapten en hulpbehoevenden
 • Extra handjes in huis
 • Bekijk ook NLvoorelkaar.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Macharen vergelijken

Zoekt u specifiek naar een warme maaltijdvoorziening in Macharen? In deze plaats zien we meerdere keukens en vrijwilligers die warme maaltijden aan huis bezorgen bij ouderen en hulpbehoevenden. U kunt denken aan Gehaktbal, spinazie a la crème en aardappelpartjes met peterselie of Gemengde groenteschotel. Er zijn bedrijven met een ruim aanbod koelverse gerechten of diepvriesmaaltijden die u zelf moet opwarmen, en leveranciers die de maaltijd warm bezorgen.

 • Kunt u nog goed overweg met de magnetron? Dan adviseren wij koelverse gerechten en diepvriesmaaltijden. U gebruikt kort de magnetron op een moment dat het u schikt. Zo blijft u flexibel en vrij.
 • Wordt zelf eten opwarmen een probleem, en kent u niemand die hierbij een rol kan spelen? Denk dan een na over tafeltje dekje. Uw eten wordt warm aan huis geleverd, u hoeft niets te doen.
 • Onderstaand vindt u een overzicht met landelijke leveranciers aangevuld met lokale organisaties, zorginstellingen en/of buurtrestaurants waar u meer informatie kunt krijgen en mogeijk een proefmaaltijd kunt bestellen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Overzicht met plaatselijke leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
BrabantZorg – De MaashorstKerklaan 15366 ARMegen
Keurslager KeizerDorpstraat 265386 AMGeffen
BrabantZorg – MaaslandSint Sebastianusstraat 55373 ADHerpen
BuurtzorgBongaardsweg 25364 PMEscharen
Welzijn Ouderen GraveRogstraat 225361 GRGrave
BrabantZorg – Nieuwe HoevenUdensedreef 55374 RLSchaijk
Keurslager van KraaijPastoor van Winkelstraat 135374 BGSchaijk
BuurtzorgCereslaan 25384 VTHeesch
BrabantZorg – HeelwijkMozartlaan 25384 CGHeesch
Lekkerz van HierSchutsboomstraat 13A5374 CASchaijk
Kent u zelf nog nieuwe bedrijven of info laten aanpassen? Neem dan contact op via email.

Sociale buurtrestaurants en tafeltje dekje in Macharen

Meerdere zorginstellingen rondom Macharen bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of exploiteren een speciaal buurtrestaurant voor ouderen. Regionale wijkrestaurants hebben een aanbod lekkere maaltijden zoals Rookworst met stamppot boerenkool, voor scherpe prijzen. Hier kan gegeten en gepraat worden met elkaar. Zo nu en dan is het tevens mogelijk om de specialiteiten te laten bezorgen. Op de website www.oss.nl ontdekt u zaken als adresgegevens van de seniorenrestaurants bij u in de buurt. Wellicht relevant: Vergelijken.

Informatie

 • Provincie: Groningen
 • Gemeente: Oss
 • (Regio) nummer: 0412 (+31412)
 • Postcode: 5367
 • Populaire wijk: Centrum

Maaltijd suggesties

 • Jumping Jack Salmon
 • Groentesoep
 • Ertwensoep met rookworst
 • Varkensfilet in jus
 • Hutspot, rundvlees

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag specificeren

  Wat heeft u precies nodig? Gaat u voor beperkte ondersteuning zoals het bezorgen van maaltijden? Of gaat het om zwaardere ondersteuning als hulp bij het eten?

 2. Subsidieregeling bekijken

  Weet u wat de omvang van de zorgvraag is? Vergelijk welke soorten zorg een optie zijn. Check WLZ, WMO en zorg vanuit de zorgverzekering. Achterhaal ook wat uw gemeente Oss te bieden heeft wat betreft subsidies voor maaltijden aan huis (www.oss.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijddienst zoeken

  Vergelijk de maaltijdservices in Macharen voor ouderen en ga uw voorkeur bepalen. Houd met name rekening met de mogelijke bestelwijzes en bezorgdagen en beschikbare diëten. Probeer of het proefpakket voor uw mogelijk is bij de maaltijdhulp.

 4. De maaltijd opwarmen

  De menu’s zult u thuisbezorgd krijgen, steeds vaker door dezelfde chauffeur, op een vast moment in de week. Het verwarmen van de thuismaaltijd kan doorgaans via oven of magnetron. Maak met een vork een paar gaatjes in de folie, zet het gerecht in uw magnetron (500 watt) en kies voor een opwarmtijd van zo’n 7 minuten. Smullen maar!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke verschillende gerechten zijn er?

Om het eenvoudig te maken, er zijn drie smaken: koelvers, vriesvers & tafeltje dekje (warme maaltijden). Waarom kiezen voor koelvers? Om dagverse bereiding, aan de andere kant is de maaltijd maar kort houdbaar. De diepvriesmaaltijd is ontzettend lang te bewaren, maar minder vers en verantwoord. Tafeltje dekje is ideaal wanneer een magnetronmaaltijd verwarmen onmogelijk is.

Hoe verhouden zich de prijzen voor maaltijden voor ouderen?

De prijs per maaltijd heeft vooral te maken met de gekozen opties. Vriesverse maaltijden bieden sommige aanbieders aan voor €5,50. Koelverse/dagverse maaltijden zijn beschikbaar vanaf €7,20. Zo’n warme maaltijd aan huis voor ouderen in Macharen is beschikbaar vanaf €7,10. In algemene zin wordt het dan ook gratis thuisbezorgd.

Hoe werkt het bestellen van de maaltijden voor mijn ouders?

Hebt u behoefte aan een maaltijdhulp voor (een van uw) ouders? Een ouderen-maaltijdservice kan de oplossing zijn. Bestel veilig en snel een proefpakket. Vul het formulier in. Zo’n maaltijdservice zal vervolgens contact opnemen met uw vader en/of moeder voor nadere kennismaking. Er wordt een bezorgafspraak gemaakt, en de eigen bezorgservice levert de gerechten aan huis en geeft verdere uitleg.

Herstellende van een operatie (kortdurige service)?

Komt u (binnenkort) thuis uit het ziekenhuis, en wilt u gedurende een paar weken/maanden een service voor thuismaaltijden? U kunt ook tijdelijk kant-en-klaar maaltijden thuis ontvangen. Men kiest altijd zelf de gerechten (met de bestellijst, telefonisch en online). U hebt dus geen verplichtingen (zonder abonnement).


Maaltijdservice voor dieetmaaltijden in december 2023

Eten aan huis bezorgen in Macharen is een ware uitkomst. Voor bejaarden die het huishouden nog prima managen faciliteert dit meer vrijheid en gemak. Voor mensen die hier meer moeite mee hebben is het haast een “must”. Dit beslaat gezonde maaltijden aan huis die ervoor zorgen dat senioren voldoende voeding (en dus energie) krijgen. Populair zijn met name deze dagverse maaltijden zonder kunstmatige toevoegingen. Tegelijkertijd zijn ook de diepvries- en koelverse maaltijden in kwaliteit gestegen. Altijd met voldoende groente, belangrijke voedingsstoffen (B12) en weinig ongezonde toevoegingen. Het opwarmen van deze heerlijke maaltijden gaat ontzettend gemakkelijk in de magnetron, als u het uitkomt. Kant en klaar maaltijden Macharen: “bezorgen levert veel voordelen in postcodegebied 5367”. Lees verder over Maaltijdhulp.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten passen hun assortimenten aan op uiteenlopende diëten. lactosevrij, gemalen, glutenvrij, zoutarm of veganistisch, eiwitrijk, vloeibaar, vegetarisch: er kan meer dan u denkt.

 1. Zoutarm: specialiteiten met plusminus 0,3 gram zout per 100 gram.
 2. Glutenvrij: biedt mogelijkheden bij een gluten- of tarwevrij dieet (coeliakie).
 3. Lactosevrij: volledig vrij van zuivel toevoegingen (melkproducten).
 4. Vegetarisch: zonder vis, vlees, maar met vleesvervangers vol ijzer, B12 en zink.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken of kauwen lastige situaties veroorzaakt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!