Maaltijdvoorziening Heusden

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Heusden

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Heusden is in het leven geroepen voor alle ouderen die i.v.m leeftijd of een lichamelijke handicap niet in de keuken kunnen staan. In de gemeente Heusden kunt u kiezen uit meer en meer maaltijdvoorzieningen voor senioren. Het gaat om bedrijven met landelijke dekking als Apetito, of provinciale restaurants die warme maaltijden voor ouderen thuisbezorgen. Door gebruik te maken van zulke leveranciers is iedereen verzekerd van complete recepten als Gehakt in jus en/of Kipfilet met vleesjus, aardappelpuree, snijbonen. Onderstaand doorzoekt men eet-instellingen en nuttige inlichtingen aangaande subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHeusden
Regio-code073 (+3173)
Postcode5251
Kosten (indicatie)v.a. €6,71
Geschikte maaltijdRunderbouillon

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €29,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen juni 2023

Subsidie voor maaltijden aan huis in Heusden

Een juist eetpatroon is cruciaal voor een vitaal lichaam. Een gezond recept bomvol voedingsstoffen is dan ook essentieel. Lukt boodschappen doen en in de keuken staan niet 100% veilig meer ten gevolge van ouderdom? En moet u met weinig rondkomen? Daarvoor kunt u aanspraak doen op handige maaltijdregelingen / subsidies. Denk dan aan: maaltijden laten bezorgen tegen een speciaal tarief, aanschuiven in een buurtrestaurant, of hulp aan huis met boodschappen doen en/of koken. Hoe kan ik dit regelen? U kunt een beroep doen op een aantal subsidievormen en zorgwetten. In deze paragraaf benaderen we deze vormen van zorg: de wet voor langdurige zorg, de WMO of thuiszorg via de zorgverzekering, en eigen mantelzorg. In sommige gevallen zijn er regelingen voor bijzondere bijstand bij de gemeente Heusden.

WMO 2023

De WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt geregeld door de gemeente Heusden. Bedoeld voor bejaarden die tegen problemen aanlopen bij alles wat komt kijken bij zelfstandig wonen en ter ondersteuning van mantelzorg.

 • Ondersteuning bij boodschappen doen
 • Korting op een maaltijdservice
 • Elke gemeente heeft eigen beleid

WLZ

De wet langdurige zorg is er voor bejaarden die 24/7 goede zorg of een oogje in het zeil nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Omstandigheden zoals: dementerende bejaarden en ouderen met een beperking. Er is ruimte voor ondersteuning bij voeding (bijv. opwarmen van de maaltijd).

 • Hulp bij opwarmen magnetronmaaltijd
 • Het eten in de mond stoppen
 • Aanvraag indienen bij CIZ

ZVW

Kan uw gezondheid snel verslechteren, en is er reeds een hoge zorgvraag? Af en toe wordt hulp bij eten en drinken gecompenseerd via de zorgverzekering. Meestal loopt dit via de thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een seniorenmaaltijd opwarmen
 • toezicht bij risico op verslikking
 • Aanvragen bij zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is ondersteuning aan iemand met wie zij een sociale relatie hebben. In sommige gevallen kan een familielid of vriend helpen met een supermarkt bezoeken of helpen bij het eten. In Heusden zijn hiervoor ook speciale vrijwilligers die zich hiervoor inzetten.

 • Hulp of zorg van iemand uit de omgeving
 • Meer thuiszorg in de woning
 • Bekijk ook Mezzo.nl.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Heusden vergelijken

Bent u op zoek naar een warme maaltijdvoorziening in Heusden? In deze gemeente onderscheiden we relatief veel bezorgservices en vrijwilligersorganisaties die warme maaltijden aan huis bezorgen bij ouderen en hulpbehoevenden. U kunt hierbij denken aan onder andere Schnitzel pepersaus en Verse rauwkostsalade. Er zijn maaltijdservices die zich focussen op vriesverse gerechten en koelverse maaltijden die u zelf in de magnetron kunt doen, en organisaties die de gerechten al opgewarmd leveren.

 • Geen moeite met een magnetron of oven? Wij raden aan om te beginnen met koelverse gerechten of vriesverse maaltijden. Deze kunt u opwarmen op een moment dat het u schikt. Zo houdt u maximale vrijheid.
 • Wordt zelf eten opwarmen een probleem, en is er geen mantelzorger die daarbij ondersteuning biedt? Denk dan een na over tafeltje dekje. Het gerecht wordt opgewarmd geleverd, smullen maar!
 • Hieronder bieden wij een overzicht met bekende landelijke organisaties aangevuld met lokale leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen die u mogelijk kunnen helpen met uw maaltijd-vraagstuk.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met plaatselijke bedrijven, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
Lisette KooktStriensestraat 315241 AWRosmalen
Zorggroep Elde MaasduinenPostbus 745280 ABBoxtel
Keurslager HolMercuriusplein 625258 AXBerlicum
Slagerij van OerleLokerenpassage 1165235 KSs-Hertogenbosch
Keurslagerij VerhoevenHelftheuvelpassage 2325224 APDen Bosch
Stichting VughterstedeMolenrijnselaan 485262 TNVught
Ton KantersRaadhuisstraat 3F5261 EHVught
Maaltijdservice SchuurmansBramerslandstraat 15275 HEDen Dungen
Keurslager CooijmansNieuwstraat 735271 ACSint-Michielsgestel
Slagerij JacobsMoleneindplein 1165262 CMVught
Kent u zelf nog nieuwe bedrijven of info laten aanpassen? Stuur ons dan een mail.

Senioren eetpunten en tafeltje dekje in Heusden

Meerdere bejaardentehuizen in de buurt van Heusden bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en hebben een apart buurtrestaurant voor ouderen. Maatschappelijke wijkrestaurants verstrekken warme maaltijden zoals Rundvlees, rode kool, aardappelpuree, tegen lage kosten. In zo’n omgeving kunt u ook andere senioren ontmoeten. Af en toe bieden ze ook de optie de specialiteiten aan huis te bezorgen. Middels www.heusden.nl leest u locaties en gegevens over de seniorenrestaurants die er zijn. Bekijk ook info over WMO.

Stats & Facts

 • Provincie: Noord-Brabant
 • Gemeente: Heusden
 • Regionummer: 073 (+3173)
 • Postcode: 5251
 • Populaire wijk: Drunen

Geschikte maaltijden

 • Erwtensoep
 • Linzensoep met bleekselderij
 • Bami goreng
 • Macaroni, groenten-tomatensaus
 • Gepaneerde varkensschnitzel

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag inventariseren

  Wat voor soort zorg is er nodig? Spreken we over eenvoudige zorg zoals het verwarmen van kant-en-klaar diners? Of betreft het ingrijpendere ondersteuning als hulp bij het eten?

 2. Subsidie voor maaltijden aanvragen

  Weet u precies wat de zorgvraag is? Doorzoek welke zorgvormen toepasbaar zijn. Bekijk WMO, zorg vanuit de zorgverzekering of WLZ. Bekijk ook wat uw gemeente Heusden verzorgt ten aanzien van subsidies voor maaltijden aan huis (www.heusden.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdbezorger bepalen

  Ontdek de maaltijdservices in Heusden voor ouderen en ga uw voorkeur bepalen. Bekijk grondig de mogelijke bestelwijzes en bezorgdagen en type maaltijden. U kunt uitzoeken of proefpakketten beschikbaar zijn bij de maaltijdhulp.

 4. Maaltijden opwarmen

  Uw bestellingen kunnen thuisbezorgd worden, altijd door dezelfde chauffeur, op een vast moment in de week. De bereiding van het gerecht kan moeiteloos via oven of magnetron. Prik wat gaatjes in de plastic afdekking, plaats de verpakking in de magnetron (600 watt) en zet hem op circa 8 minuten. Uw diner is gereed!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke verschillende gerechten zijn er?

U heeft eigenlijk 3 smaken: vriesvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) en koelvers. Het handige van koelvers is 100% verse ingrediënten, echter de houdbaarheid is beperkt. Vriesvers kan je langer bewaren, echter beperkt fris en smaakvol. Tafeltje dekje komt van pas voor ouderen waarbij eten opwarmen in de magnetron niet lukt.

Zijn maaltijden voor ouderen duur?

Dit hangt sterk af van de eigenschappen van de maaltijden. Diepvriesmaaltijden zijn er al voor €5,10. Koelverse gerechten koopt u voor circa €7,20. Zo’n eigen warme maaltijd aan huis voor ouderen in Heusden bieden sommige aanbieders aan voor €7,00. Gewoonlijk betaalt u geen extra bezorgkosten.

Hoe werkt het bestellen van de maaltijden voor mijn ouders?

Interesse in een maaltijdhulp voor uw (beide) ouders? De senioren-maaltijdservice kan uitkomst bieden. Kies daarom direct voor zo’n proefpakket. Deze kunt u eenvoudig online aanvragen. Een ouderen-maaltijdservice legt het eerste contact met uw vader en/of moeder en zal de service nader toelichten. Wat volgt is een eerste bezorgdatum, de lokale chauffeur levert de gerechten aan huis en kan eventuele vragen behandelen.

Herstellende van een operatie (kortdurige service)?

Komt u (binnenkort) thuis uit het ziekenhuis, en wilt u voor 1 of 2 weken een bezorgdienst voor eten? U kunt voor een korte periode kant-en-klaar maaltijden aan huis krijgen. U bepaald altijd zelf de gerechten (met de bestellijst, online en telefonisch). U hebt dus geen verplichtingen (zonder verplichtingen).


Dieetmaaltijden laten thuisbezorgen in juni 2023

Eten aan huis bezorgen in Heusden is ontzettend handig. Voor senioren die nog wel zelf hun potje kunnen koken geeft dat meer zelfstandigheid en voordeel. Voor inwoners die niet zelf hun potje kunnen koken is het haast een “must”. We spreken ook wel over gezonde maaltijden aan huis die ervoor bedoeld zijn dat mensen voldoende vitaminen en mineralen binnen krijgen. Veel besteld zijn o.a. de dagverse maaltijden met hoge kwaliteit groenten. Goed om te noemen: ook zijn de diepvries- en koelverse gerechten met sprongen vooruit gegaan. Bomvol verse groenten, belangrijke voedingsstoffen (B12) en vrijwel zonder vet en zout. Het verwarmen van deze de lekkerste maaltijden is een fluitje van een cent middels de magnetron, waar en wanneer u dat wil. Kant en klaar maaltijden Heusden: “bezorgen geeft goede ondersteuning in postcodegebied 5250, 5251, 5252”. Mogelijk interessant: Vers aan Tafel.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten denken graag mee met uiteenlopende diëten. natriumarm, glutenvrij, gemalen, lactosevrij en ook vegetarisch, koolhydraatarm, vloeibaar, eiwitrijk: vrijwel alles is mogelijk.

 1. Zoutarm: voedsel met minder dan < 0,3 gram zout per 100 gram eten.
 2. Glutenvrij: wordt geadviseerd in het geval van glutenvrije wensen (coeliakie).
 3. Lactosevrij: eten waarbij geen gebruik van melkproducten is gemaakt.
 4. Vegetarisch: altijd zonder vlees/vis, met gezonde plantaardige vervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken en/of kauwen lastige situaties veroorzaakt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente