Maaltijdvoorziening Neerloon

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Neerloon

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Neerloon is men name interessant voor alle mensen die mede door leeftijd of een belemmering (tijdelijk) niet kunnen koken. Voor de gemeente Oss zien we professionele maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. Dit zijn grote landelijke instanties als De Dievpriesman, of regionale instanties die warme maaltijden voor ouderen verzorgen. Via dit soort voorzieningen beschikt men altijd over vitale menu’s zoals Kipsaté, atjar, sambalboontjes en nasi en Spareribs, gebakken wedges, broccoli. Op dit portaal doorzoekt u maaltijddiensten en nuttige info aangaande subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieGroningen
GemeenteOss
Regio-code0486 (+31486)
Postcode5356
Kosten (indicatie)v.a. €6,15
Voorbeeld maaltijdVarkenslapje in champignonsaus

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €29,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen juni 2023

Subsidie voor maaltijden aan huis in Neerloon

Een gebalanceerd voedingspatroon is noodzakelijk voor voldoende energie en levenslust. Een voedzaam gerecht bomvol groenten draagt hier zeker aan bij. Wil een supermarkt bezoeken en het klaarmaken van de avondmaaltijd niet langer zelfstandig als gevolg van complicaties rondom de gezondheid? En is uw budget niet toereikend? Als antwoord daarop bestaan er prima maaltijdregelingen / subsidies. Denk dan aan: korting op maaltijden aan huis, goedkoop aanschuiven bij een lokaal restaurant, of thuiszorg. Hoe kan ik dit regelen? We onderscheiden speciale zorgwetten en maaltijdsubsidies. Daarom gaan we dieper in op de belangrijkste vormen: thuiszorg/wijkverpleging via zorgverzekeraar, de WMO of de WLZ, en mantelzorg. Soms heeft u ook recht op bijzondere bijstand in de gemeente Oss.

WMO 2023

De WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt beheerd door de gemeente Oss. Speciaal voor bejaarden die moeite hebben met het zelf invullen van de huishouding en hulp bij mantelzorg.

 • Een boodschappen-buddy
 • Extra voordeel bij de maaltijdservice
 • Voorwaarden verschillen per gemeente

WLZ

Deze wet langdurige zorg is unieke voor inwoners die doorlopend goede zorg of permanente toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Bijvoorbeeld: dementerende mensen en bewoners met fysieke ongemakken. Tevens is er financiële ruimte voor voeding en drinken (bijv. toezicht bij eten).

 • Hulp bij opwarmen gerechten
 • Hulp bij eten en kauwen
 • Informatie opvragen via CIZ

ZVW

Kan uw gezondheid snel verslechteren, en gebruikt u al veel zorg van het ziekenhuis? Mogelijk wordt hulp bij eten en drinken betaald door de zorgverzekering. In de regel gebeurt dit in de vorm van thuiszorg (wijkverpleging).

 • Hulp met koken
 • hulp bij toediening
 • Zorgverzekeraar behandelt de aanvraag

Mantelzorg

Mantelzorg is onbetaalde zorg voor zieke familieleden of vrienden. Dikwijls kan iemand uit de sociale omgeving helpen met naar de supermarkt gaan of helpen bij het eten. In Neerloon zijn hiervoor ook speciale vrijwilligers als aanvulling op de mantelzorg.

 • Hulp of zorg van iemand uit de omgeving
 • Persoonlijke zorg
 • Voor meer info zie ook RAZ.nl.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Neerloon vergelijken

Bent u op zoek naar een warme maaltijdvoorziening in Neerloon? In en rondom uw woonplaats bestaat er de keuze uit verschillende organisaties en zorginstellingen die warme maaltijden thuisbezorgen bij ouderen en mensen met een beperking. Bijvoorbeeld Kipfilet, sperziebonen, gekookte aardappelen en Blinde vink, bietjes, aardappelschijfjes in kaassaus. U kunt kiezen uit keukens die gericht zijn op diepvriesgerechten of koelverse maaltijden die u zelf moet opwarmen, en keukens die de menu’s al opgewarmd leveren.

 • Kan u goed omgaan met magnetron of oven? In dat geval kunt u prima kiezen voor diepvriesgerechten of koelverse maaltijden. U zet het in de magnetron zodra het u uitkomt. Dit resulteert in de meeste vrijheid.
 • Kun u dit zelf niet, en heeft u geen thuiszorg die hierbij een rol kan spelen? Probeer dan eens tafeltje dekje. Het gerecht wordt warm afgeleverd, geen handelingen benodigd.
 • Hieronder tonen wij een lijst met bekende landelijke services aangevuld met lokale partijen, buurtrestaurants en/of zorginstellingen waar u meer informatie kunt krijgen en mogeijk een proefmaaltijd kunt bestellen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Overzicht met plaatselijke leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
BrabantZorg – De WilberthofDen Dries 15351 DZBerghem
Lekkerz van HierSchutsboomstraat 13A5374 CASchaijk
BrabantZorg – MaaszichtPrinsenstal 25361 GKGrave
ONS WelzijnSchadewijkstraat 65348 BCOss
BrabantZorg – LooveltSaturnusstraat 2805345 LHOss
BrabantZorg – De MaashorstKerklaan 15366 ARMegen
Welzijn Ouderen GraveRogstraat 225361 GRGrave
Keurslager van KraaijPastoor van Winkelstraat 135374 BGSchaijk
BrabantZorg – MaaslandSint Sebastianusstraat 55373 ADHerpen
BuurtzorgBongaardsweg 25364 PMEscharen
Onze lijst met opties aanpassen of uit laten breiden? Stuur dan een bericht.

Een buurtrestaurant + tafeltje dekje in Neerloon

Verschillende bejaardentehuizen in de buurt van Neerloon bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of faciliteren een aangenaam buurtrestaurant voor senioren. Dit soort wijkrestaurants bieden verantwoorde menu’s zoals Macaroni met ham, kaas en tomatensaus, voor lage prijzen. Hier is genoeg plek voor sociale ontmoetingen. Bij sommige restaurants is het mogelijk om de menu’s thuis te laten bezorgen. Middels www.oss.nl vindt u aanvullende info over de seniorenrestaurants in uw gemeente. Ga door naar: Diepvriesmaaltijden.

Informatie

 • Provincie: Groningen
 • Gemeente: Oss
 • Netnummer: 0486 (+31486)
 • Postcode: 5356
 • Populaire wijk: Centrum

Lekkere maaltijden

 • Schnitzel pepersaus
 • Nasi goreng
 • Kippenbout. Bonne femme
 • Runderlever in saus
 • Hutspot, hachee

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Unieke zorgvraag opstellen

  Aan welke type zorg heeft u behoefte? Spreekt met van tijdelijke ondersteuning zoals hulp bij het opwarmen van maaltijden? Of betreft het zwaardere ondersteuning als thuishulp bij eten?

 2. Subsidie voor maaltijden aanvragen

  Weet u wat de omvang van de zorgvraag is? Zoek uit welke soorten zorg mogelijk zijn. Bekijk WLZ, WMO & zorg vanuit de zorgverzekering. Zoek ook uit wat uw gemeente Oss doet betreffende subsidies voor maaltijden aan huis (www.oss.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een aanbieder bepalen

  Check de maaltijdservices in Neerloon voor ouderen en zoek de beste uit. Houd met name rekening met de bestelmogelijkheden en bezorgdagen en hoe groot het aanbod is. Probeer of er een proefpakket mogelijk is bij de maaltijdhulp.

 4. De maaltijden opwarmen

  De bestellingen kunnen thuisbezorgd worden, doorgaans door een lokale bezorger, op een vast moment. De bereiding van het gerecht gaat eenvoudig in vrijwel elke magnetron. Zorg voor enkele gaatjes in de folie, zet de magnetron op 500 watt en verhit de maaltijd in zo’n 6 minuten. Bon appetit!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe zit het met het eten-aanbod?

Om het eenvoudig te maken, er zijn 3 opties: tafeltje dekje (warme maaltijden), koelvers en vriesvers. Het pluspunt van koelvers is de meest verse maaltijden, maar een beperkte houdbaarheid. Vriesvers kan je langer bewaren, echter minder fris en vaak wat saaier qua smaak. Tafeltje dekje is perfect zodra een thuismaaltijd opwarmen (tijdelijk) niet kan.

Hoe verhouden zich de prijzen voor maaltijden voor ouderen?

Deze kosten hebben met name te maken met de persoonlijke eet-voorkeuren. Vriesverse maaltijden zijn beschikbaar vanaf €5,00. Koelverse/dagverse maaltijden zijn beschikbaar vanaf €5,80. Een eigen warme maaltijd aan huis voor ouderen in Neerloon bieden sommige aanbieders aan voor €7,20. Meestal wordt het dan ook gratis thuisbezorgd.

Hoe kan ik maaltijden voor mijn ouders bestellen?

Hebt u behoefte aan een maaltijdhulp voor uw (beide) ouders? Een ouderen-maaltijdservice kan de oplossing zijn. Probeer het uit met proefpakketten. U kunt deze snel en eenvoudig online aanvragen. Een ouderen-maaltijdservice legt daarna contact met uw vader en/of moeder voor nadere kennismaking. Hierop volgt het plannen van een eerste bezorgmoment, de lokale bezorger levert de gerechten aan huis en geeft verdere uitleg.

Is er ook een tijdelijke maaltijdservice na ziekenhuisopname?

Bent u bijna weer thuis uit het ziekenhuis, en wenst u voor een paar weken een service voor thuismaaltijden? Het is mogelijk: af en toe kant-en-klaar maaltijden thuis laten bezorgen. U koopt altijd de menu’s die u lekker lijken (online, met de bestellijst of telefonisch). U zit dus nooit ergens aan vast (zonder verplichtingen).


Dieetmaaltijden laten thuisbezorgen in juni 2023

Eten aan huis bezorgen in Neerloon heeft veel voordelen. Voor bejaarden die nog wel zelfstandig kunnen koken geeft dit ongebondenheid en regelmaat. Voor bewoners die niet zelf hun potje kunnen koken is het vrijwel onmisbaar. Hier hebben we het over gezonde maaltijden aan huis die het mogelijk maken dat bejaarden fit en vitaal blijven. Veel besteld zijn o.a. de dagverse maaltijden met ambachtelijke ingrediënten. Eveneens zijn de koelverse – en diepvriesmaaltijden steeds gezonder. Altijd met voldoende groente, belangrijke mineralen (B12) en steeds minder zout en vet. Het klaarmaken van deze heerlijke maaltijden doet u gewoon in de magnetron, als u het uitkomt. Kant en klaar maaltijden Neerloon: “bezorgen faciliteert veel voordelen in postcodegebied 5356”. Ga door naar: Koelverse maaltijden.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten denken graag mee met uw individuele wensen. glutenvrij, natriumarm, lactosevrij, zoutarm en ook veganistisch, eiwitrijk, vegetarisch, vloeibaar: er is steeds meer mogelijk.

 1. Zoutarm: menu’s met minder dan 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: kan gegeten worden door mensen met een glutenvrij dieet (coeliakie).
 3. Lactosevrij: menu’s zonder lactose (koemelk).
 4. Vegetarisch: expliciet zonder vis en vlees, maar vol groenten, peulvruchten en noten.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken en/of kauwen voor problemen zorgt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!