Maaltijdvoorziening Lith

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Lith

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Lith is aantrekkelijk voor alle inwoners die vanwege ouderdom of beperking niet meer zelf een avondmaal klaar kunnen maken. Binnen de gemeente Oss kunt u kiezen uit veel interessante maaltijdvoorzieningen voor senioren. We spreken dan over landelijke instellingen als Apetito, of gespecialiseerde services die warme maaltijden voor ouderen verstrekken. D.m.v. zulke organisaties kan men zeker zijn van gezonde recepten als Appelcompote of Doperwtenpuree. Via maaltijdvoorzieningen.nl vindt men populaire bezorgers en nuttige inlichtingen aangaande subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieGroningen
GemeenteOss
Regio-code0412 (+31412)
Postcode5397
Kosten (indicatie)v.a. €6,35
Geschikte maaltijdKippenvlees in kerriesaus

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €29,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen juni 2023

Subsidieregeling maaltijden aan huis in Lith

Een eigen voedingsvoorschrift is relevant voor een vitaal lichaam. Een gezonde maaltijd vol vitaminen staat hierbij centraal. Kan een bezoekje aan de winkel en in de keuken staan niet eigenhandig door leeftijd en/of handicap? Of heeft u een relatief laag inkomen? Dan zijn er verschillende maaltijdregelingen / subsidies. Dat kan betekenen: goedkope maaltijden aan huis, aanschuiven in een buurtrestaurant, of hulp via zorghuizen. Heeft u hulp nodig? We onderscheiden een aantal maaltijdsubsidies en wetten. In dit hoofdstuk verwerken we deze vormen van zorg: wijkverpleging uit de zorgverzekeringswet, de WMO en de WLZ, als ook mantelzorg. Wellicht heeft u ook recht op bijzondere bijstand bij de gemeente Oss.

WMO 2023

De WMO 2015 (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt uitgevoerd door de gemeente Oss. Uniek voor senioren die hulp nodig hebben bij het zelf runnen van een huishouden en als assistentie bij mantelzorg.

 • Iemand die boodschappen gaat doen
 • Leveren van magnetronmaaltijden
 • Meer info via uw gemeente

WLZ

Deze wet langdurige zorg is ontwikkeld voor bejaarden die de hele dag door zorg of toezicht behoeven (centrum indicatiestelling zorg). Voorbeelden zijn: dementerende bejaarden en hulpbehoevenden met beperkingen. Ook relevant bij een hulpvraag rondom de maaltijd (bijv. hulp bij toediening).

 • Hulp bij opwarmen magnetronmaaltijd
 • Het eten in de mond stoppen
 • Informeer bij de CIZ

ZVW

Verandert uw gezondheidssituatie, en gebruikt u al veel zorg van het ziekenhuis? Eventueel wordt hulp bij eten en drinken betaald door de zorgverzekering. Dikwijls ontvangt u zorg d.m.v. thuiszorg (wijkverpleging).

 • Opwarmen van een thuismaaltijd
 • toezicht bij eten
 • Informatie opvragen via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is langdurige en intensieve zorg voor een hulpbehoevende. Vaak kan iemand uit de sociale omgeving helpen met een supermarkt bezoeken of een maaltijd brengen. In Lith kunt u soms een beroep doen op vrijwilligers die zich hiervoor inzetten.

 • Langdurig en onbetaalde zorg
 • Meer thuiszorg in de woning
 • Verdere info vindt u ook op RAZ.nl.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Lith vergelijken

Ook interesse in een warme maaltijdvoorziening in Lith? In deze streek zien we vele bedrijven en zorginstanties die warme maaltijden bezorgen voor ouderen en invaliden. Eten zoals Kabeljauw, dillesaus, sperziebonen, krieltjes of Nasi Indisch rundvlees. U kunt kiezen uit bezorgdiensten die zich focussen op koelverse gerechten & diepvriesmaaltijden die u zelf kunt opwarmen, en bezorgdiensten die de menu’s warm aan huis leveren.

 • Geen moeite met een magnetron of oven? Wij raden aan om te beginnen met koelverse gerechten en vriesverse maaltijden. Dit kan verwarmd worden op ieder gewenst moment. Dit resulteert in de meeste vrijheid.
 • Beschikt u niet over een keuken, en heeft u niet iemand die u hierbij hulp kan bieden? Dan raden wij tafeltje dekje aan. Uw avondmaal wordt opgewarmd geleverd, u kunt direct aan tafel.
 • Hieronder bieden wij een tabel met landelijke services aangevuld met lokale maaltijdbezorgers, zorginstellingen en/of buurtrestaurants waar u meer informatie kunt krijgen en mogeijk een proefmaaltijd kunt bestellen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Schema met lokale leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
BrabantZorg – MartinushuisKloosterstraat 35391 ABNuland
SPAR Maas-BrouwersDiederikstraat 25421 EWGemert
Wat de pot schaftProvincialeweg 65398 JLMaren Kessel
Keurslager KeizerDorpstraat 265386 AMGeffen
BuurtzorgCereslaan 25384 VTHeesch
Het RetraitehuisVolkelseweg 305405 NAUden
Thuiszorg PanteinLoopkantstraat 255405 ACUden
Manders MaaltijdenHoge Randweg 15408 NAVolkel
Zorgverlening de LeijgraafSchakelplein 135408 AWVolkel
ONS WelzijnVolkelseweg 25405 NAUden
Onze lijst met opties aanpassen of uit laten breiden? Neem dan contact op via email.

Wijkrestaurants voor ouderen en tafeltje dekje in Lith

Diverse zorghuizen in en rondom Lith bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en bieden een aangenaam buurtrestaurant voor senioren. Deze wijkrestaurants bieden gezonde maaltijden zoals Vegetarische omelet, gekookte aardappelen, sperziebonen, tegen een aantrekkelijke prijs. Daar is ook voldoende gelegenheid om te praten. In sommige seniorenrestaurants is het ook mogelijk om de specialiteiten af te halen of te laten bezorgen. Op www.oss.nl leest u specifieke info m.b.t. de aanwezige seniorenrestaurants. Ga door naar: Maaltijdservice.

Kerngegevens

 • Provincie: Groningen
 • Gemeente: Oss
 • (Regio) nummer: 0412 (+31412)
 • Postcode: 5397
 • Lokale wijk: Centrum

Geschikte maaltijden

 • Wokgroenten teriyaki
 • Sperziebonen
 • Stukjes rundvlees in jus
 • Jumping Jack Salmon
 • Jumping Jack Salmon

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Bepaal zorgwensen

  Wat is het precieze probleem? Gaat u voor kortstondige ondersteuning zoals boodschappen doen of koken? Of gaat het om meer grondige ondersteuning als wijkverpleging?

 2. Subsidie voor maaltijden aanvragen

  Heeft u de wensen geïnventariseerd? Kijk naar welke zorgvormen een optie zijn. Bekijk WMO, zorg vanuit de zorgverzekering & WLZ. Informeer ook wat uw gemeente Oss doet inzake subsidies voor maaltijden aan huis (www.oss.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een leverancier kiezen

  Beoordeel de maaltijdservices in Lith voor ouderen en zoek de beste uit. Houd met name rekening met de mogelijke bestelwijzes en bezorgdagen en hoe groot het aanbod is. U kunt uitzoeken of proefpakketten aan huis geleverd worden bij de maaltijdhulp.

 4. Maaltijden opwarmen

  Uw menu’s zult u thuisbezorgd krijgen, altijd door een regionale chauffeur op een vaste dag. Het opwarmen van de bezorgmaaltijd kan moeiteloos via oven of magnetron. Prik met een vork wat gaatjes in de verpakking, draai uw magnetron op 500 watt en verhit de maaltijd in circa 6 – 7 minuten. Ervaar de heerlijke smaak!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke verschillende gerechten zijn er?

In beginsel spreken we over drie opties: tafeltje dekje (warme maaltijden), koelvers & vriesvers. Waarom kiezen voor koelvers? Om dagverse bereiding, maar een beperkte houdbaarheid. De houdbaarheid van vriesvers is beter, echter verminderd fris en vaak zouter. Tafeltje dekje biedt uitkomst in het geval dat een maaltijd opwarmen niet meer kan.

Wat zijn de tarieven voor maaltijden voor ouderen?

De prijs die u betaalt hangt af van de gekozen opties. Vriesverse maaltijden zijn verkrijgbaar vanaf €3,90. Heerlijke koelverse maaltijden kan u al bestellen vanaf €7,40. Een eigen warme maaltijd aan huis voor ouderen in Lith bestelt u vanaf €8,30. Gewoonlijk is dit inclusief bezorging.

Hoe bestel ik voor mijn ouders een verse maaltijd?

Interesse in een maaltijdhulp voor uw (beide) ouders? De maaltijdservice voor 65-plussers is dan ideaal. Bestel veilig en snel proef bestellingen (pakketten). Vul de benodigde gegevens in. Een maaltijdservice neemt rechtstreeks contact op met uw vader en/of moeder voor nadere toelichting. Samen wordt een bezorgafspraak gemaakt, de vaste chauffeur brengt het eten bij hen thuis en kan eventuele vragen behandelen.

Herstellende van een operatie (kortdurige service)?

Komt u straks terug uit het ziekenhuis, en wilt u tijdelijk een maaltijdleverancier? Men kan ook beperkt kant-en-klaar maaltijden aan huis bezorgd krijgen. U bepaald wekelijks persoonlijk uw maaltijden (online, telefonisch & met de bestellijst). U houdt de regie in eigen handen (geen minimale afname).


Dieetmaaltijden laten thuisbezorgen in juni 2023

Eten aan huis bezorgen in Lith kent vele pluspunten. Voor senioren die het huishouden nog prima managen geeft dat meer vrije tijd en routine. Voor bewoners die daar meer problemen mee ondervinden is het bijna een vereiste. Het gaat om gezonde maaltijden aan huis die faciliteren dat mensen voldoende voeding binnenkrijgen. Met name deze dagverse maaltijden met een korte verwerkingstijd. Bovendien zijn de diepvries- en koelverse gerechten steeds gezonder. Doorgaans meer dan 200 gram groente, belangrijke bouwstoffen (B12) en vrij van kunstmatige toevoegingen. Het bereiden van deze gezonde maaltijden doet u gewoon in de magnetron, waar en wanneer u dat wil. Kant en klaar maaltijden Lith: “bezorgen biedt veel voordelen in postcodegebied 5397”. Wellicht relevant: Proefpakket.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten hechten veel waarde aan uw eetpatroon. gemalen, zoutarm, natriumarm, glutenvrij of juist vegetarisch, eiwitrijk, koolhydraatarm, veganistisch: bijna niets is te gek.

 1. Zoutarm: voedsel met ruwweg 0,3 gram zout per 100 gram.
 2. Glutenvrij: biedt uitkomst bij glutenvrije wensen (coeliakie).
 3. Lactosevrij: gerechten zonder lactose (melk-toevoegingen).
 4. Vegetarisch: vis en vlees zijn uitgesloten, maar vol groenten, peulvruchten en noten.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken of kauwen een probleem geeft.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!