Maaltijdvoorziening Overlangel

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Overlangel

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Overlangel wordt veel gebruikt door alle senioren die mede door ouderdom of beperking tijdelijk of permanent geen maaltijd kunnen bereiden. Binnen de gemeente Oss zijn er meerdere maaltijdvoorzieningen voor senioren. Het gaat om landelijke bezorgservices zoals Maaltijdservice.nl, of kleinschalige restaurants die warme maaltijden voor ouderen langsbrengen. Door zulk soort bedrijven heeft iedereen toegang tot uitstekende diners als Omelet champignon in Provencaalse saus, Parijse worteltjes, Aardappelpuree of Zomerzuurkool met casselerrib. Op dit portaal doorzoekt u maaltijdservices en bruikbare voorlichting betreffende subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieGroningen
GemeenteOss
Regio-code0486 (+31486)
Postcode5357
Kosten (indicatie)v.a. €6,16
Recept tipRundergoulash

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €29,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen februari 2024

Subsidieregeling maaltijden aan huis in Overlangel

Een goed eetpatroon is cruciaal voor uw algehele gesteldheid. Een gezond gerecht vol mineralen staat hierbij centraal. Wil het doen van boodschappen en lekker kokkerellen niet 100% veilig meer gezien uw gezondheidsproblemen? En is uw budget niet toereikend? Als antwoord daarop kunt u gebruik maken van bruikbare maaltijdregelingen en subsidies. Dit houdt in: voor een vast laag tarief maaltijden laten bezorgen, samen maaltijden nuttigen in een eetgelegenheid of hulp aan huis met boodschappen doen en/of koken. Hoe maak ik hier aanspraak op? U dient rekening te houden met speciale (lokale) regelingen en subsidies. Daarom verwerken we de beste regelingen: thuiszorg/wijkverpleging via zorgverzekeraar, de WMO of de WLZ, en de mantelzorg. Soms is er ook speciale bijzondere bijstand binnen de gemeente Oss.

WMO 2024

De WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt geregeld door de gemeente Oss. In het leven geroepen voor ouderen die tegen problemen aanlopen bij het op eigen benen thuis wonen en mantelzorgondersteuning.

 • Een boodschappen-buddy
 • Extra voordeel bij de maaltijdservice
 • Aanvraag indienen bij gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is unieke voor bejaarden die 24 uur per dag goede zorg of controle behoeven (centrum indicatiestelling zorg). Denk aan ouderen met dementie en bewoners met een handicap. Er zijn ook maatregelen te nemen voor het avondeten (bijv. klaarmaken van het eten).

 • Hulp bij opwarmen gerechten
 • Het eten in de mond stoppen
 • Aanvraag indienen bij CIZ

ZVW

Is uw situatie aan het verslechteren, en wordt er al veel zorg aan u verleend? In enkele gevallen wordt hulp bij eten en drinken betaald door de zorgverzekering. Gewoonlijk wordt er hulp geboden via thuiszorg (wijkverpleging).

 • Helpen maaltijden opwarmen
 • toezicht bij eten
 • Aanvraag indienen bij zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is onbetaalde zorg aan familie of vrienden. Onder sommige omstandigheden kan een partner helpen met het doen van boodschappen of een maaltijd brengen. In Overlangel staan ook vrijwilligers klaar die zich hiervoor inzetten.

 • Hulp van iemand uit de omgeving
 • Individuele zorg
 • Bezoek ook eens RAZ.nl.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Overlangel vergelijken

Zoekt u specifiek naar een warme maaltijdvoorziening in Overlangel? In en rondom uw woonplaats kunt u kiezen uit diverse firma’s en zorghuizen die warme maaltijden thuisbezorgen bij ouderen en mensen met een beperking. Denk dan aan Gehaktbal met jus, bloemkool à la crème en gekookte aardappelen en Vegetarische boerengehaktschotel en gele rijst. U kunt kiezen voor aanbieders met een ruim aanbod koelverse gerechten & diepvriesmaaltijden die gemakkelijk opgewarmd kunnen worden, en bezorgdiensten die het eten warm bezorgen.

 • Heeft u een magnetron die u kunt bedienen? In dat geval kunt u prima kiezen voor diepvriesgerechten en koelverse maaltijden. U gebruikt kort de magnetron als het u gelegen komt. Zo houdt u maximale vrijheid.
 • Wordt zelf eten opwarmen een probleem, en heeft u niet iemand die daarbij ondersteuning biedt? Denk dan een na over tafeltje dekje. Uw avondmaal wordt warm gebracht, u kunt meteen aan tafel gaan.
 • Hieronder tonen wij een lijst met de grotere landelijke aanbieders aangevuld met lokale organisaties, zorginstellingen en/of wijkrestaurants waar u meer informatie kunt krijgen en mogeijk een proefmaaltijd kunt bestellen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met lokale bedrijven, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
BrabantZorg – De WilberthofDen Dries 15351 DZBerghem
Lekkerz van HierSchutsboomstraat 13A5374 CASchaijk
BrabantZorg – MaaszichtPrinsenstal 25361 GKGrave
ONS WelzijnSchadewijkstraat 65348 BCOss
BrabantZorg – LooveltSaturnusstraat 2805345 LHOss
BrabantZorg – De MaashorstKerklaan 15366 ARMegen
Welzijn Ouderen GraveRogstraat 225361 GRGrave
Keurslager van KraaijPastoor van Winkelstraat 135374 BGSchaijk
BrabantZorg – MaaslandSint Sebastianusstraat 55373 ADHerpen
BuurtzorgBongaardsweg 25364 PMEscharen
Ons overzicht aanvullen of laten aanpassen? Informeer dan bij onze medewerkers.

Wijkrestaurants voor ouderen en tafeltje dekje in Overlangel

Verscheidene zorgcentra in en rondom Overlangel bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of exploiteren een aangenaam buurtrestaurant voor ouderen. Sociale wijkrestaurants faciliteren warme maaltijden zoals Procureurlapje in jus, spinazie a la crème en aardappelpuree, tegen een aantrekkelijke prijs. Hier is ook voldoende gelegenheid om te praten. In sommige seniorenrestaurants is het bovendien mogelijk om het assortiment af te halen of te laten bezorgen. Via www.oss.nl leest u specifieke info m.b.t. de seniorenrestaurants die er zijn. Mogelijk interessant: Tafeltje dekje.

Feiten

 • Provincie: Groningen
 • Gemeente: Oss
 • Regionummer: 0486 (+31486)
 • Postcode: 5357
 • Wijk: Centrum

Maaltijd suggesties

 • Indisch gehaktbrood
 • Bami goreng
 • Pittige sperzieboontjes
 • Gegrilde kippenpoot
 • Hutspot, hachee

Plekken in deze regio


Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Omschrijf zorgvraag

  Wat is het precieze probleem? Betreft het beperkte ondersteuning zoals boodschappenhulp, koken of opwarmen? Of gaat het om permanente zorg als mantelzorg voor eten?

 2. Subsidieregeling bekijken

  Weet u wat de zorgvraag is? Vergelijk welke vormen van hulp mogelijk zijn. Check Zorg vanuit de zorgverzekering, WMO & WLZ. Ontdek ook wat de gemeente Oss aanbiedt inzake subsidies voor maaltijden aan huis (www.oss.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijddienst kiezen

  Ontdek de maaltijdservices in Overlangel voor ouderen en kies een geschikte. Let vooral op de bestelmogelijkheden en bezorgdagen en het assortiment. Vraag of proefpakketten beschikbaar zijn bij de maaltijdhulp.

 4. Het opwarmen van de maaltijd

  Uw gerechten zullen thuis gebracht worden, doorgaans door een regionale chauffeur op een vaste dag. De bereiding van het gerecht kan moeiteloos in de magnetron of oven. Prik een paar kleine gaatjes in de afdekfolie, plaats de verpakking in de magnetron (600 watt) en kies voor een opwarmtijd van een kleine 8 minuten. Eet smakelijk!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is het totale aanbod?

In de basis zijn er drie alternatieven: koelvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) en vriesvers. Het handige van koelvers is 100% verse maaltijd, de keerzijde is dat het maximaal een week houdbaar is. Een vriesvers gerecht is veel langer houdbaar, maar beperkt fris en smaakvol. Tafeltje dekje is perfect wanneer zelf opwarmen niet lukt.

Zijn maaltijden voor ouderen duur?

Het tarief wordt vooral gevormd door de gekozen opties. Diepvriesmaaltijden zijn er al vanaf €5,40. Verse koelverse maaltijden zijn beschikbaar vanaf €6,10. Een persoonlijke warme maaltijd aan huis voor ouderen in Overlangel vindt u al vanaf €7,60. Normaliter is dit bedrag inclusief bezorging.

Kan ik op meerdere manieren bestellen voor mijn ouders?

Bent u op zoek naar een maaltijdhulp voor (een van uw) ouders? Een maaltijdservice is mogelijk de oplossing. Koop daarom snel proefpakketten. Vul daarvoor het aanvraagformulier in. Uw maaltijdservice neemt rechtstreeks contact op met uw vader en/of moeder voor nadere toelichting. Als uw vader/moeder enthousiast is, dan wordt er een bezorgafspraak gemaakt en de eigen bezorgservice brengt de gerechten bij uw ouders thuis en legt alles netjes uit.

Maaltijden voor thuis na een operatie (revalidatie)?

Komt u thuis uit het ziekenhuis, en wenst u tijdelijk een maaltijdservice aan huis? U kunt ook tijdelijk kant-en-klaar maaltijden aan huis krijgen. Men kiest steeds zelf de lekkerste maaltijden (met de bestellijst, telefonisch of online). Zelf de touwtjes in handen houden (zonder verplichtingen).


Dieetmaaltijden voor senioren aan huis in februari 2024

Eten aan huis bezorgen in Overlangel heeft veel voordelen. Voor mensen die nog wel zelf hun potje kunnen koken geeft dat ongebondenheid en autonomie. Voor bewoners die geen boodschappen kunnen doen en niet zelf kunnen koken is het vrijwel onmisbaar. Het betreffen dan gezonde maaltijden aan huis die het mogelijk maken dat bejaarden voldoende vitaminen en mineralen binnen krijgen. Veel besteld zijn o.a. de dagverse maaltijden met een korte verwerkingstijd. Eveneens zijn de koelverse- en diepvriesgerechten enorm verbeterd. Vaak met 250 gram + groente, mineralen (B12) en zonder allerlei toevoegingen. Het opwarmen van deze heerlijke maaltijden doet u gewoon in de magnetron, als u het uitkomt. Kant en klaar maaltijden Overlangel: “bezorgen resulteert in goede ondersteuning in postcodegebied 5357”. Wellicht relevant: Diepvriesmaaltijden.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten houden uitstekend rekening met uw eigen voedingspatroon. glutenvrij, zoutarm, natriumarm, lactosevrij of veganistisch, vegetarisch, koolhydraatarm, vloeibaar: er is steeds meer mogelijk.

 1. Zoutarm: menu’s met zo’n 0,3 gram zout per 100 gram.
 2. Glutenvrij: is voor ouderen met een tarwe- of glutenallergie (coeliakie).
 3. Lactosevrij: voor maaltijden zonder melkproducten / zuivel.
 4. Vegetarisch: expliciet zonder vis en vlees, met gezonde plantaardige vervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken en kauwen een probleem geeft.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!