Maaltijdvoorziening Haren

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Haren

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Haren is men name interessant voor alle hulpbehoevenden die vanwege leeftijd of een lichamelijke handicap niet in staat zijn een avondmaaltijd klaar te maken. Binnen de gemeente Oss kan men kiezen uit steeds meer maaltijdvoorzieningen voor ouderen. Onder andere de bekende landelijke leveranciers als Apetito, of regionale instanties die warme maaltijden voor ouderen afleveren. Door middel van soortgelijke oplossingen heeft men de beschikking over gezonde recepten als Nasi babi ketjap en Runderhachee met rode kool. Onderstaand treft u maaltijdservices en waardevolle inlichtingen ten aanzien van subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieGroningen
GemeenteOss
Regio-code050 (+3150)
Postcode5386
Kosten (indicatie)v.a. €6,28
Lekkere maaltijdSukadelapje in jus

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €29,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen juni 2023

Subsidie voor maaltijden aan huis in Haren

Een speciaal voedingspatroon is nodig voor de gezondheid. Een gezond diner met belangrijke voedingswaarden draagt hier zeker aan bij. Gaat boodschappen kopen en in de keuken staan niet 100% veilig meer door het feit dat u een jaartje ouder wordt? En is uw inkomen beperkt? Als antwoord daarop kunt u eens kijken naar interessante maaltijdregelingen / subsidies. Denk dan aan: maaltijden aan huis tegen een gereduceerd tarief, met korting eten in een wijkrestaurant, of thuiszorg. Heeft u hulp nodig? U kunt zich beroepen op speciale wetten en regelingen (subsidie). Hierna bespreken we deze zorgwetten; thuiszorg/wijkverpleging via zorgverzekeraar, de WMO of de WLZ, en de mantelzorg. Misschien is er ook speciale bijzondere bijstand in de gemeente Oss.

WMO 2023

De wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) wordt beheerd door de gemeente Oss. Speciaal voor inwoners die moeilijkheden hebben met het zelfredzaam blijven en om mantelzorgers te ondersteunen.

 • Hulp bij het doen van boodschappen
 • Korting op een maaltijdservice
 • Aanvraag via gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is speciaal voor hulpbehoevenden die de hele dag door zorg in de nabijheid of toezicht behoeven (centrum indicatiestelling zorg). Onder andere senioren met dementie of ouderen met een lichamelijke handicap. Er zijn ook maatregelen te nemen voor het avondeten (bijv. hulp bij toediening).

 • Hulp bij koken of opwarmen van gerecht
 • Toezicht bij het eten
 • Aanvraag via CIZ

ZVW

Verandert/verslechtert uw situatie, en is de huidige zorgvraag hoog? Soms wordt hulp bij eten en drinken geregeld via de zorgverzekering. Over het algemeen loopt dit via de thuiszorg (wijkverpleging).

 • Helpen maaltijden opwarmen
 • ondersteuning bij toedienen
 • Aanvragen via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is onbetaalde zorg aan familieleden of vrienden. Soms kan een vriend of kennis helpen met kleine boodschappen doen of helpen met eten en drinken. In Haren staan ook vrijwilligers klaar die zich hiervoor inzetten.

 • Hulp van iemand uit de omgeving
 • Meer ondersteuning in huis
 • Verdere info vindt u ook op Mezzo.nl.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Haren vergelijken

Wilt u ook gebruik maken van een warme maaltijdvoorziening in Haren? In en rondom uw woonplaats onderscheiden we verscheidene aanbieders en thuiszorgorganisaties die warme maaltijden thuisbezorgen voor ouderen en beperkten. U kunt hierbij denken aan onder andere Snijbonen met een kipfilet en Rundersukade met vleesjus, aardappelpuree, rode bieten. U kunt kiezen voor bedrijven die voornamelijk gericht zijn op koelverse gerechten of vriesverse maaltijden die u zelf kunt opwarmen, en bedrijven die het eten warm aan huis leveren.

 • Is een bord eten opwarmen geen probleem voor u? Ontdek dan het gemak van koelverse gerechten & vriesverse maaltijden. Dit is op te warmen wanneer u dat uitkomt. U bepaalt zelf wanneer u eet!
 • Lukt het eten opwarmen niet, en heeft u geen thuiszorg die u hierbij hulp kan bieden? Probeer dan eens tafeltje dekje. Uw diner wordt warm geleverd, u kunt direct eten.
 • Onderstaand vindt u een lijst met landelijke aanbieders aangevuld met lokale maaltijdbezorgers, zorginstellingen en/of wijkrestaurants waar u mogelijk meer informatie kunt oprvragen of een proefpakket kunt bestellen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Overzicht met plaatselijke leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
BrabantZorg – De MaashorstKerklaan 15366 ARMegen
Keurslager KeizerDorpstraat 265386 AMGeffen
BrabantZorg – MaaslandSint Sebastianusstraat 55373 ADHerpen
BuurtzorgBongaardsweg 25364 PMEscharen
Welzijn Ouderen GraveRogstraat 225361 GRGrave
BrabantZorg – Nieuwe HoevenUdensedreef 55374 RLSchaijk
Keurslager van KraaijPastoor van Winkelstraat 135374 BGSchaijk
BuurtzorgCereslaan 25384 VTHeesch
BrabantZorg – HeelwijkMozartlaan 25384 CGHeesch
Lekkerz van HierSchutsboomstraat 13A5374 CASchaijk
Een vermelding wijzigen of extra opties toevoegen? Neem dan contact met ons op.

Eten in een buurtrestaurant en tafeltje dekje in Haren

Een aantal verzorgingstehuizen in de streek Haren bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of hebben een maatschappelijk buurtrestaurant voor ouderen. Dit soort wijkrestaurants voeren een assortiment verantwoorde menu’s zoals Kipfilet in champignonsaus, Ratatouille, Gebakken krieltjes, tegen lage kosten. In zo’n omgeving is genoeg plek voor sociale ontmoetingen. Soms bieden ze ook de optie de specialiteiten aan huis te bezorgen. Via www.oss.nl spot u handige info over de seniorenrestaurants die beschikbaar zijn. Bezoek de pagina: WMO.

Stats & Facts

 • Provincie: Groningen
 • Gemeente: Oss
 • (Net) nummer: 050 (+3150)
 • Postcode: 5386
 • Veel gezochte wijk: Centrum

Lekkere maaltijden

 • Draadjesvlees in jus
 • Foe yong hai
 • Cordon Bleu met groenten
 • Pittige Thaise soep
 • Indisch gehaktbrood

Plekken in de omgeving


Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag bepalen

  Wat heeft u precies nodig? Spreekt met van tijdelijke ondersteuning zoals het bezorgen van maaltijden? Of spreken we over permanente zorg als thuiszorg?

 2. Subsidie voor maaltijden aanvragen

  Weet u precies wat de zorgvraag is? Check welke manieren van (thuis)zorg een optie zijn. Check Zorg vanuit de zorgverzekering, WMO & WLZ. Achterhaal ook wat de gemeente Oss doet ten aanzien van subsidies voor maaltijden aan huis (www.oss.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdservice uitkiezen

  Onderzoek de maaltijdservices in Haren voor ouderen en kies een geschikte. Let vooral op de bestelmogelijkheden en bezorgdagen en het wisselende aanbod. Vind uit of er een proefpakket wordt aangeboden bij de maaltijdhulp.

 4. De maaltijd opwarmen

  Uw maaltijden kunt u thuis verwachten, altijd op een vast moment, door een vaste bezorger. Het eten opwarmen kan moeiteloos door middel van oven of magnetron. Maak wat gaatjes in de folie, zet de magnetron op 500 watt en stel ‘m in op ongeveer 6 – 8 minuten. Smullen maar!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat voor type maaltijden zijn er?

In beginsel spreken we over 3 smaken: vriesvers, koelvers of tafeltje dekje (warme maaltijden). De meerwaarde van koelvers is maximale versheid, echter de houdbaarheid is beperkt. Een vriesvers gerecht is veel langer houdbaar, echter beperkt vers en meer zout. Tafeltje dekje biedt uitkomst wanneer een maaltijd opwarmen niet meer kan.

Hoe verhouden zich de prijzen voor maaltijden voor ouderen?

De kosten zijn afhankelijk van de eigenschappen van de maaltijden. Vriesverse maaltijden zijn beschikbaar vanaf €4,80. Gezonde koelverse maaltijden bestelt u vanaf €7,40. Een persoonlijke warme maaltijd aan huis voor ouderen in Haren kunt u al aanvragen voor €8,30. Normaal betaalt u geen extra bezorgkosten.

Kan ik maaltijden voor mijn ouders aanvragen?

Wilt u een vaste maaltijdhulp voor uw (beide) ouders? Een (online) maaltijdservice is mogelijk de oplossing. Proberen? Kies eens zo’n proefpakket. Vul de benodigde gegevens in. De senioren-maaltijdservice zal vervolgens contact opnemen met uw vader en/of moeder om de aanvraag te bespreken. Er wordt een bezorgafspraak gemaakt, de vaste chauffeur bezorgt het proefpakket aan huis en legt alles netjes uit.

Ik wil een paar weken maaltijden ontvangen na een operatie, kan dat?

Komt u (binnenkort) thuis uit het ziekenhuis, en wenst u voor 1 of 2 weken een bezorgservice voor maaltijden? Het is mogelijk: af en toe kant-en-klaar maaltijden bezorgd krijgen. U koopt altijd eigenhandig de maaltijden (online, telefonisch of met de bestellijst). Zelf de touwtjes in handen houden (geen verplichtingen).


Maaltijdservice voor dieetmaaltijden in juni 2023

Eten aan huis bezorgen in Haren is een service waar velen gebruik van maken. Voor ouderen die nog op eigen benen staan faciliteert dit ongebondenheid en structuur. Voor inwoners die niet zelf hun potje kunnen koken is het bijna een vereiste. Dit betreft gezonde maaltijden aan huis die ervoor zorgen dat ouderen kwiek en energiek blijven. Vooral de dagverse maaltijden met hoge kwaliteit groenten. Tevens zijn ook de koelverse en diepvriesmaaltijden steeds gezonder. Altijd met voldoende groente, goede voedingsstoffen (B12) en vrij van kunstmatige toevoegingen. Het opwarmen van deze vers bereidde maaltijden gaat ontzettend gemakkelijk in de magnetron, op momenten van uw voorkeur. Kant en klaar maaltijden Haren: “bezorgen geeft veel zelfstandigheid in postcodegebied 5368, 5386, 9750”. Bekijk ook info over Subsidie.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten leveren unieke / persoonlijke diensten voor uiteenlopende diëten. glutenvrij, zoutarm, gemalen, lactosevrij of vegetarisch, vloeibaar, koolhydraatarm, eiwitrijk: bijna niets is te gek.

 1. Zoutarm: diners met maximaal 0,3 gram zout per 100 gram.
 2. Glutenvrij: is toepasbaar voor senioren met glutenvrije wensen (coeliakie).
 3. Lactosevrij: voor maaltijden zonder melkproducten / zuivel.
 4. Vegetarisch: vrij van vis en vlees, maar met lekker veel groenten en vervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken en kauwen voor problemen zorgt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!