Maaltijdvoorziening Lithoijen

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Lithoijen

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Lithoijen is geschikt voor alle ouderen die door ouderdom of door een lichamelijke beperking niet in de keuken kunnen staan. Binnen de gemeente Oss kan men kiezen uit tal van maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. Bijvoorbeeld de bekende landelijke leveranciers als Vers aan Tafel, of zorghuizen en bedrijven die warme maaltijden voor ouderen faciliteren. Door gebruik te maken van zulk soort oplossingen beschikt men altijd over lekkere maaltijden zoals Gebonden rundvleessoep of Runderhachee, rode kool, aardappelpuree. Via maaltijdvoorzieningen.nl vergelijkt men maaltijdservices en belangrijke inlichtingen betreffende subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieGroningen
GemeenteOss
Regio-code0412 (+31412)
Postcode5396
Kosten (indicatie)v.a. €6,34
Geschikte maaltijdKalkoenmedaillons in saus

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
170+ maaltijden 6 maaltijden voor €32,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen april 2024

Subsidieregeling maaltijden aan huis in Lithoijen

Een juist voedingsvoorschrift is aan te raden voor uw vitaliteit. Een gezond diner bomvol mineralen staat hierbij centraal. Wil een bezoekje aan de winkel en in de keuken staan niet langer zelfstandig door ouderdom? Of heeft u een relatief laag inkomen? Met dat in het achterhoofd kunt u eens kijken naar bruikbare maaltijdregelingen en subsidies. Concreet: voordelig maaltijden thuis laten bezorgen, samen eten in een wijkgebouw, of thuiszorg. Hoe maak ik hier aanspraak op? Er zijn verscheidene (lokale) regelingen en subsidies. In dit hoofdstuk bespreken we de meest toegepaste wetten: ZVW, WLZ en WMO, en lokale mantelzorg. Eventueel zijn er mogelijkheden voor bijzondere bijstand in de gemeente Oss.

WMO 2024

De WMO 2015 (wet maatschappelijke ondersteuning) gaat uit vanuit de gemeente Oss. Bedoeld voor bewoners die hulpvragen hebben bij het zelfredzaam blijven en om mantelzorgers te ondersteunen.

 • Een boodschappen-buddy
 • Bezorgen van opwarmmaaltijden
 • Aanvragen bij de gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is met name voor mensen die continu zorg in de nabijheid of een oogje in het zeil nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Voorbeelden zijn: dementerende senioren of mensen met fysieke ongemakken. De wet biedt ook hulp bij het diner (bijv. klaarmaken van het eten).

 • Hulp bij opwarmen magnetronmaaltijd
 • Hulp bij eten en kauwen
 • Aanvraag indienen bij CIZ

ZVW

Verslechtert uw gezondheid, en ontvangt u al veel zorg? Misschien wordt hulp bij eten en drinken georganiseerd door de zorgverzekering. Vaak ontvangt u zorg d.m.v. thuiszorg (wijkverpleging).

 • Hulp met koken
 • ondersteuning bij toedienen
 • Aanvragen bij zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is onbetaalde zorg voor zieke familieleden of vrienden. In sommige gevallen kan een partner ondersteunen bij naar de supermarkt gaan of een maaltijd koken. In Lithoijen zien we ook vrijwilligers die voor u klaar staan.

 • Hulp uit de sociale omgeving
 • Toevoeging op thuiszorg
 • Zie ook Mezzo.nl.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Lithoijen vergelijken

Ook interesse in een warme maaltijdvoorziening in Lithoijen? In de regio kunt u kiezen uit meerdere services en zorginstanties die warme maaltijden aan huis bezorgen bij ouderen en invaliden. U kunt denken aan Babi pangang, rijstfantasie of Boeren kippenragout en aardappelpuree met tuinkruiden. Wij onderscheiden keukens die zich vooral richten op koelverse gerechten en diepvriesmaaltijden die u zelf in de magnetron kunt doen, en bedrijven die de gerechten warm brengen.

 • Heeft u een magnetron die u kunt bedienen? Wij raden aan om te beginnen met diepvriesgerechten en koelverse maaltijden. U zet het in de magnetron op ieder gewenst moment. Zo houdt u maximale vrijheid.
 • Lukt het eten opwarmen niet, en is er niemand die daarbij ondersteuning biedt? Tafeltje dekje is dan mogelijk de oplossing. Het gerecht wordt warm bezorgd, u kunt direct aan tafel.
 • Onderstaand tonen wij een overzicht met landelijke leveranciers aangevuld met lokale bedrijven, stichtingen, zorginstellingen en/of buurtrestaurants die u mogelijk kunnen helpen met uw maaltijd-vraagstuk.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 170 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Warme gerechten
Vanaf €6,45 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Overzicht met lokale bedrijven, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
BrabantZorg – MartinushuisKloosterstraat 35391 ABNuland
SPAR Maas-BrouwersDiederikstraat 25421 EWGemert
Wat de pot schaftProvincialeweg 65398 JLMaren Kessel
Keurslager KeizerDorpstraat 265386 AMGeffen
BuurtzorgCereslaan 25384 VTHeesch
Het RetraitehuisVolkelseweg 305405 NAUden
Thuiszorg PanteinLoopkantstraat 255405 ACUden
Manders MaaltijdenHoge Randweg 15408 NAVolkel
Zorgverlening de LeijgraafSchakelplein 135408 AWVolkel
ONS WelzijnVolkelseweg 25405 NAUden
Onze lijst met opties aanpassen of uit laten breiden? Neem dan contact op via email.

Een buurtrestaurant + tafeltje dekje in Lithoijen

Meerdere zorgcentra in de streek Lithoijen bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of hebben een aangenaam buurtrestaurant voor senioren. Plaatselijke wijkrestaurants serveren ambachtelijke menu’s als Kipragout met Parijse wortelen, voor scherpe prijzen. Hier is genoeg plek voor sociale ontmoetingen. Doorgaans bieden ze ook de optie de specialiteiten bij u thuis te brengen. Via www.oss.nl spot u handige info over de seniorenrestaurants die er zijn. Mogelijk interessant: Proefpakket.

Feiten

 • Provincie: Groningen
 • Gemeente: Oss
 • (Regio) nummer: 0412 (+31412)
 • Centrale postcode: 5396
 • Veel gezochte wijk: Centrum

Potentiële maaltijden

 • Verse rauwkostsalade
 • Kipschnitzel
 • Zalmfilet in mosterdsaus
 • Kip Andorra schotel
 • Jonge kabeljauw in roomsaus

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag specificeren

  Wat voor soort zorg is er nodig? Spreken we over kortstondige ondersteuning zoals hulp bij het opwarmen van maaltijden? Of gaat het om permanente zorg als hulp bij toedienen?

 2. Subsidie voor maaltijden aanvragen

  Weet u wat de omvang van de zorgvraag is? Informeer naar welke vormen van hulp geschikt zijn. Zoek naar Zorg vanuit de zorgverzekering, WLZ & WMO. Bekijk ook wat de gemeente Oss aanbiedt betreft subsidies voor maaltijden aan huis (www.oss.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdbezorger zoeken

  Vergelijk de maaltijdservices in Lithoijen voor ouderen en start met bestellen. Analyseer punten als de bestelmogelijkheden en bezorgdagen en het assortiment. Vraag of proefpakketten aan huis geleverd worden bij de maaltijdhulp.

 4. Het opwarmen van de maaltijd

  De maaltijden zullen thuis gebracht worden, in de regel door een persoonlijke bezorger. Het eten opwarmen kan moeiteloos in de magnetron of oven. Prik gaatjes in de folie, zet de magnetron op 500 watt en kies voor een opwarmtijd van ongeveer 6 – 7 minuten. Smullen maar!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe groot is het assortiment?

U heeft eigenlijk 3 keuzes: tafeltje dekje (warme maaltijden), koelvers en vriesvers. Koelvers biedt super verse leveringen, het nadeel is dat het maar een paar dagen houdbaar is. Een diepvriesmaaltijd kan je wel een half jaar bewaren, echter minder fris en meer zout. Tafeltje dekje is makkelijk wanneer een bezorgmaaltijd zelf opwarmen lastig is.

Wat zijn de tarieven voor maaltijden voor ouderen?

Dat heeft te maken met de specificaties van de gerechten. Diepvriesmaaltijden zijn er al vanaf €5,40. Koelverse/dagverse maaltijden bieden sommige aanbieders aan voor €6,00. Een eigen warme maaltijd aan huis voor ouderen in Lithoijen is er al vanaf €8,80. Gewoonlijk is dit inclusief bezorgkosten.

Hoe bestel ik voor mijn ouders een verse maaltijd?

Bent u op zoek naar een maaltijdhulp voor uw ouders? Een ouderen-maaltijdservice zorgt voor meer vrijheid. De dienst zelf proberen kan met het proefpakket. Vul de benodigde gegevens in. De maaltijdservice voor 65-plussers neemt rechtstreeks contact op met uw vader en/of moeder om kennis te maken. Als uw vader/moeder enthousiast is, dan wordt er een bezorgafspraak gemaakt de vaste chauffeur bezorgt de maaltijden thuis en verstrekt benodigde info.

Maaltijden na een operatie (tijdelijke oplossing)?

Bent u bijna weer thuis uit het ziekenhuis, en wenst u voor een paar weken een service voor thuismaaltijden? Het is mogelijk: af en toe kant-en-klaar maaltijden laten bezorgen. U koopt altijd de maaltijden die u aanspreken (telefonisch, online of met de bestellijst). Zelf de touwtjes in handen houden (zonder verplichtingen).


Maaltijdservice voor dieetmaaltijden in april 2024

Eten aan huis bezorgen in Lithoijen heeft veel voordelen. Voor ouderen die zelf de boodschappen doen en koken geeft dat meer vrijheid en regelmaat. Voor cliënten die niet meer op eigen benen staan is het meer een noodzaak. Hier hebben we het over gezonde maaltijden aan huis die realiseren dat senioren voldoende voeding (en dus energie) krijgen. Populair zijn met name deze dagverse maaltijden met 100% verse ingrediënten. Verder zijn ook de koelverse – en diepvriesmaaltijden enorm verbeterd. Doorgaans meer dan 200 gram groente, goede vitaminen (B12) en vrij van kunstmatige toevoegingen. Het opwarmen van deze de lekkerste maaltijden gaat ontzettend gemakkelijk in de magnetron, wanneer u maar wilt. Kant en klaar maaltijden Lithoijen: “bezorgen verschaft veel vrijheid in postcodegebied 5396”. Klik verder naar Bijzondere bijstand.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten passen hun assortimenten aan op uw eetpatroon. gemalen, zoutarm, glutenvrij, lactosevrij of misschien vegetarisch, vloeibaar, veganistisch, eiwitrijk: het assortiment is ontzettend veelzijdig.

 1. Zoutarm: eten met minder dan 0,3 gram zout per 100 gram.
 2. Glutenvrij: is geschikte voor coeliakie / glutenvrije levensstijl.
 3. Lactosevrij: maaltijd vrij van melk en toevoegingen van zuivel.
 4. Vegetarisch: geen vlees en vis, maar met vleesvervangers vol ijzer, B12 en zink.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen & slikken lastige situaties veroorzaakt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!