Maaltijdvoorziening Delfzijl

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Delfzijl

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Delfzijl is zeer populair bij alle bejaarden die mede door ouderdom of door iets anders niet in staat zijn een avondmaaltijd klaar te maken. Binnen de gemeente Delfzijl zien we tal van maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. Onder andere grote landelijke instanties als Uitgekookt, of provinciale instellingen die warme maaltijden voor ouderen bezorgen. D.m.v. deze betrouwbare diensten kan men zeker zijn van uitstekende recepten als Javaanse kip met five-spices, kruidenrijst met doperwten en/of Gekarameliseerde witlof. Hieronder doorzoekt u organisaties en bruikbare details aangaande subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieGroningen
GemeenteDelfzijl
Regio-code0596 (+31596)
Postcode9934
Kosten (indicatie)v.a. €5,88
Maaltijd ideeOmelet in champignonsaus

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
170+ maaltijden 6 maaltijden voor €32,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen mei 2024

Subsidie maaltijden aan huis in Delfzijl

Een uitgekiend voedingspatroon is belangrijk voor uw gezonde leefstijl. Een gezond recept met genoeg vitaminen moet dan ook het streven zijn. Gaat een supermarkt bezoeken en uw potje klaarmaken niet meer zelf door ouderdom? En moet u met weinig rondkomen? In dat geval zijn er interessante subsidies / maaltijd regelingen. Samengevat: goedkope maaltijden aan huis, samen maaltijden nuttigen in een eetgelegenheid of via de zorginstelling geleverd. Heeft u hulp nodig? Hiervoor zijn er verscheidene zorgwetten en subsidies voor maaltijden. In het volgende schema vertellen we wat meer over de beste regelingen: Wet langdurige zorg, wet maatschappelijke ondersteuning en wijkverpleging vanuit de zorgverzekeringswet, en persoonlijke mantelzorg. Eventueel zijn er mogelijkheden voor bijzondere bijstand in de gemeente Delfzijl.

WMO 2024

De wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) wordt geregeld door de gemeente Delfzijl. Bedoeld voor bejaarden die hulp nodig hebben bij alles wat komt kijken bij zelfstandig wonen en voor mantelzorgers.

 • Iemand die boodschappen gaat doen
 • Speciale voordelige bezorgmaaltijden
 • Informatie opvragen via gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is gericht op bewoners die de hele dag extra zorg of controle behoeven (centrum indicatiestelling zorg). Bijvoorbeeld: dementerende bejaarden en inwoners met fysieke ongemakken. Ook relevant bij een hulpvraag rondom de avondmaaltijd (bijv. toezicht bij eten).

 • Hulp bij koken of opwarmen van gerecht
 • Iemand die het eten toedient
 • Informeer bij de CIZ

ZVW

Kan uw gezondheid snel verslechteren, en heeft u al veel zorg van de huisarts? Mogelijk wordt hulp bij eten en drinken gecompenseerd via de zorgverzekering. Doorgaans wordt dit geregeld met thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een seniorenmaaltijd opwarmen
 • toezicht bij eten
 • Meer info via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is zorg voor zieken, gehandicapten en hulpbehoevenden door naasten. Soms kunnen bekenden ondersteunen bij boodschappen kopen of samen eten. In Delfzijl zien we ook vrijwilligers als aanvulling op de mantelzorg.

 • Zorg voor zieken, gehandicapten en hulpbehoevenden
 • Individuele zorg
 • Meer info op o.a. Mezzo.nl.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Delfzijl vergelijken

Wilt u ook graag een warme maaltijdvoorziening in Delfzijl? In en rondom uw woonplaats onderscheiden we allerlei aanbieders en zorginstanties die warme maaltijden bezorgen bij ouderen en invaliden. Bijvoorbeeld Hollandse hachee, rode kool, gekookte aardappelen of Speklapje met jus, sperziebonen en aardappelpuree. U kunt kiezen uit keukens met een ruim aanbod koelverse gerechten en vriesverse maaltijden die u zelf in de magnetron kunt doen, en keukens die uw maal warm aan huis leveren.

 • Heeft u een magnetron die u kunt bedienen? Bestel eens een (proefpakket) met koelverse gerechten en vriesverse maaltijden. Deze kunt u opwarmen zodra het u uitkomt. U bepaalt zelf wanneer u eet!
 • Kun u dit zelf niet, en heeft u geen thuiszorg die kan helpen? Dan raden wij tafeltje dekje aan. Uw diner wordt warm aan huis geleverd, u kunt direct eten.
 • Onderstaand treft u een overzicht met populaire landelijke leveranciers aangevuld met lokale services, buurtrestaurants en/of zorginstellingen waar u mogelijk meer informatie kunt oprvragen of een proefpakket kunt bestellen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 170 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Warme gerechten
Vanaf €6,45 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Overzicht met plaatselijke leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Restaurant De AanlegKoningin Wilhelminapark 239934 EHDelfzijl
TSN ThuiszorgMeeden 3E9951 HZWinsum
TSN ThuiszorgJachtlaan 92-49934 JDDelfzijl
Restaurant Zonnehuis BetingeStaeteStaalstraat 19933 KJDelfzijl
SWDWaddenweg 49933 KHDelfzijl
SPAR GijzenHoofdstraat 449951 ACWinsum
BuurtzorgFam Bronsweg 229945 PSWagenborgen
Keurslager KampsRegnerus Praediniusstraat 109951 CBWinsum
BuurtzorgBorgweg 369951 BGWinsum
SPAR KappenKerkstraat 589945 SHWagenborgen
Bedrijf toevoegen of een vermelding aanpassen? Stuur ons dan een mail.

Sociale buurtrestaurants en tafeltje dekje in Delfzijl

Sommige zorgcentra in en rondom Delfzijl bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en bieden een sociaal buurtrestaurant voor ouderen. Regionale wijkrestaurants hebben gezonde maaltijden als Vegetarische grillstukjes met pomodorisaus en een Italiaanse rijstschotel, tegen lage kosten. Daar kunt u natuurlijk ook een praatje maken. Af en toe is het ook mogelijk om het eten aan huis te bezorgen. Via www.delfzijl.nl vindt u handige info over de aanwezige seniorenrestaurants. Wellicht relevant: Bijzondere bijstand.

Gegevens

 • Provincie: Groningen
 • Gemeente: Delfzijl
 • Regionummer: 0596 (+31596)
 • Hoofdpostcode: 9934
 • Populaire wijk: Stad

Voorbeeld maaltijden

 • Macaroni
 • Runderstoofpotje
 • Preiroomsoep
 • Pastaschotel
 • Erwtensoep

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Omschrijf zorgvraag

  Waar heeft men behoefte aan? Betreft het eenvoudige ondersteuning zoals een maaltijd opwarmen? Of hebben we te maken met permanente ondersteuning als het toedienen van eten?

 2. Een aanvraag voor subsidie doen

  Weet u wat de omvang van de zorgvraag is? Zoek uit welke vormen van hulp een optie zijn. Doorzoek WLZ, WMO & zorg vanuit de zorgverzekering. Achterhaal ook wat de gemeente Delfzijl verzorgt ten opzichte van subsidies voor maaltijden aan huis (www.delfzijl.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijddienst zoeken

  Vergelijk de maaltijdservices in Delfzijl voor ouderen en zoek de beste uit. Let goed op de beste- en betaalmogelijkheden en de variatie in gerechten. Zoek uit of er een proefpakket mogelijk is bij de maaltijdhulp.

 4. De maaltijden opwarmen

  Uw bestellingen kunt u thuis verwachten, tegenwoordig door een vaste bezorger. Het eten opwarmen is gemakkelijk in vrijwel elke magnetron. Prik gaatjes in de folie, plaats de verpakking in de magnetron (600 watt) en stel ‘m in op zo’n 5 minuten. Eet smakelijk!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is het totale aanbod?

In grote lijnen zijn er 3 keuzemogelijkheden: tafeltje dekje (warme maaltijden), vriesvers en koelvers. Koelvers biedt super verse leveringen, hoewel de houdbaarheid weer vrij beperkt is. Vriesvers is langer houdbaar, maar beperkt fris en smaakvol. Tafeltje dekje is ideaal op momenten wanneer een thuismaaltijd opwarmen (tijdelijk) niet kan.

Zijn maaltijden voor ouderen duur?

Dat heeft te maken met de persoonlijke eet-voorkeuren. Vriesverse maaltijden zijn verkrijgbaar vanaf €5,20. Voedzame koelverse maaltijden kan u al bestellen vanaf €5,60. Een warme maaltijd aan huis voor ouderen in Delfzijl is er al vanaf €7,40. Meestal is dit inclusief bezorgkosten.

Op welke manieren kan ik bestellen voor mijn ouders?

Interesse in een maaltijdhulp voor uw (beide) ouders? Een (online) maaltijdservice is mogelijk de oplossing. Bestel veilig en snel proef bestellingen (pakketten). U kunt deze snel en eenvoudig online aanvragen. De senioren-maaltijdservice contacteert uw vader en/of moeder en zal de service nader toelichten. Zo wordt er een levering ingepland, en de persoonlijke bezorger brengt het eten bij hen thuis en geeft een toelichting.

Maaltijden voor thuis na een operatie (revalidatie)?

Komt u (binnenkort) thuis uit het ziekenhuis, en wenst u slechts tijdelijk een bezorgservice voor maaltijden? U kunt ook tijdelijk kant-en-klaar maaltijden laten bezorgen. U bestelt wekelijks persoonlijk uw maaltijden (online, telefonisch of met de bestellijst). Altijd geheel vrijblijvend (zonder minimale afname).


Dieetmaaltijden aan huis laten bezorgen in mei 2024

Eten aan huis bezorgen in Delfzijl is ontzettend handig. Voor mensen die nog op eigen benen staan faciliteert dit meer rust en comfort. Voor bewoners die niet meer naar de winkel kunnen is het soms de enige oplossing. Dit betreft gezonde maaltijden aan huis die realiseren dat hulpbehoevenden voldoende vitaminen en mineralen binnen krijgen. In het bijzonder deze dagverse maaltijden met verse seizoensgroenten. Eveneens zijn de koelverse en diepvriesmaaltijden enorm verbeterd. Vol met groenten, bouwstoffen (B12) en zonder allerlei toevoegingen. Het opwarmen van deze voedzame maaltijden doet u gewoon in de magnetron, waar en wanneer u dat wil. Kant en klaar maaltijden Delfzijl: “bezorgen verschaft veel voordelen in postcodegebied 9930, 9931, 9932, 9933, 9934”. Wellicht relevant: WLZ.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten hechten veel waarde aan uw eetpatroon. zoutarm, gemalen, glutenvrij, lactosevrij en niet te vergeten koolhydraatarm, vegetarisch, veganistisch, vloeibaar: iedereen kan er terecht.

 1. Zoutarm: eten met niet meer dan 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: is aan te raden bij situaties als een gluten- of tarwevrij dieet (coeliakie).
 3. Lactosevrij: voor maaltijden zonder melkproducten / zuivel.
 4. Vegetarisch: expliciet zonder vis en vlees, maar bomvol groenten en vleesvervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken & kauwen voor problemen zorgt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente