Maaltijdvoorziening Meedhuizen

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Meedhuizen

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Meedhuizen is geschikt voor alle inwoners die i.v.m ouderdom of beperking niet zelfstandig kunnen koken. In de gemeente Delfzijl kan men kiezen uit meerdere maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. Onder andere landelijk actieve bedrijven zoals Uitgekookt, of thuiszorg bedrijven die warme maaltijden voor ouderen verzorgen. Middels dit soort organisaties kan iedereen rekenen op lekkere gerechten als Macaroni in tomatensaus, ham, kaas en Rundertartaartje met jus, Sperziebonen, Gekookte aardappelen. Op deze website leest u meer over leveranciers en praktische details over subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieGroningen
GemeenteDelfzijl
Regio-code0596 (+31596)
Postcode9937
Kosten (indicatie)v.a. €5,66
Maaltijd tipVegetarische lasagna, spinazie

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
170+ maaltijden 6 maaltijden voor €32,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen mei 2024

Subsidie op maaltijden aan huis in Meedhuizen

Een bepaald voedingspatroon is noodzakelijk voor een verantwoorde levensstijl. Een voedzaam gerecht vol voedingsstoffen draagt hier zeker aan bij. Kan een bezoekje aan de winkel en het klaarmaken van de avondmaaltijd niet meer op eigen houtje als gevolg van het feit dat u een jaartje ouder wordt? En is uw inkomen beperkt? Met dat in het achterhoofd kunt u gebruik maken van handige subsidies en maaltijdregelingen. Dit houdt in: maaltijden laten bezorgen tegen een speciaal tarief, samen maaltijden nuttigen in een eetgelegenheid of hulp rondom het opwarmen en eten van de maaltijd. Hoe kan ik dit regelen? Hiervoor zijn er verscheidene wetten en regelingen (subsidie). Hierna behandelen we de belangrijkste vormen: de wet voor langdurige zorg, de WMO of thuiszorg via de zorgverzekering, en eigen mantelzorg. Misschien zijn er mogelijkheden voor bijzondere bijstand via de gemeente Delfzijl.

WMO 2024

De wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) gaat uit vanuit de gemeente Delfzijl. Speciaal voor ouderen die moeilijkheden hebben met het zelfredzaam blijven en hulp bij mantelzorg.

 • Ondersteuning bij boodschappen doen
 • Speciale voordelige bezorgmaaltijden
 • Gemeente behandelt de aanvraag

WLZ

De wet langdurige zorg is met name voor senioren die 24 uur per dag zorg in de nabijheid en/of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Denk hierbij aan: bejaarden met dementie of bejaarden met lichamelijke beperkingen. Er zijn ook maatregelen te nemen voor het avondeten (bijv. hulp bij toediening).

 • Hulp bij opwarmen gerechten
 • Toediening van eten
 • Aanvragen bij de CIZ

ZVW

Is uw situatie aan het verslechteren, en is er reeds een hoge zorgvraag? Eventueel wordt hulp bij eten en drinken vergoed vanuit de zorgverzekering. Over het algemeen wordt er hulp geboden via thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een maaltijd klaarzetten
 • Een herinnering dat u moet eten
 • Aanvragen bij zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is de zorg die vaak familie aan een naaste verlenen. Soms kan een familielid of vriend helpen met kleine boodschappen doen of samen eten. In Meedhuizen kunt u soms een beroep doen op vrijwilligers als aanvulling op de mantelzorg.

 • Zorg voor zieken, gehandicapten en hulpbehoevenden
 • Toevoeging op thuiszorg
 • Meer info op o.a. mantelzorgelijk.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Meedhuizen vergelijken

Kijkt u uit naar een warme maaltijdvoorziening in Meedhuizen? In en rondom uw woonplaats zijn er een aantal maaltijdservices en vrijwilligersorganisaties die warme maaltijden aan huis bezorgen voor ouderen en hulpbehoevenden. U kunt hierbij denken aan onder andere Boeren kippenragout en aardappelpuree met tuinkruiden en Kip op Brabantse wijze met Parijse worteltjes en aardappelpuree. U kunt kiezen voor keukens met expertise op het gebied van koelverse gerechten & diepvriesmaaltijden die u zelf kunt opwarmen, en instellingen die uw maal warm aan huis leveren.

 • Kan u goed omgaan met magnetron of oven? Dan bent u goed af met koelverse gerechten en diepvriesmaaltijden. Dit is klaar te maken als het u treft. U kunt zelf uw dag indelen.
 • Is zelfstandig eten verwarmen lastig, en is er geen thuiszorg/mantelzorger die u ondersteunt? Dan adviseren wij tafeltje dekje. Het gerecht wordt warm afgeleverd, u kunt meteen aan tafel gaan.
 • Hierna bekijkt u een lijst met de grotere landelijke aanbieders aangevuld met lokale services, wijkrestaurants en/of zorginstellingen die u mogelijk kunnen helpen met uw maaltijd-vraagstuk.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 170 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Warme gerechten
Vanaf €6,45 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met lokale bedrijven, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
TSN ThuiszorgJachtlaan 92-49934 JDDelfzijl
TSN ThuiszorgBreekweg 2e9965 TELeens
BuurtzorgFam Bronsweg 229945 PSWagenborgen
Restaurant De AanlegKoningin Wilhelminapark 239934 EHDelfzijl
Restaurant Zonnehuis BetingeStaeteStaalstraat 19933 KJDelfzijl
BuurtzorgBorgweg 369951 BGWinsum
SPAR KappenKerkstraat 589945 SHWagenborgen
TSN ThuiszorgMeeden 3E9951 HZWinsum
Keurslager KampsRegnerus Praediniusstraat 109951 CBWinsum
SPAR GijzenHoofdstraat 449951 ACWinsum
Een vermelding wijzigen of extra opties toevoegen? Stuur ons dan een mail.

Sociale buurtrestaurants en tafeltje dekje in Meedhuizen

Diverse buurthuizen in de gemeente Meedhuizen bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of exploiteren een gezellig buurtrestaurant voor ouderen. Sociale wijkrestaurants serveren uitstekende menu’s als Kipsaté, atjar, sambalboontjes en nasi, met weinig winstmarge. In het restaurant kunt u natuurlijk ook een praatje maken. Zo nu en dan is het tevens mogelijk om de maaltijden af te halen of te laten bezorgen. Op uw gemeente website www.delfzijl.nl spot u zaken als adresgegevens van de seniorenrestaurants in uw gemeente. Bekijk ook info over Diepvriesmaaltijden.

Belangrijke info

 • Provincie: Groningen
 • Gemeente: Delfzijl
 • Netnummer: 0596 (+31596)
 • Hoofdpostcode: 9937
 • Lokale wijk: Stad

Voorbeeld maaltijden

 • Stukjes rundvlees in saus
 • Macaroni met kaas
 • Reepjes kalkoenvlees in saus
 • Kibbeling met kruidendip
 • Zalm in dillesaus

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag bepalen

  Om wat voor zorg gaat het? Gaat het om kortstondige ondersteuning zoals hulp bij het opwarmen van maaltijden? Of hebben we het over zwaardere ondersteuning als wijkverpleging?

 2. Subsidie voor maaltijden aanvragen

  Weet u wat de omvang van de zorgvraag is? Zoek uit welke soorten zorg geschikt zijn. Informeer over Zorg vanuit de zorgverzekering, WLZ & WMO. Zoek ook uit wat de gemeente Delfzijl doet m.b.t. subsidie voor maaltijden aan huis (www.delfzijl.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdbezorger zoeken

  Analyseer de maaltijdservices in Meedhuizen voor ouderen en selecteer de relevantste. Analyseer punten als bezorg- en betaalmogelijkheden en het assortiment. Kijk of proefpakketten aan huis geleverd worden bij de maaltijdhulp.

 4. De maaltijden opwarmen

  Uw bestellingen kunnen thuisbezorgd worden, vaak door een lokale bezorger, op een vast moment. De maaltijd klaarmaken kan moeiteloos in uw eigen magnetron of oven. Zorg voor enkele gaatjes in de folie, zet het gerecht in uw magnetron (500 watt) en zet hem op ongeveer 5 – 7 minuten. Eet smakelijk!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoeveel soorten gerechten bieden ze aan?

Feitelijk zijn er 3 keuzes: vriesvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) en koelvers. Koelvers biedt 100% verse ingrediënten, hoewel de houdbaarheid weer vrij beperkt is. Een diepvriesmaaltijd kan je wel een half jaar bewaren, maar beperkt vers en vaak wat saaier qua smaak. Tafeltje dekje komt van pas in situaties waarbij een magnetronmaaltijd verwarmen onmogelijk is.

Wat kosten maaltijden voor ouderen aan huis?

De prijs die u betaalt hangt af van het soort gerecht. Diepvriesmaaltijden zijn er al voor €5,20. Verse koelverse maaltijden bieden sommige aanbieders aan voor €6,40. Een speciale warme maaltijd aan huis voor ouderen in Meedhuizen kan u al bestellen vanaf €8,50. Gewoonlijk betaalt u geen extra bezorgkosten.

Hoe werkt het bestellen van de maaltijden voor mijn ouders?

Wilt u een vaste maaltijdhulp voor (een van uw) ouders? Zo’n maaltijdservice kan uitkomst bieden. Bestel veilig en snel het proefpakket. Vul daarvoor het aanvraagformulier in. Zo’n maaltijdservice zal telefonisch uw vader en/of moeder benaderen voor verdere informatie. Er wordt een bezorgafspraak gemaakt, en de regionale bezorger brengt het eten bij hen thuis en geeft verdere uitleg.

Herstellende van een operatie (kortdurige service)?

Bent u bijna weer thuis uit het ziekenhuis, en wenst u voor een paar weken een maaltijdleverancier? U kunt ook tijdelijk kant-en-klaar maaltijden thuis laten bezorgen. U selecteert wekelijks persoonlijk uw maaltijden (telefonisch, met de bestellijst & online). Altijd geheel vrijblijvend (zonder minimale afname).


Dieetmaaltijden voor senioren aan huis in mei 2024

Eten aan huis bezorgen in Meedhuizen kent vele pluspunten. Voor cliënten die zichzelf kunnen redden levert dit meer vrijheid en structuur. Voor bejaarden die niet meer naar de winkel kunnen is het haast een “must”. Hier hebben we het over gezonde maaltijden aan huis die zorgen dat bejaarden genoeg vitaminen tot zich nemen. Vooral de dagverse maaltijden met goede verhoudingen verse groenten. Daarbij zijn de diepvriesmaaltijden en koelverse gerechten enorm verbeterd. Vol met groenten, noodzakelijke mineralen (B12) en vrij van kleur- smaak en geurstoffen. Het bereiden van deze ambachtelijke maaltijden is een fluitje van een cent middels de magnetron, waar en wanneer u dat wil. Kant en klaar maaltijden Meedhuizen: “bezorgen houdt in: veel voordelen in postcodegebied 9937”. Bezoek de pagina: Koelverse maaltijden.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten willen graag service verlenen op uw diëten en allergieën. lactosevrij, zoutarm, glutenvrij, natriumarm of vegetarisch, vloeibaar, koolhydraatarm, eiwitrijk: de maaltijdservice is er voor iedereen.

 1. Zoutarm: diners met minder dan 0,3 gram zout per 100 gram.
 2. Glutenvrij: is aan te raden bij situaties als een glutenvrij dieet (coeliakie).
 3. Lactosevrij: voor maaltijden zonder melkproducten / zuivel.
 4. Vegetarisch: expliciet zonder vis en vlees, maar bomvol groenten en vleesvervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen en slikken een probleem geeft.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!