Maaltijdvoorziening Godlinze

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Godlinze

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Godlinze is bedoeld voor alle bewoners die mede door ouderdom of een handicap niet in de keuken kunnen staan. In de gemeente Delfzijl is er de keuze uit veel maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. Denk dan aan landelijke maaltijdservices als Apetito, of gespecialiseerde maaltijdbezorgers die warme maaltijden voor ouderen faciliteren. Met behulp van zulk soort aanbieders zit er niemand zonder ambachtelijke recepten zoals Rundersaucijsje met vleesjus, aardappelpuree, rode bieten en Vegetarische groentestoof met pompoen met parelcouscous met tomaat en olijven. Hieronder doorzoekt u aanbieders en praktische informatie aangaande subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieGroningen
GemeenteDelfzijl
Regio-code0596 (+31596)
Postcode9908
Kosten (indicatie)v.a. €5,52
Smaakvolle maaltijdChampignonsoep met rundvlees

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €29,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen maart 2023

Subsidieregeling maaltijden aan huis in Godlinze

Een uitgekiend eetpatroon is essentieel voor een verantwoorde levensstijl. Een gezond recept vol groenten moet dan ook het streven zijn. Gaat een supermarkt bezoeken en gerechten klaarmaken niet 100% veilig meer gezien uw leeftijd en/of handicap? En moet u met weinig rondkomen? In dat geval onderscheiden we handige subsidies / maaltijd regelingen. Denk dan aan: korting op maaltijden aan huis, goedkoop aanschuiven bij een lokaal restaurant, of thuiszorg. Hoe gaat dit precies in z’n werk? U kunt zich beroepen op een aantal subsidievormen en zorgwetten. Hieronder benaderen we deze zorgwetten; Wmo-ondersteuning, Wijkverpleging vanuit de Zvw en Zorg vanuit de Wet langdurige zorg, en mantelzorg. In sommige gevallen is er ook ruimte voor bijzondere bijstand binnen de gemeente Delfzijl.

WMO 2023

De WMO 2015 (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt ten uitvoer gebracht door de gemeente Delfzijl. Bedoeld voor ouderen die problemen ondervinden bij het zelfstandig thuis wonen en hulp bij mantelzorg.

 • Een boodschappen-buddy
 • Leveren van magnetronmaaltijden
 • Meer info via uw gemeente

WLZ

Deze wet langdurige zorg is bedoeld voor bejaarden die continu speciale zorg of controle behoeven (centrum indicatiestelling zorg). Denk aan dementerende ouderen of inwoners met lichamelijke beperkingen. Ook relevant bij een hulpvraag rondom eten en drinken (bijv. toezicht bij eten).

 • Hulp bij klaarmaken maaltijd
 • Iemand die het eten toedient
 • Meer info via CIZ

ZVW

Verandert uw gezondheid in negatieve zin, en ontvangt u al veel zorg? Af en toe wordt hulp bij eten en drinken georganiseerd door de zorgverzekering. Dikwijls gaat dat aan de hand van thuiszorg (wijkverpleging).

 • Helpen maaltijden opwarmen
 • Samen eten
 • Aanvragen via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is de zorg die vaak familie aan een naaste verlenen. Dikwijls kan een partner helpen met een supermarkt bezoeken of een maaltijd opwarmen. In Godlinze staan ook vrijwilligers klaar die mogelijk kunnen helpen.

 • Structurele hulp van familie of een bekende
 • Individuele zorg
 • Voor meer info zie ook RAZ.nl.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Godlinze vergelijken

In contact komen met een warme maaltijdvoorziening in Godlinze? In deze streek zien we vele organisaties en instanties die warme maaltijden thuisbezorgen voor ouderen en hulpbehoevenden. U kunt dan denken aan maaltijden zoals Kip-groenteschotel of Erwtensoep met rookworst. Er zijn maaltijdservices met een ruim aanbod vriesverse gerechten of koelverse maaltijden die u zelf in de magnetron kunt doen, en maaltijdservices die de maaltijd al opgewarmd leveren.

 • Kunt u zelf een magnetron bedienen? Ontdek dan het gemak van diepvriesgerechten & koelverse maaltijden. U gebruikt kort de magnetron zodra u het schikt. Zo houdt u maximale vrijheid.
 • Is dit erg lastig voor u, en is er niet iemand die voor u klaar staat? Probeer dan eens tafeltje dekje. Het gerecht wordt warm bezorgd, smullen maar!
 • Onderstaand vindt u een lijst met landelijke aanbieders aangevuld met lokale maaltijdbezorgers, zorginstellingen en/of buurtrestaurants die u mogelijk kunnen helpen met uw maaltijd-vraagstuk.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Schema met plaatselijke leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Gezondheidscentrum OverdiepStadshaven 239902 DAAppingedam
BuurtzorgFam Bronsweg 229945 PSWagenborgen
HSS HulpverleningStationslaan 109919 ABLoppersum
Keurslager de JongOverdiep 129902 BXAppingedam
Catering De VestingBolwerk 69901 GBAppingedam
Restaurant Zonnehuis BetingeStaeteStaalstraat 19933 KJDelfzijl
Restaurant Zonnehuis WiemersheerdDe Schepperij 29919 HJLoppersum
TSN ThuiszorgJachtlaan 92-49934 JDDelfzijl
Restaurant De AanlegKoningin Wilhelminapark 239934 EHDelfzijl
SWDWaddenweg 49933 KHDelfzijl
Bedrijf toevoegen of een vermelding aanpassen? Maak dan een melding bij onze klantenservice.

Eten in een buurtrestaurant en tafeltje dekje in Godlinze

Verscheidene bejaardentehuizen rondom Godlinze bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en hebben een sociaal buurtrestaurant voor senioren. Lokale wijkrestaurants verstrekken uitstekende maaltijden zoals Kalkoen in pomodorisaus, sperziebonen en gekookte aardappelen, met weinig winstmarge. Bij dit ontmoetingspunt is er ook ruimte voor ontmoeting. Bij sommige restaurants bieden ze ook de optie de maaltijden te laten bezorgen. Via www.delfzijl.nl vindt u praktische info over de seniorenrestaurants in uw gemeente. Mogelijk interessant: Mealhero.

Gegevens

 • Provincie: Groningen
 • Gemeente: Delfzijl
 • (Regio) nummer: 0596 (+31596)
 • Centrale postcode: 9908
 • Wijk: Stad

Maaltijd suggesties

 • Erwtensoep met rookworst
 • Gekruide speklap
 • Koolvisfilet in mosterdsaus
 • Gekarameliseerde witlof
 • Wokgroenten teriyaki

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Specificeer zorgvraag

  Wat heeft u precies nodig? Kiest men voor tijdelijke ondersteuning zoals koken of opwarmen van gerechten? Of gaat het om ingrijpendere ondersteuning als thuiszorg?

 2. Subsidie voor maaltijden aanvragen

  Weet u precies wat de zorgvraag is? Check de verschillende soorten zorg die mogelijk zijn. Zoek naar Zorg vanuit de zorgverzekering, WLZ en WMO. Achterhaal ook wat uw gemeente Delfzijl faciliteert ten aanzien van subsidies voor maaltijden aan huis (www.delfzijl.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een leverancier uitkiezen

  Beoordeel de maaltijdservices in Godlinze voor ouderen en maak een keuze. Analyseer punten als de beste- en betaalmogelijkheden en eventuele diëten. Bekijk of een proefpakket bestellen wordt aangeboden bij de maaltijdhulp.

 4. Het opwarmen van de maaltijd

  De gerechten kunt u thuis verwachten, tegenwoordig door een lokale bezorger, op een vast moment. De bereiding van het gerecht is gemakkelijk in uw eigen magnetron of oven. Maak wat gaatjes in de folie, draai uw magnetron op 500 watt en zet hem op tussen de 6 en 8 minuten. Bon appetit!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe groot is het assortiment?

In de basis zijn er 3 smaken: vriesvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) of koelvers. De meerwaarde van koelvers is de meest verse maaltijden, aan de andere kant is de maaltijd maar kort houdbaar. Vriesvers kan je maandenlang bewaren, echter verminderd fris en minder aangenaam van smaak. Tafeltje dekje is praktisch wanneer een bezorgmaaltijd zelf opwarmen lastig is.

Hoe verhouden zich de prijzen voor maaltijden voor ouderen?

De prijs die u betaalt hangt af van de persoonlijke eet-voorkeuren. Diepvriesmaaltijden zijn verkrijgbaar vanaf €3,90. Voedzame koelverse maaltijden kan u al bestellen vanaf €6,00. Een speciale warme maaltijd aan huis voor ouderen in Godlinze vindt u al vanaf €7,60. Normaal wordt het dan ook gratis thuisbezorgd.

Hoe kan een bestelling worden doorgegeven voor mijn ouders?

Hebt u behoefte aan een maaltijdhulp voor uw (beide) ouders? Zo’n maaltijdservice kan uitkomst bieden. Voor een test bestelt men proef bestellingen (pakketten). U kunt deze snel en eenvoudig online aanvragen. De maaltijdservice zal via de telefoon uw vader en/of moeder contacteren om de aanvraag te bespreken. Hierop volgt het plannen van een eerste bezorgmoment, de vaste bezorger bezorgt de maaltijden thuis en neemt de laatste zaken door.

Ik wil een paar weken maaltijden ontvangen na een operatie, kan dat?

Komt u (binnenkort) thuis uit het ziekenhuis, en wenst u gedurende een paar weken/maanden opwarmmaaltijden aan huis ontvangen? U kunt voor een kortstondige periode kant-en-klaar maaltijden laten bezorgen. U bepaald wekelijks persoonlijk uw maaltijden (met de bestellijst, online & telefonisch). Altijd geheel vrijblijvend (geen afname verplichting).


Dieetmaaltijden voor ouderen aan huis in maart 2023

Eten aan huis bezorgen in Godlinze is een service waar velen gebruik van maken. Voor ouderen die zelf de boodschappen doen en koken faciliteert dit meer rust en autonomie. Voor inwoners die geen boodschappen kunnen doen en niet zelf kunnen koken is het soms de enige oplossing. Het gaat om gezonde maaltijden aan huis die geven dat mensen voldoende vitaminen en mineralen binnen krijgen. Populair zijn met name deze dagverse maaltijden met hoge kwaliteit groenten. Daarbij zijn de koelverse en diepvriesmaaltijden met sprongen vooruit gegaan. Vaak met 250 gram + groente, belangrijke vitaminen (B12) en weinig conserveringsmiddelen. Het bereiden van deze complete maaltijden doet u snel via magnetron of oven, waar en wanneer u dat wil. Kant en klaar maaltijden Godlinze: “bezorgen levert veel gemak in postcodegebied 9908”. Mogelijk interessant: Uitgekookt.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten passen hun assortimenten aan op uw diëten en allergieën. glutenvrij, natriumarm, zoutarm, lactosevrij of misschien vloeibaar, eiwitrijk, vegetarisch, veganistisch: iedereen kan er terecht.

 1. Zoutarm: specialiteiten met maximaal < 0,3 gram zout (of 0,12 gram natrium) per 100 gram eten.
 2. Glutenvrij: is aan te raden bij situaties als glutensensitiviteit (coeliakie).
 3. Lactosevrij: eten waarbij geen gebruik van melkproducten is gemaakt.
 4. Vegetarisch: zonder toevoegingen van vlees & vis, maar met vleesvervangers vol ijzer, B12 en zink.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken en/of kauwen een probleem vormt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!