Maaltijdvoorziening Losdorp

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Losdorp

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Losdorp is geschikt voor alle bewoners die mede door leeftijd of een andere oorzaak niet zelf kunnen koken. Binnen de gemeente Delfzijl kan men kiezen uit velerlei maaltijdvoorzieningen voor ouderen. Denk dan aan landelijke bezorgservices zoals Vers aan Tafel, of regionale instanties die warme maaltijden voor ouderen thuisbezorgen. Door gebruik te maken van dit soort oplossingen heeft iedereen toegang tot complete menu’s zoals Varkensfilet met vleesjus, gekookte aardappelen, bloemkool en/of Braadworst in barbecuesaus. Via onze service doorzoekt men maaltijdservices en nuttige voorlichting over subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieGroningen
GemeenteDelfzijl
Regio-code0596 (+31596)
Postcode9907
Kosten (indicatie)v.a. €5,51
Voorbeeld maaltijdRode kool met gehakt schotel

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €29,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen maart 2023

Subsidie voor maaltijden aan huis in Losdorp

Een juist voedingspatroon is noodzakelijk voor een verantwoorde levensstijl. Een gezond diner bomvol vitaminen mag men niet overslaan. Gaat boodschappen kopen en uw potje klaarmaken niet langer zelfstandig als gevolg van problemen met de gezondheid? En heeft u laag inkomen? In die situatie onderscheiden we verschillende subsidies en maaltijdregelingen. Dit houdt in: voordelig maaltijden thuis laten bezorgen, samen maaltijden nuttigen in een eetgelegenheid of thuiszorg. Hoe werkt dit? Hiervoor zijn er speciale (lokale) regelingen en subsidies. In het volgende schema verwerken we de meest toegepaste wetten: thuiszorg/wijkverpleging via zorgverzekeraar, de WMO of de WLZ, en de mantelzorg. Wellicht zijn er mogelijkheden voor bijzondere bijstand bij de gemeente Delfzijl.

WMO 2023

De WMO 2015 (wet maatschappelijke ondersteuning) gaat uit vanuit de gemeente Delfzijl. Uniek voor bewoners die hulp nodig hebben bij het zelfstandig thuiswonen en ter ondersteuning van mantelzorg.

 • Boodschappenhulp
 • Opwarmmaaltijden voordelig laten bezorgen
 • Informatie opvragen via gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is ontwikkeld voor bejaarden die de hele dag intensieve zorg en/of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Onder andere dementerende ouderen of ouderen met lichamelijke handicaps. Deze wet is er ook voor hulp bij het avondeten (bijv. toezicht bij eten).

 • Hulp bij opwarmen magnetronmaaltijd
 • Het eten in de mond stoppen
 • Aanvragen via CIZ

ZVW

Verslechtert uw gezondheid, en wordt er al veel zorg aan u verleend? Misschien wordt hulp bij eten en drinken betaald door de zorgverzekering. Meestal gebeurt dit in de vorm van thuiszorg (wijkverpleging).

 • Opwarmen van kant-en-klaar maaltijden
 • hulp bij toediening
 • Aanvragen via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is langdurige en onbetaalde zorg richting familie of bekenden. In sommige situaties kan iemand uit de sociale omgeving helpen met naar de supermarkt gaan of een maaltijd opwarmen. In Losdorp kan u ook een beroep doen op vrijwilligers die mantelzorgers kunnen ontlasten.

 • Structurele hulp van familie of een bekende
 • Persoonlijke zorg
 • Bezoek ook eens Mezzo.nl.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Losdorp vergelijken

Wilt u ook gebruik maken van een warme maaltijdvoorziening in Losdorp? In uw omgeving zijn er verschillende services en zorghuizen die warme maaltijden aan huis bezorgen bij ouderen en mensen met een beperking. Bijvoorbeeld Pompoensoep en Varkensfilet in jus. Wij onderscheiden organisaties met expertise op het gebied van koelverse gerechten of vriesverse maaltijden die in oven of magnetron verwarmd kunnen worden, en leveranciers die het eten opgewarmd brengen.

 • Kunt u zelf een magnetron bedienen? Dan bent u goed af met koelverse gerechten & diepvriesmaaltijden. Dit is op te warmen op ieder gewenst moment. U bepaalt zelf wanneer u eet!
 • Lukt het eten opwarmen niet, en is er geen mantelzorger die hierin uitkomst kan bieden? Tafeltje dekje is dan mogelijk de oplossing. Uw avondmaal wordt warm bezorgd, u hoeft niets te doen.
 • Onderstaand tonen wij een overzicht met bekende landelijke organisaties aangevuld met lokale leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen die u hiermee mogelijk verder kunnen helpen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Schema met plaatselijke leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Gezondheidscentrum OverdiepStadshaven 239902 DAAppingedam
BuurtzorgFam Bronsweg 229945 PSWagenborgen
HSS HulpverleningStationslaan 109919 ABLoppersum
Keurslager de JongOverdiep 129902 BXAppingedam
Catering De VestingBolwerk 69901 GBAppingedam
Restaurant Zonnehuis BetingeStaeteStaalstraat 19933 KJDelfzijl
Restaurant Zonnehuis WiemersheerdDe Schepperij 29919 HJLoppersum
TSN ThuiszorgJachtlaan 92-49934 JDDelfzijl
Restaurant De AanlegKoningin Wilhelminapark 239934 EHDelfzijl
SWDWaddenweg 49933 KHDelfzijl
Een vermelding wijzigen of extra opties toevoegen? Informeer dan bij onze medewerkers.

Wijkrestaurants voor ouderen en tafeltje dekje in Losdorp

Een aantal zorginstellingen in de streek Losdorp bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en exploiteren een speciaal buurtrestaurant voor ouderen. Dit soort wijkrestaurants faciliteren gezonde menu’s zoals Varkensstooflap met jus, snijbonen en gekookte aardappelen, tegen een aantrekkelijke prijs. Op deze plek is genoeg plek voor sociale ontmoetingen. In sommige seniorenrestaurants bieden ze ook de optie de maaltijden thuis te laten bezorgen. Op de URL www.delfzijl.nl leest u zaken als adresgegevens van de seniorenrestaurants die beschikbaar zijn. Bekijk ook info over Uitgekookt.

Feiten

 • Provincie: Groningen
 • Gemeente: Delfzijl
 • Regionummer: 0596 (+31596)
 • Hoofdpostcode: 9907
 • Populaire wijk: Stad

Potentiële maaltijden

 • Kibbeling met kruidendip
 • Gewokte spinazie
 • Gepaneerde kalkoenschnitzel
 • Pittige sperzieboontjes
 • Wokgroenten teriyaki

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Inventarisatie zorgvraag

  Waar heeft men behoefte aan? Gaat het om tijdelijke ondersteuning zoals een maaltijd opwarmen? Of hebben we het over meer intensieve ondersteuning als hulp bij toedienen?

 2. Een subsidie regelen

  Weet u precies wat de zorgvraag is? Check welke vormen van zorg beschikbaar zijn. Vergelijk WMO, WLZ en zorg vanuit de zorgverzekering. Zoek ook uit wat uw gemeente Delfzijl te bieden heeft betreffende subsidies voor maaltijden aan huis (www.delfzijl.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een aanbieder kiezen

  Beoordeel de maaltijdservices in Losdorp voor ouderen en start met bestellen. Let vooral op de mogelijke bestelwijzes en bezorgdagen en hoe groot het aanbod is. Vraag of een proefpakket bestellen wordt aangeboden bij de maaltijdhulp.

 4. De bezorgmaaltijd opwarmen

  De bestellingen zullen thuis gebracht worden, steeds vaker door een lokale bezorger, op een vast moment. Het opwarmen van de bezorgmaaltijd gaat zonder slag of stoot in de magnetron, oven of in de pan. Maak met een vork een paar gaatjes in de folie, zet het gerecht in uw magnetron (500 watt) en kies voor een opwarmtijd van een kleine 7 minuten. Start met genieten!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is het totale aanbod?

U heeft eigenlijk drie opties: tafeltje dekje (warme maaltijden), koelvers & vriesvers. Koelvers biedt de meest verse maaltijden, de keerzijde is dat het maximaal een week houdbaar is. Vriesvers is langer houdbaar, maar beperkt vers en vaak zouter. Tafeltje dekje is handig wanneer eten opwarmen in de magnetron niet lukt.

Wat zijn de tarieven voor maaltijden voor ouderen?

Dit hangt sterk af van het soort eten. Diepvriesmaaltijden koopt u voor circa €4,60. Gezonde koelverse maaltijden kan u al bestellen vanaf €5,90. Zo’n speciale warme maaltijd aan huis voor ouderen in Losdorp vindt u al vanaf €8,80. Doorgaans is dit inclusief bezorgkosten.

Kan ik op meerdere manieren bestellen voor mijn ouders?

Bent u geïnteresseerd in een maaltijdhulp voor uw ouders? De maaltijdservice zorgt voor meer vrijheid. Koop daarom snel proef bestellingen (pakketten). Vul het formulier in. Zo’n maaltijdservice zal via de telefoon uw vader en/of moeder contacteren en zal de service nader toelichten. Daarbij plannen ze een eerste bezorging in, en de regionale bezorger bezorgt alles netjes tot in de keuken en geeft antwoord op vragen.

Ik wil een paar weken maaltijden ontvangen na een operatie, kan dat?

Bent u bijna weer thuis uit het ziekenhuis, en wenst u tijdelijk seniorenmaaltijden thuis krijgen? U kunt ook tijdelijk kant-en-klaar maaltijden aan huis krijgen. Men kiest altijd persoonlijk uw maaltijden (telefonisch, met de bestellijst of online). U bent dus volledig flexibel (geen minimale afname).


Dieetmaaltijden aan huis in maart 2023

Eten aan huis bezorgen in Losdorp is ontzettend handig. Voor bejaarden die het huishouden nog prima managen levert dit extra tijd en routine. Voor cliënten die daar meer problemen mee ondervinden is het haast onvermijdbaar. Dit betreft gezonde maaltijden aan huis die ervoor zorgen dat bejaarden fit en vitaal blijven. Populair zijn met name de dagverse maaltijden met goede verhoudingen verse groenten. Daarnaast zijn ook koelverse en diepvriesmaaltijden sterk in kwaliteit verbeterd. Vaak met 250 gram + groente, noodzakelijke mineralen (B12) en weinig conserveringsmiddelen. Het opwarmen van deze voedzame maaltijden doet u snel via magnetron of oven, op een zelfgekozen moment. Kant en klaar maaltijden Losdorp: “bezorgen houdt in: veel autonomie in postcodegebied 9907”. Bezoek de pagina: Apetito.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten willen graag service verlenen op uw diëten en allergieën. gemalen, glutenvrij, natriumarm, lactosevrij of koolhydraatarm, eiwitrijk, vegetarisch, vloeibaar: er kan meer dan u denkt.

 1. Zoutarm: gerechten met niet meer dan 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: kan gegeten worden door mensen met een glutenvrij dieet (coeliakie).
 3. Lactosevrij: gerechten zonder melk of melkproducten.
 4. Vegetarisch: zonder vis, vlees, maar met de lekkerste vleesvervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen en slikken lastige situaties veroorzaakt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!