Maaltijdvoorziening Spijk

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Spijk

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Spijk is geschikt voor alle bewoners die mede door ouderdom of beperking tijdelijk of permanent geen maaltijd kunnen bereiden. In de gemeente Delfzijl onderscheiden we verschillende maaltijdvoorzieningen voor ouderen. Dit zijn landelijk opererende diensten als Uitgekookt, of gespecialiseerde vrijwilligersinstellingen die warme maaltijden voor ouderen afleveren. D.m.v. deze betrouwbare instellingen kan men zeker zijn van ambachtelijke gerechten zoals Champignon omelet of Spareribs, aardappelpuree met persillade, andijvie à la crème. Via maaltijdvoorzieningen.nl bekijkt u organisaties en waardevolle voorlichting over subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieGroningen
GemeenteDelfzijl
Regio-code0596 (+31596)
Postcode9909
Kosten (indicatie)v.a. €5,53
Maaltijd ideeHamburger, ui en champignons

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €29,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen maart 2023

Subsidie maaltijden aan huis in Spijk

Een goed voedingspatroon is onmisbaar voor de gezondheid. Een gezond gerecht met genoeg vitaminen moet dan ook het streven zijn. Lukt het boodschappen inkopen en lekker kokkerellen niet langer zelfstandig wegens fysieke ongemakken? En heeft u laag inkomen? Als antwoord daarop onderscheiden we bruikbare subsidies / maaltijd regelingen. Samengevat: een vaste korting op maaltijden aan huis, samen maaltijden nuttigen in een eetgelegenheid of hulp via zorghuizen. Hoe werkt dit? U kunt een beroep doen op een aantal zorgwetten en maaltijdsubsidies. Hieronder bespreken we een aantal van deze wetten: WMO-ondersteuning, wijkverpleging uit de Zvw en de WMO, als ook mantelzorg. Misschien kan u ook aanspraak maken op bijzondere bijstand binnen de gemeente Delfzijl.

WMO 2023

De WMO 2015 (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt geregeld door de gemeente Delfzijl. Ontwikkeld voor inwoners die moeite hebben met het op eigen benen thuis wonen en als assistentie bij mantelzorg.

 • Iemand die naar de supermarkt gaat
 • Leveren van magnetronmaaltijden
 • Aanvraag via gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is met name voor bewoners die continu extra zorg en/of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Denk aan dementerende senioren en bewoners met een handicap. Er zijn ook maatregelen te nemen voor eten en drinken (bijv. hulp bij toediening).

 • Hulp bij opwarmen gerechten
 • Nuttigen van de maaltijd
 • Meer info via CIZ

ZVW

Verandert uw gezondheid in negatieve zin, en maakt u al veelvuldig gebruik van zorg? Soms wordt hulp bij eten en drinken gedekt door de zorgverzekering. Dikwijls wordt er hulp geboden via thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een seniorenmaaltijd opwarmen
 • Een herinnering dat u moet eten
 • Zorgverzekeraar behandelt de aanvraag

Mantelzorg

Mantelzorg is langdurige en intensieve zorg voor een hulpbehoevende. Dikwijls kan familie helpen met een bezoekje aan de winkel brengen of een maaltijd opwarmen. In Spijk zien we ook vrijwilligers die hier een rol in kunnen spelen.

 • Hulp van iemand uit de omgeving
 • Kan thuiszorg ontlasten
 • Raadpleeg ook eens RAZ.nl.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Spijk vergelijken

In contact komen met een warme maaltijdvoorziening in Spijk? In deze gemeente zijn er verschillende tafeltje dekjes en thuiszorgorganisaties die warme maaltijden thuisbezorgen bij ouderen en hulpbehoevenden. U kunt hierbij denken aan onder andere Gestoofde lamsschouder of Biogarde. U kunt kiezen voor services die gericht zijn op diepvriesgerechten of koelverse maaltijden die even de magnetron of oven in kunnen, en instellingen die het eten opgewarmd brengen.

 • Geen moeite met een magnetron of oven? Dan adviseren wij koelverse gerechten & vriesverse maaltijden. Dit is klaar te maken wanneer u dat schikt. U kunt zelf uw dag indelen.
 • Is zelfstandig eten verwarmen lastig, en is er niet iemand die hiermee kan helpen? Denk dan een na over tafeltje dekje. Uw diner wordt opgewarmd geleverd, u kunt meteen aan tafel gaan.
 • Hierna vindt u een lijst met landelijke aanbieders aangevuld met lokale leveranciers, zorginstellingen en/of wijkrestaurants waar u meer informatie kunt krijgen en mogeijk een proefmaaltijd kunt bestellen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Schema met lokale bedrijven, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Gezondheidscentrum OverdiepStadshaven 239902 DAAppingedam
BuurtzorgFam Bronsweg 229945 PSWagenborgen
HSS HulpverleningStationslaan 109919 ABLoppersum
Keurslager de JongOverdiep 129902 BXAppingedam
Catering De VestingBolwerk 69901 GBAppingedam
Restaurant Zonnehuis BetingeStaeteStaalstraat 19933 KJDelfzijl
Restaurant Zonnehuis WiemersheerdDe Schepperij 29919 HJLoppersum
TSN ThuiszorgJachtlaan 92-49934 JDDelfzijl
Restaurant De AanlegKoningin Wilhelminapark 239934 EHDelfzijl
SWDWaddenweg 49933 KHDelfzijl
Kent u zelf nog nieuwe bedrijven of info laten aanpassen? Neem dan contact op via email.

Senioren eetpunten en tafeltje dekje in Spijk

Diverse zorgcentra in de omgeving van Spijk bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en exploiteren een sociaal buurtrestaurant voor senioren. Regionale wijkrestaurants serveren smaakvolle maaltijden zoals Speklapje met vleesjus, gekookte aardappelen, gemengde groenten, met weinig winstmarge. Daar is genoeg plek voor sociale ontmoetingen. Soms bestaat er de mogelijkheid om de maaltijden te laten bezorgen. Op www.delfzijl.nl bekijkt u aanvullende info over de seniorenrestaurants in uw omgeving. Ga door naar: Maaltijdservice.nl.

Feiten

 • Provincie: Groningen
 • Gemeente: Delfzijl
 • (Net) nummer: 0596 (+31596)
 • Hoofdpostcode: 9909
 • Veel gezochte wijk: Stad

Maaltijd suggesties

 • Omelet in champignonsaus
 • Zuurkoolstamppot
 • Jonge kabeljauw in roomsaus
 • Macaroni-gehakt schotel
 • Wokgroenten teriyaki

Plaatsen in de omgeving


Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Specificeer zorgvraag

  Wat is het precieze probleem? Gaat u voor lichte zorg zoals boodschappenhulp, koken of opwarmen? Of is er behoefte aan meer grondige ondersteuning als het toedienen van eten?

 2. Een aanvraag voor subsidie doen

  Weet u precies wat de zorgvraag is? Bekijk de verschillende soorten zorg die mogelijk zijn. Bekijk WLZ, zorg vanuit de zorgverzekering of WMO. Lees u ook in over wat uw gemeente Delfzijl faciliteert wat betreft subsidies voor maaltijden aan huis (www.delfzijl.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een aanbieder zoeken

  Beoordeel de maaltijdservices in Spijk voor ouderen en bepaal uw voorkeur. Let vooral op de beste- en betaalmogelijkheden en de variatie in gerechten. Probeer of een proefpakket bestellen wordt aangeboden bij de maaltijdhulp.

 4. Het opwarmen van uw eten

  Uw gerechten kunnen thuisbezorgd worden, altijd door dezelfde chauffeur, op een vast moment in de week. Het verwarmen van de thuismaaltijd kan simpelweg in de magnetron, oven of in de pan. Maak wat gaatjes in de folie, kies voor een stand tussen de 500-600 watt en stel de tijd in op zo’n 8 minuten. Eet smakelijk!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke verschillende gerechten zijn er?

In grote lijnen zijn er 3 keuzes: tafeltje dekje (warme maaltijden), vriesvers en koelvers. Het grote koelvers voordeel: super verse leveringen, aan de andere kant is de maaltijd maar kort houdbaar. Vriesvers is langer houdbaar, maar verminderd vers en vaak zouter. Tafeltje dekje is praktisch voor senioren waarbij zelf opwarmen niet lukt.

Hoe duur zijn maaltijden voor ouderen?

Het tarief wordt vooral gevormd door het soort gerecht. Vriesverse maaltijden zijn verkrijgbaar vanaf €4,00. Koelverse gerechten bestelt u vanaf €7,30. Zo’n speciale warme maaltijd aan huis voor ouderen in Spijk kunt u al aanvragen voor €7,30. Gewoonlijk is dit inclusief bezorgkosten.

Hoe werkt het bestellen van de maaltijden voor mijn ouders?

Betreft uw vraag een maaltijdhulp voor (een van uw) ouders? De senioren-maaltijdservice kan uw ouders ontzorgen. De dienst zelf proberen kan met proef bestellingen (pakketten). Vul de gegevens van uw ouders in. Uw maaltijdservice legt daarna contact met uw vader en/of moeder om kennis te maken. Er wordt een bezorgafspraak gemaakt, en de persoonlijke bezorger brengt het eten bij hen thuis en geeft antwoord op vragen.

Maaltijden voor thuis na een operatie (revalidatie)?

Komt u straks terug uit het ziekenhuis, en wilt u voor 1 of 2 weken een bezorgdienst voor eten? U kunt voor een korte periode kant-en-klaar maaltijden aan huis bezorgd krijgen. U selecteert wekelijks de menu’s die u lekker lijken (met de bestellijst, online of telefonisch). Altijd geheel vrijblijvend (geen afname verplichting).


Dieetmaaltijden laten thuisbezorgen in maart 2023

Eten aan huis bezorgen in Spijk is ontzettend handig. Voor senioren die het huishouden nog prima managen geeft dat meer vrijheid en structuur. Voor bejaarden die niet meer op eigen benen staan is het vrijwel onmisbaar. Dit betreft gezonde maaltijden aan huis die zorgen dat bejaarden niet ondervoed raken. Steeds populairder zijn de dagverse maaltijden met hoge kwaliteit groenten. Verder zijn ook de diepvries + koelverse menu’s enorm verbeterd. Bomvol verse groenten, mineralen (B12) en weinig conserveringsmiddelen. Het klaarmaken van deze ambachtelijke maaltijden doet u snel via magnetron of oven, wanneer u maar wilt. Kant en klaar maaltijden Spijk: “bezorgen faciliteert veel vrijheid in postcodegebied 9909”. Klik verder naar Mealhero.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten denken graag mee met uw dieet, allergie of voorkeuren. gemalen, glutenvrij, lactosevrij, zoutarm en ook eiwitrijk, vegetarisch, koolhydraatarm, vloeibaar: er kan meer dan u denkt.

 1. Zoutarm: eten met zo’n 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: ideaal in het geval van een gluten- of tarwevrij dieet (coeliakie).
 3. Lactosevrij: voor maaltijden zonder melkproducten / zuivel.
 4. Vegetarisch: vis en vlees zijn uitgesloten, maar vol groenten, peulvruchten en noten.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen & slikken lastig is geworden.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!