Maaltijdvoorziening Termunterzijl

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Termunterzijl

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Termunterzijl is aantrekkelijk voor alle mensen die mede door leeftijd of ernstige beperkingen niet meer zelf een avondmaal klaar kunnen maken. In de gemeente Delfzijl zijn er professionele maaltijdvoorzieningen voor ouderen. Het gaat om de bekende landelijke leveranciers als Uitgekookt, of thuiszorg vrijwilligersorganisaties die warme maaltijden voor ouderen thuisbezorgen. Door middel van deze betrouwbare aanbieders is iedereen verzekerd van verse diners zoals Kippenbout à la bonne femme en/of Kipstoofpotje, champignonsaus, appelcompôte, patat. Onderstaand leest u meer over eetpunten en bruikbare voorlichting ten aanzien van subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieGroningen
GemeenteDelfzijl
Regio-code0596 (+31596)
Postcode9948
Kosten (indicatie)v.a. €5,74
Maaltijd ideeKip tikka massala, basmatirijst

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €29,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen maart 2023

Subsidie voor maaltijden aan huis in Termunterzijl

Een gebalanceerd eetpatroon is cruciaal voor voldoende energie en levenslust. Een voedzame maaltijd met genoeg mineralen moet dan ook het streven zijn. Lukt boodschappen doen en lekker kokkerellen niet eigenhandig ter wille van het feit dat u een jaartje ouder wordt? En is uw inkomen beperkt? Met dat in het achterhoofd onderscheiden we prima maaltijdregelingen / subsidies. Dit houdt in: maaltijden laten bezorgen tegen een speciaal tarief, aanschuiven in een buurtrestaurant, of via de zorginstelling geleverd. Hoe werkt dit? U kunt een beroep doen op velerlei wetten en regelingen (subsidie). Hierna verwerken we deze vormen van zorg: Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), de Wet langdurige zorg (Wlz) of Thuiszorg (Wijkverpleging), als ook mantelzorg. Mogelijk is er ook speciale bijzondere bijstand in de gemeente Delfzijl.

WMO 2023

De WMO 2015 (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt beheerd door de gemeente Delfzijl. In het leven geroepen voor ouderen die moeilijkheden hebben met het zelfstandig thuiswonen en hulp bij mantelzorg.

 • Iemand die de boodschappen doet
 • Korting op een maaltijdservice
 • Aanvragen bij de gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is met name voor inwoners die continu extra zorg of toezicht behoeven (centrum indicatiestelling zorg). Onder andere dementerende ouderen of bewoners met beperkingen. Tevens is er financiële ruimte voor voeding (bijv. ondersteuning bij toedienen).

 • Hulp bij klaarmaken maaltijd
 • Nuttigen van de maaltijd
 • Aanvraag via CIZ

ZVW

Kan uw gezondheid snel veranderen, en heeft u al veel zorg van de huisarts? Misschien wordt hulp bij eten en drinken met de zorgverzekeraar afgehandeld. Meestal gaat dit via de thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een thuismaaltijd opwarmen
 • toezicht bij eten
 • Zorgverzekeraar behandelt de aanvraag

Mantelzorg

Mantelzorg is Mantelzorg is langdurig en onbetaald zorgen voor familie/bekenden. Dikwijls kan een familielid of vriend helpen met naar de supermarkt gaan of een maaltijd brengen. In Termunterzijl kan u soms aankloppen bij vrijwilligers die mogelijk kunnen helpen.

 • Onbetaalde en langdurige zorg
 • Toevoeging op thuiszorg
 • Bezoek ook eens mantelzorg.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Termunterzijl vergelijken

Wilt u ook graag een warme maaltijdvoorziening in Termunterzijl? In deze gemeente kunt u kiezen uit velerlei aanbieders en zorghuizen die warme maaltijden aan huis bezorgen bij ouderen en mensen met een beperking. Eten zoals Gebonden tomatensoep of Tagliatelle, kip, paddestoelen. U kunt kiezen uit bedrijven met een ruim aanbod diepvriesgerechten & koelverse maaltijden die in oven of magnetron verwarmd kunnen worden, en organisaties die uw maal opgewarmd leveren.

 • Heeft u een magnetron die u kunt bedienen? Dan adviseren wij diepvriesgerechten en koelverse maaltijden. U zet het in de magnetron als het u treft. Zo blijft u baas over uw agenda!
 • Lukt het eten opwarmen niet, en kent u niemand die u hierbij hulp kan bieden? Dan bent u beter af met tafeltje dekje. Uw avondmaal wordt warm bezorgd, smullen maar!
 • Hieronder vindt u een lijst met bekende landelijke services aangevuld met lokale leveranciers, buurtrestaurants en/of zorginstellingen die u hiermee mogelijk verder kunnen helpen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met plaatselijke leveranciers, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
SPAR KappenKerkstraat 589945 SHWagenborgen
Klooster&BurenProf. Poststraat 19977 RNKloosterburen
SPAR GijzenHoofdstraat 449951 ACWinsum
BuurtzorgFam Bronsweg 229945 PSWagenborgen
TSN ThuiszorgJachtlaan 92-49934 JDDelfzijl
TSN ThuiszorgMeeden 3E9951 HZWinsum
BuurtzorgBorgweg 369951 BGWinsum
SPAR BergstraDorpsstraat 19974 PNZoutkamp
TSN ThuiszorgBreekweg 2e9965 TELeens
Keurslager KampsRegnerus Praediniusstraat 109951 CBWinsum
Een vermelding wijzigen of extra opties toevoegen? Informeer dan bij onze medewerkers.

Restaurant voor ouderen en tafeltje dekje in Termunterzijl

Verscheidene verzorgingstehuizen rondom Termunterzijl bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of faciliteren een maatschappelijk buurtrestaurant voor senioren. Dergelijke wijkrestaurants faciliteren gezonde gerechten zoals Verse worst met jus, Rode kool met appeltjes, Aardappelpuree, voor enkele euro’s. Daar kunt u natuurlijk ook een praatje maken. Zo nu en dan is het bovendien mogelijk om het eten op te halen of te laten bezorgen. Aan de hand van www.delfzijl.nl treft u aanvullende info over de seniorenrestaurants waar u heen kunt. Klik verder naar Mealhero.

Kerngegevens

 • Provincie: Groningen
 • Gemeente: Delfzijl
 • Netnummer: 0596 (+31596)
 • Hoofdpostcode: 9948
 • Lokale wijk: Stad

Lekkere maaltijden

 • Groentesoep met balletjes
 • Broccoli kaassaus
 • Hamburger, ui en champignons
 • Volkoren macaronischotel
 • Zalm in roomsaus

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Omschrijf zorgvraag

  Wat voor soort zorg is er nodig? Betreft het beperkte zorg zoals hulp bij het opwarmen van maaltijden? Of spreken we over meer grondige ondersteuning als hulp bij het eten?

 2. Een aanvraag voor subsidie doen

  Weet u wat de omvang van de zorgvraag is? Informeer naar welke vormen van hulp geschikt zijn. Informeer over WMO, zorg vanuit de zorgverzekering of WLZ. Zoek ook uit wat uw gemeente Delfzijl regelt aangaande subsidies voor maaltijden aan huis (www.delfzijl.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdservice uitkiezen

  Onderzoek de maaltijdservices in Termunterzijl voor ouderen en zoek de beste uit. Let goed op de beste- en betaalmogelijkheden en beschikbare diëten. Zoek uit of een proefpakket bestellen wordt aangeboden bij de maaltijdhulp.

 4. Het opwarmen van uw eten

  De menu’s kunnen bij u thuisbezorgd worden, vaak door een lokale bezorger, op een vast moment. Het opwarmen van de maaltijden gaat eenvoudig door middel van oven of magnetron. Maak met een vork een paar gaatjes in de folie, zet de instellingen op 600 watt en stel ‘m in op ongeveer 5 – 6 minuten. Eet smakelijk!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Uit welke maaltijden kan ik kiezen?

In grote lijnen zijn er 3 opties: tafeltje dekje (warme maaltijden), koelvers of vriesvers. Het grote koelvers voordeel: dagverse bereiding, de keerzijde is dat het maximaal een week houdbaar is. Vriesvers is langer houdbaar, echter verminderd fris en meer toevoegingen. Tafeltje dekje is perfect in situaties waarbij eten opwarmen in de magnetron niet lukt.

Wat zijn de tarieven voor maaltijden voor ouderen?

Dit hangt sterk af van de gekozen opties. Vriesverse maaltijden zijn beschikbaar vanaf €3,60. Verse koelverse maaltijden zijn er al vanaf €7,60. Zo’n warme maaltijd aan huis voor ouderen in Termunterzijl vindt u al vanaf €8,80. In de regel is dit bedrag inclusief bezorging.

Kan ik op meerdere manieren bestellen voor mijn ouders?

Wilt u een vaste maaltijdhulp voor uw ouders? Een maaltijdservice kan de oplossing zijn. Probeer het uit met zo’n proefbestelling (pakket). Vul de benodigde gegevens in. De maaltijdservice voor 65-plussers contacteert uw vader en/of moeder voor verdere informatie. Daarbij plannen ze een eerste bezorging in, de vaste bezorger brengt de gerechten bij uw ouders thuis en geeft antwoord op vragen.

Kan ik tijdelijk maaltijden ontvangen na een operatie?

Komt u (binnenkort) thuis uit het ziekenhuis, en wilt u slechts tijdelijk opwarmmaaltijden aan huis ontvangen? U kunt ook tijdelijk kant-en-klaar maaltijden aan huis bezorgd krijgen. Men kiest steeds de maaltijden die u aanspreken (met de bestellijst, telefonisch & online). U bent dus volledig flexibel (geen verplichtingen).


Dieetmaaltijden aan huis laten bezorgen in maart 2023

Eten aan huis bezorgen in Termunterzijl heeft veel voordelen. Voor ouderen die nog wel zelfstandig kunnen koken biedt dit meer vrije tijd en gemak. Voor cliënten die niet meer zelfstandig kunnen koken is het vrijwel onmisbaar. Het gaat om gezonde maaltijden aan huis die geven dat hulpbehoevenden genoeg vitaminen tot zich nemen. Veel besteld zijn o.a. deze dagverse maaltijden met een korte verwerkingstijd. Tegelijkertijd zijn ook de koelverse – en diepvriesmaaltijden enorm verbeterd. Vol met groenten, noodzakelijke vitaminen (B12) en steeds minder zout en vet. Het bereiden van deze verse maaltijden is een fluitje van een cent middels de magnetron, wanneer u maar wilt. Kant en klaar maaltijden Termunterzijl: “bezorgen levert veel voordelen in postcodegebied 9948”. Ga door naar: Uitgekookt.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten hechten veel waarde aan uw diëten en allergieën. gemalen, natriumarm, lactosevrij, zoutarm en niet te vergeten veganistisch, koolhydraatarm, eiwitrijk, vloeibaar: er kan meer dan u denkt.

 1. Zoutarm: specialiteiten met plusminus 0,3 gram zout per 100 gram.
 2. Glutenvrij: wordt geadviseerd in het geval van glutenvrije wensen (coeliakie).
 3. Lactosevrij: volledig vrij van zuivel toevoegingen (melkproducten).
 4. Vegetarisch: zonder toevoegingen van vlees & vis, maar met lekker veel groenten en vervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen of slikken lastige situaties veroorzaakt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!