Maaltijdvoorziening Appingedam

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Appingedam

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Appingedam is geschikt voor alle senioren die mede door leeftijd of een belemmering niet in staat zijn een avondmaaltijd klaar te maken. In de gemeente Appingedam is er de keuze uit tal van maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. Denk dan aan de grote landelijke aanbieders als De Dievpriesman, of regionale instanties die warme maaltijden voor ouderen verstrekken. Dankzij dergelijke leveranciers kan iedereen rekenen op gezonde diners zoals Kalkoen met paddenstoelenroomsaus, boterbonen en aardappelpuree of Vegetarische ragout met paddenstoelen, witte rijst, doperwten. Via onze service vergelijkt u beschikbare bedrijven en praktische info aangaande subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieGroningen
GemeenteAppingedam
Regio-code0596 (+31596)
Postcode9901
Kosten (indicatie)v.a. €5,86
Smaakvolle maaltijdPastaschotel

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €29,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen maart 2023

Subsidie maaltijden aan huis in Appingedam

Een uitgekiend eetpatroon is noodzakelijk voor uw gezonde leefstijl. Een voedzame maaltijd met genoeg voedingsstoffen is dan ook essentieel. Kan naar de supermarkt gaan en koken niet meer zelf wegens complicaties rondom de gezondheid? En is uw budget niet toereikend? Als antwoord daarop bestaan er een aantal maaltijdregelingen en subsidies. Samengevat: voordelig maaltijden thuis laten bezorgen, voordelig eten in een lokaal restaurant, of via de zorginstelling geleverd. Hoe maak ik hier aanspraak op? U kunt aankloppen bij verschillende wetten en regelingen (subsidie). In het volgende schema gaan we dieper in op de populairste vormen: WMO, wet langdurige zorg of via de thuiszorg (via de zorgverzekeraar), en lokale mantelzorg. Mogelijk zijn er regelingen voor bijzondere bijstand binnen de gemeente Appingedam.

WMO 2023

De WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt beheerd door de gemeente Appingedam. Uniek voor mensen die hulpvragen hebben bij het op eigen benen thuis wonen en als ruggensteun voor mantelzorg.

 • Een speciale boodschappenhulp
 • In contact brengen met aanbieder van seniorenmaaltijden
 • Informeer bij de gemeente

WLZ

Deze wet langdurige zorg is unieke voor ouderen die 24 uur per dag speciale zorg en/of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Onder andere ouderen met dementie en bejaarden met fysieke ongemakken. Ook relevant bij een hulpvraag rondom de avondmaaltijd (bijv. ondersteuning bij toedienen).

 • Hulp bij opwarmen gerechten
 • Ondersteuning bij de maaltijd
 • Aanvraag via CIZ

ZVW

Is uw situatie aan het verslechteren, en is er reeds een hoge zorgvraag? In enkele gevallen wordt hulp bij eten en drinken betaald door de zorgverzekering. Over het algemeen loopt dit via de thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een maaltijd klaarzetten
 • Een herinnering dat u moet eten
 • Informeer bij de zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is ondersteuning aan iemand met wie zij een sociale relatie hebben. Onder sommige omstandigheden kan familie ondersteunen bij kleine boodschappen doen of een maaltijd opwarmen. In Appingedam kunt u soms een beroep doen op vrijwilligers die mantelzorgers kunnen ontlasten.

 • Hulp van iemand uit de familie
 • Meer thuiszorg in de woning
 • Meer info op o.a. mantelzorg.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Appingedam vergelijken

Wilt u ook gebruik maken van een warme maaltijdvoorziening in Appingedam? In en rondom uw woonplaats onderscheiden we een aantal services en thuiszorgorganisaties die warme maaltijden thuisbezorgen bij ouderen en beperkten. U kunt denken aan gerechten als Varkensfiletlapje met vleesjus, gekookte aardappelen, snijbonen of Nasi kip saté. U kunt kiezen voor maaltijdservices die gericht zijn op koelverse gerechten & vriesverse maaltijden die gemakkelijk opgewarmd kunnen worden, en keukens die de menu’s al opgewarmd leveren.

 • Kan u goed omgaan met magnetron of oven? Wij raden aan om te beginnen met vriesverse gerechten en koelverse maaltijden. U gebruikt kort de magnetron op ieder gewenst moment. Zo houdt u maximale vrijheid.
 • Is dit erg lastig voor u, en is er geen mantelzorger die hiermee kan helpen? Tafeltje dekje is dan mogelijk de oplossing. Het gerecht wordt opgewarmd geleverd, geen handelingen benodigd.
 • Onderstaand bekijkt u een overzicht met bekende landelijke organisaties aangevuld met lokale organisaties, wijkrestaurants en/of zorginstellingen die u mogelijk kunnen helpen met uw maaltijd-vraagstuk.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Schema met lokale bedrijven, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Restaurant De Groene WeideSnelgersmastraat 159901 AAAppingedam
Restaurant Zonnehuis BetingeStaeteStaalstraat 19933 KJDelfzijl
Catering De VestingBolwerk 69901 GBAppingedam
Taedes MaaltijdserviceProvincialeweg 29865 AHOpende
BuurtzorgProvincialeweg 989863 PJDoezum
HSS HulpverleningStationslaan 109919 ABLoppersum
Keurslager de JongOverdiep 129902 BXAppingedam
SWDWaddenweg 49933 KHDelfzijl
Restaurant Zonnehuis WiemersheerdDe Schepperij 29919 HJLoppersum
Gezondheidscentrum OverdiepStadshaven 239902 DAAppingedam
Kent u zelf nog nieuwe bedrijven of info laten aanpassen? Contact opnemen kan per mail.

Restaurant voor ouderen en tafeltje dekje in Appingedam

Verschillende zorginstellingen in de gemeente Appingedam bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en exploiteren een laagdrempelig buurtrestaurant. Deze wijkrestaurants verstrekken verse gerechten zoals Spinaziestamppot, voor lage prijzen. Hier is ook voldoende gelegenheid om te praten. Bij sommige restaurants is het mogelijk om de menu’s te laten bezorgen. Aan de hand van www.appingedam.nl checkt u aanvullende info over de seniorenrestaurants die beschikbaar zijn. Wellicht relevant: Thuiszorg.

Gegevens

 • Provincie: Groningen
 • Gemeente: Appingedam
 • Regionummer: 0596 (+31596)
 • Postcode: 9901
 • Veel gezochte wijk: Wijk

Lekkere maaltijden

 • Kippensoep met vermicelli
 • Gehaktballetjes in uienjus
 • Gepaneerde kipschnitzel
 • Tortellini gevuld met kaas
 • Kip Andorra

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Unieke zorgvraag opstellen

  Wat voor soort zorg is er nodig? Kiest men voor tijdelijke zorg zoals het verwarmen van kant-en-klaar diners? Of gaat het om meer intensieve zorg als het toedienen van eten?

 2. Een aanvraag voor subsidie doen

  Is het duidelijk waar u behoefte aan heeft? Vergelijk welke vormen van zorg beschikbaar zijn. Informeer over WMO, zorg vanuit de zorgverzekering of WLZ. Informeer ook wat de gemeente Appingedam te bieden heeft m.b.t. subsidie voor maaltijden aan huis (www.appingedam.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijddienst uitkiezen

  Check de maaltijdservices in Appingedam voor ouderen en zoek de beste uit. Controleer altijd de bestelmogelijkheden en bezorgdagen en de variatie in gerechten. Probeer of proefpakketten beschikbaar zijn bij de maaltijdhulp.

 4. De maaltijden opwarmen

  De maaltijden zullen thuis geleverd worden, tegenwoordig op een vast moment, door een vaste bezorger. Het eten opwarmen kan moeiteloos in uw eigen magnetron of oven. Maak met een vork een paar gaatjes in de folie, zet het gerecht in uw magnetron (500 watt) en verwarm het gerecht zo’n 7 minuten. Smullen maar!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoeveel soorten gerechten bieden ze aan?

U heeft eigenlijk drie type maaltijden: koelvers, vriesvers en tafeltje dekje (warme maaltijden). De meerwaarde van koelvers is 100% verse ingrediënten, het nadeel is dat het maar een paar dagen houdbaar is. Vriesvers kan je langer bewaren, maar minder vers en vaak wat saaier qua smaak. Tafeltje dekje is praktisch op het moment dat een seniorenmaaltijd zelf opwarmen geen optie is.

Wat zijn de tarieven voor maaltijden voor ouderen?

Deze kosten hebben met name te maken met de specificaties van de gerechten. Diepvriesmaaltijden kan u al bestellen vanaf €3,80. Dagverse/koelverse maaltijden bieden sommige aanbieders aan voor €6,10. Zo’n eigen warme maaltijd aan huis voor ouderen in Appingedam bieden sommige aanbieders aan voor €7,20. Veelal wordt het dan kosteloos bij u thuisbezorgd.

Kan ik op meerdere manieren bestellen voor mijn ouders?

Interesse in een maaltijdhulp voor (een van uw) ouders? Zo’n maaltijdservice kan de oplossing zijn. De dienst zelf proberen kan met zo’n proefbestelling (pakket). Deze kunt u eenvoudig online aanvragen. De maaltijdservice neemt rechtstreeks contact op met uw vader en/of moeder voor nadere kennismaking. Samen wordt een bezorgafspraak gemaakt, en de eigen bezorgservice brengt de gerechten bij uw ouders thuis en neemt de laatste zaken door.

Herstellende van een operatie (kortdurige service)?

Komt u weer thuis na een ziekenhuisopname, en wilt u tijdelijk een maaltijdleverancier? U kunt ook tijdelijk kant-en-klaar maaltijden thuisbezorgd krijgen. U selecteert steeds de menu’s die u lekker lijken (met de bestellijst, online of telefonisch). U houdt de regie in eigen handen (zonder afnameverplichting).


Dieetmaaltijden laten thuisbezorgen in maart 2023

Eten aan huis bezorgen in Appingedam is sterk in opkomst. Voor cliënten die het huishouden nog prima managen biedt dit ongebondenheid en comfort. Voor ouderen die niet meer zelfstandig kunnen koken is het iets noodzakelijks. We spreken ook wel over gezonde maaltijden aan huis die zorgen dat bejaarden niet ondervoed raken. Veel besteld zijn o.a. deze dagverse maaltijden met goede verhoudingen verse groenten. Eveneens zijn de diepvries- en koelverse maaltijden in kwaliteit gestegen. Doorgaans meer dan 200 gram groente, noodzakelijke mineralen (B12) en vrij van kleur- smaak en geurstoffen. Het bereiden van deze gezonde maaltijden gaat ontzettend gemakkelijk in de magnetron, als u het uitkomt. Kant en klaar maaltijden Appingedam: “bezorgen verschaft veel vrijheid in postcodegebied 9900, 9901, 9902, 9903”. Klik verder naar WMO.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten houden uitstekend rekening met uw individuele wensen. natriumarm, gemalen, zoutarm, glutenvrij en ook eiwitrijk, vegetarisch, koolhydraatarm, vloeibaar: het assortiment is ontzettend veelzijdig.

 1. Zoutarm: menu’s met plusminus 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: biedt mogelijkheden bij coeliakie of een glutenintolerantie.
 3. Lactosevrij: eten waarbij geen gebruik van melkproducten is gemaakt.
 4. Vegetarisch: zonder vis, vlees, maar met lekker veel groenten en vervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen & slikken voor problemen zorgt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!