Maaltijdvoorziening Loppersum

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Loppersum

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Loppersum is men name interessant voor alle bejaarden die i.v.m ouderdom of ernstige beperkingen niet meer zelf een avondmaal klaar kunnen maken. Voor de gemeente Loppersum zijn er verscheidene maaltijdvoorzieningen voor senioren. Het gaat om landelijke instellingen als Eten Met Gemak, of kleinschalige vrijwilligersorganisaties die warme maaltijden voor ouderen aan huis bezorgen. Door dergelijke mogelijkheden kan iedereen rekenen op lekkere maaltijden als Runderhachee met rode kool en Snijbonen met een kipfilet. Hieronder vindt u aanbieders en praktische gegevens inzake subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieGroningen
GemeenteLoppersum
Regio-code0596 (+31596)
Postcode9919
Kosten (indicatie)v.a. €5,94
Maaltijd ideeKipfilet in mosterdsaus

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
170+ maaltijden 6 maaltijden voor €32,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen juni 2024

Subsidie voor maaltijden aan huis in Loppersum

Een eigen voedingspatroon is relevant voor een vitaal lichaam. Een gezonde maaltijd bomvol vitaminen is dan ook essentieel. Lukt naar de supermarkt gaan en het klaarmaken van de avondmaaltijd niet meer ter wille van fysieke ongemakken? Of heeft u weinig financiële middelen? Daarvoor bestaan er een aantal subsidies / maaltijd regelingen. Dit houdt in: voordelig maaltijden thuis laten bezorgen, goedkoop aanschuiven bij een lokaal restaurant, of hulp aan huis met boodschappen doen en/of koken. Hoe kan ik dit regelen? U kunt aankloppen bij een aantal wetten en subsidieregelingen. Op deze pagina bespreken we een aantal van deze wetten: Wmo-ondersteuning, Wijkverpleging vanuit de Zvw en Zorg vanuit de Wet langdurige zorg, en eigen mantelzorg. Mogelijk is er ook ruimte voor bijzondere bijstand binnen de gemeente Loppersum.

WMO 2024

De WMO 2015 (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt georganiseerd vanuit de gemeente Loppersum. Relevant voor bejaarden die tegen problemen aanlopen bij het zelfstandig thuis wonen en ter ondersteuning van mantelzorg.

 • Iemand die boodschappen gaat doen
 • In contact brengen met aanbieder van seniorenmaaltijden
 • Informatie opvragen via gemeente

WLZ

Deze wet langdurige zorg is bedoeld voor inwoners die continu extra zorg of controle behoeven (centrum indicatiestelling zorg). Voorbeelden zijn: senioren met dementie of senioren met een beperking. Ook relevant bij een hulpvraag rondom eten en drinken (bijv. klaarmaken van eten).

 • Hulp bij opdekken tafel e.d.
 • Iemand die het eten toedient
 • Aanvraag via CIZ

ZVW

Verslechtert uw gezondheid, en gebruikt u al veel zorg van het ziekenhuis? Eventueel wordt hulp bij eten en drinken gecompenseerd via de zorgverzekering. Doorgaans gaat dat aan de hand van thuiszorg (wijkverpleging).

 • Opwarmen van een thuismaaltijd
 • hulp bij toediening
 • Zorgverzekeraar behandelt de aanvraag

Mantelzorg

Mantelzorg is onbetaalde zorg aan familieleden of vrienden. In sommige gevallen kunnen vrienden ondersteunen bij een supermarkt bezoeken of een maaltijd opwarmen. In Loppersum kunt u soms een beroep doen op vrijwilligers die mogelijk kunnen helpen.

 • Hulp of zorg van iemand uit de omgeving
 • Meer ondersteuning in huis
 • Meer info op o.a. Wehelpen.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Loppersum vergelijken

In contact komen met een warme maaltijdvoorziening in Loppersum? In deze gemeente zijn er een groot aantal keukens en zorginstanties die warme maaltijden aan huis bezorgen bij ouderen en mensen met een beperking. U kunt denken aan Visfilet met gemengde groenten en krieltjes met peterselie en Rundergehaktbal met jus, witlof à la crème en gekookte aardappelen. U kunt kiezen voor services die gericht zijn op koelverse gerechten en diepvriesmaaltijden die u zelf in de magnetron kunt doen, en services die uw maal opgewarmd leveren.

 • Geen moeite met een magnetron of oven? In dat geval kunt u prima kiezen voor koelverse gerechten & vriesverse maaltijden. U gebruikt kort de magnetron op een moment dat het u uitkomt. Zo blijft u baas over uw agenda!
 • Kun u dit zelf niet, en is er geen thuiszorg/mantelzorger die u ondersteunt? Dan adviseren wij tafeltje dekje. Uw eten wordt warm gebracht, u kunt meteen aan tafel gaan.
 • Onderstaand bieden wij een lijst met de grotere landelijke aanbieders aangevuld met lokale services, wijkrestaurants en/of zorginstellingen waar u meer informatie kunt krijgen en mogeijk een proefmaaltijd kunt bestellen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 170 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Warme gerechten
Vanaf €6,45 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Schema met lokale leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
HSS HulpverleningStationslaan 109919 ABLoppersum
SPAR KappenKerkstraat 589945 SHWagenborgen
Restaurant Zonnehuis WiemersheerdDe Schepperij 29919 HJLoppersum
Gezondheidscentrum OverdiepStadshaven 239902 DAAppingedam
Keurslager de JongOverdiep 129902 BXAppingedam
Restaurant De AanlegKoningin Wilhelminapark 239934 EHDelfzijl
SWDWaddenweg 49933 KHDelfzijl
BuurtzorgFam Bronsweg 229945 PSWagenborgen
TSN ThuiszorgJachtlaan 92-49934 JDDelfzijl
Restaurant Zonnehuis BetingeStaeteStaalstraat 19933 KJDelfzijl
Wilt u suggesties doen of wijzigingen doorvoeren? Informeer dan bij onze medewerkers.

Wijkrestaurants voor ouderen en tafeltje dekje in Loppersum

Sommige zorginstellingen in de buurt van Loppersum bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en exploiteren een maatschappelijk buurtrestaurant voor ouderen. Dit soort wijkrestaurants serveren verse maaltijden zoals Vegetarische roerbakstukjes, voor enkele euro’s. In het restaurant is er ook ruimte voor ontmoeting. In sommige seniorenrestaurants bieden ze ook de optie het assortiment aan huis te bezorgen. Op de website www.loppersum.nl treft u specifieke info m.b.t. de seniorenrestaurants waar u heen kunt. Lees verder over Kant en klaar maaltijden.

Stats & Facts

 • Provincie: Groningen
 • Gemeente: Loppersum
 • Netnummer: 0596 (+31596)
 • Hoofdpostcode: 9919
 • Veel gezochte wijk: Wijk

Voorbeeld maaltijden

 • Flensjes met fruit
 • Hete Bliksem met een speklapje
 • Kick Through Spaghetti
 • Schnitzel pepersaus
 • Gemengde groenteschotel

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag specificeren

  Om wat voor zorg gaat het? Gaat het om beperkte zorg zoals boodschappenhulp, koken of opwarmen? Of gaat het om meer intensieve ondersteuning als thuiszorg?

 2. Subsidie voor maaltijden aanvragen

  Heeft u de wensen geïnventariseerd? Kijk naar welke soorten zorg geschikt zijn. Informeer over WMO, WLZ of zorg vanuit de zorgverzekering. Zoek ook uit wat uw gemeente Loppersum faciliteert betreft subsidies voor maaltijden aan huis (www.loppersum.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdservice bepalen

  Ontdek de maaltijdservices in Loppersum voor ouderen en ga uw voorkeur bepalen. Neem zaken in acht als: beschikbare bezorgdagen en het wisselende aanbod. Zoek uit of proefpakketten aan huis geleverd worden bij de maaltijdhulp.

 4. Maaltijden opwarmen

  De maaltijden zult u thuisbezorgd krijgen, in de regel door een lokale bezorger, op een vast moment. Het opwarmen van de maaltijden kan moeiteloos door middel van oven of magnetron. Prik wat gaatjes in de plastic afdekking, zet de instellingen op 600 watt en stel ‘m in op zo’n 7 minuten. Uw diner is gereed!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoeveel soorten gerechten bieden ze aan?

U heeft eigenlijk 3 mogelijkheden: vriesvers, koelvers & tafeltje dekje (warme maaltijden). De meerwaarde van koelvers is 100% verse ingrediënten, hoewel de houdbaarheid weer vrij beperkt is. Vriesvers is langer houdbaar, echter verminderd fris en meer toevoegingen. Tafeltje dekje is makkelijk voor ouderen waarbij een seniorenmaaltijd zelf opwarmen geen optie is.

Hoe verhouden zich de prijzen voor maaltijden voor ouderen?

De kosten zijn afhankelijk van de eigenschappen van de maaltijden. Diepvriesmaaltijden koopt u voor circa €5,40. Voedzame koelverse maaltijden zijn er al voor €5,70. Zo’n eigen warme maaltijd aan huis voor ouderen in Loppersum kunt u al aanvragen voor €8,80. In algemene zin wordt het dan kosteloos bij u thuisbezorgd.

Kan ik op meerdere manieren bestellen voor mijn ouders?

Zoekt u een maaltijdhulp voor uw (beide) ouders? De maaltijdservice kan uw ouders ontzorgen. Bestel veilig en snel een proefpakket. Vul de benodigde gegevens in. De maaltijdservice voor 65-plussers zal telefonisch uw vader en/of moeder benaderen om de aanvraag te bespreken. Hierop volgt het plannen van een eerste bezorgmoment, en de persoonlijke bezorger levert alles netjes af en geeft verdere uitleg.

Herstellende van een operatie (kortdurige service)?

Komt u weer thuis na een ziekenhuisopname, en wenst u gedurende een paar weken/maanden een bezorgservice voor maaltijden? Het is mogelijk: af en toe kant-en-klaar maaltijden laten bezorgen. Men selecteert altijd eigenhandig de maaltijden (met de bestellijst, telefonisch & online). Zelf de touwtjes in handen houden (geen contract).


Dieetmaaltijden laten thuisbezorgen in juni 2024

Eten aan huis bezorgen in Loppersum is een service waar velen gebruik van maken. Voor bewoners die zelf de boodschappen doen en koken levert dit meer zelfstandigheid en structuur. Voor cliënten die daar meer problemen mee ondervinden is het haast onvermijdbaar. Het betreffen dan gezonde maaltijden aan huis die ervoor bedoeld zijn dat ouderen fit en vitaal blijven. In het bijzonder de dagverse maaltijden met een korte verwerkingstijd. Goed om te noemen: ook zijn de koelverse- en diepvriesgerechten steeds gezonder. Tegenwoordig met veel groenten, goede vitaminen (B12) en zonder allerlei toevoegingen. Het bereiden van deze de lekkerste maaltijden doet u gewoon in de magnetron, als u het uitkomt. Kant en klaar maaltijden Loppersum: “bezorgen faciliteert veel vrijheid in postcodegebied 9919”. Klik verder naar Koelverse maaltijden.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten hechten veel waarde aan uw eigen dieetwensen of voedingspatroon. glutenvrij, gemalen, zoutarm, natriumarm en niet te vergeten vloeibaar, koolhydraatarm, veganistisch, vegetarisch: vrijwel alles is mogelijk.

 1. Zoutarm: voedsel met minder dan < 0,3 gram zout (of 0,12 gram natrium) per 100 gram eten.
 2. Glutenvrij: is geschikte voor coeliakie of een glutenintolerantie.
 3. Lactosevrij: maaltijd vrij van melk en toevoegingen van zuivel.
 4. Vegetarisch: altijd zonder vlees/vis, maar met gezonde plantaardige varianten.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken en/of kauwen complicaties met zich mee brengt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente