Maaltijdvoorziening Zuidhorn

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Zuidhorn

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Zuidhorn is zeer populair bij alle senioren die i.v.m leeftijd of een andere oorzaak (tijdelijk) niet kunnen koken. Binnen de gemeente Zuidhorn zijn er verschillende maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. Het gaat om grote landelijke instanties als Maaltijdservice.nl, of provinciale vrijwilligersinstellingen die warme maaltijden voor ouderen faciliteren. Dankzij deze betrouwbare leveranciers kan iedereen weer genieten van smaakvolle diners als Rundervink met mosterdsaus, Parijse worteltjes en gele rijst of Spaghetti Napoli. Onderstaand vergelijkt men populaire bezorgers en nuttige details over subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieGroningen
GemeenteZuidhorn
Regio-code0594 (+31594)
Postcode9801
Kosten (indicatie)v.a. €6,05
Maaltijd tipVegetarisch filetlapje in stroganoffsaus

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €29,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen maart 2023

Subsidie op maaltijden aan huis in Zuidhorn

Een goed voedingspatroon is aan te raden voor een verantwoorde levensstijl. Een gezond gerecht vol vitaminen mag men niet overslaan. Gaat boodschappen doen en het klaarmaken van de avondmaaltijd niet meer op eigen houtje wegens het feit dat u een jaartje ouder wordt? En moet u met weinig rondkomen? Dan kunt u gebruik maken van belangrijke maaltijdregelingen en subsidies. Dit houdt in: korting op maaltijden aan huis, met korting eten in een wijkrestaurant, of hulp rondom het opwarmen en eten van de maaltijd. Wat moet ik hiervoor doen? U dient rekening te houden met verscheidene zorgwetten en subsidies voor maaltijden. Daarom vertellen we wat meer over een aantal van deze wetten: ZVW, WLZ en WMO, en lokale mantelzorg. Mogelijk zijn er mogelijkheden voor bijzondere bijstand in de gemeente Zuidhorn.

WMO 2023

De wet maatschappelijke ondersteuning 2015 (WMO) wordt georganiseerd vanuit de gemeente Zuidhorn. Speciaal voor ouderen die hulpvragen hebben bij het zelfstandig thuiswonen en ter ondersteuning van mantelzorg.

 • Iemand die naar de supermarkt gaat
 • Bezorgen van opwarmmaaltijden
 • Gemeente behandelt de aanvraag

WLZ

Deze wet langdurige zorg is ontwikkeld voor bejaarden die 24/7 zorg in de nabijheid of toezicht behoeven (centrum indicatiestelling zorg). Denk hierbij aan: dementerende senioren of bejaarden met handicaps. De wet biedt ook hulp bij de avondmaaltijd (bijv. toezicht bij eten).

 • Hulp bij opwarmen gerechten
 • Ondersteuning bij de maaltijd
 • Informatie opvragen via CIZ

ZVW

Kan uw gezondheid snel verslechteren, en heeft u al veel zorg van de huisarts? In enkele gevallen wordt hulp bij eten en drinken geboden door uw zorgverzekering. Meestal ontvangt u zorg d.m.v. thuiszorg (wijkverpleging).

 • Hulp met koken
 • eten in de mond stoppen
 • Aanvragen via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is ondersteuning aan iemand met wie zij een sociale relatie hebben. Gelukkigkunnen bekenden helpen met kleine boodschappen doen of een maaltijd opwarmen. In Zuidhorn kunt u soms een beroep doen op vrijwilligers die ondersteuning bieden.

 • Hulp uit de sociale omgeving
 • Individuele zorg
 • Bekijk ook zorgvoorbeter.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Zuidhorn vergelijken

Heeft u behoefte aan een warme maaltijdvoorziening in Zuidhorn? In uw omgeving kunt u kiezen uit meerdere tafeltje dekjes en zorginstanties die warme maaltijden aan huis bezorgen bij ouderen en beperkten. Eten zoals Babi pangang met atjar ananas en nasi goreng of Gehaktballetjes in satésaus, gebakken aardappelen, sperziebonen. U kunt kiezen voor aanbieders die gericht zijn op diepvriesgerechten & koelverse maaltijden die u zelf moet opwarmen, en keukens die uw maal al opgewarmd leveren.

 • Is een maaltijd opwarmen geen probleem? In dat geval kunt u prima kiezen voor diepvriesgerechten en koelverse maaltijden. Dit kan verwarmd worden op ieder gewenst moment. U geniet van maximale vrijheid.
 • Kun u dit zelf niet, en heeft u geen thuiszorg die u ondersteunt? Tafeltje dekje is dan mogelijk de oplossing. Het gerecht wordt opgewarmd geleverd, smullen maar!
 • Hieronder vindt u een overzicht met landelijke leveranciers aangevuld met lokale bedrijven, stichtingen, buurtrestaurants en/of zorginstellingen waar u meer informatie kunt krijgen en mogeijk een proefmaaltijd kunt bestellen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met lokale leveranciers, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
BuurtzorgNieuwstraat 4a9801 CSZuidhorn
Restaurant De Groene WeideSnelgersmastraat 159901 AAAppingedam
TSN ThuiszorgHanckemalaan 19801 HJZuidhorn
TSN ThuiszorgMarskramer 1C9791 MBTen Boer
Brasseries Zorggroep GroningenBloemhof 19791 LATen Boer
TSN ThuiszorgHoflaan 59861 BNGrootegast
SPAR de GrootBurg. Seinenstraat 329831 PWAduard
Taedes MaaltijdserviceProvincialeweg 29865 AHOpende
BuurtzorgProvincialeweg 989863 PJDoezum
Seniorenrestaurant Hooge HeemDe Gast 49861 BMGrootegast
Bedrijf toevoegen of een vermelding aanpassen? Neem dan contact met ons op.

Restaurant voor ouderen en tafeltje dekje in Zuidhorn

Meerdere zorgcentra in de omgeving van Zuidhorn bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en hebben een aangenaam buurtrestaurant voor senioren. Deze wijkrestaurants hebben een aanbod warme menu’s zoals Schnitzel met jachtsaus en rozemarijn aardappel, tegen een aantrekkelijke prijs. Daar kan men, naast eten, ook sociale activiteiten doen. Bij sommige restaurants is het ook mogelijk om de menu’s thuis af te leveren. Aan de hand van www.zuidhorn.nl treft u details aangaande de seniorenrestaurants in uw gemeente. Ga door naar: WMO.

Stats & Facts

 • Provincie: Groningen
 • Gemeente: Zuidhorn
 • Netnummer: 0594 (+31594)
 • Hoofdpostcode: 9801
 • Veel gezochte wijk: Wijk

Maaltijd ideën

 • Babi ketjap, bami
 • Gepaneerde Alaska-koolvis
 • Kip Andorra schotel
 • Beef Squats
 • Pastaschotel

Plekken in de omgeving


Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag bepalen

  Wat voor soort zorg is er nodig? Doelen we op eenvoudige ondersteuning zoals het bezorgen van maaltijden? Of hebben we het over ingrijpendere zorg als thuishulp bij eten?

 2. Subsidieregeling bekijken

  Is het bekend om welk type zorg het gaat? Kijk naar welke vormen van zorg een optie zijn. Bekijk Zorg vanuit de zorgverzekering, WLZ & WMO. Achterhaal ook wat uw gemeente Zuidhorn regelt met betrekking tot subsidies voor maaltijden aan huis (www.zuidhorn.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een leverancier bepalen

  Vergelijk de maaltijdservices in Zuidhorn voor ouderen en maak een keuze. Controleer altijd de beste- en betaalmogelijkheden en de variatie in gerechten. Bekijk of een proefpakket bestellen wordt aangeboden bij de maaltijdhulp.

 4. De maaltijden opwarmen

  Uw bestellingen kunt u thuis verwachten, in de regel op een vast moment, door een vaste bezorger. Het verwarmen van de thuismaaltijd gaat zonder slag of stoot via oven of magnetron. Zorg voor enkele gaatjes in de folie, stel de magnetron in op 500 – 600 watt en kies voor ongeveer ongeveer 6 – 8 minuten. Klaar? Eten maar!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoeveel soorten gerechten bieden ze aan?

Om het eenvoudig te maken, er zijn drie alternatieven: koelvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) en vriesvers. Koelvers biedt de meest verse maaltijden, het nadeel is dat het maar een paar dagen houdbaar is. De diepvriesmaaltijd is ontzettend lang te bewaren, maar beperkt vers en meer zout. Tafeltje dekje is ideaal zodra een seniorenmaaltijd zelf opwarmen geen optie is.

Hoe duur zijn maaltijden voor ouderen?

De kosten zijn afhankelijk van de specificaties van de gerechten. Diepvriesmaaltijden zijn verkrijgbaar vanaf €3,60. Dagverse/koelverse maaltijden zijn verkrijgbaar vanaf €7,50. Een speciale warme maaltijd aan huis voor ouderen in Zuidhorn is beschikbaar vanaf €9,00. Normaliter wordt het dan ook gratis thuisbezorgd.

Hoe kan ik maaltijden voor mijn ouders bestellen?

Betreft uw vraag een maaltijdhulp voor uw (beide) ouders? Een (online) maaltijdservice biedt vaak mogelijkheden. Probeer het uit met een proefpakket. Vul het formulier in. Een maaltijdservice contacteert uw vader en/of moeder om het e.e.a. uit te leggen. Hierop volgt het plannen van een eerste bezorgmoment, en de persoonlijke bezorger brengt het eten bij hen thuis en geeft een toelichting.

Ik wil een paar weken maaltijden ontvangen na een operatie, kan dat?

Heeft u een operatie achter de rug, en wenst u tijdelijk een service voor thuismaaltijden? U kunt voor een korte periode kant-en-klaar maaltijden thuis ontvangen. U bepaald steeds eigenhandig de maaltijden (met de bestellijst, online en telefonisch). U hebt dus geen verplichtingen (geen afname verplichting).


Maaltijdservice voor dieetmaaltijden in maart 2023

Eten aan huis bezorgen in Zuidhorn is zeer populair. Voor ouderen die zichzelf kunnen redden faciliteert dit meer tijd en gemak. Voor bejaarden die niet zelf hun potje kunnen koken is het haast een “must”. We spreken ook wel over gezonde maaltijden aan huis die realiseren dat hulpbehoevenden kwiek en energiek blijven. Veel besteld zijn o.a. de dagverse maaltijden met een korte verwerkingstijd. Daarbij zijn de koelverse en diepvriesmaaltijden steeds gezonder. Vaak met 250 gram + groente, goede voedingsstoffen (B12) en vrij van kunstmatige toevoegingen. Het klaarmaken van deze verse maaltijden gaat het snelste via de magnetron of oven, op uw zelfgekozen tijdstip. Kant en klaar maaltijden Zuidhorn: “bezorgen levert veel vrijheid in postcodegebied 9800, 9801”. Ga door naar: Vers aan Tafel.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten houden uitstekend rekening met uw diëten en allergieën. natriumarm, glutenvrij, gemalen, lactosevrij of juist vegetarisch, eiwitrijk, veganistisch, vloeibaar: het assortiment is ontzettend veelzijdig.

 1. Zoutarm: specialiteiten met plusminus 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: is aan te raden bij situaties als glutenvrije wensen (coeliakie).
 3. Lactosevrij: volledig vrij van zuivel toevoegingen (melkproducten).
 4. Vegetarisch: expliciet zonder vis en vlees, maar vol groenten, peulvruchten en noten.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken of kauwen een probleem vormt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente