Maaltijdvoorziening Wagenborgen

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Wagenborgen

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Wagenborgen is aantrekkelijk voor alle hulpbehoevenden die door hun leeftijd of een handicap niet naar de winkel kunnen en/of neit meer kunnen koken. Binnen de gemeente Delfzijl zien we steeds meer maaltijdvoorzieningen voor ouderen. We spreken dan over grote landelijke instanties als Eten Met Gemak, of provinciale vrijwilligersorganisaties die warme maaltijden voor ouderen thuisbezorgen. Met dit soort aanbieders heeft men de beschikking over complete recepten zoals Risotto, roomsaus boschampignons, kip of Rundersaucijs in jus met bonne femme en hete bliksem. Op deze website bekijkt men de verschillende services en handige info inzake subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieGroningen
GemeenteDelfzijl
Regio-code0596 (+31596)
Postcode9945
Kosten (indicatie)v.a. €5,71
Smaakvolle maaltijdRunderhachee, stamppot hutspot

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
170+ maaltijden 6 maaltijden voor €32,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen mei 2024

Subsidie voor maaltijden aan huis in Wagenborgen

Een bepaald maaltijdplan is onmisbaar voor een verantwoorde levensstijl. Een gezond diner met voldoende groenten is dan ook essentieel. Lukt het boodschappen inkopen en het klaarmaken van de avondmaaltijd niet 100% veilig meer ten gevolge van het feit dat u een jaartje ouder wordt? Of heeft u een relatief laag inkomen? Daarvoor kunt u een beroep doen op interessante subsidies en maaltijdregelingen. Dit houdt in: korting op maaltijden aan huis, Gezamenlijk de maaltijd nemen in lokale eetpunten of via de zorginstelling geleverd. Wat moet ik hiervoor doen? U kunt aankloppen bij een aantal maaltijdsubsidies en wetten. In het volgende schema verwerken we deze vormen van zorg: Wmo-ondersteuning, Wijkverpleging vanuit de Zvw en Zorg vanuit de Wet langdurige zorg, als ook mantelzorg. Eventueel is er ook speciale bijzondere bijstand bij de gemeente Delfzijl.

WMO 2024

De WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt beheerd door de gemeente Delfzijl. Bedoeld voor mensen die hulp nodig hebben bij het zelfredzaam blijven en om mantelzorgers te ondersteunen.

 • Een speciale boodschappenhulp
 • Opwarmmaaltijden voordelig laten bezorgen
 • Gemeente behandelt de aanvraag

WLZ

Deze wet langdurige zorg is ontwikkeld voor senioren die de hele dag door goede zorg of toezicht behoeven (centrum indicatiestelling zorg). Situaties als: mensen met dementie of hulpbehoevenden met een lichamelijke beperking. Er zijn ook maatregelen te nemen voor eten en drinken (bijv. ondersteuning bij toedienen).

 • Hulp bij klaarmaken maaltijd
 • Toediening van eten
 • Aanvraag via CIZ

ZVW

Is uw situatie aan het verslechteren, en maakt u al veelvuldig gebruik van zorg? Misschien wordt hulp bij eten en drinken betaald door de zorgverzekering. Over het algemeen wordt dit geregeld met thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een kant-en-klaar maaltijd opwarmen
 • toezicht bij risico op verslikking
 • Informeer bij de zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is onbetaalde zorg voor zieke familieleden of vrienden. Soms kan familie ondersteunen bij een bezoekje aan de winkel brengen of helpen bij het eten. In Wagenborgen kan u soms aankloppen bij vrijwilligers als aanvulling op de mantelzorg.

 • Ondersteuning uit familie/vriendenkring
 • Meer thuiszorg in de woning
 • Meer info op o.a. mantelzorgelijk.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Wagenborgen vergelijken

Bent u op zoek naar een warme maaltijdvoorziening in Wagenborgen? In uw omgeving vinden we een hoop bezorgservices en instanties die warme maaltijden thuisbezorgen bij ouderen en mensen met een beperking. U kunt denken aan gerechten als Nasi babi ketjap of Kip satésaus, Tjaptjoy en witte rijst. U kunt kiezen uit organisaties met expertise op het gebied van vriesverse gerechten & koelverse maaltijden die u zelf kunt opwarmen, en leveranciers die uw maal warm aan huis leveren.

 • Kan u goed omgaan met magnetron of oven? Wij raden aan om te beginnen met koelverse gerechten en diepvriesmaaltijden. Dit kan verwarmd worden als het u treft. U geniet van maximale vrijheid.
 • Beschikt u niet over een keuken, en heeft u niet iemand die hierbij een rol kan spelen? Probeer dan eens tafeltje dekje. Uw maaltijd wordt warm bezorgd, smullen maar!
 • Hieronder tonen wij een overzicht met populaire landelijke leveranciers aangevuld met lokale organisaties, wijkrestaurants en/of zorginstellingen die u hiermee mogelijk verder kunnen helpen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 170 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Warme gerechten
Vanaf €6,45 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Overzicht met lokale bedrijven, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
BuurtzorgFam Bronsweg 229945 PSWagenborgen
SPAR BergstraDorpsstraat 19974 PNZoutkamp
SPAR KappenKerkstraat 589945 SHWagenborgen
TSN ThuiszorgJachtlaan 92-49934 JDDelfzijl
Restaurant De AanlegKoningin Wilhelminapark 239934 EHDelfzijl
Keurslager KampsRegnerus Praediniusstraat 109951 CBWinsum
SPAR GijzenHoofdstraat 449951 ACWinsum
TSN ThuiszorgBreekweg 2e9965 TELeens
TSN ThuiszorgMeeden 3E9951 HZWinsum
BuurtzorgBorgweg 369951 BGWinsum
Wilt u een nieuwe service toevoegen of aan laten passen? Informeer dan bij onze medewerkers.

Sociale buurtrestaurants en tafeltje dekje in Wagenborgen

Verscheidene bejaardentehuizen in de gemeente Wagenborgen bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en hebben een aangenaam buurtrestaurant voor senioren. Dergelijke wijkrestaurants hebben smaakvolle menu’s als Bruine bonenschotel, spek, kip, witte rijst, met weinig winstmarge. Hier kan men, naast eten, ook sociale activiteiten doen. Soms is het tevens mogelijk om de gerechten bij u thuis te brengen. Op www.delfzijl.nl leest u praktische info over de seniorenrestaurants in uw gemeente. Ga door naar: Vergelijken.

Feiten

 • Provincie: Groningen
 • Gemeente: Delfzijl
 • Regionummer: 0596 (+31596)
 • Centrale postcode: 9945
 • Veel gezochte wijk: Stad

Potentiële maaltijden

 • Gepaneerde Alaska-koolvis
 • Champignon omelet
 • Bloemkool cordonbleu schotel
 • Gehakt in kappertjessaus
 • Zalm in roomsaus

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag bepalen

  Wat voor soort zorg is er nodig? Gaat het om tijdelijke zorg zoals boodschappen doen of koken? Of gaat het om zwaardere ondersteuning als het toedienen van eten?

 2. Een aanvraag voor subsidie doen

  Heeft u de wensen geïnventariseerd? Zoek uit welke vormen van zorg beschikbaar zijn. Bekijk Zorg vanuit de zorgverzekering, WLZ of WMO. Bekijk ook wat uw gemeente Delfzijl aanbiedt rondom subsidies voor maaltijden aan huis (www.delfzijl.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdbezorger zoeken

  Check de maaltijdservices in Wagenborgen voor ouderen en kies een geschikte. Neem zaken in acht als: bestelopties, betaalopties, klantenservice en het assortiment. Bekijk of proefpakketten aan huis geleverd worden bij de maaltijdhulp.

 4. Het opwarmen van de maaltijd

  De gerechten kunnen bij u thuisbezorgd worden, in de regel door een regionale chauffeur op een vaste dag. Het verwarmen van de maaltijd kan moeiteloos in de magnetron, oven of in de pan. Prik een paar kleine gaatjes in de afdekfolie, zet de magnetron op 500 watt en kies voor ongeveer een kleine 8 minuten. Klaar? Eten maar!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe groot is het assortiment?

Feitelijk zijn er 3 mogelijkheden: vriesvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) en koelvers. Koelvers biedt maximale versheid, echter de houdbaarheid is beperkt. De houdbaarheid van vriesvers is beter, maar verminderd vers en smaakvol. Tafeltje dekje is zeer geschikt op momenten wanneer een maaltijd opwarmen niet meer kan.

Zijn maaltijden voor ouderen duur?

De prijs die u betaalt hangt af van de specificaties van de gerechten. Vriesverse maaltijden zijn verkrijgbaar vanaf €3,80. Verse koelverse maaltijden kunt u al aanvragen voor €5,60. Zo’n persoonlijke warme maaltijd aan huis voor ouderen in Wagenborgen koopt u voor circa €8,00. Doorgaans betaalt u geen extra bezorgkosten.

Hoe kan ik maaltijden voor mijn ouders bestellen?

Bent u geïnteresseerd in een maaltijdhulp voor uw ouders? De maaltijdservice is dan ideaal. Koop daarom snel proef bestellingen (pakketten). Vraag deze vrijblijvend aan. Een ouderen-maaltijdservice zal vervolgens contact opnemen met uw vader en/of moeder voor nadere toelichting. Hierop volgt het plannen van een eerste bezorgmoment, en de eigen bezorgservice brengt de gerechten bij uw ouders thuis en verstrekt benodigde info.

Ik wil een paar weken maaltijden ontvangen na een operatie, kan dat?

Komt u (binnenkort) thuis uit het ziekenhuis, en wilt u voor 1 of 2 weken een maaltijdleverancier? Iedereen kan ook sporadisch kant-en-klaar maaltijden thuis laten bezorgen. Men kiest steeds persoonlijk uw maaltijden (online, telefonisch & met de bestellijst). U zit dus nooit ergens aan vast (zonder abonnement).


Dieetmaaltijden laten thuisbezorgen in mei 2024

Eten aan huis bezorgen in Wagenborgen heeft veel voordelen. Voor inwoners die nog wel zelfstandig kunnen koken verschaft dit meer rust en autonomie. Voor mensen die daar meer problemen mee ondervinden is het haast onvermijdbaar. Dit betreft gezonde maaltijden aan huis die ervoor bedoeld zijn dat hulpbehoevenden voldoende voeding binnenkrijgen. Steeds populairder zijn de dagverse maaltijden met ambachtelijke ingrediënten. Evenzeer zijn de diepvries + koelverse menu’s sterk in kwaliteit verbeterd. Doorgaans meer dan 200 gram groente, belangrijke voedingsstoffen (B12) en steeds minder zout en vet. Het klaarmaken van deze voedzame maaltijden doet u snel via magnetron of oven, op een moment dat het u schikt. Kant en klaar maaltijden Wagenborgen: “bezorgen resulteert in perfect service in postcodegebied 9945”. Klik verder naar Maaltijdhulp.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten hechten veel waarde aan uw individuele wensen. gemalen, lactosevrij, zoutarm, natriumarm of wellicht veganistisch, koolhydraatarm, vloeibaar, vegetarisch: de maaltijdservice is er voor iedereen.

 1. Zoutarm: maaltijden met niet meer dan 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: wordt geadviseerd in het geval van een gluten- of tarwevrij dieet (coeliakie).
 3. Lactosevrij: gerechten zonder lactose (melk-toevoegingen).
 4. Vegetarisch: expliciet zonder vis en vlees, maar bomvol groenten en vleesvervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen en slikken lastige situaties veroorzaakt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!