Maaltijdvoorziening Achtkarspelen

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Achtkarspelen

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Achtkarspelen wordt veel gebruikt door alle hulpbehoevenden die mede door ouderdom of een lichamelijke handicap niet naar de winkel kunnen en/of neit meer kunnen koken. Binnen de gemeente Achtkarspelen is er de keuze uit professionele maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. Bijvoorbeeld de bekende landelijke leveranciers als Mealhero, of zorghuizen en restaurants die warme maaltijden voor ouderen verzorgen. Door gebruik te maken van zulk soort leveranciers is iedereen verzekerd van heerlijke menu’s zoals Gehaktbal in jus, broccoli bloemkoolmix en gekookte aardappelen en/of Boerengehaktschotel met aardappelpuree. Op deze website leest men meer over maaltijddiensten en nuttige inlichtingen wat betreft subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieFriesland
GemeenteAchtkarspelen
Regio-code0512 (+31512)
Postcode9285
Kosten (indicatie)v.a. €5,14
Lekkere maaltijdVarkenslapje in jus

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
170+ maaltijden 6 maaltijden voor €32,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen mei 2024

Subsidieregeling maaltijden aan huis in Achtkarspelen

Een eigen eetpatroon is aan te raden voor de gezondheid. Een voedzame maaltijd met voldoende vitaminen moet dan ook het streven zijn. Kan het boodschappen inkopen en koken niet meer zelf ten gevolge van ouderdom? Of heeft u weinig financiële middelen? Dan kunt u aanspraak doen op handige maaltijdregelingen en subsidies. Die faciliteren maaltijden laten bezorgen tegen een speciaal tarief, samen eten in een wijkgebouw, of thuiszorg. Wat moet ik hiervoor doen? Hiervoor zijn er een aantal maaltijdsubsidies en wetten. In het volgende schema vertellen we wat meer over deze zorgwetten; Thuiszorg (wijkverpleging via Zvw), WMO of de Wet langdurige zorg, en persoonlijke mantelzorg. Soms kunt u een aanvraag indienen voor bijzondere bijstand in de gemeente Achtkarspelen.

WMO 2024

De WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt beheerd door de gemeente Achtkarspelen. Relevant voor bewoners die problemen ervaren bij het op eigen benen thuis wonen en om mantelzorgers te ondersteunen.

 • Iemand die naar de supermarkt gaat
 • Korting op een maaltijdservice
 • Aanvraag via gemeente

WLZ

Deze wet langdurige zorg is bedoeld voor bewoners die permanent speciale zorg of permanente toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Omstandigheden zoals: dementerende mensen of ouderen met fysieke ongemakken. Tevens is er financiële ruimte voor voeding (bijv. hulp bij toediening).

 • Hulp bij opwarmen magnetronmaaltijd
 • Toediening van eten
 • CIZ behandelt de aanvraag

ZVW

Verandert/verslechtert uw situatie, en is er reeds een hoge zorgvraag? Mogelijk wordt hulp bij eten en drinken vergoed vanuit de zorgverzekering. Vaak ontvangt u zorg d.m.v. thuiszorg (wijkverpleging).

 • Opwarmen van een thuismaaltijd
 • ondersteuning bij toedienen
 • Informatie opvragen via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is de hulp aan hulpbehoevenden door iemand uit de omgeving. Dikwijls kan een partner ondersteunen bij een bezoekje aan de winkel brengen of het bereiden van een maaltijd. In Achtkarspelen staan ook vrijwilligers klaar die hier een rol in kunnen spelen.

 • Hulp of zorg van iemand uit de omgeving
 • Toevoeging op thuiszorg
 • Bekijk ook mantelzorgelijk.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Achtkarspelen vergelijken

Wilt u ook graag een warme maaltijdvoorziening in Achtkarspelen? In deze gemeente kunt u kiezen uit allerlei aanbieders en vrijwilligers die warme maaltijden thuisbezorgen voor ouderen en mensen met een beperking. Bijvoorbeeld Schnitzel, sperziebonen, gebakken aardappelen of Kipsaté, atjar, sambalboontjes en nasi. U kunt kiezen uit instellingen die zich focussen op diepvriesgerechten & koelverse maaltijden die u kunt opwarmen middels magnetron of oven, en instellingen die de menu’s opgewarmd bezorgen.

 • Is een bord eten opwarmen geen probleem voor u? Probeer dan eerst eens koelverse gerechten of diepvriesmaaltijden. Dit is klaar te maken wanneer u dat schikt. U geniet van maximale vrijheid.
 • Beschikt u niet over een keuken, en heeft u geen thuiszorg die kan helpen? Tafeltje dekje is dan mogelijk de oplossing. De maaltijd wordt warm bezorgd, u kunt direct eten.
 • Hieronder treft u een overzicht met bekende landelijke organisaties aangevuld met lokale organisaties, wijkrestaurants en/of zorginstellingen waar u mogelijk terecht kunt.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 170 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Warme gerechten
Vanaf €6,45 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Overzicht met lokale leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
BuurtzorgVoorstraat 46a9285 NTBuitenpost
BuurtzorgRoderweg 869311 PBNieuw-Roden
SPAR DrogehamDe Buorren 269289 HGDrogeham
SPAR BijlsmaGreate Buorren 409263 PNGarijp
Alles ûnder ien DakE.M. Beimastrjitte 339261 VGEastermar
SPAR MaaltijdserviceFoarwei 819298 JDKollumerzwaag
Zorggroep – Meckama StateTsjerk Hiddesstraat 429291 AMKollum
Restaurants: Eten ‘Bij de buren’Noorderkroon 1009301 JVRoden
Keurslager BeetsHeerestraat 599301 AERoden
BuurtzorgVoorstraat 549291 CLKollum
Onze lijst met opties aanpassen of uit laten breiden? Stuur dan een bericht.

Een buurtrestaurant + tafeltje dekje in Achtkarspelen

Diverse verzorgingstehuizen in de omgeving Achtkarspelen bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en hebben een aangenaam buurtrestaurant voor senioren. Regionale wijkrestaurants serveren complete maaltijden zoals Kippensoep met vermicelli, tegen lage kosten. Op deze plek is genoeg plek voor sociale ontmoetingen. Soms is het ook mogelijk om de gerechten thuis te laten bezorgen. Via www.grootegast.nl treft u locaties en gegevens over de seniorenrestaurants waar u heen kunt. Bezoek de pagina: Vers aan Tafel.

Gegevens

Smaakvolle maaltijden

 • Rundvlees in tijmsaus
 • Draadjesvlees in rode wijnsaus
 • Kipfilet in saus
 • Vissoep
 • Kipfilet in jus

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Omschrijf zorgvraag

  Waar heeft men behoefte aan? Betreft het eenvoudige ondersteuning zoals hulp bij het opwarmen van maaltijden? Of gaat het om zwaardere zorg als het toedienen van eten?

 2. Aanvragen van subsidie

  Is de zorgvraag bekend? Vergelijk welke zorgvormen tot de opties behoren. Vergelijk WMO, WLZ of zorg vanuit de zorgverzekering. Lees u ook in over wat de gemeente Achtkarspelen doet betreft subsidies voor maaltijden aan huis (www.grootegast.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een leverancier uitzoeken

  Ontdek de maaltijdservices in Achtkarspelen voor ouderen en kies een geschikte. Analyseer punten als de beste- en betaalmogelijkheden en het wisselende aanbod. Vraag of proefpakketten beschikbaar zijn bij de maaltijdhulp.

 4. Het opwarmen van uw eten

  Uw maaltijden worden aan huis bezorgd, altijd door een persoonlijke bezorger. De bereiding van het gerecht kan moeiteloos in de magnetron of oven. Prik met een vork wat gaatjes in de verpakking, zet de magnetron op 500 watt en zet hem op ongeveer 5 minuten. Ervaar de heerlijke smaak!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Uit welke maaltijden kan ik kiezen?

In grote lijnen zijn er drie keuzemogelijkheden: koelvers, vriesvers of tafeltje dekje (warme maaltijden). Het grote koelvers voordeel: 100% verse maaltijd, het nadeel is dat het maar een paar dagen houdbaar is. Vriesvers kan je langer bewaren, maar minder vers en verantwoord. Tafeltje dekje is perfect voor ouderen waarbij een thuismaaltijd opwarmen (tijdelijk) niet kan.

Wat zijn de tarieven voor maaltijden voor ouderen?

Deze kosten hebben met name te maken met het soort gerecht. Diepvriesmaaltijden bestelt u vanaf €5,40. Koelverse maaltijden kan u al bestellen vanaf €7,10. Een eigen warme maaltijd aan huis voor ouderen in Achtkarspelen koopt u voor circa €8,10. In de regel is dit bedrag inclusief bezorging.

Kan ik maaltijden voor mijn ouders aanvragen?

Hebt u behoefte aan een maaltijdhulp voor uw (beide) ouders? Een maaltijdservice zorgt voor meer vrijheid. Probeer het uit met proef bestellingen (pakketten). Vul de benodigde gegevens in. Een (online) maaltijdservice zal via de telefoon uw vader en/of moeder contacteren voor nadere toelichting. Als uw vader/moeder enthousiast is, dan wordt er een bezorgafspraak gemaakt de vaste bezorger brengt de gerechten bij uw ouders thuis en geeft antwoord op vragen.

Maaltijden na een operatie (tijdelijke oplossing)?

Komt u weer thuis na een ziekenhuisopname, en wenst u gedurende een paar weken/maanden een service voor thuismaaltijden? Het is mogelijk: af en toe kant-en-klaar maaltijden bezorgd krijgen. U bepaald wekelijks de maaltijden die u aanspreken (telefonisch, met de bestellijst & online). Zelf de touwtjes in handen houden (geen minimale afname).


Dieetmaaltijden aan huis laten bezorgen in mei 2024

Eten aan huis bezorgen in Achtkarspelen heeft veel voordelen. Voor ouderen die zelf de boodschappen doen en koken verschaft dit meer vrijheid en structuur. Voor ouderen die niet zelf hun potje kunnen koken is het meer een noodzaak. Het gaat om gezonde maaltijden aan huis die ervoor zorgen dat mensen voldoende vitaminen en mineralen binnen krijgen. Populair zijn met name deze dagverse maaltijden met een korte verwerkingstijd. Tevens zijn ook de diepvries- en koelverse maaltijden in kwaliteit gestegen. Vaak met 250 gram + groente, noodzakelijke bouwstoffen (B12) en vrij van kunstmatige toevoegingen. Het klaarmaken van deze voedzame maaltijden is een fluitje van een cent middels de magnetron, op een zelfgekozen moment. Kant en klaar maaltijden Achtkarspelen: “bezorgen resulteert in goede ondersteuning in postcodegebied 9873”. Bekijk ook info over Uitgekookt.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten wisselen hun aanbod wekelijks voor uw dieet, allergie of voorkeuren. glutenvrij, natriumarm, lactosevrij, gemalen en ook vegetarisch, koolhydraatarm, veganistisch, vloeibaar: vrijwel alles is mogelijk.

 1. Zoutarm: menu’s met maximaal < 0,3 gram zout per 100 gram eten.
 2. Glutenvrij: is aan te raden bij situaties als glutensensitiviteit (coeliakie).
 3. Lactosevrij: volledig vrij van zuivel toevoegingen (melkproducten).
 4. Vegetarisch: expliciet zonder vis en vlees, maar vol groenten, peulvruchten en noten.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen of slikken steeds moeilijker gaat.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente