Maaltijdvoorziening Woldendorp

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Woldendorp

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Woldendorp wordt veel gebruikt door alle bejaarden die i.v.m ouderdom of een handicap niet zelfstandig kunnen koken. Binnen de gemeente Delfzijl zijn er professionele maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. Onder andere landelijke instellingen als Mealhero, of gespecialiseerde instellingen die warme maaltijden voor ouderen bezorgen. Met deze unieke services kan iedereen rekenen op verse recepten als Spitskoolschotel met cashewnoten en aardappelpuree met tuinkruiden en/of Vegetarische notenburger met vegetarische jus, gebakken aardappelen, wokgroenten. Via maaltijdvoorzieningen.nl bekijkt u leveranciers en praktische details wat betreft subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieGroningen
GemeenteDelfzijl
Regio-code0596 (+31596)
Postcode9946
Kosten (indicatie)v.a. €5,72
Voorbeeld maaltijdGebonden kerrie-champignonsoep

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €29,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen februari 2024

Subsidie voor maaltijden aan huis in Woldendorp

Een gebalanceerd maaltijdplan is aan te raden voor uw algehele gesteldheid. Een voedzaam recept met genoeg vitaminen draagt hier zeker aan bij. Lukt het doen van boodschappen en gerechten klaarmaken niet eigenhandig als gevolg van complicaties rondom de gezondheid? Of heeft u een relatief laag inkomen? Daarvoor kunt u eens kijken naar bruikbare subsidies / maaltijd regelingen. Dit houdt in: korting op maaltijden aan huis, samen eten in een wijkgebouw, of hulp aan huis met boodschappen doen en/of koken. Waar heb ik recht op? U kunt een beroep doen op verscheidene wetten en subsidieregelingen. Daarom behandelen we de populairste vormen: Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), de Wet langdurige zorg (Wlz) of Thuiszorg (Wijkverpleging), en eigen mantelzorg. Misschien is er ook ruimte voor bijzondere bijstand binnen de gemeente Delfzijl.

WMO 2024

De wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) wordt uitgevoerd door de gemeente Delfzijl. Uniek voor bejaarden die problemen ervaren bij alles wat komt kijken bij zelfstandig wonen en als ruggensteun voor mantelzorg.

 • Hulp bij het doen van boodschappen
 • Aantrekkelijke maaltijdservice korting
 • Per gemeente unieke voorwaarden

WLZ

De wet langdurige zorg is unieke voor hulpbehoevenden die 24/7 extra zorg en/of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Onder andere dementerende senioren of mensen met een handicap. Deze wet is er ook voor hulp bij eten en drinken (bijv. ondersteuning bij toedienen).

 • Hulp bij koken of opwarmen van gerecht
 • Het eten in de mond stoppen
 • Informeer bij de CIZ

ZVW

Verandert uw gezondheid in negatieve zin, en wordt er al veel zorg aan u verleend? Mogelijk wordt hulp bij eten en drinken vergoed vanuit de zorgverzekering. Over het algemeen gaat dit via de thuiszorg (wijkverpleging).

 • Hulp met koken
 • hulp bij toediening
 • Aanvragen bij de zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is langdurige en intensieve zorg voor een hulpbehoevende. In sommige gevallen kan een vriend of kennis helpen met een supermarkt bezoeken of een maaltijd opwarmen. In Woldendorp kan u ook een beroep doen op vrijwilligers die ondersteuning bieden.

 • Hulp van iemand uit de omgeving
 • Meer ondersteuning in huis
 • Meer info op o.a. mantelzorg.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Woldendorp vergelijken

Wilt u ook graag een warme maaltijdvoorziening in Woldendorp? In deze plaats onderscheiden we vele partijen en vrijwilligersorganisaties die warme maaltijden aan huis bezorgen bij ouderen en invaliden. Bijvoorbeeld Champignonsoep met rundvlees en Jonge kabeljauw in roomsaus. Wij onderscheiden instellingen met een ruim aanbod diepvriesgerechten & koelverse maaltijden die u kunt opwarmen middels magnetron of oven, en organisaties die de menu’s opgewarmd brengen.

 • Is een bord eten opwarmen geen probleem voor u? Dan adviseren wij koelverse gerechten en diepvriesmaaltijden. Deze kunt u opwarmen als het u treft. Zo blijft u flexibel en vrij.
 • Kun u dit zelf niet, en heeft u niet iemand die kan helpen? Dan raden wij tafeltje dekje aan. Uw eten wordt warm gebracht, u kunt direct eten.
 • Hieronder treft u een overzicht met landelijke leveranciers aangevuld met lokale bezorgers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen waar u meer informatie kunt krijgen en mogeijk een proefmaaltijd kunt bestellen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Schema met lokale leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
SPAR KappenKerkstraat 589945 SHWagenborgen
Klooster&BurenProf. Poststraat 19977 RNKloosterburen
SPAR GijzenHoofdstraat 449951 ACWinsum
BuurtzorgFam Bronsweg 229945 PSWagenborgen
TSN ThuiszorgJachtlaan 92-49934 JDDelfzijl
TSN ThuiszorgMeeden 3E9951 HZWinsum
BuurtzorgBorgweg 369951 BGWinsum
SPAR BergstraDorpsstraat 19974 PNZoutkamp
TSN ThuiszorgBreekweg 2e9965 TELeens
Keurslager KampsRegnerus Praediniusstraat 109951 CBWinsum
Wilt u een nieuwe service toevoegen of aan laten passen? Stuur dan een bericht.

Wijkrestaurant voor senioren en tafeltje dekje in Woldendorp

Sommige buurthuizen in de buurt van Woldendorp bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en exploiteren een maatschappelijk buurtrestaurant voor ouderen. Deze wijkrestaurants voeren een assortiment gezonde maaltijden als Vegastukjes in paddenstoelensaus met koolrabi à la crème en volkoren macaroni, voor lage prijzen. Daar is genoeg plek voor sociale ontmoetingen. Soms is het ook mogelijk om de menu’s af te halen of te laten bezorgen. Op www.delfzijl.nl treft u specifieke info m.b.t. de seniorenrestaurants in uw gemeente. Bezoek de pagina: Apetito.

Belangrijke info

 • Provincie: Groningen
 • Gemeente: Delfzijl
 • Netnummer: 0596 (+31596)
 • Centrale postcode: 9946
 • Veel gezochte wijk: Stad

Voorbeeld maaltijden

 • Pastaschotel met spinazie
 • Verse fruitsalade
 • Rode kool met gehakt schotel
 • Schnitzel mexico schotel
 • Zalm in roomsaus

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag inventariseren

  Wat voor soort zorg is er nodig? Spreken we over eenvoudige ondersteuning zoals het verwarmen van kant-en-klaar diners? Of hebben we het over meer intensieve ondersteuning als het toedienen van eten?

 2. Subsidieregeling bekijken

  Weet u wat de zorgvraag is? Doorzoek welke zorgvormen geschikt zijn. Zoek naar WMO, WLZ of zorg vanuit de zorgverzekering. Zoek ook uit wat uw gemeente Delfzijl regelt wat betreft subsidies voor maaltijden aan huis (www.delfzijl.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijddienst uitkiezen

  Vergelijk de maaltijdservices in Woldendorp voor ouderen en start met bestellen. Let op belangrijk dingen zoals: de bestelmogelijkheden en bezorgdagen en type maaltijden. U kunt uitzoeken of er een proefpakket wordt aangeboden bij de maaltijdhulp.

 4. Het opwarmen van de maaltijd

  Uw gerechten kunnen bij u thuisbezorgd worden, gebruikelijk door een vaste bezorger. De maaltijd klaarmaken kan doorgaans in de magnetron of oven. Prik gaatjes in de folie, plaats de verpakking in de magnetron (600 watt) en kies voor een opwarmtijd van circa 7 minuten. Eet smakelijk!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe groot is het assortiment?

U heeft eigenlijk drie alternatieven: koelvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) & vriesvers. Het handige van koelvers is 100% verse maaltijd, het nadeel is dat het maar een paar dagen houdbaar is. Vriesvers is langer houdbaar, echter minder fris en meer toevoegingen. Tafeltje dekje is makkelijk in situaties waarbij een seniorenmaaltijd zelf opwarmen geen optie is.

Hoe zit het met de prijs voor maaltijden voor ouderen?

Het tarief wordt vooral gevormd door het soort gerecht. Diepvriesmaaltijden zijn er al vanaf €4,70. Koelverse gerechten bieden sommige aanbieders aan voor €7,50. Zo’n persoonlijke warme maaltijd aan huis voor ouderen in Woldendorp is verkrijgbaar vanaf €9,00. Vaak betaalt u geen extra bezorgkosten.

Hoe werkt het bestellen van de maaltijden voor mijn ouders?

Betreft uw vraag een maaltijdhulp voor uw (beide) ouders? De maaltijdservice voor 65-plussers is mogelijk de oplossing. De dienst zelf proberen kan met het proefpakket. Vul het formulier in. Een (online) maaltijdservice zal via de telefoon uw vader en/of moeder contacteren om de aanvraag te bespreken. Er wordt een bezorgafspraak gemaakt, en de regionale bezorger levert alles netjes af en geeft een toelichting.

Maaltijden voor thuis na een operatie (revalidatie)?

Komt u thuis uit het ziekenhuis, en wenst u tijdelijk bezorgmaaltijden thuis ontvangen? U kunt ook tijdelijk kant-en-klaar maaltijden thuis ontvangen. Men bepaald altijd zelfstandig de maaltijden (telefonisch, online en met de bestellijst). Altijd geheel vrijblijvend (zonder minimale afname).


Dieetmaaltijden aan huis in februari 2024

Eten aan huis bezorgen in Woldendorp is een service waar velen gebruik van maken. Voor senioren die nog wel zelf hun potje kunnen koken geeft dit meer zelfstandigheid en routine. Voor cliënten die niet meer naar de winkel kunnen is het vrijwel onmisbaar. Dit betreft gezonde maaltijden aan huis die geven dat senioren voldoende voeding (en dus energie) krijgen. In het bijzonder deze dagverse maaltijden met een korte verwerkingstijd. Verder zijn ook de koelverse- en diepvriesgerechten steeds gezonder. Ze bevatten steeds meer groenten, noodzakelijke bouwstoffen (B12) en weinig ongezonde toevoegingen. Het opwarmen van deze gezonde maaltijden gaat ontzettend gemakkelijk in de magnetron, waar en wanneer u dat wil. Kant en klaar maaltijden Woldendorp: “bezorgen resulteert in veel vrijheid in postcodegebied 9946”. Wellicht relevant: Vergelijken.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten houden uitstekend rekening met uw eigen dieetwensen of voedingspatroon. lactosevrij, gemalen, glutenvrij, zoutarm en ook vloeibaar, veganistisch, koolhydraatarm, vegetarisch: de maaltijdservice is er voor iedereen.

 1. Zoutarm: gerechten met zo’n 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: wordt geadviseerd in het geval van een tarwe- of glutenallergie (coeliakie).
 3. Lactosevrij: maaltijd vrij van melk en toevoegingen van zuivel.
 4. Vegetarisch: zonder vis, vlees, maar met gezonde plantaardige varianten.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken & kauwen voor problemen zorgt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!