Maaltijdvoorziening Termunten

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Termunten

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Termunten is geschikt voor alle mensen die vanwege ouderdom of beperking geen boodschappen kunnen doen. In de gemeente Delfzijl kunt u kiezen uit verscheidene maaltijdvoorzieningen voor senioren. Denk dan aan landelijk opererende diensten als Mealhero, of lokale services die warme maaltijden voor ouderen bezorgen. Dankzij deze betrouwbare oplossingen heeft men de beschikking over ambachtelijke menu’s zoals Heldere kippensoep en/of Pompoensoep. Op deze website bekijkt u eet-bedrijven en essentiële gegevens aangaande subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieGroningen
GemeenteDelfzijl
Regio-code0596 (+31596)
Postcode9947
Kosten (indicatie)v.a. €5,73
Maaltijd tipViergroentenstamppot, gehaktbal

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €29,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen december 2023

Subsidie voor maaltijden aan huis in Termunten

Een eigen voedingsvoorschrift is aan te raden voor de gezondheid. Een gezond recept bomvol vitaminen is dan ook essentieel. Wil boodschappen doen en lekker kokkerellen niet meer als gevolg van problemen met de gezondheid? En is uw budget niet toereikend? Met dat in het achterhoofd bestaan er belangrijke maaltijdregelingen / subsidies. Concreet: korting op maaltijden aan huis, aanschuiven in een buurtrestaurant, of hulp via zorghuizen. Wat moet ik hiervoor doen? U kunt aankloppen bij diverse maaltijdsubsidies en wetten. In deze paragraaf behandelen we een aantal van deze wetten: de wet voor langdurige zorg, de WMO of thuiszorg via de zorgverzekering, en mantelzorg. In sommige gevallen is er ook ruimte voor bijzondere bijstand in de gemeente Delfzijl.

WMO 2023

De WMO 2015 (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt beheerd door de gemeente Delfzijl. Ontwikkeld voor inwoners die moeilijkheden hebben met het op eigen benen thuis wonen en om mantelzorgers te ondersteunen.

 • Een boodschappen-buddy
 • Korting op een maaltijdservice
 • Elke gemeente heeft eigen beleid

WLZ

De wet langdurige zorg is ontwikkeld voor senioren die 24/7 goede zorg of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Denk aan dementerende bejaarden en inwoners met een lichamelijke beperking. Ook relevant bij een hulpvraag rondom de maaltijd (bijv. ondersteuning bij toedienen).

 • Hulp bij opwarmen gerechten
 • Iemand die het eten toedient
 • Informatie opvragen via CIZ

ZVW

Verandert uw gezondheid in negatieve zin, en wordt er al veel zorg aan u verleend? Soms wordt hulp bij eten en drinken geregeld via de zorgverzekering. Over het algemeen gebeurt dit in de vorm van thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een maaltijd opwarmen
 • hulp bij toediening
 • Zorgverzekeraar behandelt de aanvraag

Mantelzorg

Mantelzorg is Mantelzorg is langdurig en onbetaald zorgen voor familie/bekenden. In sommige situaties kan een partner ondersteunen bij het doen van boodschappen of samen eten. In Termunten zijn hiervoor ook speciale vrijwilligers die voor u klaar staan.

 • Hulp van iemand uit de omgeving
 • Individuele zorg
 • Voor meer info zie ook Mezzo.nl.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Termunten vergelijken

Ook benieuwd naar een warme maaltijdvoorziening in Termunten? In deze gemeente zijn er een aantal partijen en thuiszorgorganisaties die warme maaltijden thuisbezorgen voor ouderen en beperkten. U kunt dan denken aan maaltijden zoals Tortellini met gehakt en kaas en Champignon omelet. U kunt kiezen voor leveranciers gespecialiseerd in koelverse gerechten en vriesverse maaltijden die u zelf in de magnetron kunt doen, en services die de maaltijd opgewarmd leveren.

 • Kunt u nog goed overweg met de magnetron? Bestel eens een (proefpakket) met koelverse gerechten en diepvriesmaaltijden. U gebruikt kort de magnetron wanneer u dat schikt. U kunt zelf uw dag indelen.
 • Is zelfstandig eten verwarmen lastig, en kent u geen mantelzorger die kan helpen? Probeer dan eens tafeltje dekje. Uw avondmaal wordt opgewarmd geleverd, u kunt zo aanschuiven.
 • Onderstaand vindt u een overzicht met landelijke leveranciers aangevuld met lokale partijen, wijkrestaurants en/of zorginstellingen waar u mogelijk terecht kunt.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met lokale bedrijven, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
SPAR KappenKerkstraat 589945 SHWagenborgen
Klooster&BurenProf. Poststraat 19977 RNKloosterburen
SPAR GijzenHoofdstraat 449951 ACWinsum
BuurtzorgFam Bronsweg 229945 PSWagenborgen
TSN ThuiszorgJachtlaan 92-49934 JDDelfzijl
TSN ThuiszorgMeeden 3E9951 HZWinsum
BuurtzorgBorgweg 369951 BGWinsum
SPAR BergstraDorpsstraat 19974 PNZoutkamp
TSN ThuiszorgBreekweg 2e9965 TELeens
Keurslager KampsRegnerus Praediniusstraat 109951 CBWinsum
Kent u zelf nog nieuwe bedrijven of info laten aanpassen? Contact opnemen kan per mail.

Senioren eetpunten en tafeltje dekje in Termunten

Verscheidene zorghuizen in de streek Termunten bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of hebben een speciaal buurtrestaurant voor ouderen. Regionale wijkrestaurants hebben warme menu’s zoals Kibbeling in dillesaus, babyworteltjes en aardappelpuree, voor scherpe prijzen. Bij dit ontmoetingspunt is er ook ruimte voor ontmoeting. Bij sommige eetpunten is het mogelijk om het assortiment op te halen of te laten bezorgen. Op de URL www.delfzijl.nl ontdekt u aanvullende info over de seniorenrestaurants bij u in de buurt. Lees verder over Uitgekookt.

Feiten

 • Provincie: Groningen
 • Gemeente: Delfzijl
 • (Regio) nummer: 0596 (+31596)
 • Postcode: 9947
 • Populaire wijk: Stad

Smaakvolle maaltijden

 • Kip kerrie ananas schotel
 • Zalm in dillesaus
 • Champignonsoep met rundvlees
 • Broccoli rollade schotel
 • Zalm in roomsaus

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Bepaal zorgwensen

  Om wat voor zorg gaat het? Kiest men voor kortstondige ondersteuning zoals hulp bij het opwarmen van maaltijden? Of spreken we over zwaardere ondersteuning als hulp bij het eten?

 2. Een subsidie regelen

  Is het bekend om welk type zorg het gaat? Kijk naar welke vormen van hulp beschikbaar zijn. Informeer over WMO, zorg vanuit de zorgverzekering & WLZ. Check ook wat de gemeente Delfzijl te bieden heeft aangaande subsidies voor maaltijden aan huis (www.delfzijl.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een leverancier uitkiezen

  Beoordeel de maaltijdservices in Termunten voor ouderen en ga uw voorkeur bepalen. Let op belangrijk dingen zoals: de manier waarop u kunt bestellen en betalen en de variatie in gerechten. Zoek uit of er een proefpakket mogelijk is bij de maaltijdhulp.

 4. Het opwarmen van de maaltijd

  De menu’s zullen thuis geleverd worden, vaak door dezelfde chauffeur, op een vast moment in de week. De maaltijd klaarmaken kan simpelweg via oven of magnetron. Prik wat gaatjes in de plastic afdekking, plaats de verpakking in de magnetron (600 watt) en stel de tijd in op circa 6 minuten. Klaar? Eten maar!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe zit het met het eten-aanbod?

Feitelijk zijn er drie keuzemogelijkheden: tafeltje dekje (warme maaltijden), koelvers & vriesvers. Het grote koelvers voordeel: super verse leveringen, maar een beperkte houdbaarheid. Vriesvers is langer houdbaar, echter verminderd fris en verantwoord. Tafeltje dekje biedt uitkomst voor mensen waarbij een seniorenmaaltijd zelf opwarmen geen optie is.

Hoe verhouden zich de prijzen voor maaltijden voor ouderen?

Dit hangt sterk af van de eigenschappen van de maaltijden. Vriesverse maaltijden bestelt u vanaf €4,60. Gezonde koelverse maaltijden koopt u voor circa €5,90. Zo’n speciale warme maaltijd aan huis voor ouderen in Termunten is er al vanaf €8,70. In algemene zin is dit bedrag inclusief bezorging.

Kan ik op meerdere manieren bestellen voor mijn ouders?

Bent u op zoek naar een maaltijdhulp voor (een van uw) ouders? Een (online) maaltijdservice is mogelijk de oplossing. Kies daarom direct voor het proefpakket. Vraag deze vrijblijvend aan. De maaltijdservice voor 65-plussers zal via de telefoon uw vader en/of moeder contacteren om kennis te maken. Samen wordt een bezorgafspraak gemaakt, de lokale bezorger bezorgt de maaltijden thuis en neemt de laatste zaken door.

Is er ook een tijdelijke maaltijdservice na ziekenhuisopname?

Bent u bijna weer thuis uit het ziekenhuis, en wilt u tijdelijk een bezorgdienst voor eten? U kunt voor een kortstondige periode kant-en-klaar maaltijden thuis laten bezorgen. Men kiest steeds zelf de lekkerste maaltijden (met de bestellijst, online en telefonisch). Het is dus helemaal vrijblijvend (geen verplichtingen).


Maaltijdservice voor dieetmaaltijden in december 2023

Eten aan huis bezorgen in Termunten is ontzettend handig. Voor bewoners die zichzelf kunnen redden geeft dat extra tijd en gemak. Voor ouderen die hier meer moeite mee hebben is het soms de enige oplossing. Het gaat om gezonde maaltijden aan huis die ervoor bedoeld zijn dat mensen kwiek en energiek blijven. Veel besteld zijn o.a. de dagverse maaltijden zonder kunstmatige toevoegingen. Goed om te noemen: ook zijn de koelverse en diepvriesmaaltijden met sprongen vooruit gegaan. Tegenwoordig met veel groenten, noodzakelijke bouwstoffen (B12) en vrijwel zonder vet en zout. Het verwarmen van deze uitstekende maaltijden is verrassend simpel via de oven of magnetron, als u het uitkomt. Kant en klaar maaltijden Termunten: “bezorgen geeft goede ondersteuning in postcodegebied 9947”. Ga door naar: Apetito.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten houden uitstekend rekening met uw eigen dieetwensen of voedingspatroon. zoutarm, lactosevrij, glutenvrij, natriumarm of misschien koolhydraatarm, vegetarisch, eiwitrijk, veganistisch: iedereen kan er terecht.

 1. Zoutarm: diners met ruwweg 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: is voor ouderen met coeliakie / glutenvrije levensstijl.
 3. Lactosevrij: gerechten zonder melk of melkproducten.
 4. Vegetarisch: altijd zonder vlees/vis, maar bomvol groenten en vleesvervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken en/of kauwen complicaties met zich mee brengt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!