Maaltijdvoorziening Borgsweer

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Borgsweer

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Borgsweer wordt veel gebruikt door alle ouderen die door hun leeftijd of een lichamelijke handicap niet zelf kunnen koken. In de gemeente Delfzijl kunt u kiezen uit tal van maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. We spreken dan over landelijk actieve bedrijven zoals Mealhero, of kleinschalige maaltijdbezorgers die warme maaltijden voor ouderen afleveren. Door dergelijke leveranciers is iedereen verzekerd van heerlijke menu’s als Stoofpotje met peer rundvlees en puree of Babi ketjap, mihoen goreng. Op deze pagina vindt men populaire bezorgers en waardevolle details wat betreft subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieGroningen
GemeenteDelfzijl
Regio-code0596 (+31596)
Postcode9949
Kosten (indicatie)v.a. €5,75
Maaltijd tipKip, worteltjes, aardappelpuree

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €29,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen februari 2024

Subsidie op maaltijden aan huis in Borgsweer

Een juist voedingspatroon is belangrijk voor uw vitaliteit. Een voedzaam diner vol groenten moet dan ook het streven zijn. Kan boodschappen doen en het klaarmaken van de avondmaaltijd niet meer zelf gezien uw problemen met de gezondheid? En moet u met weinig rondkomen? In dat geval kunt u een beroep doen op belangrijke subsidies / maaltijd regelingen. Vaak komt dat neer op: voordelig maaltijden thuis laten bezorgen, aanschuiven in een buurtrestaurant, of thuiszorg. Waar heb ik recht op? U kunt een beroep doen op diverse zorgwetten en subsidies voor maaltijden. Daarom benaderen we de belangrijkste vormen: WMO, WLZ, en ZVW, en persoonlijke mantelzorg. Soms zijn er regelingen voor bijzondere bijstand binnen de gemeente Delfzijl.

WMO 2024

De WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt geregeld door de gemeente Delfzijl. Uniek voor ouderen die hulp nodig hebben bij het zelf invullen van de huishouding en mantelzorgondersteuning.

 • Een boodschappen-buddy
 • Korting op een maaltijdservice
 • Elke gemeente heeft eigen beleid

WLZ

Deze wet langdurige zorg is er voor bewoners die doorlopend intensieve zorg of toezicht behoeven (centrum indicatiestelling zorg). Denk aan dementerende bejaarden en bejaarden met handicaps. De wet biedt ook hulp bij het avondeten (bijv. opwarmen van de maaltijd).

 • Hulp bij koken of opwarmen van gerecht
 • Gezamenlijk eten
 • Aanvraag indienen bij CIZ

ZVW

Verandert uw gezondheid in negatieve zin, en ontvangt u al veel zorg? In enkele gevallen wordt hulp bij eten en drinken met de zorgverzekeraar afgehandeld. Dikwijls gaat dat aan de hand van thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een maaltijd opwarmen
 • ondersteuning bij toedienen
 • Aanvraag via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is hulp aan een hulpbehoevende door iemand uit diens directe sociale omgeving. Dikwijls kan een familielid of vriend helpen met een supermarkt bezoeken of helpen bij het eten. In Borgsweer zijn er ook vrijwilligers die hier een rol in kunnen spelen.

 • Zorg voor zieken, gehandicapten en hulpbehoevenden
 • Meer thuiszorg in de woning
 • Bekijk ook mantelzorg.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Borgsweer vergelijken

Ook benieuwd naar een warme maaltijdvoorziening in Borgsweer? In en rondom uw woonplaats zijn er veel verschillende bedrijven en instanties die warme maaltijden aan huis bezorgen voor ouderen en gehandicapten. Bijvoorbeeld Kipragout champignons en Boerenkoolstamppot, spekjes, schijfjes rookworst. U kunt kiezen uit leveranciers die gericht zijn op koelverse gerechten of diepvriesmaaltijden die u zelf in de magnetron kunt doen, en bedrijven die de gerechten opgewarmd bezorgen.

 • Is een bord eten opwarmen geen probleem voor u? Bestel eens een (proefpakket) met vriesverse gerechten of koelverse maaltijden. Dit is op te warmen zodra u het schikt. Zo blijft u flexibel en vrij.
 • Beschikt u niet over een keuken, en is er geen mantelzorger die u ondersteunt? Dan bent u beter af met tafeltje dekje. Het gerecht wordt warm afgeleverd, smullen maar!
 • Onderstaand vindt u een overzicht met populaire landelijke leveranciers aangevuld met lokale partijen, zorginstellingen en/of wijkrestaurants die mogelijk oplossingen bieden voor uw maaltijden.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Schema met lokale leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
SPAR KappenKerkstraat 589945 SHWagenborgen
Klooster&BurenProf. Poststraat 19977 RNKloosterburen
SPAR GijzenHoofdstraat 449951 ACWinsum
BuurtzorgFam Bronsweg 229945 PSWagenborgen
TSN ThuiszorgJachtlaan 92-49934 JDDelfzijl
TSN ThuiszorgMeeden 3E9951 HZWinsum
BuurtzorgBorgweg 369951 BGWinsum
SPAR BergstraDorpsstraat 19974 PNZoutkamp
TSN ThuiszorgBreekweg 2e9965 TELeens
Keurslager KampsRegnerus Praediniusstraat 109951 CBWinsum
Wilt u suggesties doen of wijzigingen doorvoeren? Stuur ons dan een mail.

Sociale buurtrestaurants en tafeltje dekje in Borgsweer

Diverse bejaardentehuizen in de streek Borgsweer bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of bieden een laagdrempelig buurtrestaurant. Maatschappelijke wijkrestaurants voeren een assortiment verantwoorde gerechten zoals Kipdrumsticks, kerriekool en gekruide aardappelblokjes, voor enkele euro’s. Hier kan men, naast eten, ook sociale activiteiten doen. Soms is het ook mogelijk om de specialiteiten bij u thuis te brengen. Op de URL www.delfzijl.nl leest u handige info over de seniorenrestaurants waar u heen kunt. Mogelijk interessant: Maaltijdservice.nl.

Stats & Facts

 • Provincie: Groningen
 • Gemeente: Delfzijl
 • Regionummer: 0596 (+31596)
 • Postcodegebied: 9949
 • Populaire wijk: Stad

Geschikte maaltijden

 • Kippensoep met vermicelli
 • Witlof a la creme
 • Linzensoep met bleekselderij
 • Schnitzel champignonsaus
 • Zalm in roomsaus

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Inventarisatie zorgvraag

  Wat heeft u precies nodig? Spreken we over lichte zorg zoals hulp bij het opwarmen van maaltijden? Of gaat het om zwaardere zorg als hulp bij toedienen?

 2. Subsidie voor maaltijden aanvragen

  Weet u wat de zorgvraag is? Kijk naar welke manieren van (thuis)zorg geschikt zijn. Zoek naar WLZ, WMO of zorg vanuit de zorgverzekering. Ontdek ook wat de gemeente Delfzijl verzorgt rondom subsidies voor maaltijden aan huis (www.delfzijl.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijddienst uitkiezen

  Check de maaltijdservices in Borgsweer voor ouderen en bepaal uw voorkeur. Let goed op de beste- en betaalmogelijkheden en het assortiment. Bekijk of er een proefpakket wordt aangeboden bij de maaltijdhulp.

 4. De magnetronmaaltijd opwarmen

  De menu’s kunnen thuisbezorgd worden, in de regel door een regionale chauffeur op een vaste dag. Het opwarmen van de maaltijden gebeurt zonder problemen door middel van oven of magnetron. Prik wat gaatjes in de plastic afdekking, zet het gerecht in uw magnetron (500 watt) en kies voor ongeveer ongeveer 6 – 8 minuten. Smullen maar!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe groot is het assortiment?

Om het eenvoudig te maken, er zijn drie mogelijkheden: vriesvers, koelvers of tafeltje dekje (warme maaltijden). Het voordeel van koelvers is de meest verse maaltijden, het minpunt is een beperkte houdbaarheid. Een diepvriesmaaltijd kan je wel een half jaar bewaren, echter beperkt vers en meer zout. Tafeltje dekje is praktisch voor mensen waarbij een maaltijd opwarmen niet meer kan.

Wat kosten maaltijden voor ouderen aan huis?

Dat heeft te maken met het type eten. Vriesverse maaltijden vindt u al vanaf €4,80. Koelverse/dagverse maaltijden zijn er al voor €7,00. Een speciale warme maaltijd aan huis voor ouderen in Borgsweer bestelt u vanaf €7,90. Meestal zijn de bezorgkosten daarbij inbegrepen.

Hoe bestel ik voor mijn ouders een verse maaltijd?

Betreft uw vraag een maaltijdhulp voor (een van uw) ouders? Zo’n maaltijdservice kan de oplossing zijn. Kies daarom direct voor het proefpakket. Vul het formulier in. Een (online) maaltijdservice zal via de telefoon uw vader en/of moeder contacteren voor nadere toelichting. Als uw vader/moeder enthousiast is, dan wordt er een bezorgafspraak gemaakt en de eigen bezorgservice bezorgt het proefpakket aan huis en geeft antwoord op vragen.

Kan ik tijdelijk maaltijden ontvangen na een operatie?

Komt u straks terug uit het ziekenhuis, en wenst u slechts tijdelijk een bezorgservice voor maaltijden? Iedereen kan ook sporadisch kant-en-klaar maaltijden aan huis krijgen. Men selecteert wekelijks zelf de lekkerste maaltijden (met de bestellijst, online of telefonisch). U hebt dus geen verplichtingen (zonder abonnement).


Maaltijdservice voor dieetmaaltijden in februari 2024

Eten aan huis bezorgen in Borgsweer is een ware uitkomst. Voor inwoners die zelf de boodschappen doen en koken faciliteert dit meer vrije tijd en regelmaat. Voor bejaarden die geen boodschappen kunnen doen en niet zelf kunnen koken is het vrijwel onmisbaar. Dit betreft gezonde maaltijden aan huis die ervoor zorgen dat hulpbehoevenden voldoende vitaminen en mineralen binnen krijgen. Bovenal deze dagverse maaltijden zonder kunstmatige toevoegingen. Daarbij zijn de diepvriesmaaltijden en koelverse gerechten in kwaliteit gestegen. Vol met groenten, noodzakelijke bouwstoffen (B12) en vrijwel zonder vet en zout. Het klaarmaken van deze gezonde maaltijden is een fluitje van een cent middels de magnetron, wanneer u maar wilt. Kant en klaar maaltijden Borgsweer: “bezorgen geeft veel autonomie in postcodegebied 9949”. Wellicht relevant: Mealhero.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten hechten veel waarde aan uw eigen dieetwensen of voedingspatroon. glutenvrij, natriumarm, gemalen, zoutarm of koolhydraatarm, veganistisch, vloeibaar, eiwitrijk: er kan meer dan u denkt.

 1. Zoutarm: maaltijden met plusminus 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: is voor ouderen met coeliakie / glutenvrije levensstijl.
 3. Lactosevrij: gerechten zonder melk of melkproducten.
 4. Vegetarisch: geen vlees en vis, maar met de lekkerste vleesvervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen en slikken lastig is geworden.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!