Maaltijdvoorziening Holwierde

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Holwierde

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Holwierde is aantrekkelijk voor alle bejaarden die vanwege ouderdom of beperking niet meer zelf een avondmaal klaar kunnen maken. In de gemeente Delfzijl is er de keuze uit verscheidene maaltijdvoorzieningen voor ouderen. Dit kunnen zijn; grote landelijke instanties als Uitgekookt, of zorghuizen en tafeltje dekje aanbieders die warme maaltijden voor ouderen faciliteren. Via zulk soort mogelijkheden heeft men de beschikking over verantwoorde recepten zoals Gehakt, bloemkool, aardappelpuree of Hongaarse goulash, Doperwten, Witte rijst. Hieronder vindt men de verschillende services en waardevolle details wat betreft subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieGroningen
GemeenteDelfzijl
Regio-code0596 (+31596)
Postcode9905
Kosten (indicatie)v.a. €5,49
Lekkere maaltijdVarkenshaas boontjes schotel

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
170+ maaltijden 6 maaltijden voor €32,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen april 2024

Subsidie voor maaltijden aan huis in Holwierde

Een juist voedingsvoorschrift is noodzakelijk voor een verantwoorde levensstijl. Een voedzaam diner bomvol mineralen is dan ook een belangrijke factor. Kan een supermarkt bezoeken en in de keuken staan niet zelfstandig omwille van fysieke ongemakken? En is uw inkomen beperkt? Als antwoord daarop kunt u een beroep doen op prima subsidies en maaltijdregelingen. Die faciliteren maaltijden aan huis tegen een gereduceerd tarief, aanschuiven in een buurtrestaurant, of hulp via zorghuizen. Hoe gaat dit precies in z’n werk? U dient rekening te houden met velerlei zorgwetten en maaltijdsubsidies. In het volgende schema gaan we dieper in op deze zorgwetten; WMO-ondersteuning, wijkverpleging uit de Zvw en de WMO, en lokale mantelzorg. Soms is er ook ruimte voor bijzondere bijstand binnen de gemeente Delfzijl.

WMO 2024

De WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt georganiseerd vanuit de gemeente Delfzijl. Te gebruiken door ouderen die hulp nodig hebben bij alles wat komt kijken bij zelfstandig wonen en als assistentie bij mantelzorg.

 • Hulp bij het doen van boodschappen
 • Korting op een maaltijdservice
 • Voorwaarden verschillen per gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is met name voor hulpbehoevenden die de hele dag zorg of controle behoeven (centrum indicatiestelling zorg). Onder andere dementerende mensen of bejaarden met een beperking. De wet biedt ook hulp bij de avondmaaltijd (bijv. bij risico op verslikken).

 • Hulp bij opwarmen magnetronmaaltijd
 • Het eten in de mond stoppen
 • Informeer bij de CIZ

ZVW

Verandert uw gezondheid in negatieve zin, en is de huidige zorgvraag hoog? Wellicht wordt hulp bij eten en drinken geregeld via de zorgverzekering. Over het algemeen gaat dit via de thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een kant-en-klaar maaltijd opwarmen
 • hulp bij toediening
 • Aanvraag via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is zorg die mensen geven vanwege een persoonlijke relatie die ze hebben. Gelukkigkan familie helpen met naar de supermarkt gaan of een maaltijd koken. In Holwierde zien we ook vrijwilligers die zich hiervoor inzetten.

 • Hulp of zorg van iemand uit de omgeving
 • Toevoeging op thuiszorg
 • Voor meer info zie ook mantelzorg.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Holwierde vergelijken

Bent u op zoek naar een warme maaltijdvoorziening in Holwierde? In deze streek zien we een aantal bedrijven en vrijwilligersorganisaties die warme maaltijden aan huis bezorgen voor ouderen en beperkten. U kunt hierbij denken aan onder andere Stoofpotje rundvlees en Varkensgehaktbal met vleesjus, aardappelpuree, sperziebonen. U kunt kiezen uit services die zich vooral richten op koelverse gerechten & diepvriesmaaltijden die gemakkelijk opgewarmd kunnen worden, en bezorgdiensten die uw avondmaaltijd opgewarmd brengen.

 • Kan u goed omgaan met magnetron of oven? Probeer dan eerst eens vriesverse gerechten & koelverse maaltijden. U gebruikt kort de magnetron als het u treft. Zo houdt u maximale vrijheid.
 • Is zelfstandig eten verwarmen lastig, en is er geen mantelzorger die kan helpen? Probeer dan eens tafeltje dekje. Uw diner wordt opgewarmd geleverd, geen handelingen benodigd.
 • Onderstaand treft u een lijst met bekende landelijke services aangevuld met lokale services, zorginstellingen en/of wijkrestaurants waar u mogelijk terecht kunt.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 170 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Warme gerechten
Vanaf €6,45 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Overzicht met plaatselijke leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Gezondheidscentrum OverdiepStadshaven 239902 DAAppingedam
BuurtzorgFam Bronsweg 229945 PSWagenborgen
HSS HulpverleningStationslaan 109919 ABLoppersum
Keurslager de JongOverdiep 129902 BXAppingedam
Catering De VestingBolwerk 69901 GBAppingedam
Restaurant Zonnehuis BetingeStaeteStaalstraat 19933 KJDelfzijl
Restaurant Zonnehuis WiemersheerdDe Schepperij 29919 HJLoppersum
TSN ThuiszorgJachtlaan 92-49934 JDDelfzijl
Restaurant De AanlegKoningin Wilhelminapark 239934 EHDelfzijl
SWDWaddenweg 49933 KHDelfzijl
Bedrijf toevoegen of een vermelding aanpassen? Maak dan een melding bij onze klantenservice.

Een buurtrestaurant + tafeltje dekje in Holwierde

Meerdere zorginstellingen in de streek Holwierde bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of bieden een aangenaam buurtrestaurant voor ouderen. Deze wijkrestaurants serveren heerlijke menu’s zoals Erwtensoep met rookworst, tegen een aantrekkelijke prijs. Op deze plek kan gegeten en gepraat worden met elkaar. Zo nu en dan is het ook mogelijk om het assortiment bij u thuis te brengen. Op de URL www.delfzijl.nl vindt u details aangaande de seniorenrestaurants bij u in de buurt. Bekijk ook info over Vergelijken.

Stats & Facts

 • Provincie: Groningen
 • Gemeente: Delfzijl
 • (Net) nummer: 0596 (+31596)
 • Postcodegebied: 9905
 • Lokale wijk: Stad

Voorbeeld maaltijden

 • Grootmoeders kippannetje
 • Gestoofde wortel
 • Procureurlapje met groenten
 • Tomatensoep met prei vg
 • Wokgroenten

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Inventarisatie zorgvraag

  Wat voor soort zorg is er nodig? Gaat het om lichte zorg zoals boodschappen doen of koken? Of hebben we te maken met zwaardere ondersteuning als hulp bij het eten?

 2. Subsidie aanvragen

  Is het duidelijk waar u behoefte aan heeft? Check welke vormen van zorg beschikbaar zijn. Check WMO, WLZ of zorg vanuit de zorgverzekering. Lees u ook in over wat de gemeente Delfzijl aanbiedt betreft subsidies voor maaltijden aan huis (www.delfzijl.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdservice bepalen

  Onderzoek de maaltijdservices in Holwierde voor ouderen en ga uw voorkeur bepalen. Let vooral op de bestelmogelijkheden en bezorgdagen en het wisselende aanbod. Kijk of proefpakketten aan huis geleverd worden bij de maaltijdhulp.

 4. De maaltijd opwarmen

  Uw maaltijden kunt u thuis verwachten, gebruikelijk door een regionale chauffeur op een vaste dag. Het opwarmen van de bezorgmaaltijd kan moeiteloos door middel van oven of magnetron. Prik gaatjes in de folie, plaats de verpakking in de magnetron (600 watt) en stel ‘m in op circa 5 minuten. Uw diner is gereed!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke verschillende gerechten zijn er?

Standaard kunt u kiezen uit drie alternatieven: vriesvers, koelvers & tafeltje dekje (warme maaltijden). De meerwaarde van koelvers is maximale versheid, het nadeel is dat het maar een paar dagen houdbaar is. Een diepvriesmaaltijd kan je wel een half jaar bewaren, echter beperkt vers en meer toevoegingen. Tafeltje dekje biedt uitkomst op momenten wanneer zelf opwarmen niet lukt.

Zijn maaltijden voor ouderen duur?

De kosten zijn afhankelijk van de specificaties van de gerechten. Vriesverse maaltijden vindt u al vanaf €3,80. Verse koelverse maaltijden koopt u voor circa €5,70. Zo’n persoonlijke warme maaltijd aan huis voor ouderen in Holwierde is beschikbaar vanaf €8,90. In algemene zin betaalt u geen extra bezorgkosten.

Hoe werkt het bestellen van de maaltijden voor mijn ouders?

Bent u op zoek naar een maaltijdhulp voor uw ouders? Een (online) maaltijdservice kan de oplossing zijn. Kies daarom direct voor zo’n proefbestelling (pakket). Vul daarvoor het aanvraagformulier in. Een maaltijdservice legt daarna contact met uw vader en/of moeder voor nadere toelichting. Als uw vader/moeder enthousiast is, dan wordt er een bezorgafspraak gemaakt en de persoonlijke bezorger brengt het eten bij hen thuis en geeft antwoord op vragen.

Is er ook een tijdelijke maaltijdservice na ziekenhuisopname?

Komt u straks terug uit het ziekenhuis, en wenst u voor 1 of 2 weken een bezorgservice voor maaltijden? U kunt ook tijdelijk kant-en-klaar maaltijden aan huis krijgen. U bepaald wekelijks zelf de gerechten (online, telefonisch & met de bestellijst). U bent dus volledig flexibel (geen contract).


Dieetmaaltijden laten thuisbezorgen in april 2024

Eten aan huis bezorgen in Holwierde is een ware uitkomst. Voor senioren die nog wel zelfstandig kunnen koken verschaft dit meer tijd en autonomie. Voor inwoners die niet meer naar de winkel kunnen is het vrijwel onmisbaar. We spreken ook wel over gezonde maaltijden aan huis die het mogelijk maken dat ouderen fit en vitaal blijven. Steeds populairder zijn de dagverse maaltijden met een korte verwerkingstijd. Tegelijkertijd zijn ook de diepvries + koelverse menu’s enorm verbeterd. Doorgaans meer dan 200 gram groente, goede vitaminen (B12) en weinig conserveringsmiddelen. Het klaarmaken van deze uitstekende maaltijden kan eenvoudig in de oven of magnetron, waar en wanneer u dat wil. Kant en klaar maaltijden Holwierde: “bezorgen houdt in: veel gemak in postcodegebied 9905”. Bezoek de pagina: Maaltijdhulp.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten wisselen hun aanbod wekelijks voor uw dieet, allergie of voorkeuren. lactosevrij, zoutarm, glutenvrij, gemalen of wellicht vegetarisch, vloeibaar, koolhydraatarm, veganistisch: bijna niets is te gek.

 1. Zoutarm: eten met niet meer dan 0,3 gram zout per 100 gram.
 2. Glutenvrij: ideaal in het geval van coeliakie / glutenvrije levensstijl.
 3. Lactosevrij: eten waarbij geen gebruik van melkproducten is gemaakt.
 4. Vegetarisch: zonder toevoegingen van vlees & vis, maar met de lekkerste vleesvervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken en kauwen een probleem vormt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!