Maaltijdvoorziening Farmsum

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Farmsum

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Farmsum is in het leven geroepen voor alle senioren die door hun leeftijd of een belemmering (tijdelijk) niet kunnen koken. Binnen de gemeente Delfzijl zijn er velerlei maaltijdvoorzieningen voor ouderen. Dit kunnen zijn; grote landelijke instanties als Uitgekookt, of thuiszorg instellingen die warme maaltijden voor ouderen verstrekken. D.m.v. zulke aanbieders beschikt men altijd over lekkere diners als Runderlever in saus of Kipfiletstukjes in pestosaus, Toscaanse groentemix, Cannelloni. Via onze service vergelijkt u beschikbare bedrijven en handige informatie over subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieGroningen
GemeenteDelfzijl
Regio-code0596 (+31596)
Postcode9936
Kosten (indicatie)v.a. €5,65
Lekkere maaltijdMacaroni, groenten-tomatensaus

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
170+ maaltijden 6 maaltijden voor €32,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen april 2024

Subsidie op maaltijden aan huis in Farmsum

Een uitgekiend eetpatroon is noodzakelijk voor uw gezonde leefstijl. Een gezond recept bomvol mineralen mag men niet overslaan. Kan een bezoekje aan de winkel en gerechten klaarmaken niet 100% veilig meer als gevolg van het feit dat u een jaartje ouder wordt? En heeft u laag inkomen? Als antwoord daarop kunt u gebruik maken van interessante maaltijdregelingen en subsidies. Dit houdt in: voor een vast laag tarief maaltijden laten bezorgen, samen eten in een wijkgebouw, of hulp rondom het opwarmen en eten van de maaltijd. Wat moet ik hiervoor doen? U kunt aankloppen bij velerlei zorgwetten en subsidies voor maaltijden. Op deze pagina bespreken we de belangrijkste vormen: de wet voor langdurige zorg, de WMO of thuiszorg via de zorgverzekering, en tijdelijke mantelzorg. Mogelijk kunt u een aanvraag indienen voor bijzondere bijstand in de gemeente Delfzijl.

WMO 2024

De WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt geregeld door de gemeente Delfzijl. In het leven geroepen voor senioren die hulp nodig hebben bij het zelfredzaam blijven en als ruggensteun voor mantelzorg.

 • Een speciale boodschappenhulp
 • Korting op een maaltijdservice
 • Aanvraag indienen bij gemeente

WLZ

Deze wet langdurige zorg is gericht op hulpbehoevenden die 24/7 speciale zorg of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Voorbeelden zijn: bejaarden met dementie of mensen met een lichamelijke handicap. Ook is er budget beschikbaar voor het avondeten (bijv. bij risico op verslikken).

 • Hulp bij opwarmen gerechten
 • Hulp bij eten en kauwen
 • Aanvragen bij de CIZ

ZVW

Verandert uw gezondheid in negatieve zin, en gebruikt u al veel zorg van het ziekenhuis? Mogelijk wordt hulp bij eten en drinken met de zorgverzekeraar afgehandeld. In de regel loopt dit via de thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een thuismaaltijd opwarmen
 • Samen eten
 • Aanvragen bij zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is Mantelzorg is langdurig en onbetaald zorgen voor familie/bekenden. Soms kan een partner helpen met kleine boodschappen doen of samen eten. In Farmsum staan ook vrijwilligers klaar die mantelzorgers kunnen ontlasten.

 • Onbetaalde en langdurige zorg
 • Kan thuiszorg ontlasten
 • Voor meer info zie ook zorgvoorbeter.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Farmsum vergelijken

Ook interesse in een warme maaltijdvoorziening in Farmsum? In deze streek kunt u kiezen uit relatief veel firma’s en vrijwilligersorganisaties die warme maaltijden bezorgen bij ouderen en hulpbehoevenden. Bijvoorbeeld Gegrilde kippenpoot of Kipfilet met kippenjus, rodekool met appeltjes en aardappelpuree. U kunt kiezen voor bezorgdiensten met een ruim aanbod koelverse gerechten en diepvriesmaaltijden die even de magnetron of oven in kunnen, en aanbieders die het diner al opgewarmd leveren.

 • Is een bord eten opwarmen geen probleem voor u? Dan adviseren wij diepvriesgerechten of koelverse maaltijden. Deze kunt u opwarmen als het u treft. U kunt zelf uw dag indelen.
 • Is zelfstandig eten verwarmen lastig, en is er niet iemand die hiermee kan helpen? Probeer dan eens tafeltje dekje. De maaltijd wordt warm gebracht, u hoeft niets te doen.
 • Onderstaand bekijkt u een overzicht met bekende landelijke organisaties aangevuld met lokale organisaties, wijkrestaurants en/of zorginstellingen die u mogelijk kunnen helpen met uw maaltijd-vraagstuk.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 170 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Warme gerechten
Vanaf €6,45 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Overzicht met plaatselijke leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
TSN ThuiszorgJachtlaan 92-49934 JDDelfzijl
TSN ThuiszorgBreekweg 2e9965 TELeens
BuurtzorgFam Bronsweg 229945 PSWagenborgen
Restaurant De AanlegKoningin Wilhelminapark 239934 EHDelfzijl
Restaurant Zonnehuis BetingeStaeteStaalstraat 19933 KJDelfzijl
BuurtzorgBorgweg 369951 BGWinsum
SPAR KappenKerkstraat 589945 SHWagenborgen
TSN ThuiszorgMeeden 3E9951 HZWinsum
Keurslager KampsRegnerus Praediniusstraat 109951 CBWinsum
SPAR GijzenHoofdstraat 449951 ACWinsum
Wilt u een nieuwe service toevoegen of aan laten passen? Stuur ons dan een mail.

Wijkrestaurants voor ouderen en tafeltje dekje in Farmsum

Diverse woonzorgcentra rondom Farmsum bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en hebben een speciaal buurtrestaurant voor ouderen. Lokale wijkrestaurants serveren warme gerechten zoals Visfilet, worteltjes doperwten mix en aardappelpuree, voor scherpe prijzen. Hier kunt u ook andere senioren ontmoeten. Bij sommige restaurants is het ook mogelijk om de maaltijden thuis af te leveren. Middels www.delfzijl.nl bekijkt u specifieke info m.b.t. de seniorenrestaurants bij u in de buurt. Klik verder naar Koelverse maaltijden.

Cijfers en feiten

 • Provincie: Groningen
 • Gemeente: Delfzijl
 • Regionummer: 0596 (+31596)
 • Postcodegebied: 9936
 • Populaire wijk: Stad

Geschikte maaltijden

 • Spaghetti Bolognese, kaas
 • Stamppot zuurkool
 • Gehakt, prei, aardappelpuree
 • Kabeljauw in kruidensaus
 • Zalm in dillesaus

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Unieke zorgvraag opstellen

  Wat heeft u precies nodig? Spreken we over lichte zorg zoals een maaltijd opwarmen? Of gaat het om meer grondige ondersteuning als hulp bij toedienen?

 2. Subsidie aanvragen

  Weet u precies wat de zorgvraag is? Vergelijk welke soorten zorg tot de opties behoren. Informeer over Zorg vanuit de zorgverzekering, WLZ en WMO. Bekijk ook wat uw gemeente Delfzijl faciliteert inzake subsidies voor maaltijden aan huis (www.delfzijl.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijddienst zoeken

  Analyseer de maaltijdservices in Farmsum voor ouderen en selecteer de relevantste. Analyseer punten als beschikbare bezorgdagen en het assortiment. Zoek uit of proefpakketten bezorgd kunnen worden bij de maaltijdhulp.

 4. De maaltijden opwarmen

  Uw gerechten zullen thuis geleverd worden, gebruikelijk door een persoonlijke bezorger. De maaltijd klaarmaken gaat eenvoudig in uw eigen magnetron of oven. Maak met een vork een paar gaatjes in de folie, plaats de verpakking in de magnetron (600 watt) en kies voor een opwarmtijd van ongeveer 8 minuten. Bon appetit!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe zit het met het eten-aanbod?

U heeft eigenlijk drie type maaltijden: vriesvers, koelvers & tafeltje dekje (warme maaltijden). Het voordeel van koelvers is 100% verse ingrediënten, aan de andere kant is de maaltijd maar kort houdbaar. De houdbaarheid van vriesvers is beter, maar minder vers en lekker. Tafeltje dekje is zeer geschikt voor mensen waarbij een bezorgmaaltijd zelf opwarmen lastig is.

Wat kosten maaltijden voor ouderen aan huis?

Dat heeft te maken met de eigenschappen van de maaltijden. Diepvriesmaaltijden kunt u al aanvragen voor €4,60. Gezonde koelverse maaltijden kunt u al aanvragen voor €7,00. Zo’n eigen warme maaltijd aan huis voor ouderen in Farmsum kan u al bestellen vanaf €8,70. Normaliter betaalt u geen extra bezorgkosten.

Hoe kan ik maaltijden voor mijn ouders bestellen?

Betreft uw vraag een maaltijdhulp voor uw ouders? De maaltijdservice is mogelijk de oplossing. De dienst zelf proberen kan met een proefpakket. Vul de benodigde gegevens in. Zo’n maaltijdservice zal via de telefoon uw vader en/of moeder contacteren en zal de service nader toelichten. Daarbij plannen ze een eerste bezorging in, de lokale bezorger bezorgt de maaltijden thuis en verstrekt benodigde info.

Maaltijden na een operatie (tijdelijke oplossing)?

Komt u straks terug uit het ziekenhuis, en wilt u voor een paar weken magnetronmaaltijden laten bezorgen? U kunt ook tijdelijk kant-en-klaar maaltijden thuis ontvangen. Men bepaald wekelijks de maaltijden die u aanspreken (online, telefonisch of met de bestellijst). U hebt dus geen verplichtingen (geen verplichtingen).


Dieetmaaltijden voor senioren aan huis in april 2024

Eten aan huis bezorgen in Farmsum heeft veel voordelen. Voor senioren die zichzelf kunnen redden verschaft dit extra tijd en structuur. Voor cliënten die hier meer moeite mee hebben is het iets noodzakelijks. Hier hebben we het over gezonde maaltijden aan huis die het mogelijk maken dat ouderen voldoende vitaminen en mineralen binnen krijgen. Populair zijn met name deze dagverse maaltijden met ambachtelijke ingrediënten. Eveneens zijn de diepvries- en koelverse maaltijden sterk in kwaliteit verbeterd. Ze bevatten steeds meer groenten, noodzakelijke vitaminen (B12) en vrijwel zonder vet en zout. Het klaarmaken van deze voedzame maaltijden is een fluitje van een cent middels de magnetron, wanneer u maar wilt. Kant en klaar maaltijden Farmsum: “bezorgen faciliteert perfect service in postcodegebied 9936”. Bekijk ook info over Maaltijdservice.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten hechten veel waarde aan uw eigen voedingspatroon. glutenvrij, lactosevrij, zoutarm, gemalen of wellicht vloeibaar, veganistisch, eiwitrijk, koolhydraatarm: de maaltijdservice is er voor iedereen.

 1. Zoutarm: voedsel met ruwweg 0,3 gram zout per 100 gram.
 2. Glutenvrij: is aan te raden bij situaties als glutenvrije wensen (coeliakie).
 3. Lactosevrij: volledig vrij van zuivel toevoegingen (melkproducten).
 4. Vegetarisch: zonder vis, vlees, met gezonde plantaardige vervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen en slikken een probleem geeft.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!