Maaltijdvoorziening Bierum

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Bierum

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Bierum wordt veel gebruikt door alle bejaarden die i.v.m ouderdom of door een lichamelijke beperking niet zelfstandig kunnen koken. In de gemeente Delfzijl kunt u kiezen uit tal van maaltijdvoorzieningen voor senioren. Bijvoorbeeld landelijke bezorgservices zoals De Dievpriesman, of zorghuizen en instellingen die warme maaltijden voor ouderen verstrekken. Door middel van zulk soort oplossingen kan iedereen weer genieten van gezonde diners zoals Schnitzel met jachtsaus en rozemarijn aardappel en/of Omeletstukjes in pangangsaus, sajoer lodeh en bami goreng. Onderstaand doorzoekt men leveranciers en bruikbare details over subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieGroningen
GemeenteDelfzijl
Regio-code0596 (+31596)
Postcode9906
Kosten (indicatie)v.a. €5,5
Smaakvolle maaltijdBloemkool cordonbleu schotel

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
170+ maaltijden 6 maaltijden voor €32,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen april 2024

Subsidie op maaltijden aan huis in Bierum

Een eigen eetpatroon is nodig voor de gezondheid. Een gezonde maaltijd met voldoende vitaminen is dan ook een belangrijke factor. Lukt boodschappen doen en het bereiden van een maaltijd niet meer ten gevolge van fysieke ongemakken? En beschikt u over onvoldoende geld? In dat geval bestaan er bruikbare maaltijdregelingen / subsidies. Concreet: korting op maaltijden aan huis, goedkoop aanschuiven bij een lokaal restaurant, of hulp aan huis met boodschappen doen en/of koken. Hoe kan ik dit regelen? Hiervoor zijn er meerdere wetten en subsidieregelingen. Hierna verwerken we de populairste vormen: ZVW, WLZ en WMO, en eigen mantelzorg. Mogelijk zijn er mogelijkheden voor bijzondere bijstand in de gemeente Delfzijl.

WMO 2024

De WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) gaat uit vanuit de gemeente Delfzijl. Bedoeld voor ouderen die moeilijkheden hebben met het zelf invullen van de huishouding en mantelzorgondersteuning.

 • Iemand die boodschappen gaat doen
 • Leveren van magnetronmaaltijden
 • Informatie opvragen via gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is gericht op hulpbehoevenden die continu zorg of een oogje in het zeil nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Situaties als: dementerende ouderen en ouderen met lichamelijke handicaps. Er zijn ook maatregelen te nemen voor het avondeten (bijv. klaarmaken van het eten).

 • Hulp bij klaarmaken maaltijd
 • Iemand die het eten toedient
 • Informatie opvragen via CIZ

ZVW

Is uw situatie aan het verslechteren, en ontvangt u al veel zorg? Wellicht wordt hulp bij eten en drinken met de zorgverzekeraar afgehandeld. Gewoonlijk gebeurt dit in de vorm van thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een bezorgmaaltijd opwarmen
 • ondersteuning bij toedienen
 • Meer info via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is hulp aan een hulpbehoevende door iemand uit diens directe sociale omgeving. Dikwijls kan een vriend of kennis ondersteunen bij boodschappen kopen of een maaltijd koken. In Bierum zijn er ook vrijwilligers die zich hiervoor inzetten.

 • Hulp of zorg van iemand uit de omgeving
 • Kan thuiszorg ontlasten
 • Verdere info vindt u ook op mantelzorg.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Bierum vergelijken

Heeft u behoefte aan een warme maaltijdvoorziening in Bierum? In en rondom uw woonplaats zijn er verscheidene organisaties en vrijwilligersorganisaties die warme maaltijden bezorgen bij ouderen en hulpbehoevenden. U kunt hierbij denken aan onder andere Zalmfilet in saus of Koolvis Hollandaisesaus, worteltjes en aardappelpuree. Er zijn keukens die gericht zijn op diepvriesgerechten & koelverse maaltijden die gemakkelijk opgewarmd kunnen worden, en services die uw maal al opgewarmd leveren.

 • Kunt u nog goed overweg met de magnetron? Dan bent u goed af met koelverse gerechten of diepvriesmaaltijden. Binnen enkele minuten klaar, wanneer u dat uitkomt. U kunt zelf uw dag indelen.
 • Kun u dit zelf niet, en kent u niemand die hierbij een rol kan spelen? Dan adviseren wij tafeltje dekje. Uw maaltijd wordt warm bezorgd, u hoeft niets te doen.
 • Hierna bieden wij een lijst met landelijke aanbieders aangevuld met lokale bezorgers, zorginstellingen en/of wijkrestaurants die mogelijk oplossingen bieden voor uw maaltijden.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 170 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Warme gerechten
Vanaf €6,45 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Schema met plaatselijke leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Gezondheidscentrum OverdiepStadshaven 239902 DAAppingedam
BuurtzorgFam Bronsweg 229945 PSWagenborgen
HSS HulpverleningStationslaan 109919 ABLoppersum
Keurslager de JongOverdiep 129902 BXAppingedam
Catering De VestingBolwerk 69901 GBAppingedam
Restaurant Zonnehuis BetingeStaeteStaalstraat 19933 KJDelfzijl
Restaurant Zonnehuis WiemersheerdDe Schepperij 29919 HJLoppersum
TSN ThuiszorgJachtlaan 92-49934 JDDelfzijl
Restaurant De AanlegKoningin Wilhelminapark 239934 EHDelfzijl
SWDWaddenweg 49933 KHDelfzijl
Ons overzicht aanvullen of laten aanpassen? Maak dan een melding bij onze klantenservice.

Wijkrestaurant voor senioren en tafeltje dekje in Bierum

Verscheidene zorghuizen in de omgeving Bierum bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of hebben een maatschappelijk buurtrestaurant voor senioren. Sociale wijkrestaurants hebben een aanbod heerlijke maaltijden als Kip satésaus, Atjar ananas, Nasi goreng, voor de kleine portemonnee. Daar kan gegeten en gepraat worden met elkaar. Bij sommige restaurants bestaat er de optie om de maaltijden te laten bezorgen. Op www.delfzijl.nl checkt u zaken als adresgegevens van de seniorenrestaurants in uw omgeving. Ga door naar: Apetito.

Stats & Facts

 • Provincie: Groningen
 • Gemeente: Delfzijl
 • Regionummer: 0596 (+31596)
 • Hoofdpostcode: 9906
 • Lokale wijk: Stad

Voorbeeld maaltijden

 • Kabeljauw in kruidensaus
 • Knoflookgarnalen
 • Reepjes varkensvlees in jus
 • Kippenbout. Bonne femme
 • Wokgroenten

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Bepaal zorgwensen

  Waar heeft men behoefte aan? Kiest men voor eenvoudige ondersteuning zoals het verwarmen van kant-en-klaar diners? Of is er behoefte aan meer intensieve zorg als het toedienen van eten?

 2. Subsidieregeling bekijken

  Is het bekend om welk type zorg het gaat? Bekijk welke vormen van zorg te kiezen zijn. Doorzoek WLZ, zorg vanuit de zorgverzekering of WMO. Achterhaal ook wat de gemeente Delfzijl faciliteert ten opzichte van subsidies voor maaltijden aan huis (www.delfzijl.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een leverancier uitkiezen

  Vergelijk de maaltijdservices in Bierum voor ouderen en bepaal uw voorkeur. Houd met name rekening met beschikbare bezorgdagen en type maaltijden. Bekijk of proefpakketten aan huis geleverd worden bij de maaltijdhulp.

 4. De maaltijden opwarmen

  Uw menu’s kunnen thuisbezorgd worden, steeds vaker door een vaste bezorger. Het opwarmen van de maaltijden gaat eenvoudig door middel van oven of magnetron. Prik een paar kleine gaatjes in de afdekfolie, draai uw magnetron op 500 watt en stel ‘m in op zo’n 6 minuten. Klaar? Eten maar!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Uit welke maaltijden kan ik kiezen?

Om het eenvoudig te maken, er zijn drie opties: vriesvers, koelvers of tafeltje dekje (warme maaltijden). Koelvers biedt 100% verse ingrediënten, aan de andere kant is de maaltijd maar kort houdbaar. Een diepvriesmaaltijd kan je wel een half jaar bewaren, maar beperkt vers en meer zout. Tafeltje dekje is ideaal in het geval dat een maaltijd opwarmen niet meer kan.

Zijn maaltijden voor ouderen duur?

De kosten zijn afhankelijk van het soort gerecht. Diepvriesmaaltijden koopt u voor circa €4,70. Voedzame koelverse maaltijden bieden sommige aanbieders aan voor €7,60. Een persoonlijke warme maaltijd aan huis voor ouderen in Bierum is beschikbaar vanaf €8,00. Veelal zijn de bezorgkosten daarbij inbegrepen.

Kan ik op meerdere manieren bestellen voor mijn ouders?

Hebt u behoefte aan een maaltijdhulp voor uw ouders? De senioren-maaltijdservice is dan ideaal. Voor een test bestelt men zo’n proefpakket. Vul de gegevens van uw ouders in. Een maaltijdservice zal vervolgens contact opnemen met uw vader en/of moeder om de aanvraag te bespreken. Er wordt een bezorgafspraak gemaakt, en de persoonlijke bezorger levert alles netjes af en kan eventuele vragen behandelen.

Ik wil een paar weken maaltijden ontvangen na een operatie, kan dat?

Heeft u een operatie achter de rug, en wilt u voor 1 of 2 weken seniorenmaaltijden thuis krijgen? U kan zeker ook incidenteel kant-en-klaar maaltijden thuis ontvangen. U selecteert wekelijks zelfstandig de maaltijden (telefonisch, online & met de bestellijst). Het is dus helemaal vrijblijvend (geen verplichtingen).


Dieetmaaltijden aan huis in april 2024

Eten aan huis bezorgen in Bierum heeft veel voordelen. Voor bejaarden die nog wel zelf hun potje kunnen koken resulteert dit in meer vrijheid en routine. Voor ouderen die niet zelf hun potje kunnen koken is het haast een “must”. Dit beslaat gezonde maaltijden aan huis die het mogelijk maken dat hulpbehoevenden fit en vitaal blijven. Bovenal de dagverse maaltijden met hoge kwaliteit groenten. Evenzeer zijn de koelverse- en diepvriesgerechten enorm vooruitgegaan. Vol met groenten, belangrijke mineralen (B12) en weinig ongezonde toevoegingen. Het verwarmen van deze de lekkerste maaltijden is een fluitje van een cent middels de magnetron, op een moment dat het u schikt. Kant en klaar maaltijden Bierum: “bezorgen faciliteert veel gemak in postcodegebied 9906”. Wellicht relevant: Vergelijken.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten hechten veel waarde aan uw individuele wensen. lactosevrij, gemalen, zoutarm, glutenvrij en niet te vergeten koolhydraatarm, vegetarisch, eiwitrijk, veganistisch: er kan meer dan u denkt.

 1. Zoutarm: specialiteiten met zo’n 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: is voor ouderen met een glutenintolerantie (coeliakie).
 3. Lactosevrij: eten waarbij geen gebruik van melkproducten is gemaakt.
 4. Vegetarisch: altijd zonder vlees/vis, maar met de lekkerste vleesvervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen of slikken een probleem geeft.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!