Maaltijdvoorziening Krewerd

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Krewerd

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Krewerd is er voor alle inwoners die i.v.m ouderdom of beperking niet zelf kunnen koken. Binnen de gemeente Delfzijl zijn er tal van maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. Het gaat om landelijke instellingen als Eten Met Gemak, of kleinschalige restaurants die warme maaltijden voor ouderen langsbrengen. D.m.v. deze unieke instellingen kan iedereen rekenen op vitale recepten als Rode bieten met gekookte aardappel en een speklap en Ribkarbonade in jus. Onderstaand treft u eet-instellingen en nuttige kennis betreffende subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieGroningen
GemeenteDelfzijl
Regio-code0596 (+31596)
Postcode9904
Kosten (indicatie)v.a. €5,48
Maaltijd ideeGehakt, prei, aardappelpuree

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €29,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen maart 2023

Subsidieregeling maaltijden aan huis in Krewerd

Een speciaal voedingspatroon is belangrijk voor een vitaal lichaam. Een gezonde maaltijd vol mineralen is dan ook essentieel. Wil boodschappen kopen en koken niet meer op eigen houtje vanwege problemen met de gezondheid? En moet u met weinig rondkomen? Met dat in het achterhoofd onderscheiden we verschillende maaltijdregelingen en subsidies. Dit houdt in: voor een vast laag tarief maaltijden laten bezorgen, aanschuiven in een buurtrestaurant, of hulp rondom het opwarmen en eten van de maaltijd. Heeft u hulp nodig? We onderscheiden speciale zorgwetten en maaltijdsubsidies. Hieronder bespreken we de belangrijkste vormen: ZVW (thuiszorg), WMO en WLZ, en persoonlijke mantelzorg. Wellicht is er ook ruimte voor bijzondere bijstand in de gemeente Delfzijl.

WMO 2023

De wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) wordt georganiseerd vanuit de gemeente Delfzijl. Ontwikkeld voor ouderen die moeilijkheden hebben met het zelfstandig thuiswonen en als ruggensteun voor mantelzorg.

 • Hulp bij het doen van boodschappen
 • In contact brengen met aanbieder van seniorenmaaltijden
 • Gemeente behandelt de aanvraag

WLZ

De wet langdurige zorg is bedoeld voor hulpbehoevenden die doorlopend speciale zorg of toezicht behoeven (centrum indicatiestelling zorg). Omstandigheden zoals: senioren met dementie en bejaarden met lichamelijke beperkingen. Tevens is er financiële ruimte voor voeding en drinken (bijv. klaarmaken van het eten).

 • Hulp bij opwarmen gerechten
 • Nuttigen van de maaltijd
 • Meer info via CIZ

ZVW

Kan uw gezondheid snel verslechteren, en heeft u al veel zorg van de huisarts? Af en toe wordt hulp bij eten en drinken geboden door uw zorgverzekering. Gewoonlijk wordt er hulp geboden via thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een magnetronmaaltijd opwarmen
 • toezicht bij eten
 • Zorgverzekeraar behandelt de aanvraag

Mantelzorg

Mantelzorg is langdurige en intensieve zorg voor een hulpbehoevende. Vaak kunnen bekenden helpen met het doen van boodschappen of een maaltijd koken. In Krewerd zijn hiervoor ook speciale vrijwilligers die hier een rol in kunnen spelen.

 • Hulp van iemand uit de familie
 • Extra handjes in huis
 • Raadpleeg ook eens zorgvoorbeter.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Krewerd vergelijken

Kijkt u uit naar een warme maaltijdvoorziening in Krewerd? In de buurt van uw postcode zien we flink wat bedrijven en zorginstanties die warme maaltijden bezorgen bij ouderen en invaliden. Eten zoals Gebonden kerrie-champignonsoep en Quinoa met gra­naat­ap­pel & avo­ca­do. U kunt kiezen uit keukens gespecialiseerd in diepvriesgerechten en koelverse maaltijden die even de magnetron of oven in kunnen, en aanbieders die uw maal warm aanleveren.

 • Kan u goed omgaan met magnetron of oven? Ontdek dan het gemak van koelverse gerechten en vriesverse maaltijden. Dit is op te warmen wanneer u dat schikt. U geniet van maximale vrijheid.
 • Beschikt u niet over een keuken, en kent u niemand die u hierbij hulp kan bieden? Dan adviseren wij tafeltje dekje. Uw eten wordt opgewarmd geleverd, u kunt zo aanschuiven.
 • Onderstaand bieden wij een overzicht met landelijke leveranciers aangevuld met lokale maaltijdbezorgers, buurtrestaurants en/of zorginstellingen waar u mogelijk meer informatie kunt oprvragen of een proefpakket kunt bestellen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Schema met plaatselijke leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Gezondheidscentrum OverdiepStadshaven 239902 DAAppingedam
BuurtzorgFam Bronsweg 229945 PSWagenborgen
HSS HulpverleningStationslaan 109919 ABLoppersum
Keurslager de JongOverdiep 129902 BXAppingedam
Catering De VestingBolwerk 69901 GBAppingedam
Restaurant Zonnehuis BetingeStaeteStaalstraat 19933 KJDelfzijl
Restaurant Zonnehuis WiemersheerdDe Schepperij 29919 HJLoppersum
TSN ThuiszorgJachtlaan 92-49934 JDDelfzijl
Restaurant De AanlegKoningin Wilhelminapark 239934 EHDelfzijl
SWDWaddenweg 49933 KHDelfzijl
Ons overzicht aanvullen of laten aanpassen? Neem dan contact op via email.

Senioren eetpunten en tafeltje dekje in Krewerd

Verschillende zorgcentra in de omgeving Krewerd bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en hebben een gezellig buurtrestaurant voor ouderen. Plaatselijke wijkrestaurants verstrekken voedzame maaltijden zoals Kalkoenfilet, sinaasappelsaus, halve peren, krieltjes, voor scherpe prijzen. Daar kan men, naast eten, ook sociale activiteiten doen. Zo nu en dan is het ook mogelijk om het aanbod bij u thuis te brengen. Via www.delfzijl.nl checkt u locaties en gegevens over de seniorenrestaurants waar u heen kunt. Lees verder over Maaltijdhulp.

Cijfers en feiten

 • Provincie: Groningen
 • Gemeente: Delfzijl
 • (Net) nummer: 0596 (+31596)
 • Postcode: 9904
 • Veel gezochte wijk: Stad

Geschikte maaltijden

 • Cordon Bleu met groenten
 • Runderstoofpotje
 • Gepaneerde varkensschnitzel
 • Asperge beenham schotel
 • Wokgroenten

Plekken in deze regio


Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag inventariseren

  Wat is het precieze probleem? Kiest men voor beperkte zorg zoals een maaltijd opwarmen? Of spreken we over ingrijpendere ondersteuning als mantelzorg voor eten?

 2. Aanvragen van subsidie

  Is de zorgvraag bekend? Zoek uit welke zorgvormen toepasbaar zijn. Zoek naar Zorg vanuit de zorgverzekering, WMO of WLZ. Lees u ook in over wat de gemeente Delfzijl kan betekenen ten aanzien van subsidies voor maaltijden aan huis (www.delfzijl.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijddienst uitkiezen

  Bekijk de maaltijdservices in Krewerd voor ouderen en start met bestellen. Neem zaken in acht als: de manier waarop u kunt bestellen en betalen en het assortiment. Vraag of er een proefpakket mogelijk is bij de maaltijdhulp.

 4. De magnetronmaaltijd opwarmen

  Uw gerechten zult u thuisbezorgd krijgen, doorgaans door een lokale bezorger, op een vast moment. Het verwarmen van de maaltijd gaat eenvoudig in uw eigen magnetron of oven. Prik met een vork wat gaatjes in de verpakking, zet de instellingen op 600 watt en kies voor een opwarmtijd van zo’n 8 minuten. Ervaar de heerlijke smaak!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe zit het met het eten-aanbod?

In beginsel spreken we over drie opties: tafeltje dekje (warme maaltijden), vriesvers en koelvers. Het grote koelvers voordeel: 100% verse ingrediënten, de keerzijde is dat het maximaal een week houdbaar is. Een diepvriesmaaltijd kan je wel een half jaar bewaren, maar beperkt fris en smaakvol. Tafeltje dekje biedt uitkomst voor mensen waarbij zelf opwarmen niet lukt.

Hoe verhouden zich de prijzen voor maaltijden voor ouderen?

De prijs per maaltijd heeft vooral te maken met de persoonlijke eet-voorkeuren. Vriesverse maaltijden zijn beschikbaar vanaf €5,40. Gezonde koelverse maaltijden vindt u al vanaf €6,30. Zo’n warme maaltijd aan huis voor ouderen in Krewerd kan u al bestellen vanaf €7,30. Normaal zijn de bezorgkosten daarbij inbegrepen.

Op welke manieren kan ik bestellen voor mijn ouders?

Betreft uw vraag een maaltijdhulp voor uw ouders? De maaltijdservice voor 65-plussers zorgt voor meer vrijheid. Bestel veilig en snel een proefpakket. Vul daarvoor het aanvraagformulier in. De maaltijdservice neemt rechtstreeks contact op met uw vader en/of moeder voor nadere toelichting. Er wordt een bezorgafspraak gemaakt, en de eigen bezorgservice bezorgt alles netjes tot in de keuken en geeft verdere uitleg.

Herstellende van een operatie (kortdurige service)?

Komt u (binnenkort) thuis uit het ziekenhuis, en zoekt u voor een korte periode bezorgmaaltijden thuis ontvangen? Iedereen kan ook sporadisch kant-en-klaar maaltijden laten bezorgen. Men kiest altijd de menu’s die u lekker lijken (met de bestellijst, online en telefonisch). U bent dus volledig flexibel (zonder abonnement).


Maaltijdservice voor dieetmaaltijden in maart 2023

Eten aan huis bezorgen in Krewerd is zeer populair. Voor mensen die het huishouden nog prima managen verschaft dit meer zelfstandigheid en routine. Voor mensen die daar meer problemen mee ondervinden is het soms de enige oplossing. Dit beslaat gezonde maaltijden aan huis die zorgen dat ouderen voldoende vitaminen en mineralen binnen krijgen. Bovenal deze dagverse maaltijden met een korte verwerkingstijd. Daarbij zijn de diepvriesmaaltijden en koelverse gerechten in kwaliteit gestegen. Doorgaans meer dan 200 gram groente, goede bouwstoffen (B12) en vrij van kleur- smaak en geurstoffen. Het bereiden van deze de lekkerste maaltijden is een fluitje van een cent middels de magnetron, op momenten van uw voorkeur. Kant en klaar maaltijden Krewerd: “bezorgen biedt veel voordelen in postcodegebied 9904”. Lees verder over Dieetmaaltijden.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten leveren unieke / persoonlijke diensten voor uw eetpatroon. glutenvrij, lactosevrij, gemalen, natriumarm of wellicht vegetarisch, koolhydraatarm, vloeibaar, eiwitrijk: bijna niets is te gek.

 1. Zoutarm: specialiteiten met minder dan < 0,3 gram zout per 100 gram eten.
 2. Glutenvrij: wordt geadviseerd in het geval van een gluten- of tarwevrij dieet (coeliakie).
 3. Lactosevrij: maaltijd vrij van melk en toevoegingen van zuivel.
 4. Vegetarisch: zonder toevoegingen van vlees & vis, met gezonde plantaardige vervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken & kauwen een probleem geeft.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!