Kant en klaar maaltijden

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

Een kant-en-klaar maaltijd is een vers bereidde maaltijd die gekoeld (koelvers) of ingevroren (vriesvers) bij u wordt thuisbezorgd. Kant en klaar maaltijden kunt u eenvoudig zelf opwarmen middels oven of magnetron. Dit is enkel een kwestie van gaatjes prikken in de afdekfolie, en de maaltijd gedurende 6 minuten opwarmen op 600 watt. De exacte bereidingsinstructies vindt u terug op de verpakking van de maaltijd. Wilt u meer weten over de magnetronmaaltijd? Op deze pagina vindt u meer informatie over aanbieders, type maaltijden en de kosten.

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
170+ maaltijden 6 maaltijden voor €32,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen april 2024

Welke aanbieders van kant-en-klaar maaltijden zijn er in april 2024?

In Nederland zijn er de afgelopen jaren flink wat aanbieders van kant-en-klaar maaltijden voor ouderen bijgekomen. In de onderstaande tabel vindt u in een overzicht de meest populaire leveranciers van Nederland. U vindt per aanbieder in het kort het type assortiment, de vanaf prijzen en een link voor meer informatie.

Soorten kant-en-klaar maaltijden
Kortgezegd zijn er 3 soorten kant-en-klaar maaltijden. Elk type heeft weer voordelen en nadelen. Hieronder sommen we dit in het kort opKoelvers: gekookt met verse ingrediënten, gekoeld bezorgd en ongeveer 5 dagen houdbaar

 1. Koelvers: gekookt met verse ingrediënten, gekoeld bezorgd en circa 5 dagen te bewaren in de koelkast
 2. Vriesvers: gekookt met verse ingrediënten, direct ingevroren (shockfreeze), en enkele maanden houdbaar
 3. Dagvers: (warme) maaltijden die u vaak kunt ophalen bij een lokale slagerij of groenteboer. Dagvers bereidt en bedoeld om dezelfde dag te nuttigen
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 170 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Warme gerechten
Vanaf €6,45 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Zijn magnetronmaaltijden gezond?

Kant-en-klare magnetronmaaltijden hebben niet een enorm goed imago. Veel mensen denken dan ook dat dit soort maaltijden erg ongezond zijn. En deels is dit ook waar. Met name de kant-en-klaar maaltijden in supermarkten zijn niet altijd even gezond. Deze bevatten veel zout, vet en conserveringsmiddelen. Kortom: handig en praktisch om af en toe eens te eten, maar geen structurele gezonde oplossing voor ouderen.

Tegenwoordig bieden maaltijdservices uitstekende kant-en-klaarmaaltijden voor ouderen aan. Uitgekookt, Mealhero en ook Apetito zijn daar goede voorbeelden van. Zij koken maaltijden met dagverse ingrediënten van het seizoen, met lekker veel groenten. De maaltijden bevatten standaard geen conserveringsmiddelen, en zijn vrij van smaak-, geur-, en kleurstoffen. Dat betekent wel een maximale houdbaarheid van circa 5 dagen. Kortom: zoekt u smaakvolle en gezonde kant-en-klaar maaltijden met veel groente en weinig ongezonde toevoegingen? Dan adviseren wij de koelverse magnetronmaaltijden. Hecht u meer waarde aan lange houdbaarheid en een lage prijs? In dat geval zou u kunnen kiezen voor diepvriesmaaltijden.