Maaltijdvoorziening Zeerijp

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Zeerijp

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Zeerijp wordt veel gebruikt door alle bewoners die mede door leeftijd of door een lichamelijke beperking niet zelf kunnen koken. In de gemeente Loppersum zijn er allerlei maaltijdvoorzieningen voor ouderen. Bijvoorbeeld landelijke maaltijdservices als Mealhero, of zorghuizen en vrijwilligersinstellingen die warme maaltijden voor ouderen langsbrengen. Dankzij deze betrouwbare oplossingen beschikt men altijd over ambachtelijke diners als Boerenkoolstamppot, spekjes, schijfjes rookworst of Omelet champignon in Provencaalse saus, Parijse worteltjes, Aardappelpuree. Via onze service doorzoekt men maaltijdservices en waardevolle voorlichting inzake subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieGroningen
GemeenteLoppersum
Regio-code0596 (+31596)
Postcode9914
Kosten (indicatie)v.a. €5,57
Geschikte maaltijdPannenkoeken met appelvulling

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
Koelvers
Vriesvers
4 maaltijden voor €19,95 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
Koelvers
Vriesvers
6 maaltijden voor €24,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen oktober 2021

Subsidie voor maaltijden aan huis in Zeerijp

Een eigen eetpatroon is nodig voor voldoende energie en levenslust. Een gezond gerecht met belangrijke voedingswaarden is daarom ook de basis. Lukt naar de supermarkt gaan en het klaarmaken van de avondmaaltijd niet meer omwille van problemen met de gezondheid? Of heeft u een relatief laag inkomen? Gelukkig kunt u eens kijken naar interessante maaltijdregelingen / subsidies. Concreet: goedkope maaltijden aan huis, Gezamenlijk de maaltijd nemen in lokale eetpunten of via de zorginstelling geleverd. Waar heb ik recht op? U kunt een beroep doen op meerdere maaltijdsubsidies en wetten. In deze paragraaf benaderen we de belangrijkste vormen: ZVW (thuiszorg), WMO en WLZ, en mantelzorg. Eventueel is er ook ruimte voor bijzondere bijstand in de gemeente Loppersum.

WMO 2021

De wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) gaat uit vanuit de gemeente Loppersum. Speciaal voor bejaarden die hulp nodig hebben bij het op eigen benen thuis wonen en mantelzorgondersteuning.

 • Een boodschappenhulp
 • Leveren van magnetronmaaltijden
 • Informatie opvragen via gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is bedoeld voor bewoners die de hele dag door extra zorg en/of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Onder andere dementerende senioren of hulpbehoevenden met lichamelijke handicaps. Deze wet is er ook voor hulp bij voeding en drinken (bijv. bij risico op verslikken).

 • Hulp bij koken of opwarmen van gerecht
 • Moment voor samen eten
 • CIZ behandelt de aanvraag

ZVW

Verslechtert uw gezondheid, en is er reeds een hoge zorgvraag? Af en toe wordt hulp bij eten en drinken betaald door de zorgverzekering. Over het algemeen wordt dit geregeld met thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een kant-en-klaar maaltijd opwarmen
 • Samen eten
 • Informeer bij de zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is de zorg die vaak familie aan een naaste verlenen. In sommige situaties kan familie ondersteunen bij een supermarkt bezoeken of een maaltijd opwarmen. In Zeerijp zijn hiervoor ook speciale vrijwilligers die zich hiervoor inzetten.

 • Onbetaalde en langdurige zorg
 • Meer thuiszorg in de woning
 • Verdere info vindt u ook op zorgvoorbeter.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 4 maaltijden voor €15,00


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Zeerijp vergelijken

Ook benieuwd naar een warme maaltijdvoorziening in Zeerijp? In deze streek vinden we vele partijen en instanties die warme maaltijden thuisbezorgen bij ouderen en hulpbehoevenden. Eten zoals Appelcompote of Gehaktbal, andijvie à la crème, aardappelpuree. U kunt kiezen voor keukens die voornamelijk gericht zijn op koelverse gerechten of diepvriesmaaltijden die u kunt opwarmen middels magnetron of oven, en bezorgdiensten die uw maal warm aan huis leveren.

 • Kunt u nog goed overweg met de magnetron? Probeer dan eerst eens vriesverse gerechten en koelverse maaltijden. Dit kan verwarmd worden als het u treft. Zo houdt u maximale vrijheid.
 • Lukt het eten opwarmen niet, en is er geen mantelzorger die u ondersteunt? Denk dan een na over tafeltje dekje. De maaltijd wordt warm gebracht, geen handelingen benodigd.
 • Onderstaand vindt u een tabel met landelijke services aangevuld met lokale bedrijven, stichtingen, wijkrestaurants en/of zorginstellingen waar u mogelijk terecht kunt.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,65 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Schema met lokale leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Gezondheidscentrum OverdiepStadshaven 239902 DAAppingedam
BuurtzorgFam Bronsweg 229945 PSWagenborgen
HSS HulpverleningStationslaan 109919 ABLoppersum
Keurslager de JongOverdiep 129902 BXAppingedam
Catering De VestingBolwerk 69901 GBAppingedam
Restaurant Zonnehuis BetingeStaeteStaalstraat 19933 KJDelfzijl
Restaurant Zonnehuis WiemersheerdDe Schepperij 29919 HJLoppersum
TSN ThuiszorgJachtlaan 92-49934 JDDelfzijl
Restaurant De AanlegKoningin Wilhelminapark 239934 EHDelfzijl
SWDWaddenweg 49933 KHDelfzijl
Bedrijf toevoegen of een vermelding aanpassen? Neem dan contact op via email.

Wijkrestaurants voor ouderen en tafeltje dekje in Zeerijp

Een deel van de zorghuizen in de omgeving van Zeerijp bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of exploiteren een aangenaam buurtrestaurant voor ouderen. Deze wijkrestaurants voeren een assortiment vitale menu’s als Stoofpotje rundvlees, met weinig winstmarge. In het restaurant is ook voldoende gelegenheid om te praten. Af en toe is het ook mogelijk om het aanbod thuis te laten bezorgen. Op de website www.loppersum.nl checkt u aanvullende info over de seniorenrestaurants in uw omgeving. Bekijk ook info over WMO.

Kerngegevens

 • Provincie: Groningen
 • Gemeente: Loppersum
 • Netnummer: 0596 (+31596)
 • Hoofdpostcode: 9914
 • Lokale wijk: Wijk

Potentiële maaltijden

 • Schnitzel mexico schotel
 • Nasi babi ketjap
 • Gehaktballetjes in satésaus
 • Kibbeling met kruidendip
 • Wrap kip madras

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Bepaal zorgwensen

  Wat heeft u precies nodig? Spreekt met van kortstondige ondersteuning zoals het bezorgen van maaltijden? Of spreken we over meer grondige ondersteuning als thuiszorg?

 2. Een subsidie regelen

  Weet u wat de zorgvraag is? Informeer naar welke vormen van zorg tot de opties behoren. Doorzoek WMO, zorg vanuit de zorgverzekering en WLZ. Ontdek ook wat uw gemeente Loppersum aanbiedt inzake subsidies voor maaltijden aan huis (www.loppersum.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijddienst zoeken

  Bekijk de maaltijdservices in Zeerijp voor ouderen en zoek de beste uit. Controleer altijd de mogelijke bestelwijzes en bezorgdagen en type maaltijden. U kunt uitzoeken of proefpakketten aan huis geleverd worden bij de maaltijdhulp.

 4. De kant-en-klaar maaltijd opwarmen

  Uw maaltijden kunnen thuisbezorgd worden, gebruikelijk door een persoonlijke bezorger. Het opwarmen van de bezorgmaaltijd kan moeiteloos via oven of magnetron. Maak wat gaatjes in de folie, draai uw magnetron op 500 watt en verhit de maaltijd in ongeveer 5 – 7 minuten. Ervaar de heerlijke smaak!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke verschillende gerechten zijn er?

Standaard kunt u kiezen uit drie keuzemogelijkheden: koelvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) en vriesvers. De meerwaarde van koelvers is maximale versheid, maar een beperkte houdbaarheid. De diepvriesmaaltijd is ontzettend lang te bewaren, maar beperkt vers en smaakvol. Tafeltje dekje komt van pas op het moment dat een maaltijd opwarmen niet meer kan.

En de onkosten voor maaltijden voor ouderen?

Dat heeft te maken met de persoonlijke eet-voorkeuren. Vriesverse maaltijden koopt u voor circa €4,30. Koelverse gerechten zijn beschikbaar vanaf €6,20. Zo’n persoonlijke warme maaltijd aan huis voor ouderen in Zeerijp bestelt u vanaf €8,50. Niet zelden zijn de bezorgkosten daarbij inbegrepen.

Hoe bestel ik voor mijn ouders een verse maaltijd?

Interesse in een maaltijdhulp voor uw (beide) ouders? Een ouderen-maaltijdservice is dan ideaal. Koop daarom snel proefpakketten. Vul de benodigde gegevens in. Uw maaltijdservice contacteert uw vader en/of moeder voor nadere toelichting. Hierop volgt het plannen van een eerste bezorgmoment, en de regionale bezorger brengt het eten bij hen thuis en geeft antwoord op vragen.

Ik wil een paar weken maaltijden ontvangen na een operatie, kan dat?

Komt u straks terug uit het ziekenhuis, en wilt u voor 1 of 2 weken seniorenmaaltijden thuis krijgen? U kunt ook tijdelijk kant-en-klaar maaltijden thuisbezorgd krijgen. U selecteert wekelijks eigenhandig de maaltijden (online, telefonisch en met de bestellijst). U zit dus nooit ergens aan vast (zonder afnameverplichting).


Dieetmaaltijden aan huis laten bezorgen in oktober 2021

Eten aan huis bezorgen in Zeerijp is een ware uitkomst. Voor ouderen die nog wel zelfstandig kunnen koken verschaft dit meer zelfstandigheid en voordeel. Voor bewoners die niet meer naar de winkel kunnen is het iets noodzakelijks. Het gaat om gezonde maaltijden aan huis die faciliteren dat mensen voldoende voeding binnenkrijgen. Met name deze dagverse maaltijden met een korte verwerkingstijd. Tevens zijn ook de diepvries- en koelverse gerechten sterk in kwaliteit verbeterd. Altijd met voldoende groente, goede voedingsstoffen (B12) en vrij van kleur- smaak en geurstoffen. Het klaarmaken van deze vers bereidde maaltijden is een fluitje van een cent middels de magnetron, op momenten van uw voorkeur. Kant en klaar maaltijden Zeerijp: “bezorgen faciliteert veel voordelen in postcodegebied 9914”. Klik verder naar Subsidie.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten wisselen hun aanbod wekelijks voor uw eetpatroon. zoutarm, glutenvrij, natriumarm, gemalen of juist koolhydraatarm, eiwitrijk, vloeibaar, vegetarisch: vrijwel alles is mogelijk.

 1. Zoutarm: specialiteiten met maximaal 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: is geschikte voor coeliakie of een glutenintolerantie.
 3. Lactosevrij: maaltijd vrij van melk en toevoegingen van zuivel.
 4. Vegetarisch: geen vlees en vis, maar met vleesvervangers vol ijzer, B12 en zink.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken en kauwen een probleem vormt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!