Maaltijdvoorziening Wirdum

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Wirdum

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Wirdum is geschikt voor alle inwoners die i.v.m leeftijd of door een lichamelijke beperking geen maaltijd kunnen bereiden. Binnen de gemeente Loppersum zien we diverse maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. We spreken dan over de bekende landelijke leveranciers als Eten Met Gemak, of regionale services die warme maaltijden voor ouderen aan huis bezorgen. Door gebruik te maken van zulke mogelijkheden beschikt men altijd over gezonde menu’s zoals Stoofpotje rundvlees en Reepjes kippenvlees in jus. Hieronder leest men meer over eetpunten en belangrijke gegevens ten aanzien van subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieGroningen
GemeenteLoppersum
Regio-code0596 (+31596)
Postcode9917
Kosten (indicatie)v.a. €5,59
Maaltijd tipKipsaté en ei met bami goreng

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
170+ maaltijden 6 maaltijden voor €32,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen mei 2024

Subsidie op maaltijden aan huis in Wirdum

Een speciaal voedingspatroon is essentieel voor een vitaal lichaam. Een gezonde maaltijd bomvol mineralen mag men niet overslaan. Wil een supermarkt bezoeken en het klaarmaken van de avondmaaltijd niet langer zelfstandig gezien uw leeftijd en/of handicap? En is uw budget niet toereikend? In die situatie kunt u aanspraak doen op verschillende maaltijdregelingen en subsidies. Samengevat: maaltijden aan huis tegen een gereduceerd tarief, Gezamenlijk de maaltijd nemen in lokale eetpunten of hulp rondom het opwarmen en eten van de maaltijd. Hoe maak ik hier aanspraak op? We onderscheiden meerdere subsidievormen en zorgwetten. In het volgende schema benaderen we de belangrijkste vormen: Wmo-ondersteuning, Wijkverpleging vanuit de Zvw en Zorg vanuit de Wet langdurige zorg, en mantelzorg. Mogelijk is er ook ruimte voor bijzondere bijstand binnen de gemeente Loppersum.

WMO 2024

De WMO 2015 (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt georganiseerd vanuit de gemeente Loppersum. Te gebruiken door inwoners die problemen ondervinden bij het op eigen benen thuis wonen en mantelzorgondersteuning.

 • Iemand die boodschappen gaat doen
 • In contact brengen met aanbieder van seniorenmaaltijden
 • Informatie opvragen via gemeente

WLZ

Deze wet langdurige zorg is ontwikkeld voor mensen die de hele dag intensieve zorg of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Omstandigheden zoals: dementerende ouderen en bewoners met lichamelijke handicaps. Ook relevant bij een hulpvraag rondom eten en drinken (bijv. bij risico op verslikken).

 • Hulp bij klaarmaken maaltijd
 • Het eten in de mond stoppen
 • CIZ behandelt de aanvraag

ZVW

Verslechtert uw gezondheid, en ontvangt u al veel zorg? Misschien wordt hulp bij eten en drinken geregeld via de zorgverzekering. Over het algemeen wordt dit geregeld met thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een magnetronmaaltijd opwarmen
 • hulp bij toediening
 • Aanvraag indienen bij zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is de zorg die wordt geboden aan familie, vrienden en bekenden. Onder sommige omstandigheden kunnen vrienden ondersteunen bij een bezoekje aan de winkel brengen of samen eten. In Wirdum zijn hiervoor ook speciale vrijwilligers die ondersteuning bieden.

 • Hulp van iemand uit de omgeving
 • Persoonlijke zorg
 • Verdere info vindt u ook op Wehelpen.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Wirdum vergelijken

Ook benieuwd naar een warme maaltijdvoorziening in Wirdum? In uw omgeving kunt u kiezen uit relatief veel services en zorghuizen die warme maaltijden bezorgen bij ouderen en invaliden. Eten zoals Stamppot boerenkool met worst of Kippendijstukjes in satésaus, bami goreng. Er zijn leveranciers die voornamelijk gericht zijn op koelverse gerechten en vriesverse maaltijden die even de magnetron of oven in kunnen, en aanbieders die de maaltijd warm brengen.

 • Is een maaltijd opwarmen geen probleem? Probeer dan eerst eens vriesverse gerechten of koelverse maaltijden. Dit kan verwarmd worden als het u treft. U bepaalt zelf wanneer u eet!
 • Lukt het eten opwarmen niet, en is er geen mantelzorger die daarbij ondersteuning biedt? Dan raden wij tafeltje dekje aan. Het gerecht wordt opgewarmd geleverd, u kunt direct aan tafel.
 • Hieronder treft u een tabel met landelijke services aangevuld met lokale bedrijven, stichtingen, zorginstellingen en/of buurtrestaurants waar u meer informatie kunt krijgen en mogeijk een proefmaaltijd kunt bestellen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 170 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Warme gerechten
Vanaf €6,45 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met plaatselijke leveranciers, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
Gezondheidscentrum OverdiepStadshaven 239902 DAAppingedam
BuurtzorgFam Bronsweg 229945 PSWagenborgen
HSS HulpverleningStationslaan 109919 ABLoppersum
Keurslager de JongOverdiep 129902 BXAppingedam
Catering De VestingBolwerk 69901 GBAppingedam
Restaurant Zonnehuis BetingeStaeteStaalstraat 19933 KJDelfzijl
Restaurant Zonnehuis WiemersheerdDe Schepperij 29919 HJLoppersum
TSN ThuiszorgJachtlaan 92-49934 JDDelfzijl
Restaurant De AanlegKoningin Wilhelminapark 239934 EHDelfzijl
SWDWaddenweg 49933 KHDelfzijl
Bedrijf toevoegen of een vermelding aanpassen? Informeer dan bij onze medewerkers.

Wijkrestaurant voor senioren en tafeltje dekje in Wirdum

Sommige zorghuizen in de buurt van Wirdum bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en hebben een aangenaam buurtrestaurant voor ouderen. Lokale wijkrestaurants faciliteren ambachtelijke maaltijden zoals Aardappelpuree, voor lage prijzen. Bij dit ontmoetingspunt is genoeg plek voor sociale ontmoetingen. Af en toe bieden ze ook de optie het eten aan huis te bezorgen. Via www.loppersum.nl checkt u handige info over de seniorenrestaurants die beschikbaar zijn. Wellicht relevant: WLZ.

Belangrijke info

 • Provincie: Groningen
 • Gemeente: Loppersum
 • (Net) nummer: 0596 (+31596)
 • Hoofdpostcode: 9917
 • Veel gezochte wijk: Wijk

Lekkere maaltijden

 • Volkoren macaronischotel
 • Heldere uiensoep
 • Champignonsoep met rundvlees
 • Broccoli rollade schotel
 • Wrap kip madras

Plekken in de buurt


Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Specificeer zorgvraag

  Wat voor soort zorg is er nodig? Gaat u voor lichte ondersteuning zoals boodschappenhulp, koken of opwarmen? Of spreken we over ingrijpendere zorg als thuiszorg?

 2. Een subsidie regelen

  Weet u precies wat de zorgvraag is? Check welke soorten zorg een optie zijn. Doorzoek WLZ, WMO & zorg vanuit de zorgverzekering. Ontdek ook wat de gemeente Loppersum kan betekenen m.b.t. subsidie voor maaltijden aan huis (www.loppersum.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een leverancier kiezen

  Check de maaltijdservices in Wirdum voor ouderen en bepaal uw voorkeur. Analyseer punten als de bestelmogelijkheden en bezorgdagen en eventuele diëten. Vraag of proefpakketten bezorgd kunnen worden bij de maaltijdhulp.

 4. De magnetronmaaltijd opwarmen

  Uw gerechten kunt u thuis verwachten, gebruikelijk door dezelfde chauffeur, op een vast moment in de week. De bereiding van het gerecht gaat zonder slag of stoot in uw eigen magnetron of oven. Zorg voor enkele gaatjes in de folie, zet het gerecht in uw magnetron (500 watt) en kies voor een opwarmtijd van circa 6 – 7 minuten. Smullen maar!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke verschillende gerechten zijn er?

U heeft eigenlijk 3 keuzemogelijkheden: tafeltje dekje (warme maaltijden), koelvers en vriesvers. Het grote koelvers voordeel: 100% verse maaltijd, de keerzijde is dat het maximaal een week houdbaar is. Een vriesvers gerecht is veel langer houdbaar, echter minder fris en vaak zouter. Tafeltje dekje is praktisch voor ouderen waarbij eten opwarmen in de magnetron niet lukt.

Hoe zit het met de prijs voor maaltijden voor ouderen?

De prijs die u betaalt hangt af van het soort eten. Vriesverse maaltijden zijn verkrijgbaar vanaf €4,90. Gezonde koelverse maaltijden bieden sommige aanbieders aan voor €5,90. Zo’n eigen warme maaltijd aan huis voor ouderen in Wirdum is verkrijgbaar vanaf €8,00. Niet zelden is dit inclusief bezorging.

Hoe kan een bestelling worden doorgegeven voor mijn ouders?

Bent u op zoek naar een maaltijdhulp voor uw ouders? Zo’n maaltijdservice is dan ideaal. Voor een test bestelt men zo’n proefbestelling (pakket). Vraag deze vrijblijvend aan. Een maaltijdservice legt daarna contact met uw vader en/of moeder om het e.e.a. uit te leggen. Samen wordt een bezorgafspraak gemaakt, en de eigen bezorgservice levert alles netjes af en verstrekt benodigde info.

Herstellende van een operatie (kortdurige service)?

Komt u (binnenkort) thuis uit het ziekenhuis, en zoekt u voor een korte periode opwarmmaaltijden aan huis ontvangen? U kan zeker ook incidenteel kant-en-klaar maaltijden thuis ontvangen. U bestelt steeds de maaltijden die u aanspreken (met de bestellijst, online & telefonisch). U houdt de regie in eigen handen (zonder verplichtingen).


Dieetmaaltijden voor senioren aan huis in mei 2024

Eten aan huis bezorgen in Wirdum is een service waar velen gebruik van maken. Voor bewoners die zelf de boodschappen doen en koken geeft dit meer tijd en regelmaat. Voor bewoners die niet zelf hun potje kunnen koken is het bijna een vereiste. We spreken ook wel over gezonde maaltijden aan huis die ervoor zorgen dat hulpbehoevenden voldoende vitaminen en mineralen binnen krijgen. In het bijzonder deze dagverse maaltijden met goede verhoudingen verse groenten. Ook zijn de diepvries- en koelverse gerechten enorm vooruitgegaan. Vaak met 250 gram + groente, belangrijke voedingsstoffen (B12) en steeds minder zout en vet. Het klaarmaken van deze heerlijke maaltijden doet u gewoon in de magnetron, waar en wanneer u dat wil. Kant en klaar maaltijden Wirdum: “bezorgen levert goede ondersteuning in postcodegebied 9917”. Klik verder naar ZVW.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten hechten veel waarde aan uw eigen voedingspatroon. gemalen, natriumarm, zoutarm, lactosevrij of veganistisch, vegetarisch, vloeibaar, koolhydraatarm: iedereen kan er terecht.

 1. Zoutarm: voedsel met niet meer dan 0,3 gram zout per 100 gram.
 2. Glutenvrij: is voor ouderen met glutenvrije wensen (coeliakie).
 3. Lactosevrij: maaltijd vrij van melk en toevoegingen van zuivel.
 4. Vegetarisch: expliciet zonder vis en vlees, maar met lekker veel groenten en vervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen of slikken lastige situaties veroorzaakt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!