Maaltijdvoorziening Grootegast

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Grootegast

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Grootegast is er voor alle hulpbehoevenden die i.v.m leeftijd of een lichamelijke handicap niet zelfstandig kunnen koken. Binnen de gemeente Grootegast zien we veel interessante maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. Dit zijn landelijk actieve bedrijven zoals Uitgekookt, of thuiszorg tafeltje dekje aanbieders die warme maaltijden voor ouderen aan huis bezorgen. D.m.v. zulk soort organisaties beschikt men altijd over gezonde diners zoals Varkenshaas boontjes schotel en/of Varkensoester met champignonroomsaus, sperziebonen en aardappelpuree. Op deze pagina bekijkt men populaire bezorgers en essentiële details over subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieGroningen
GemeenteGrootegast
Regio-code0594 (+31594)
Postcode9861
Kosten (indicatie)v.a. €5,91
Voorbeeld maaltijdPannenkoeken met spek

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €29,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen juni 2023

Subsidieregeling maaltijden aan huis in Grootegast

Een juist eetpatroon is essentieel voor voldoende energie en levenslust. Een gezond recept met genoeg voedingsstoffen mag men niet overslaan. Kan boodschappen doen en in de keuken staan niet 100% veilig meer ter wille van leeftijd en/of handicap? En is uw inkomen beperkt? Gelukkig zijn er prima maaltijdregelingen / subsidies. Dat kan betekenen: maaltijden aan huis tegen een gereduceerd tarief, samen maaltijden nuttigen in een eetgelegenheid of wijkverpleging. Waar heb ik recht op? U dient rekening te houden met verscheidene maaltijdsubsidies en wetten. Hierna behandelen we een aantal van deze wetten: thuiszorg/wijkverpleging via zorgverzekeraar, de WMO of de WLZ, en lokale mantelzorg. Misschien kan u ook aanspraak maken op bijzondere bijstand binnen de gemeente Grootegast.

WMO 2023

De WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt ten uitvoer gebracht door de gemeente Grootegast. Uniek voor bejaarden die moeilijkheden hebben met het zelfstandig thuis wonen en als assistentie bij mantelzorg.

 • Boodschappenhulp
 • In contact brengen met aanbieder van seniorenmaaltijden
 • Per gemeente unieke voorwaarden

WLZ

De wet langdurige zorg is bedoeld voor mensen die 24/7 professionele zorg of permanente toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Omstandigheden zoals: ouderen met dementie of senioren met een lichamelijke beperking. Er is ruimte voor ondersteuning bij eten en drinken (bijv. bij risico op verslikken).

 • Hulp bij bereiden van een maaltijd
 • Gezamenlijk eten
 • CIZ behandelt de aanvraag

ZVW

Kan uw gezondheid snel verslechteren, en gebruikt u al veel zorg van het ziekenhuis? Misschien wordt hulp bij eten en drinken gecompenseerd via de zorgverzekering. Doorgaans gaat dit via de thuiszorg (wijkverpleging).

 • Helpen maaltijden opwarmen
 • eten in de mond stoppen
 • Informeer bij de zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is onbetaalde zorg aan familieleden of vrienden. In sommige situaties kan een partner ondersteunen bij een bezoekje aan de winkel brengen of een maaltijd koken. In Grootegast zien we ook vrijwilligers die mogelijk kunnen helpen.

 • Hulp van iemand uit de familie
 • Individuele zorg
 • Bezoek ook eens NLvoorelkaar.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Grootegast vergelijken

In contact komen met een warme maaltijdvoorziening in Grootegast? In uw omgeving vinden we een aantal partijen en thuiszorgorganisaties die warme maaltijden aan huis bezorgen bij ouderen en mensen met een beperking. U kunt denken aan gerechten als Bruine bonensoep en Kippenbout à la bonne femme. Wij onderscheiden organisaties gespecialiseerd in koelverse gerechten of vriesverse maaltijden die u zelf kunt opwarmen, en bezorgdiensten die uw maal warm aan huis brengen.

 • Is een maaltijd opwarmen geen probleem? Dan bent u goed af met koelverse gerechten en diepvriesmaaltijden. Binnen enkele minuten klaar, als het u gelegen komt. U kunt zelf uw dag indelen.
 • Is zelfstandig eten verwarmen lastig, en is er geen mantelzorger die hierbij een rol kan spelen? Dan adviseren wij tafeltje dekje. Uw maaltijd wordt warm gebracht, geen handelingen benodigd.
 • Onderstaand treft u een overzicht met landelijke leveranciers aangevuld met lokale organisaties, zorginstellingen en/of wijkrestaurants waar u mogelijk terecht kunt.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met lokale bedrijven, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
Seniorenrestaurant Hooge HeemDe Gast 49861 BMGrootegast
Gezondheidscentrum OverdiepStadshaven 239902 DAAppingedam
TSN ThuiszorgHoflaan 59861 BNGrootegast
SPAR de GrootBurg. Seinenstraat 329831 PWAduard
TSN ThuiszorgHanckemalaan 19801 HJZuidhorn
Restaurant De Groene WeideSnelgersmastraat 159901 AAAppingedam
BuurtzorgProvincialeweg 989863 PJDoezum
Keurslager de JongOverdiep 129902 BXAppingedam
Catering De VestingBolwerk 69901 GBAppingedam
Taedes MaaltijdserviceProvincialeweg 29865 AHOpende
Wilt u suggesties doen of wijzigingen doorvoeren? Neem dan contact op via email.

Eten in een buurtrestaurant en tafeltje dekje in Grootegast

Meerdere buurthuizen in de gemeente Grootegast bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en exploiteren een laagdrempelig buurtrestaurant. Regionale wijkrestaurants bieden complete gerechten zoals Kipstoofpotje, champignonsaus, appelcompôte, patat, voor lage prijzen. Bij dit ontmoetingspunt kan men, naast eten, ook sociale activiteiten doen. Doorgaans is het bovendien mogelijk om de menu’s thuis af te leveren. Aan de hand van www.grootegast.nl checkt u specifieke info m.b.t. de seniorenrestaurants bij u in de buurt. Bezoek de pagina: Koelverse maaltijden.

Kerngegevens

 • Provincie: Groningen
 • Gemeente: Grootegast
 • (Regio) nummer: 0594 (+31594)
 • Centrale postcode: 9861
 • Wijk: Grootegast

Maaltijd ideën

 • Hongaarse goulash, doperwtjes, rijst
 • Kippensoep met vermicelli
 • Erwtensoep met rookworst
 • Aspergesoep
 • Champignonsoep met rundvlees

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag bepalen

  Waar heeft men behoefte aan? Betreft het tijdelijke zorg zoals koken of opwarmen van gerechten? Of gaat het om permanente ondersteuning als hulp bij toedienen?

 2. Een aanvraag voor subsidie doen

  Weet u precies wat de zorgvraag is? Kijk naar welke manieren van (thuis)zorg een optie zijn. Bekijk Zorg vanuit de zorgverzekering, WMO en WLZ. Informeer ook wat de gemeente Grootegast te bieden heeft omtrent subsidies voor maaltijden aan huis (www.grootegast.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijddienst uitkiezen

  Ontdek de maaltijdservices in Grootegast voor ouderen en zoek de beste uit. Analyseer punten als beschikbare bezorgdagen en het wisselende aanbod. Kijk of er een proefpakket mogelijk is bij de maaltijdhulp.

 4. Maaltijden opwarmen

  Uw maaltijden kunnen thuisbezorgd worden, doorgaans door uw eigen bezorger. Het verwarmen van de maaltijd gaat zonder slag of stoot in vrijwel elke magnetron. Prik met een vork wat gaatjes in de verpakking, zet het gerecht in uw magnetron (500 watt) en zet hem op circa 6 – 7 minuten. Smullen maar!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke verschillende gerechten zijn er?

Feitelijk zijn er 3 keuzes: tafeltje dekje (warme maaltijden), vriesvers of koelvers. Koelvers biedt de meest verse maaltijden, maar een beperkte houdbaarheid. De diepvriesmaaltijd is ontzettend lang te bewaren, maar minder vers en meer toevoegingen. Tafeltje dekje is handig wanneer een maaltijd opwarmen niet meer kan.

Wat zijn de tarieven voor maaltijden voor ouderen?

Dat heeft te maken met het type maaltijd. Vriesverse maaltijden bestelt u vanaf €5,10. Koelverse maaltijden kan u al bestellen vanaf €6,00. Een speciale warme maaltijd aan huis voor ouderen in Grootegast is beschikbaar vanaf €7,10. Normaal zijn de bezorgkosten daarbij inbegrepen.

Kan ik op meerdere manieren bestellen voor mijn ouders?

Bent u geïnteresseerd in een maaltijdhulp voor (een van uw) ouders? De maaltijdservice biedt vaak mogelijkheden. Bestel veilig en snel zo’n proefpakket. Deze kunt u eenvoudig online aanvragen. De senioren-maaltijdservice zal via de telefoon uw vader en/of moeder contacteren voor verdere informatie. Daarbij plannen ze een eerste bezorging in, de lokale bezorger bezorgt alles netjes tot in de keuken en legt alles netjes uit.

Is er ook een tijdelijke maaltijdservice na ziekenhuisopname?

Komt u thuis uit het ziekenhuis, en wilt u tijdelijk bezorgmaaltijden thuis ontvangen? Het is mogelijk: af en toe kant-en-klaar maaltijden aan huis bezorgd krijgen. Men kiest altijd de menu’s die u lekker lijken (met de bestellijst, telefonisch & online). U hebt dus geen verplichtingen (zonder abonnement).


Dieetmaaltijden laten thuisbezorgen in juni 2023

Eten aan huis bezorgen in Grootegast heeft veel voordelen. Voor bewoners die zichzelf kunnen redden geeft dit extra tijd en routine. Voor mensen die hier meer moeite mee hebben is het soms de enige oplossing. We spreken van gezonde maaltijden aan huis die faciliteren dat ouderen voldoende voeding (en dus energie) krijgen. Veel besteld zijn o.a. de dagverse maaltijden met een korte verwerkingstijd. Tevens zijn ook de diepvries + koelverse menu’s in kwaliteit gestegen. Ze bevatten steeds meer groenten, bouwstoffen (B12) en vrijwel zonder vet en zout. Het bereiden van deze gezonde maaltijden doet u snel via magnetron of oven, op een moment dat het u schikt. Kant en klaar maaltijden Grootegast: “bezorgen houdt in: goede ondersteuning in postcodegebied 9860, 9861”. Lees verder over Bijzondere bijstand.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten leveren unieke / persoonlijke diensten voor uw individuele wensen. glutenvrij, natriumarm, gemalen, zoutarm of misschien koolhydraatarm, vegetarisch, vloeibaar, veganistisch: iedereen kan er terecht.

 1. Zoutarm: eten met maximaal 0,3 gram zout per 100 gram.
 2. Glutenvrij: is aan te raden bij situaties als een gluten- of tarwevrij dieet (coeliakie).
 3. Lactosevrij: volledig vrij van zuivel toevoegingen (melkproducten).
 4. Vegetarisch: zonder vis, vlees, maar bomvol groenten en vleesvervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen en/of slikken steeds moeilijker gaat.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente