Maaltijdvoorziening Huizinge

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Huizinge

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Huizinge is in het leven geroepen voor alle ouderen die door ouderdom of door iets anders tijdelijk of permanent geen maaltijd kunnen bereiden. In de gemeente Loppersum is er de keuze uit meerdere maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. Dit kunnen zijn; de grote landelijke aanbieders als Mealhero, of provinciale vrijwilligersinstellingen die warme maaltijden voor ouderen bezorgen. D.m.v. dergelijke faciliteiten kan men zeker zijn van gezonde diners zoals Rookworst met rijk gevulde erwtensoep of Sucadelapje met jus, Tuinbonen met ui en tijm, Aardappelgratin Mediteraans. Op deze pagina vergelijkt u maaltijddiensten en handige info over subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieGroningen
GemeenteLoppersum
Regio-code0595 (+31595)
Postcode9992
Kosten (indicatie)v.a. €6,09
Geschikte maaltijdDraadjesvlees in jus

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €19,95 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €24,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen december 2021

Subsidieregeling maaltijden aan huis in Huizinge

Een goed eetpatroon is onmisbaar voor uw gezonde leefstijl. Een voedzaam gerecht met genoeg mineralen is daarom ook de basis. Lukt een bezoekje aan de winkel en in de keuken staan niet langer zelfstandig vanwege het feit dat u een jaartje ouder wordt? En moet u met weinig rondkomen? In dat geval zijn er bruikbare subsidies en maaltijdregelingen. Dat kan betekenen: voor een vast laag tarief maaltijden laten bezorgen, goedkoop aanschuiven bij een lokaal restaurant, of hulp bij u thuis. Wat moet ik hiervoor doen? We onderscheiden speciale maaltijdsubsidies en wetten. Hierna zoomen we in op deze zorgwetten; de wet voor langdurige zorg, de WMO of thuiszorg via de zorgverzekering, en de mantelzorg. Soms heeft u ook recht op bijzondere bijstand binnen de gemeente Loppersum.

WMO 2021

De WMO 2015 (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt uitgevoerd door de gemeente Loppersum. Relevant voor ouderen die problemen ervaren bij het zelfredzaam blijven en hulp bij mantelzorg.

 • Ondersteuning bij boodschappen doen
 • Bezorgen van opwarmmaaltijden
 • Per gemeente unieke voorwaarden

WLZ

Deze wet langdurige zorg is gericht op ouderen die 24 uur per dag extra zorg of controle behoeven (centrum indicatiestelling zorg). Situaties als: senioren met dementie of senioren met een fysiek ongemak. Ook is er budget beschikbaar voor de avondmaaltijd (bijv. toezicht bij eten).

 • Hulp bij klaarmaken maaltijd
 • Ondersteuning bij de maaltijd
 • Informeer bij de CIZ

ZVW

Verslechtert uw gezondheid, en gebruikt u al veel zorg van het ziekenhuis? Af en toe wordt hulp bij eten en drinken gedekt door de zorgverzekering. Meestal gaat dit via de thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een maaltijd bereiden
 • ondersteuning bij toedienen
 • Informeer bij de zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is Mantelzorg is langdurig en onbetaald zorgen voor familie/bekenden. Vaak kunnen vrienden helpen met boodschappen doen of helpen bij het eten. In Huizinge zijn hiervoor ook speciale vrijwilligers die ondersteuning bieden.

 • Onbetaalde en langdurige zorg
 • Individuele zorg
 • Raadpleeg ook eens NLvoorelkaar.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 4 maaltijden voor €15,00


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Huizinge vergelijken

Zoekt u specifiek naar een warme maaltijdvoorziening in Huizinge? In de regio zijn er verscheidene services en zorginstellingen die warme maaltijden bezorgen voor ouderen en gehandicapten. U kunt dan denken aan maaltijden zoals Rundersaucijsje met vleesjus, gebakken aardappelen, spinazie à la crème en Champignonsoep. U kunt kiezen voor keukens die voornamelijk gericht zijn op vriesverse gerechten of koelverse maaltijden die u kunt opwarmen middels magnetron of oven, en keukens die uw avondmaaltijd opgewarmd bezorgen.

 • Heeft u een magnetron die u kunt bedienen? Wij raden aan om te beginnen met diepvriesgerechten & koelverse maaltijden. Binnen enkele minuten klaar, zodra u het schikt. Zo houdt u maximale vrijheid.
 • Is dit erg lastig voor u, en is er geen mantelzorger die hiermee kan helpen? Probeer dan eens tafeltje dekje. Uw diner wordt warm aan huis geleverd, smullen maar!
 • Onderstaand vindt u een tabel met landelijke services aangevuld met lokale organisaties, zorginstellingen en/of buurtrestaurants die u hiermee mogelijk verder kunnen helpen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,65 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Overzicht met plaatselijke leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
BuurtzorgOosterstraat 129989 ADWarffum
BuurtzorgHavendwarsweg 2 C9981 JSUithuizen
TSN ThuiszorgBreekweg 2e9965 TELeens
SPAR DekkersNoorderstraat 209989 AAWarffum
TSN ThuiszorgStreeksterweg 229988 RCUsquert
SPAR BergstraDorpsstraat 19974 PNZoutkamp
TSN ThuiszorgMeeden 3E9951 HZWinsum
Restaurant HunsingoheerdBorgweg 1009981 CJUithuizen
Klooster&BurenProf. Poststraat 19977 RNKloosterburen
Keurslager KampsRegnerus Praediniusstraat 109951 CBWinsum
Wilt u een nieuwe service toevoegen of aan laten passen? Stuur dan een bericht.

Restaurant voor ouderen en tafeltje dekje in Huizinge

Sommige zorgcentra in en rondom Huizinge bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en faciliteren een sociaal buurtrestaurant voor ouderen. Plaatselijke wijkrestaurants hebben ambachtelijke gerechten zoals Runderlapje, spruitjes, gekookte aardappelen, voor de kleine portemonnee. Daar kunt u natuurlijk ook een praatje maken. Bij sommige restaurants is het tevens mogelijk om het eten bij u thuis te brengen. Op de URL www.loppersum.nl vindt u meer informatie overde seniorenrestaurants in uw gemeente. Mogelijk interessant: Koelverse maaltijden.

Informatie

 • Provincie: Groningen
 • Gemeente: Loppersum
 • Regionummer: 0595 (+31595)
 • Hoofdpostcode: 9992
 • Lokale wijk: Wijk

Maaltijd ideën

 • Andijviestamppot, speklapje
 • Gegrilde kippenpoot
 • Kipragout met Parijse wortelen
 • Rundvlees in basilicumsaus
 • Zomerzuurkool met casselerrib

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Inventarisatie zorgvraag

  Om wat voor zorg gaat het? Spreken we over beperkte ondersteuning zoals het verwarmen van kant-en-klaar diners? Of spreken we over ingrijpendere ondersteuning als hulp bij toedienen?

 2. Subsidie aanvragen

  Weet u wat de omvang van de zorgvraag is? Zoek uit welke zorgvormen toepasbaar zijn. Vergelijk Zorg vanuit de zorgverzekering, WMO of WLZ. Informeer ook wat de gemeente Loppersum kan betekenen inzake subsidies voor maaltijden aan huis (www.loppersum.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdservice zoeken

  Onderzoek de maaltijdservices in Huizinge voor ouderen en bepaal uw voorkeur. Neem zaken in acht als: de manier waarop u kunt bestellen en betalen en hoe groot het aanbod is. Kijk of het proefpakket voor uw mogelijk is bij de maaltijdhulp.

 4. De kant-en-klaar maaltijd opwarmen

  De gerechten worden aan huis bezorgd, doorgaans door uw eigen bezorger. Het verwarmen van de thuismaaltijd kan doorgaans in vrijwel elke magnetron. Prik wat gaatjes in de plastic afdekking, plaats de verpakking in de magnetron (600 watt) en verwarm het gerecht ongeveer 7 minuten. Bon appetit!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat voor type maaltijden zijn er?

Standaard kunt u kiezen uit 3 type maaltijden: koelvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) en vriesvers. Het voordeel van koelvers is super verse leveringen, het minpunt is een beperkte houdbaarheid. Een diepvriesmaaltijd kan je wel een half jaar bewaren, echter beperkt fris en verantwoord. Tafeltje dekje is handig wanneer een thuismaaltijd opwarmen (tijdelijk) niet kan.

Hoe zit het met de prijs voor maaltijden voor ouderen?

Dit hangt sterk af van de persoonlijke eet-voorkeuren. Diepvriesmaaltijden bieden sommige aanbieders aan voor €4,70. Gezonde koelverse maaltijden vindt u al vanaf €6,20. Een eigen warme maaltijd aan huis voor ouderen in Huizinge bestelt u vanaf €8,70. Normaliter is dit inclusief bezorgkosten.

Hoe kan ik maaltijden voor mijn ouders bestellen?

Wilt u een vaste maaltijdhulp voor uw ouders? Een (online) maaltijdservice kan uw ouders ontzorgen. Voor een test bestelt men zo’n proefbestelling (pakket). Vul de gegevens van uw ouders in. Zo’n maaltijdservice zal telefonisch uw vader en/of moeder benaderen om de aanvraag te bespreken. Hierop volgt het plannen van een eerste bezorgmoment, de vaste bezorger bezorgt het proefpakket aan huis en geeft een toelichting.

Is het mogelijk om na ziekenhuisopname tijdelijk maaltijden te ontvangen?

Bent u bijna weer thuis uit het ziekenhuis, en wenst u voor een paar weken een maaltijdleverancier? U kunt ook tijdelijk kant-en-klaar maaltijden laten bezorgen. Men kiest altijd zelfstandig de maaltijden (online, met de bestellijst of telefonisch). U houdt de regie in eigen handen (zonder minimale afname).


Dieetmaaltijden laten thuisbezorgen in december 2021

Eten aan huis bezorgen in Huizinge kent vele pluspunten. Voor bewoners die het huishouden nog prima managen levert dit extra tijd en structuur. Voor cliënten die niet meer op eigen benen staan is het iets noodzakelijks. Hier hebben we het over gezonde maaltijden aan huis die realiseren dat bejaarden niet ondervoed raken. Vooral de dagverse maaltijden met verse seizoensgroenten. Daarnaast zijn ook diepvries + koelverse menu’s met sprongen vooruit gegaan. Altijd met voldoende groente, noodzakelijke mineralen (B12) en weinig conserveringsmiddelen. Het verwarmen van deze de lekkerste maaltijden gaat het snelste via de magnetron of oven, als u het uitkomt. Kant en klaar maaltijden Huizinge: “bezorgen levert veel vrijheid in postcodegebied 9992”. Ga door naar: Maaltijdservice.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten hechten veel waarde aan uw dieet, allergie of voorkeuren. glutenvrij, zoutarm, gemalen, lactosevrij of wellicht vegetarisch, veganistisch, vloeibaar, eiwitrijk: het assortiment is ontzettend veelzijdig.

 1. Zoutarm: diners met zo’n < 0,3 gram zout per 100 gram eten.
 2. Glutenvrij: biedt mogelijkheden bij een glutenintolerantie (coeliakie).
 3. Lactosevrij: voor maaltijden zonder melkproducten / zuivel.
 4. Vegetarisch: vrij van vis en vlees, maar bomvol groenten en vleesvervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen of slikken steeds moeilijker gaat.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!