Maaltijdvoorziening Garrelsweer

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Garrelsweer

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Garrelsweer is ideaal voor alle senioren die door hun leeftijd of een andere oorzaak tijdelijk of permanent geen maaltijd kunnen bereiden. In de gemeente Loppersum zijn er allerlei maaltijdvoorzieningen voor ouderen. Dit zijn de grote landelijke aanbieders als Mealhero, of thuiszorg vrijwilligersinstellingen die warme maaltijden voor ouderen faciliteren. Door middel van dit soort diensten heeft iedereen toegang tot gezonde menu’s als Varkenshaasje in pepersaus en Gehaktschijf met appelcompote. Op deze pagina bekijkt men populaire bezorgers en nuttige voorlichting betreffende subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieGroningen
GemeenteLoppersum
Regio-code0596 (+31596)
Postcode9918
Kosten (indicatie)v.a. €5,6
Voorbeeld maaltijdTortellini met gehakt en kaas

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
170+ maaltijden 6 maaltijden voor €32,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen juni 2024

Subsidie maaltijden aan huis in Garrelsweer

Een juist voedingsvoorschrift is belangrijk voor uw gezonde leefstijl. Een gezond diner met genoeg vitaminen draagt hier zeker aan bij. Wil het boodschappen inkopen en uw potje klaarmaken niet meer zelf ten gevolge van complicaties rondom de gezondheid? En moet u met weinig rondkomen? In dat geval bestaan er handige maaltijdregelingen / subsidies. Samengevat: korting op maaltijden aan huis, samen maaltijden nuttigen in een eetgelegenheid of thuiszorg. Hoe kan ik dit regelen? U kunt een beroep doen op meerdere wetten en subsidieregelingen. In dit hoofdstuk verwerken we deze vormen van zorg: Wet langdurige zorg, wet maatschappelijke ondersteuning en wijkverpleging vanuit de zorgverzekeringswet, en persoonlijke mantelzorg. Misschien heeft u ook recht op bijzondere bijstand in de gemeente Loppersum.

WMO 2024

De wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) gaat uit vanuit de gemeente Loppersum. Bedoeld voor bejaarden die hulp nodig hebben bij het zelfredzaam blijven en voor mantelzorgers.

 • Iemand die naar de supermarkt gaat
 • Lagere prijzen bij de maaltijdservice
 • Per gemeente unieke voorwaarden

WLZ

De wet langdurige zorg is bedoeld voor inwoners die 24 uur per dag extra zorg of controle behoeven (centrum indicatiestelling zorg). Situaties als: ouderen met dementie en bewoners met een fysiek ongemak. Er zijn ook maatregelen te nemen voor de maaltijd (bijv. opwarmen van de maaltijd).

 • Hulp bij klaarmaken maaltijd
 • Hulp bij eten en kauwen
 • Aanvragen bij de CIZ

ZVW

Kan uw gezondheid snel verslechteren, en heeft u al veel zorg van de huisarts? Misschien wordt hulp bij eten en drinken gedekt door de zorgverzekering. Dikwijls gaat dit via de thuiszorg (wijkverpleging).

 • Hulp met koken
 • Samen eten
 • Aanvraag via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is onbetaalde zorg aan familie of vrienden. Gelukkigkan een vriend of kennis ondersteunen bij boodschappen doen of een maaltijd opwarmen. In Garrelsweer zijn er ook vrijwilligers die zich hiervoor inzetten.

 • Hulp uit de sociale omgeving
 • Toevoeging op thuiszorg
 • Voor meer info zie ook mantelzorg.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Garrelsweer vergelijken

Kijkt u uit naar een warme maaltijdvoorziening in Garrelsweer? In uw omgeving vinden we diverse bezorgservices en zorginstellingen die warme maaltijden thuisbezorgen bij ouderen en gehandicapten. Bijvoorbeeld Broccoli rollade schotel en Kip kerrie ananas met aardappel en mexicomix. U kunt kiezen voor maaltijdservices met een ruim aanbod koelverse gerechten of diepvriesmaaltijden die even de magnetron of oven in kunnen, en maaltijdservices die uw maal opgewarmd bezorgen.

 • Geen moeite met een magnetron of oven? Probeer dan eerst eens koelverse gerechten of vriesverse maaltijden. Dit is op te warmen op een moment dat het u schikt. Zo houdt u maximale vrijheid.
 • Wordt zelf eten opwarmen een probleem, en is er niet iemand die hierin uitkomst kan bieden? Dan bent u beter af met tafeltje dekje. Uw avondmaal wordt warm bezorgd, u hoeft niets te doen.
 • Hieronder bieden wij een tabel met landelijke services aangevuld met lokale partijen, buurtrestaurants en/of zorginstellingen waar u mogelijk aan kunt kloppen voor meer informatie.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 170 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Warme gerechten
Vanaf €6,45 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Overzicht met lokale leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Gezondheidscentrum OverdiepStadshaven 239902 DAAppingedam
BuurtzorgFam Bronsweg 229945 PSWagenborgen
HSS HulpverleningStationslaan 109919 ABLoppersum
Keurslager de JongOverdiep 129902 BXAppingedam
Catering De VestingBolwerk 69901 GBAppingedam
Restaurant Zonnehuis BetingeStaeteStaalstraat 19933 KJDelfzijl
Restaurant Zonnehuis WiemersheerdDe Schepperij 29919 HJLoppersum
TSN ThuiszorgJachtlaan 92-49934 JDDelfzijl
Restaurant De AanlegKoningin Wilhelminapark 239934 EHDelfzijl
SWDWaddenweg 49933 KHDelfzijl
Wilt u suggesties doen of wijzigingen doorvoeren? Informeer dan bij onze medewerkers.

Sociale buurtrestaurants en tafeltje dekje in Garrelsweer

Verschillende zorghuizen in de omgeving Garrelsweer bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of exploiteren een speciaal buurtrestaurant voor ouderen. Dit soort wijkrestaurants voeren een assortiment voedzame gerechten zoals Pasta kip madras, tegen een aantrekkelijke prijs. Daar kan men, naast eten, ook sociale activiteiten doen. Bij sommige restaurants bestaat er de mogelijkheid om het aanbod te laten bezorgen. Op de website www.loppersum.nl treft u meer informatie overde seniorenrestaurants bij u in de buurt. Mogelijk interessant: Thuiszorg.

Cijfers en feiten

 • Provincie: Groningen
 • Gemeente: Loppersum
 • (Net) nummer: 0596 (+31596)
 • Centrale postcode: 9918
 • Veel gezochte wijk: Wijk

Potentiële maaltijden

 • Schnitzel champignonsaus
 • Lasagna bolognese
 • Nasi goreng, quorn, satésaus
 • Boerenkool, rundergehakt
 • Wrap kip madras

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag bepalen

  Wat heeft u precies nodig? Doelen we op lichte zorg zoals een maaltijd opwarmen? Of gaat het om meer grondige ondersteuning als thuishulp bij eten?

 2. Een subsidie regelen

  Is het bekend om welk type zorg het gaat? Doorzoek welke manieren van (thuis)zorg geschikt zijn. Kijk naar Zorg vanuit de zorgverzekering, WMO of WLZ. Ontdek ook wat de gemeente Loppersum faciliteert wat betreft subsidies voor maaltijden aan huis (www.loppersum.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdbezorger bepalen

  Vergelijk de maaltijdservices in Garrelsweer voor ouderen en bepaal uw voorkeur. Let goed op de beste- en betaalmogelijkheden en beschikbare diëten. Vind uit of het proefpakket voor uw mogelijk is bij de maaltijdhulp.

 4. Maaltijden opwarmen

  Uw maaltijden kunnen bij u thuisbezorgd worden, doorgaans door een lokale bezorger, op een vast moment. Het verwarmen van de maaltijd gaat eenvoudig door middel van oven of magnetron. Prik gaatjes in de folie, plaats de verpakking in de magnetron (600 watt) en verhit de maaltijd in een kleine 7 minuten. Smullen maar!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Uit welke maaltijden kan ik kiezen?

Feitelijk zijn er 3 mogelijkheden: vriesvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) en koelvers. Het handige van koelvers is maximale versheid, het minpunt is een beperkte houdbaarheid. Vriesvers kan je maandenlang bewaren, echter beperkt vers en vaak zouter. Tafeltje dekje is zeer geschikt op momenten wanneer een maaltijd opwarmen niet meer kan.

Hoe zit het met de prijs voor maaltijden voor ouderen?

De prijs die u betaalt hangt af van het type maaltijd. Diepvriesmaaltijden zijn verkrijgbaar vanaf €5,50. Dagverse/koelverse maaltijden zijn beschikbaar vanaf €7,20. Zo’n warme maaltijd aan huis voor ouderen in Garrelsweer is er al voor €7,90. In algemene zin wordt het dan ook gratis thuisbezorgd.

Kan ik op meerdere manieren bestellen voor mijn ouders?

Betreft uw vraag een maaltijdhulp voor uw (beide) ouders? De maaltijdservice kan de oplossing zijn. Kies daarom direct voor het proefpakket. U kunt deze snel en eenvoudig online aanvragen. Een maaltijdservice contacteert uw vader en/of moeder om kennis te maken. Samen wordt een bezorgafspraak gemaakt, en de regionale bezorger bezorgt het proefpakket aan huis en kan eventuele vragen behandelen.

Maaltijden voor thuis na een operatie (revalidatie)?

Heeft u een operatie achter de rug, en wilt u slechts tijdelijk een bezorgdienst voor eten? U kunt voor een korte periode kant-en-klaar maaltijden bezorgd krijgen. Men bestelt steeds persoonlijk uw maaltijden (met de bestellijst, online of telefonisch). U zit dus nooit ergens aan vast (zonder contract).


Dieetmaaltijden voor senioren aan huis in juni 2024

Eten aan huis bezorgen in Garrelsweer heeft veel voordelen. Voor senioren die zichzelf kunnen redden geeft dat meer tijd en voordeel. Voor cliënten die niet zelf hun potje kunnen koken is het meer een noodzaak. Dit beslaat gezonde maaltijden aan huis die ervoor zorgen dat ouderen kwiek en energiek blijven. Populair zijn met name deze dagverse maaltijden met een korte verwerkingstijd. Tevens zijn ook de koelverse- en diepvriesgerechten met sprongen vooruit gegaan. Vol met groenten, noodzakelijke mineralen (B12) en zonder allerlei toevoegingen. Het verwarmen van deze complete maaltijden is verrassend simpel via de oven of magnetron, op een zelfgekozen moment. Kant en klaar maaltijden Garrelsweer: “bezorgen geeft veel voordelen in postcodegebied 9918”. Lees verder over WLZ.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten hechten veel waarde aan uw eetpatroon. lactosevrij, glutenvrij, natriumarm, zoutarm of misschien eiwitrijk, vegetarisch, veganistisch, koolhydraatarm: vrijwel alles is mogelijk.

 1. Zoutarm: maaltijden met nooit meer dan 0,3 gram zout per 100 gram.
 2. Glutenvrij: biedt mogelijkheden bij een glutenintolerantie (coeliakie).
 3. Lactosevrij: voor maaltijden zonder melkproducten / zuivel.
 4. Vegetarisch: zonder toevoegingen van vlees & vis, maar met gezonde plantaardige varianten.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen & slikken een probleem geeft.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!